Edacim tekrar hayırlı olsun yaşı uzun olsun sağlıkla buyut
Hastaneye neler götürelim yada goturmeyelim
bende sezeryan olucam gecelik kaç tane olmalı pijamada almalımıyız
anneler öyledır... benım de nasıp olursa yarın burda olcak annem.. o gelmeden evımı ciçek gıbı yaptı arkadaslarım esım.. saolsunlr...hurma için ben dogumdan sonra rahımı toparlaması ıcın dıe bılıorum cnm
hurma bulabılırsın tatlım yaa. hacdan gelenler getırıo hep.. bulamazsan ver adresını nereye dıosan gönderıım sana kıyamam...
bebek kucagına verılmeden önce yakının her kımse ona sıkı sıkı tembıh edeceksın cnm.. anneyse anne.. ablaysa abla.. her kımse... sen doguma gıderken mınık bı saklama kabına kücük çigne kıvamlı ezme gıbı olana kadar.. sulu sulu da yapma:) ez yanı.. bebegı gıydırdıklerınde serçe parmagının ucuna sürüp bebege emdırsın.. olay bu:) ezerken bı damla zem zem su kat cay kasıgıyla istersen.. ama annenın agzından olması da baska bı sey.. ben hurmayı zem zeme batırıp ezcam sonra dıslerımle
şimdiiii... zemzem nerden bulucam.......
kızlar bizim orda yeni doğan çocuğa ilk 24 saat içinde 1-2 damla şekerli su içirirler.çok değil.yoksa çocuk sarılık olur derler.gerçektende öyle.doktorların açıklamalarına bakıyorum aç kalan çocuk sarılık oluyor diyorlar.hurma da tatlı sonuçta.karnını doyuruyor.yeterki aç kalmasın bal hariç tatlı 1-2 damla yeterli.
tuzlama olayına gelincearkadaşlar tuzlama terlemesin diye değil teri kokmasın diye yapılan bir işlem. bizde de yapılır.hatta ben 2 bebeğin tuzlanmasına şahit oldum.yeğenimi annem telde tarif etti ablamla beraber tuzladık ve düşündüğünüz gibi bebeğin canını acıtacak bişi değil.saatlerce tuzda bekletmiyorsunuz zaten.yeğenim hiç ağlamadı biz yaparken.şahsen ben hurma o engamede zor olur diye şekerli suyu hemşire göremden yeğenimde olduğu gibi verdirteceğim.tuzlama yıda evde rahat rahat banyodan önce 40ı çıkmadan yapacağım.tavsiye ederim.üniverside biyoloji bölümünde uzman olan bir arkadaşım ben öyle yaşlı kadın işlerine karşıyım diyordu.bebeği kakasını yapamıyordu ve gazını çıkartmakta zorlanıyordu. doktoru ilaç yazmış daha 40ı çıkmayan bebeğe ilaç veriyorlardı.kayınvaldem bakmış kızım ufacık bebeğe yazık değilmi hemen ilaçlara boğmuşsun demiş.oda ne yapayım demiş.çörek otu yağına emziğinin ucuna çok az bandır ucu değse 1 damla yeter ağzına ver o çocuğu rahatlatır demiş.kız her defasında söylüyor.sana sürekli dualar ediyorum teyze.Allah senden razı olsun.artık bu konuda çok rahatız diyor.ve yüzüne de söylüyor.eski zaman insanlarının laflarıyla büyütmem ben çocuğumu yıllardır 1000lerce çocuğun tedavisiyle ilgilenen doktorlar varken 3-5 çocuğa bakıp yorum yapan kadınları dinlemem derdim ama şu an öyle olmadığının farkına vardım teyze diyor. inşallah iyi olurlar yavrularımız.
Sanırım ayse öner söylemişti seminerde üstüne bir doktorun yazısını okumuştum canım.
Hrriyet - Bebekleri kokmasn diye tuzlamak yanl
canım benim ben 1 gecelik 2 pijama takımı götürdüm ilk geceliği giydim zaten bir gece kaldım geceliğim batmadı sürekli hemşireler altını temizliyor zaten, ben yürümeye başladığımda da sık sık tuvalete gidip geceliğimi korumayı başardım:) hastaneden çıkarken de pijamalarımı giydim yetti. valla en çok pet ihtiyacı oluyor zaten bir gece kaldığım için genelde yattığım için yanlızca baştan ayağı 2 kere üstümü değiştirdim. her çamaşırdan 5-6 tane almıştım ama yarısı kullanılmadan geri geldi. ama tabi tedbirli olmakta fayda var. allah korusun ters giden birşeyler olur 2 geceden fazla kalınır o yüzden ihtiyaç olabilir. inşallah sorunsuz doğumlarınız olur:))
kuzu yaa ayşe öner demişken bu ablamızın seminerde dediği kolonya-göğüs ucu ilişkisini hatırlayamadım ben yaaa :44: zaman yaklaştı ya uyguliim dedim ama aklıma gelmioo bi türlü sen hatırlıo musun acepppp
canım zaten sen bu mesajı yazalı epey olmuş ama ben yinede cevap veriyim, alttan muayene sonrasında hafif kanama olabiliyor, zaten şimdiye kadar gelişmede olmamış, için rahat olsun
humana çayını eczanelerde çok rahat bulabilirsin canım, ben bile burda küçücük eczanelerde görüyorsamm...
canım alınıyor biraz bişey ama tam bilemiyorum. öyle maaş kadar değil ama az bi para alıyoruz yani. o rahime iğne batması olayı bendede oluyor, çok kişidede duyuyorum canım, normaldir diye düşünüyorum..
ahhh bu kayınvalidelerrr
aa sağol canım çok yardımcı oldun, bunları eşime anlatıyım, 180 lira gibi bişeymiş demekki.. neyse Allah bereket versin. her ay çocuk yardımıda 30-40 lira öyle mii. 3 çocuk yap demesini biliyorlar ama.. birde şu doğum izni açığa kavuşsaydı artık, sıkıldık beklemekten
kuzu yaa ayşe öner demişken bu ablamızın seminerde dediği kolonya-göğüs ucu ilişkisini hatırlayamadım ben yaaa :44: zaman yaklaştı ya uyguliim dedim ama aklıma gelmioo bi türlü sen hatırlıo musun acepppp
Kızlar sabahtan doktora gittim. Kızım 400gr almış 2150 olmuş kilosu, 34+6 bugün. Yalnız diğer ölçümleri 35 haftadan geride görünüyor. Genel olarak 32 haftaya denk geliyor ölçümleri. İnşallah sıkıntı olmaz ama canım sıkıldı taktım kafaya bür kere neden böyle diye..
Kaşıntıyı sordum karaciğerle ilgili bazı testler istedi, yarın sabah aç karnına gidicem kan vermeye bakalım ne çıkacak. Ama testlerin sonucunu almak 1 hafta sürüyormuş yaklaşık.
NST ye sokmadı haftaya çarşamba dedi. Sonraki hafta pazartesi de gel doğumla ilgili konuşuyor olalım dedi. 36+4 olacağım o gün sanıyorum gerekiyorsa çatı muayenesini de yapacaktır.
Ay hem kafam karışık hem huzursuz oldum bu gerilikten dolayı. O kadar ağırlaşmış ve şişmiş hissediyorum ki kendimi artık kızımın kilosu falan herşeyi toparlasa da bir an önce doğsa diyorum. Hani normal doğum savunucusu olan bana, sezaryen yapalım dese göbek ata ata evet dicem nerdeyse adama o derece yani :))
Çağlam doktorum şehir dışında zaten.
Perşembe kontrol var , takipteyim gene de :)
Az daha sıksın kızım dişini.
Bu arada kuzum dönmüş kızlar.Tekrar bi atak yapmazsa normal doğurucam inşallah.
Benim de idrarımın rengi koyu gıbı dunden beri, boyle bir durum yasayan oldu mu acaba nedendır? yarın kontrolüm var soracagım doktora..
humana çayımızı da aldık
Çok moralim bozuk kızlar geçen gün bir seneden fazladır gelmeyen kv bize uğradı. Bizim semtte düğün var diye.ben mutfaktayken anneme neden doğumu zeynep kamilde yapmıyor özele ne gerem var filan demiş. eşimde baya önce öle demişti ben açıklama yapınca hiç kırmadı beni.ama torununa henuz çöp bile almayan kv böle söylemesine çok bozuldm.biz ondan hiçbişe istemedk ilk defa eksik bişe varmı diye sordu. Benm annem kenara para ayırıyor hep olurda hastanede ters bişe çıkar diye.eşime hep şakadan annen bişe almadı bari hastaneye azıcık yardım eder diyordum aman istemem onun yardımını.off çok doluyumm
kızlar bu nar suyu olayından bende bahsetcektim size. bizim okuldan bi ark.ın geçen yıl ikizleri olmuştu, oda birinden duymuş dr.a sormuş, dr. bi sakıncası olmaz deyince ikisinin de ağızlarına anne sütünden önce nar suyu damlatmışlar. bir-iki nar tanesini elleriyle ezmişler yani o kadar. ikizlerden biri tam yutamamış, zorlamamışlar, diğeri hepsini yutmuş. sonrasında yutmayanın gazı çok olmuş ama diğerinin hiç olmamış. tesadüf de olabilir tabi ama denemeyi düşünüyorum ben, nette de okumuştum o ara, zararlı bişey olmadığına kanaat getirdim. yine de dr.a sorarım. başka bi ark.ım da maden suyunun gazı çıkmış halinden bi çay kaşığı damlatmış ağzına, onun da hiç gaz sancısı olmamış. nar bana daha masum geldiğinden doğuma mutlaka götürecem yanımda :) bir de yine yeni doğum yapan bi ark. (epiduralle sezeryan olmuştu) serumu çıkarıldıktan sonra bikaç gün, günde 2-3 fincan kimyon tohumu çayı (kimyon tohumunu sıcak suya atıp, karıştırıp, biraz bekleyip öyle içiliyormuş) içmiş. doğum sonrası gaz problemi yaşamamak için, çok faydasını görmüş. bilmiyorum hangi birini yapabilcez, bebişler bizim planlara uyacak mı ama ben duyduklarımı aktarayım dedim :)))
Gün aşırı kolonya sürüp göğüs ucundaki deriyi kabalaştırırsanız daha az acı çekersiniz demişti.
Aynen canım herhangi birşey yok çok şükür:) Çok sağol
Kuzumm Şöyle tarif etmişti.akşamdan kolonya yı (2fısfıs sık demişti) göğüs ucuna sür ve kuruyana kadar açık bırak , sabah göğüs ucu kremi sür.Bu düzeni gün aşırı uygula demişti.Böylelikle göğüs ucu kabalaşıyor ve dayanıklı oluyormuş.
Luflem bak kuzun kilo almaya başlamış son haftalarda daha hızlı alıcak zaten.Her kontrolde gelişmeleri değişiyor , hemen sıkıntı yapma
Test sonrası en azından rahatlarsın kuzu bişeyde çıkmaz inşallah.
Genel 37-38.haftada yapıyorlar çatı kontrolü zaten canım.Sıkıntı bastığı için sezeryan sıcak gelmiştir :) Ama normalden şaşma
Merhaba Kızlar,
Kontrolden geliyorum. Oglusumu gorduk babasıyla bize dil bile cıkardı agzını acıp kapattı, doktor masallah ne muntazam agzı burnu var dedi, yakısıklı oglusum benım:))
Bu arada ben bır haftadır birşey yıyemıyordum bebişimin boyu 1-2 santim kısa kalmıs, bu farkı kapatalım 2 haftada dedı. gunde 2 bardak süt+1 kase yogurt ye mutlaka bir tane de kalsiyum verelim dedi, cok kızdım kendıme oglusum alamamıs benden gereklı kalsıyumu((, ama azmettim 2 haftada oglusumu selvi boylu yapacagım ınsallah
Bu konuda tavsiyeleriniz var mı?????????
Bu arada kılomuz guzel 2600 gram olmus, guzel dedi:) hareketliydi oglusum hareketleri cok iyi dedi, nst ye de baglandık degerler gayet guzel dedı, pozisyonu da şimdilik uygun kafa asagıda insallah:))
Son olarak 2 haftadır ben hıc kılo almamısım 63 ile hamileydim 70 deyım hala +7 kilo almısım:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?