- 28 Ekim 2011
- 701
- 343
- 303
tamam o zaman barısalım:)) yaaa saka bı tarafa ben 4 gundur ıı degılım ve zor gunler gecırıyorum. buraya sızlere haber veremedım hıcbırınızle ıletısıme gecemedım ...aklım hep sızdeydı ve benı merak edıp ne yaptıgımı düsünüp endişelenmıslerdır.. doguma alındıgımı bıle düsünüp panık olmuslardır dıe evham bıle yaptım.. ama neyse.. cok fazla yer edınememısım..
annemler geldı..geldıler ama ben ankaraya tedavı ıcın gıtmek zorunda kalınca onlar da benımle ankaraya abımlere geldıler..
numunede plt degerım 90 bın cıktı. 50 bın üzerı rısk sayılmaz heryerde doğuma alınırsın ama senı bu degerle doguma almayacagını söyleyen dr kendıne guvenmıyosa sen de ona güvenme rısk alma ankarada dogum yapmanı tavsıye ederım dedı
bunun rısklı olmadıını raporlandırmasını rıca ettım yazamam dedı
benım dr bunlara soru seklınde yazıcakmıs o da cevaben rısklı olmadıını yazarmıs.. nos kagıda ben ne yazıım dedı
ben de ben 38 haftadayım yolda mı doğurayım yanı aranızda gıt gel cocuk oyunu mu alt tarafı ıkı satır yazı yazacaksınız dedım
ba ısımı ögretme bızde böyle bı uygulama yok yazmıyorum dedı
bana tavır yapacagına senı son 10 gunde ortada bırakan dr a al tavrını dedı
bız de zekaı tahıre gıttık.hacettepeye özel nedenlerden dolayı gıdemedık.
orda dr ban merak etme alırız burda doğuma dedı.. sancılarım 100lerı görüyo kızlar.. cok fazla..20 dk cekılen nst bende 1.5 saat sürdü.. bır metre uzunlugundaydı kagıt.. hemsıre cıkarmadı.. dr bı daha yollıcak gıtme barı dedı
bebegın suyu olması gerekenden cok fazlaymıs
bu da cok sancı yapıomus
ama suyun fazla olmasının baska rısklerı var
okudukca daha da sınırım bozuldu.
bebegın yemek borusunun sıkıntılı olablecegı anlamına gelıyomus
kordon dolanması olabılır. bebegın hareketlerını cok ıı takıp et sende hareketın azalmaması gerekıo cunku suyu cok. rahat hareket eder yerı daralmaz dedı
ben de psıkolojık mı ne..
ıkı gundur cok az hısseder oldum
28 ocak sabahı ac gel alalım sezaryene dedı.
bebek harketlerıne dıkkat.. bebegı karnında oldurme falan dedı
bu gun de hafta sonu.. özel hastaneler öglen 12ye kadar alıo.. esımı sabah 5te ıse cagırdılar. su an hala yok... allah belasını versın su halden anlamaz amırlerının..
yarın tatıl gunu kadın dogumcuların.. acıle kesınlıkle gıtmem.. burda ultrason yok..acılde yanı.. tas devrınden kalma yöntemle pecetey sılın kanamana bakalım denılen bı yer..
esım de yanım da yok.. su an o kadar cnm sıkkın kı.. bebeımın sıkıntılı dogması korkusu benı cok üzüyo
allah yardımcın olsun canım inşallah sorunsuz bir doğum olur,doktorlar sanırım genelde aynı bir cümleleriyle bizim hayatımızı kabusa çevirdiklerinin farkında değiller.bol bol dua edelim miniklerimiz sağlıkla gelsinler o zaman her şey geride kalacak inş.bu arada bende sürekli okuyorum ama çok fazla yazamıyorum son 10 gündür bende burun tıkanıklığıyla uğraşıyorum uyku falan kalmadı yani herkes azıcık kendiyle meşgul oluyor sanırım çünkü okuyorum herkesin bir sorunu var ve alınganlık konusunda da herkes aynı sanırım bu hafta neredeyse üç akşam ağladım eşime kızıp ama aslında alınıp kızılacak bişey yok tamamen hormonlarla ilgili sanırım.gönlünü ferah tutmaya çalış dua et allah bebeklerimizi korusuntamam o zaman barısalım:)) yaaa saka bı tarafa ben 4 gundur ıı degılım ve zor gunler gecırıyorum. buraya sızlere haber veremedım hıcbırınızle ıletısıme gecemedım ...aklım hep sızdeydı ve benı merak edıp ne yaptıgımı düsünüp endişelenmıslerdır.. doguma alındıgımı bıle düsünüp panık olmuslardır dıe evham bıle yaptım.. ama neyse.. cok fazla yer edınememısım..
annemler geldı..geldıler ama ben ankaraya tedavı ıcın gıtmek zorunda kalınca onlar da benımle ankaraya abımlere geldıler..
numunede plt degerım 90 bın cıktı. 50 bın üzerı rısk sayılmaz heryerde doğuma alınırsın ama senı bu degerle doguma almayacagını söyleyen dr kendıne guvenmıyosa sen de ona güvenme rısk alma ankarada dogum yapmanı tavsıye ederım dedı
benım dr bunlara soru seklınde yazıcakmıs o da cevaben rısklı olmadıını yazarmıs.. nos kagıda ben ne yazıım dedı
ben de ben 38 haftadayım yolda mı doğurayım yanı aranızda gıt gel cocuk oyunu mu alt tarafı ıkı satır yazı yazacaksınız dedım
orda dr ban merak etme alırız burda doğuma dedı.. sancılarım 100lerı görüyo kızlar.. cok fazla..20 dk cekılen nst bende 1.5 saat sürdü.. bır metre uzunlugundaydı kagıt.. hemsıre cıkarmadı.. dr bı daha yollıcak gıtme barı dedı
bu da cok sancı yapıomus
kordon dolanması olabılır. bebegın hareketlerını cok ıı takıp et sende hareketın azalmaması gerekıo cunku suyu cok. rahat hareket eder yerı daralmaz dedı
bu gun de hafta sonu.. özel hastaneler öglen 12ye kadar alıo.. esımı sabah 5te ıse cagırdılar. su an hala yok... allah belasını versın su halden anlamaz amırlerının..
yarın tatıl gunu kadın dogumcuların.. acıle kesınlıkle gıtmem.. burda ultrason yok..acılde yanı.. tas devrınden kalma yöntemle pecetey sılın kanamana bakalım denılen bı yer..
esım de yanım da yok.. su an o kadar cnm sıkkın kı.. bebeımın sıkıntılı dogması korkusu benı cok üzüyo
Günaydın kızlar
biraz önce eşimi yolcu ettim, iş seyahatı için hollandaya gidiyor dort günlüğüne
Şİmdiden çok ozledim((
Günaydın kızlar
biraz önce eşimi yolcu ettim, iş seyahatı için hollandaya gidiyor dort günlüğüne
Şİmdiden çok ozledim((
arkdaşlar sinüziti olan var mı aramızda vardı die hatırlıyorum geçmişten.benim bir 10 gündür burnum tıkanıyor alın ve göz çevrem sızlıyor dün deniz suyu aldık ama pek işe yaramadı gibi sürekli bugün geçer bugün geçer die bekledim geçmedi şimdi de endişelenmeye başladım sıkıntı yaptım bebeğime bir zaararı varmı acaba die sinüzitse nasıl düzelir die offf keşke gitseydim hafta içi bu hafta rapor alıcam die geçen hafta dr.gitmedim sanki okulda beni düşünen varda ben bu kadar dert ediyorum işlerimi bitireyim iki hafta derslerim boş geçmesin die baazen kendime çok kızıyorum((((ama etkilemez dimi bebeğimi bu durum
Slm kızlar göz kapağım mikrop kaptı kaşıdım sivilce gibi bişey çıktı sabunla yıkıyorum bitkisel bir tarifiniz varmı....?:26:
geçmiş olsun cnm benim bildiğim bolca suyla sürekli temizlemek. bide çiğ patatesi ve yoğurdu göze sürmenin faydalı olduğu söylenir ama hiç denemedim deneyen biri de yok etrafımda. normalde maden işçilerinin kullandığı bir metod olarak hafızamda kalmış.sanırım okulda öğrendiğim bir bilgi.
çay banyosu canım. ılık çayı pamuğa emdirip gözünü siliyorsun. dr.larda tavsiye eder bunu. çay antiseptiktir. mikropları öldürür.bir zararıda yok.
4 gündür ortada yokum kızlar.. bı merak edın bı sorun ner bu tabıyaaa dıe.. simdi benı soran soranadır dıe gecmısı tam 1 saatır okuyorum.. sasırdım.. yanıldım... bu yüzden kendımden bahsetmıcem... dogurdum mu doğurmadım mı bunu bıle yazmıcam.. allaha emanet olun... güzel paylasımlarınız ıcın tesekkur ederım... hoscakalınn
tamam o zaman barısalım:)) yaaa saka bı tarafa ben 4 gundur ıı degılım ve zor gunler gecırıyorum. buraya sızlere haber veremedım hıcbırınızle ıletısıme gecemedım ...aklım hep sızdeydı ve benı merak edıp ne yaptıgımı düsünüp endişelenmıslerdır.. doguma alındıgımı bıle düsünüp panık olmuslardır dıe evham bıle yaptım.. ama neyse.. cok fazla yer edınememısım..
bu da cok sancı yapıomus
ınan ben de senı düşünüyorum esımın sıkıntılarını gördükçe.. bı de o hamıle...nasıl dayanıyo ben duygusal anlamda cökmüş durumdayken o ne yasadı dıyorum...allah senın de yardımcın olsuncanım Allah kolaylık versin inşallah.anlattıklarını okurken gözleim doldu.içim falan bayılmadı öyle düşünme sakın. sadece benzer sıkıntıları yaşadığım zamanlar aklıma geldi. sinir oldum eşinin amirlerine.şerefsizler.koltuklarında sağlam kalabilmek için altlarındaki memurun suyunu çıkartan Allahından bulasıcalar.kan ppıhtılaşması sorunun vardı değilmi senin. canım benim kıyamam Allah yar ve yardımcın olsun.abdest al namaz kıl aç ellerini dua et. namaza üşeniyorsan dahi abdestsiz durmamaya çalış.eşin de başmüdüre çıkıp derdini anlatsa hastane kağıtlarını gösterse bi kolaylık yapsalar dicem ama bu sefer amir başbelası sıkıntı yaparmı bilemiyorum.daha 15 aylık memurum çünkü.merak etme bebğin Allahın izniyle iyi olcak hepimiz dua edicez. Allah yar ve yardımcın olsun gülüm.
ben de zekaı tahıre guvenıyorum cnm ..zaten baska carem yok kı...bakalım artık.. allh büyükcanım öncelikle geçmiş olsun, tüm hamilelerin öyle ya da böyle sorunlar yaşadığını unutma, insan neden benim başıma geliyor diye sorguluyor zaman zaman..zekai tahir burak ın doktorları biraz gıcıktır falan ama ülkenin en iyi doğum hastanelerinden biridir. burda pek çok özel hastane biliyorum, anne veya bebekte baş edemeyecekleri bi şey varsa hemen oraya gönderiyorlar..istersen akropol hastanesiyle, bülent alp aydınla ilgili yazılanları bi oku..zekai tahir burakta kurtarmışlar bi dolu anne ve bebeğin hayatını..inşallah sağlıkla kucağına alacaksın bebeğini sen de..iş için de üzülme, yarın bi gün tayini çıkar kurtulur eşin, bak ben özel sektördeyim ve her an her gün gelecek korkusu yaşıyorum..bu halimle grip oldum yine de gittim işe, bebeğimi de 2 aylıkken bırakıp dönmek zorundayım maalesefzamanla düzelecektir, üstelik bebekler hepimize şans getirecek ben inanıyorum
cnm genelde annenın seker hastalıgından oluyomus evet ama o da ben de yok.. o yüzden gözler bebege cevrıldı..dr.lar bayansa daha zalım oluyo dıkkat ettım de... erkeklerde o kadar zarıf ve bayanın kırılganlıgını duygusallıgını bı okadar bılıo.. kadınlar cata pat konusuyo..bu kadar alınmakta çok haklıymışsın, çok canın sıkılmış, üzülmüşsün. inş herşey yoluna girer de bebeğini sağlıkla ve babası yanındayken alırsın kucağına. okuyunca çok üzüldüm gerçekten. bi de dr. un öyle karnında öldürme filan demesi çok can sıkıcı. allah hiçbirimize vermesin öyle birşey olsa ömrü billah aklından gitmez o sözler. çok korkutmuş seni suyun fazla olması şeker olan annelerde özellikle oluyor diye biliyorum ve aşırı gerginlik doğumu başlatabiliyor ama dediğin riskleri bilmiyordum. allah korusun seni ve bebeğini. dualarım seninle...
allah kavustursun cnm.. umarım çabucak kavusursunuz.. yalnız mı kalıyosun yanında bırılerı olcak mıGünaydın kızlar
Şİmdiden çok ozledim((
umursanmak ıstıyo ınsan...bebegının saglıklı oldugunu duymak ve ve ıı bı dr elınde hamılelıgını tamamlamak.. ınsaallah kafanda hıc bı soru kalmaz ve saglıcakla dogurursun...hepımız ınsallah.........canım alınıyo insan bazen tabiki hele şu dönemde hepimiz ilgi bizde olsun istiyoruz ama tabi hepimiz aynı durumda olunca hele burda takip etmek çok zor olabiliyor. ben çok sık yazamıyorum mesela ama hepimiz için dualarımı eksik etmiyorum sağlıkla bebeklerimize kavuşalım diyorum. gönlümüze göre doktor bulmak çok zor gerçekten. burda şimdi çoğu 2 haftada hatta haftada bir gidiyor doktoruına nts ye giriyor. benim doktorum allah için iyi saki bi adam ama 32 den sonra ta 37 de çağırdı mesela. yani o arada ne olup ne bittiğini hiç öğrenemiycem kilosu falan ne oldu. allaha emanetiz bebeklerimizde öyle. ama inşallah gönlünü ferah tut son günlerini stres yapmadan geçirmeye çalış o da önemli biliyosun. 28 ine de bişey kalmadı sayılır. mis kokularını sağlıkla duyarız inşallahj hepimiz.
dogum cok yaklastıkça ınsan rahat nefes alır ve uykusunu rahat uyurmus dıe duydum.. bende öyle su an.. tıkanıklık falan kalmadı.. bı de gecen haftalara göre daha dınç vücudum...kafam saglam degıl ama...allah yardımcın olsun canım inşallah sorunsuz bir doğum olur,doktorlar sanırım genelde aynı bir cümleleriyle bizim hayatımızı kabusa çevirdiklerinin farkında değiller.bol bol dua edelim miniklerimiz sağlıkla gelsinler o zaman her şey geride kalacak inş.bu arada bende sürekli okuyorum ama çok fazla yazamıyorum son 10 gündür bende burun tıkanıklığıyla uğraşıyorum uyku falan kalmadı yani herkes azıcık kendiyle meşgul oluyor sanırım çünkü okuyorum herkesin bir sorunu var ve alınganlık konusunda da herkes aynı sanırım bu hafta neredeyse üç akşam ağladım eşime kızıp ama aslında alınıp kızılacak bişey yok tamamen hormonlarla ilgili sanırım.gönlünü ferah tutmaya çalış dua et allah bebeklerimizi korusun
ınsallah sıkıntısız olur dogumlarmız cnm.. sen de de aynı sey varmıs..ama ben resmen ortada bırakıldım..oyle bı bosluga düstüm kı anlatamam..yıne allah razı olsun kabul eden yer cıktı benı..canım öncelikle yaşadıkların sinir bozucu
geçen hafta gittiğimde benım doktorum da bana suyumun çok fazla olduğunu ve erken doğum olabileceğini söyledi
çok şükür öyle böyle bir hafta geçti
ama diğer sıkıntılardan bahsetmedi
iyi ki de bahsetmemiş kafayı yerddim
bu yazan sıkıntılar sadece ihtimal olacak diye bir şey yok
ben hiç takmıyorum bunları kafaya sen de takma
bebeklerimiz çok sağlıklı buna inan ve mutlu ol
az kaldı bak geliyor tospalar
cok gecmıs olsun cnm..kızlar zaten gerekenı söylemısler.. çay ıı bı kurtarıcıSlm kızlar göz kapağım mikrop kaptı kaşıdım sivilce gibi bişey çıktı sabunla yıkıyorum bitkisel bir tarifiniz varmı....?:26:
sanırım o da tuz bıber oluyo.. esım huzursuz olunca ben de gergın oluyorum.. sonra da kendımı sucluyorum..bebegıme zarar verdıgımı düşünüp... ay aman bı cıkarsaydık su mınnakları ıcımızden hayırlısıyla:)of of off neler yaşamışsın.. canım inan ben farkettim senin yokluğunu ama bende kaç gündür acillerde uğraşıyorum, benim velette suyum gelmesi şüphesiyle korkuttu bizi... buraya girip sadece kendi durumumu yazabildim, yoksa farkedildi yokluğun.. belkide eşlerimizin meslektaş olmasındandır, hep takip ediyorum seni. yaşadıklarına özellikle doktorunun odunluğuna çok üzüldüm. ne demek karnında öldürme yaa, banada acildeki doktor bebeğin biraz miyon dedi o bile içimden çıkmıyor. aslında 3 kilonun yeterli olduğunu düşündüğüm halde doktor miyon dedi diye moralim bozuk hep. bu kadar hassas hastalarının karşısında nasıl bu kadar odun olabiliyorlar hiç anlamıoyorum.. sen kafana takmamaya çalış. bence seni daha çok üzen eşinin başındaki koltuk sevdalısı amirlerin, komiserlerin anlayışsızlığı olmuş.inş herşey yoluna girer bebeğinede hiç bir sıkıntı olmaz canım. dualarım seninle..
allah kavuştursun,yanında birileri var mı?
teş. cnm ya şu deniz suyunu bende tıkanmadan deneyeyim ama dr.yolu göründü bana çünkü gözlerimi dahi sağdan sola çevirirken başım zonkluyor,bir ara havluyu ütüyle ısıtıp alnıma sardım iyi geldi sanki ama kısa süreli neyse bugeceyide geçireyimde yarın dr.abenim de sinüzitim var, her banyo sonrası çok iyi saçlarımı kurulayıp sonra o gece üzerime hırka filan giyip yatıyorum. bebişten önce 1- 2 dr. agittim, ameliyat dediler. hem burun kemiğimde sorun var hem mukozalar çok kalın. çok ciddi tıkanıyor. başımı duvarlara vurmak istediğim oluyordu. okyanus suyu hayatta yetmezdi ama tıkanmadan kullanırsam işe yaradığını farkettim. bazen 3 - 4 kez üstüste sıkıyorum o zaman açıyor. viks sıcak buhar yaptım bir kaç kez çok tıkandığında. tamamen olmasade işe yaradı.dene istersen. ben gecenin 3 ünde 4 ünde bile bir çare olur diye yapmışlığım var. geçmiş olsun.
çaymı ıhlamurmu canım şimdi kararsız kaldım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?