Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229
inşallah hayırlı haberler alırız

Sicak suya papatya yada kekik atip bugu yapmakta sinuzitte ise yariyor cok gecmis olsun
çok teş.cnm denicem inş papatya kekik artık hangisi iyi gelirse yeterki şu tıkanıklık ve zonklama geçsin

Günaydın kızlar,

Bugün çok halsizim.İşteyim ama ayakta uyuyorum resmen Sırt ağrım, migrenim birleşti

Bu hafta kuzularına kavuşacak arkadaşlar var ne güzel :)
Sağlıkla kavuşun inşallah güzel anneler.

Öyküm habersiz bırakma bizi, dualarımız seninle.
Hepberaber; canım son günlerin artık :) Son keyifler iyi uyu
Işılayım; geçmiş olsun canım, inşallah daha iyidir gözün.
Tabiyaa ; Allah doktoruna akıl fikir versin, son vakitler artık iyi düşünelim iyi olsun.Kuzulara sağlıkla kavuşalım inşallah.

2013 şubat gülleri günaydın. gerçi bir çoğumuz ocak gülü oluyoruz ama olsun.
6 aylık izne karşı çıkan bakan kesin çalışma ve SG bakanıdır.zaten kızlar mayıstan beri çıkmamış sırf bişileri kamufle etmek için ortaya atılan yem yani palavra bence.çok ümit bağlamayın ben olacağını hiçç zannetmiyorum. ama olmasını daa çok isterdim.

Hepberaber; anaaamm sende mi bürütüs.bu acele yahu.hadi hayırlısı bakalım.şu sezeryan nasıl bişi bide senden duymak isterim.

Öyküm : inşallah öykünün çok sağlıklı bir kardeşi ve annesi olur canım.hayırlısıyla git güzel haberlerini duyalım inşallah.

Tabiyaa ;cnm anladığım kadarıyla sen geçenlerde eşinin durumuna ve ctz doktoruna görünemediğin için sinirlerin gerilmiş.Allahtan kırıkkale ankara yakın. bizde bi memur abi vardı emekli oldu kırıkkaleliydi.kırıkkalede oturup ankarada görev yapmış.hergün git gel yaptım demiştiki eski ulaşım şartları ile.sıkma canını hallolur.bizimde hastane burda başka bir ilçede. 50km ötede 45 dk sürüyo.beni tedirgin eden kar yağarsa falan yolun yarısını buz tutar.biraz köy yolu falan.yol değil eşim korkutuyor. heyecanlı kullanır diye.artık kadere bağladım kendimi.su yolunu bulur diyorum. hepimizin kaderini kısmetini yaradan belirliyor. biz elimizden gelen varsa yapacağız, duamızı edip bekleyeceğiz.yoksa oturup ağlamanın faydası yok.zaten oda Allahın takdir gördüğüne issyan etmek,ona karşı gelmek anlamına gelirki tövbe haşa. şimdi galiba büyük doğum hastanesindeki doktorun tamam sıkıntı olmaz haftaya gel doğuma alırız dedi değilmi. Allahın izni ile olucak talım. o yavrunu vercekler kucağına sağlıcakla.buna inan.oturup ağlamak yerine kendin için bebğin için eşin için dua et.
e tabi araya bizleride sıkıştırmayı unutma....

ışılay gözün nasıl oldu.

bu üçünü istiyommmm.

bu arada yukarıda yazdığıma ek olarak sol bacağımı dün marketteyken gene adım atacağım sırada atamadım tam kasaya geliyordumki ahh diye 2 büklüm kaldım.birdan sancı girdi. bide gece yatarken yatağın yanına su kodum bir bardak içeyim dedim.içerken gene aynı sancıyla 2 büklüm oldum. perşembe cuma günü 1er defa aynısı oldu ama sadece adım atamadım,bacağımı kıpırdatamadım.ctz- pazar günü ise atarken kasılıp acıdı.sancı dedikleri bumu oluyo.yada oğlum hareket ettikçe afedersiniz vajinamı zınılatıyo resmen.iğne batar gibi.buda mı sancı.yani yalancı sancı dedikleri.

bundan bende de sık sık oluyor, bebek aşağıya bası yaptığında ya da bir sinire bası yaptığında olurmuş.ama bu kadar sık olunca insan korkuyor açıkçası. ben ctesi gitcem kontrole, önce gidip soran olursa yazsın nolur. dr. bebek çok aşağıda demişti bir de bana , senin nasıldı yerleşimi?

belfü sen neden izne çıkmadın canım 38 oldun
Kaancelil valla canım cuma günü göreceğim sezaryan nasıl bir şey
belki hemen yazamam ama birkaç güne yazarım mutlaka
sağlıklı ve kolay bir doğum olacak inanıyorum
ayrıca benım de iğne batmalarım var ve aynen seninki gibi oğlum hareket ettikçe daha çok oluyor

Son düzenleme:
kaancelil
canım doğum şekline bence tamamen kişi karar vermeli
ne istiyor,hem bedenen hem ruhen neye hazır
ben şahsen büyük asla konuşmak istemem ama normal doğum yapamam
doktorumla konuştum
bana anlatın sezaryanı gerçekten 1 ay kalkamayacak mıyım dedim
o da güzelce anlattı tıpın ilerlediğini bir iki gün dikiş acısı olabileceğini vs.
ama bana asla baştan sezaryan demedi
ben kendim dedim
normal doğumda da birçok doktor açılmayı beklemeden kesiyor en azından çevremde böyle oldu
o nedenle ben dikişi aşağıda değil kasıkta tercih ettim
sen neye hazırsan onu iste
normal doğumda çatı darsa ,su azaldıyse,bebk kiloluysa doğum zor olabilir tabı ki bu da risk oluşturabilir zorlanmadan dolayı
haa sezaryanın da mutlaka zor yanları var
doktoruna güveniyorsan birlikte karar verin
ayrıca iki ablamda ikişer kez sezaryan oldu 2.gün kalktılar ayağa
tabi dikişlere dikkat etmek lazım
biri tam 2 sene ,diğeri de tam 6 ay emzirdi
şuan da hiçbir sıkıtıları yok Allah' a şükür

Son düzenleme:

canım ben çok iyi anlamıyorum ama perşembe günü bi teyze senin gününe var galiba daha ,bebk tam inmemiş aşşağıya.biraz yukarıda daha dediydi.geçen cuma sordum. sadece adım atamadığımı sanki kıpırdatmam gereken bacağım yokmuş gibi öylece kaldığımı söyledim.kalsiyum verdi.günde 2 defa kullan dedi. sebebini falan söylemedi.cuma günü hemen başladım günde 2 defa kalsiyuma. ama daha sonrakilerde bacağımı acıdığı için kıpırdatamadımki dün gece ayaktaydım.yürümüyordum.su içerken birden acı girdi. bu cuma gene gideceğim.sorarım ama benim doktorum sorularıma cevap vermiyor.illaki sebep sorarsam ee hamilesin ne sandın sen hamileliği diyor okadar:))
daha önceden giden olursa kızlar soruverin lütfen.

böyle doktorları dövesim geliyorişte böyle

Belfu sen hala calisiyormusun . Neden ayrilmadin

Canım kolay bir doğum olur inşallah. Söylediklerine katılıyorum. Bende asla normal yapamam.
Haberlerini bekliyoruz .

Gözüm daha geçmedi ama sabah temiz bir sabunla yakaraktan yıkıyorum sonra göz makyaj temizleyi solusyon sürüyorum ağrıyı kesiyor bugun akşama kadar çay deniycem olmadı yarın aile hekimine bir krem yazdırcam 2 tane micik sivilce var gibi dün su doldururkende bardak yere düştü patladı nazarmı anlamadımki

sağolasın cnm.bilemiyorum.açıkcası 2sine de hazırım. bedenim neye uygun bilemiyorum. doktoruma güvenmemekle birlikte sordum bana doğum şekilleri hakkında bilgi verin ben çevredekilerin tecrübelerin yanında sizin tecrübelerinizi anlatmanızı istiyorum dedim ama bana nırmalmi istiyosun sezeryanmı onu söyle sen karar vereceksin ben karışmam dedi. bende çevreden herikisinin artısını eksisini öğrenmeye çalışıyorum ama sanırım sezeryan olucak oğlum 3400 gr olmuş 36+6 iken.şimdi 20 günümüz kaldı ne kadar alacak bakalım.

cnm ya kimyasal sürmesen dahamı iyidirki.

Kizlar simdi.geldim doktordan. Bebis gayet saglikli ama hala basi yukarda. Dik basli olcak benim kizim. Yuzunude gostermiyo. Cinsiyetinide bi sefer gorebildik onuda gostermio artik. Doktor sezeryan tarihi verdi. 18 subat hastaneye yatis 19 subat sezeryan. Tabi o gune kadar donerse normal olacak. Artik hangisi hayirlisi ise oyle olsun.
He bide sukur seker etki edip sisirmemis bebisi.

günaydın lanal d haberde 6 aylık doğum izni ile ilgili haber vardı işe gelmek için çıkınca dinleyemedim haberi olan varmı noldu bide benim cinsel bölgem ağrıyo sanki yumruklanmış gibi bu normalmi

Canım dert etme o acıyı benim 2-3 aydır acıyo bebeğin ağırlı ve doğuma hazırlık ağrıları canım.sorun etme olurmu!

bu üçünü istiyommmm.

Canım bu tamamen senin ve kuzunun kararı.
Neye hazır olduğunda çok önemli.
Adı üzerinde normal doğum kadın doğasına uygun ve en sağlıklısı elbette.Hem senin hem bebeğin için.
Ama korkuların varsa ve mücadele edemiyorsan da sezeryan olmaktada sakınca yok.
Kimi sezeryanı över kimi normali ama herkes farklı yaşar unutma.Hikayelerimizde birbirinden farklı olacak bu sebeple.

En baştan beri normal doğum istiyorum.Kızım geçenlerde yukarı döndü çok korktum öyle kalacak diye.Neyseki döndü.Ama şimdi zaman yaklaştıkça gene korkular ortaya çıktı yapabilirim miyim , bir sorun olur mu diye. Herşeyi oluruna bıraktım ve gönlümde normal doğum büyük konuşmadan sonucu bekliyorum :)

Bugünlerde sıkça yaşadığımız şikayetler canım

Rapor aldım ama gene de geliyorum.Bu haftaları da sona eklemek için canım

Belfu sen hala calisiyormusun . Neden ayrilmadin

Cağlam doğum sonrasına ilave etmek için ayrılmadım.En azından ocak ayının sonuna kadar geleceğim.
Muhasebeciyim bi de işlerde pek uygun değil.

Işılayım ya çok karıştırma bence, direk doktora sor

Misal benim çatım çok elverişli değilmiş 3800 olursa doğuramazsın dedi.Şimdiki duruma göre 3500 olur maksimum kızım.
Bende doktorumla siz ne önerirsiniz diye görüşmedim.Normal istiyorum dedim o sadece epiduralle olmasını öneririm dedi.
Ben de ağrı eşiğimi bilmiyorum dayanamazsam elbette epidural dedim.
Herşey doğumun ilerleyişiyle alakalı bence.
Çok sabit kalmadan başka şeylere adepte olara ve hareket ederek açılmayı beklemek gerek diye düşünüyorum.
Hastanede saatlerce makineye bağlı kalmak istemiyorum.Dayanabildiğim kadar kendi evimde olmak ve az müdahaleye maruz kalmak istiyorum :)

Canım hayırlısı olsun :) Benimde 35de tersti kızım, şimdi düzeldi.Hakkınızda hayırlısı

canım ben geçen hafta sormuştum vajinama arada iğne batar gibi olduğunu ağrı olmadığını anlık batma gibi bişey olduğunu söyledim tarif edemedim yani normal dedi çok sıkmı die sordu çok sık değil dedim.sanırım doğum yaklaştıkça bu tarz ağrılar sızılar artacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…