Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229

Canım ben de 3. Görüş taraftarıyım. Diğer taraftan içimden bir his riske girmemen gerektiğini söylüyor kavacık ta medistate hastanesi var bir arkadaşım orda doğum yapmıştı. Sanıyorum Sultan hnm dı doktoru. Normal doğumu destekliyorlar.
Bişi daha dicem sen minyon yapılısın, bebek şu an 4kg olmasa da beklersen o kiloya yaklaşacak ve normal doğumda çok zorlanacaksınız diye korkuyorum

Facete de söylemiştim canım, kesinlikle aynı gün olmamasına çalış. Aynı şeyi yeğenlerimde yaşadık. Araları 2 gün, ablam büyük olanın doğum gününde hastanedeydi diye bile kriz kopmuştu. Eniştem gidip parti organize etmişti ablamı hastanede bırakıp.
Sen şimdi 2 parti 2 masraf diyorsun da çocuk aklı o işlere öyle bakmıyor. Sonuçta büyük oğlunun aklı başında, bebişin aklı erene kadar zaten 2 masraf yapmana gerek yok. Bence kesinlikle aynı gün olmaması için uğraş, zaten doğumdan sonra onunla eskisi gibi ilgilenemeyeceksin bir de bu doğumgünü meselesi ile üzmeyin kuzuyu.

Tatlım aklımdaydın ben de çok sık giremiyorum,soramadım hiç. Baya kişilerden ses seda yok,facedeler mi onu da bilmiyorum:)
Valla dertlerimin yanında senin yazını da okuyunca iyice sinirlendim.Ben olsam ağrılarımı sancılarımı gözüne sokardım,okadar hizmet etmezdim ama bu seferde insanın içine dert oluyor dimi Ev işi de inş. lehinize döner hayırlara vesile olur canım. acil taşının derim bebiş gelmeden.Sen hiç bişeye karışma,çevrene milleti topla anlat onlar yapsınlar

yaw herkes face e giriyor buraya uğramıyor şaka canım, belfü bir hastane önerdi pzt.ona bakacam bakalım ne diyecekler.

LufLeem hala aynıyım biliyormusun göbek filan. zavallı kızım sıkışmış,ölürüm ben ya ona

cnm daha önce ev taşıyacağını yazmıştın.bu hafta aklıma geldin ama interneti heen bağlatamamıştır diye düşündüm.Allah yardımcın olsun be kuzum.benim kv de yarın teşrif edecekiş.bakalım bana nekadar destek olacak.eşim olacağına inanıyor göreceğiz artık.

cnm bence kesinlikle 3. ve hatta 4. doktora git. nasıl ölçüm yapıyorlar. benimkide geçen hafta haftada 450 gr almış görünüyordu.bu hafta 90 gr almış göründü. 31, haftada başka doktorda 2300 gr çıktı kendi doktorumda da 34, haftada 2134 çıktı. iyice bunaldım ama eşimin baskısı ve hastane kalitesi diye kendi doktoruma devam ediyorum.akışına bıraktım malesef.

ya canım aslında biraz düşündüm de devlet hastanesindeki doktorun dediği doğru desek kilosu doğuncaya kadar 4ü geçer ve zor doğum yaparsın.Kendi doktorunun söylediği kilo doğru desek 4ü baya baya geçmiş olacak sancı çekeceksin bebeğin zor duruma girecek ve sezaryana alınacaksın.Yani bence her halükarda sezaryan gibi duruyor zaten

Hep yazicam bugün anca fırsat buldum merak ediyordum k, v. Ile nasıl gidiyor diye...
Su akar yolunu bulur canım düşünüp strese girme bebeğin kismetiyle geliyordur öyle dusun sende.
Esinle aranın bozulmasına izin verme
K.v. emrivaki yaptır yani tatile gelmedigini anlasin.

ya kızlar ben çok fazla bizim takibimizi yapan doktora devam etmemiz gerektiği taraftarı değilim.emin olun biçoğu siz tanımıyor hatırlamıyor.ancak çok olağanüstü bi durumunuz olduysa hatırlıyorlar.ekrandan bakıp şöyleymiş böyleymiş diyorlar. bana kendi doktorum rapor istediğimde sen bizim hastamızmısınki diye sormuştu.bende aylardır sana geliyorum dedim. ve benimki özel hastene.devlet değil yani.

haaa ölçümlerimiz verilerimiz onlarda dersenizde elinizdeki ultrason çıktılarını atmasıysanız hepsi orda yazılı zaten.test sonuçlarını falan hastaneden isteyebilirsiniz. yani o doktorlara sonuna kadar eyvallah etmek zorunda değilsiniz.

Son düzenleme:

özeldekiler dosyaya bakıp söylemıyorlarmı canım? benim doktorda saklıyor bende aynı dosyanın fotokopisini saklıyorum nerdeyse ikimizdede aynı dosya var senın şu herifte doğum yapacağına hala inanamıyorum canım yaa

Doktordan doktora fark eder. Benim doktorum beni hatta eşimi tanıyor.birgün eşim arkadan geldi eşiniz nerde yanliz mi geldiniz dedi :)))
Bilgisayara bakıp değerleri tabiki oradan kontrol ediyor ama oda çok normal aklında tutması imkansız.

Canım kendi adıma söyleyim doktorum beni, bebişin durumlarını çok iyi biliyor,5.ayımızda bebeğin böbreğiyle ilgili durumlar olmuştu. telefonla çok sık arıyordum doktorumu ve raporlarımı hep eşim alıyordu onu da tanıyor. Bir de bikaç kez başka doktor denedim pişman oldum.Paraya kıyıp işinin ehli ve muayenesi çok masraflı olan bir doktora gitmiştim bebeğim sağlığını kafaya taktığım için. Sonuç, kendi doktorumun dediği teşhisi koydu diğer doktorlar da yalancı çıktı,bence takibimizi yapan doktora güveniyorsak devam etmeliyiz ben çok güveniorum. Ölçümler,veriler vs den dolayı değil yani

vallahi ışılay ayaklarım hiç gitmek istemiyo ama eşimin baskısıyla gidiyorum. hatta bu hafta izinliymiş.inşallah doğum bu hafta olurda bidaha onunla muhatap olmam diyorum hayırlısı.eşimde çok çabuk alevlenen bi tip.size mesela çatı muayenesi yapmaması garip geliyo bana da öyle. ama eşim hala daha; siz fazla irdeliyosunuz, doktormusunuz falanda filanda sayıyor. eğerki normal doğuma alıpta sonra çatın darmış sezeryan olacaksın derlerse o çektiğim acılardan hakkımı helal etmeyeceğim sana dedim. bişi olmaz siz fazla hassassınız,adam çatın geniş dedi.deneyimli doktor demekki diyo.akışına bıraktım neyapayım.

çağla sen şanslıymışsın demekki seni ve eşini tanıyan doktorun var,ama bunun gene de çok bi faydası yok bize.ben gene de tüm takiplerimizi onlar yaptı herşeyimizi biliyorlar diye başka doktorlara danışılmaması gerektiğini düşünmüyorum. daha önceden takibimi yapmış olsa bile o verilerin çokta önemi kalmıyor. az önce doğum yapan birinin yazısını okudum.kendi doktoru nöbetçi olmadığı için başka doktorda ve hatta başka hastanede doğum yapmış(illaki bayan doktor istemişler hastane hastane dolaşmışlar.saygı duyarım ne diyeyim). bu hafta aynısı benim başımada gelebilir(innşallah:)) ).

ışılay ben kendim tahlil sonuçlarını, ultrason çıktılarını ayrı bir çantama koyuyorum.doktorda varmı ayrı dosya görmedim.sadece hemşire kiloma tansiyonuma vs bakıp doktora söylüyor oda pc ye bişiler yazıyo.

sana katılıyorum canım, hamileliğim boyunca Antalya, Aydın, İzmir, Söke, Kuşadasında olmak üzere toplam 8 farklı dr.a gittim. sadece 1 tanesi benim istediğim şekilde, olması gerektiği kadar ilgili çıktı. adam sürekli telefonla takibimi yaptı, endokrinciyle görüşüp bana geri döndü kaç sefer. sürekli gittiğim dr. bile onun kadar ilgilenmedi. doğumu da onda yapıcam inşallah. ilk gittiğime güvenip kalsaydım çok önemli olan tiroid testim dahi yapılmamış olacaktı ve hamileliğim boyunca iyot takviyesi alamamış olacaktım. bu da bebeğimde kalıcı hasar bırakabilirdi Allah korusun. aynı senin öküz gibiydi işte oda başka bir ikisinin lafına baksaydım 3 aylık hamileyken kist ameliyatı olacaktım falan filan. bu nedenlerle dr.lara karşı artık iyce güvenim kırıldı, tek dr.un söylediğiyle yetinemem, beni aylardır takip eden dr. olsa da, sonuçta ucu paraya dokunuyor bu işlerin. para için herşeyi yapabilecek bir sürü insan ve dr var ne yazık ki...

yaa güzelim güveniyorsan doktorunun teşhislerine o başka. ben şahsen eşim müsade etse burdan 1 saat uzakta edirnede de iyi hastane var hemen ordaki doktorlara gideceğim çünkü doktoruma hiç güvenmiyorum. nefret ediyorum ondan hatta.eşimle çok kere kavga ettik ona gitmeyeceğim diye.acil bişi olsa nasıl gideceğiz burdaki devlete gidelim daha iyi diyo.ama devleti de ben istemiyorum. demkki benim doktorun hafızası kötü. e zaten hep diyorum oküüüzzzzzzzzzz......

neyse canım sen bilirsin ozaman.içindeki durumunu en iyi bilen sensin.en doğru kararı sen kendin vereceksin.dua edicez bolbol.

ya gerçekten ne kadar şanslıymışsınız.sizin doktor muhabbetlerinizi duydukça imreniyorum. hele ışılay senin doktorunla poz vermene öyle hayran kaldımki, ablamlarda doktor değiştirmişlerdi, 2. doktorlarından çok memnun kaldılar.normal yaptırdı gece sürekli gelip kontrol etti.ertesi günü hep ablamın yanındaydı.ablam suni sancı çekmişti 13 saat, adama 1 tane cumhuriyet dahi hediye ettiler. dırdır yapan bir hastada değilim aslında.daha 1 defa bile adamı telefonla arayıp rahatsız etmedim.burdan size yazdım, siz yardımcı oldunuz resmen. canım gene çok sıkıldı. inşallah hepimiz rahatlıkla doğururuz.edanın oğlunu gördüm maşallah ne kadar tatlı.

Para gülüm para insanı rezilde ediyor vezirde resmin altını okuduysan servetimi bağışladığım adam yazıyor ama şuda var oda bana servetlerin servetini bağışladı annemde öyle diyor :) ama birazda benlede alakası var ben gittiğim her doktorla genelde böyle muhabbetteyim kapıdan çıkarken sarılıp öpüşürüz tabiki samimiyetine güvenırsem ve eşimde yanımdaysa doktorlar benden o enerjiyi alıyor.

Bir tanede özelde doktorum vardı hep söylerim Batı Bahat Hastanesinin sahibi ama onunda ilgili olmasında hastane sahibi olmasının faydası çok kendi malına sahip çıkıyor kadın doğumcu 4 kardeşler 4 üde doktor 3-4 hastaneleri var. Ama bu kadarmı tatlı olur ya sadece 35 tl ye muayene olabiliyorsun normalde özel muayenesi olsa adam zaten 250 den kapı açar, o doktoru yakalayana büyük şans.

Düşünki ben bu ay muayeneye sadece bu ayı soyluyorum 1000 tl verdim bırak okadar poz alayım :)

yaa termossossa çok sevindim ışılayy hala şaşkınım nedense noluyosa bana:)

ceyzcim bu döneme güvendiğimiz bir doktorla başlıyoruz ve farklı farklı doktorlara gittiğimizde kafamız iyice karışıyor. aslında sanırım senin kafanı kurcalayan normal doğum yapmak istemen ve doktorunun da sana bebeğin gelişimi ve çatı darlığı sebebiyle sezaryan önermesi. valla ben kendim sanırım doktorum ne derse onu yapardın eğer güveniyorsam. zaten güvenmediğimiz bi doktora mecburiyetler dışında kimse 9 ay gitmez heralde.

maşallah be bebeğine..ya bu çok zor bir karar çocuklar o gün kendilerine özel olsun isteyebilirler büyüyünce ama ben bile oğlumun benimle aynı gün doğma ihtimali var iyimi kötümü bilemiyorum. 16 sı bi de hafta sonu oluyo sanırım haafta içi olması daha iyi olabilir kontroller açısından.

sağlıklı doğumlar olsun inşallah.beyaz akıntı bende de oluyor ama yeni bişey değil. ağrılarda tabi. bebek daha büyüyüp gelişiyor sonuçta yeride daralıyor büyük olasılıkla ondan. stres yapmamaya çalış.

ah varya ben genel anezrezi yapıyoruz deseler hemen kabul ederdim. ilk kızımda 10 yıl önce tabi genel aneztezi olmuştum. hiçbir sıkıntı çekmedim. artık buralarda epidural yapıyorlar kimisi çok rahat diyo kimisi ağrı yspıyo diyo. açıkçası bende kendim için inşallah ağrı sızı yapmaz diye dua ediyorum. genelden korkma bence.

insan kendi canları yanında olsun istiyor elbette böyle bir günde . ama dediğin gibi insan söylenmeden kendileri düşünüp karar versin istiyor. ablanda yapı olarak rahat bşriyse nasılsa annem orda kayınvalidesi orda ben olmasam da sorun olmaz diyodur kendince. ama belki ifadesi farklı olsa sende üzülmiceksin . yani onlardan sonra ben gelir ben yanında olurum falan diye. benimde annem ya da kızkardeşim yanımda olamıycaklar görümcem ve kayınvalidemlerle aynı yerdeyiz onlar olucak . ama ben bazen seviniyorum beni stres yapacaklar doğumda böyle daha iyi diye. dert etme kendine

canım faceten hatırladığım kadarıyla sen l.burgazdaydın sanırım. ben ilk doğumumu orda yapmıştım normal devlet hastanesinde rengin hanımdı doktorum da. ve ben o doktordan çook memnundum . sen kime gidiyosun bilmiyorum ama şuanda bile orda olsam aklım çok rahat olurdu.

aynen cnm. mecburiyet dışında gidilmez.zoraki gidilir ancak. zaten çeyz in kararı belli baştan ama boşuna kendine evham yapıyo galiba. zaten bize sezeryan diyen doktorlara anında şüpheyle yaklaşıyoruz.

bende dün gece çok ağladım doktorumdan dolayı, sizler burada neden ona devam ediyosunuz dedikçe daha çok içime oturuyo.resmen zorla kolumdan tutulup gidiyorum.eşim hep abartıyosun deyip hemen oflayıp pufluyo bu adamı istemiyorum deyince, tabii kendisi doğurmayacak ya.doktorum saygısız ilgisiz. ben bi sıkıntımı anlatırken arkadaşının telefonuna cvp verip geyik yapan bi adam. eşim de illa bu diyor.neymiş ben işin magazinel boyutundaymışım. adam oğlumuzun sağlığıyla ilgileniyormuş bense doktorun beni motive etmesini istiyormuşum.lüks istiyormuşum. benle ilgilenmesini oğlumun fotoğrafını göstemesini istiyormuşum vs vs. bunlar olmayacaksa ben devlete giderdim. bide neyin bilgilisi.30. haftadan sonra 37. haftaya gel demesi normalmi, muayene sırasında yüzümüze bakmayıp somurtması normalmi. tsh hormonu 3,5 çıktığında tamam iyi işte niye bana gösteriyosun demesi normlami(gebelerde 2,5in altında olmalıymış yoksa zeka geriliği vs oluyormuş), çatı muayenesi yapmadan tamam ya yaparsın büyük ihtimalle normal doğum demesi normalmi. değil elbet sizde biliyosunuz öküzümü. devlette doğuranlarda Allahın kulu bende bu hafta hemen devlette bi doktora gideceğim.artık son gün cesaretimi toplayıp bu radikal kararı alıyorum. hala daha içimde ya bişi olursa eşimi dinlemedim korkusu var ama nefret ediyorum bu öküzden. en olmadı 1 saat ötede edirneye sevk ederler.napiim
ya çok özür dilerim hakkınızı helal edin çok geriliyorum.hep doktor muhabbetim var, sizide sıktım artık. ama başka bu adam hakkında bişi yazmayacağım. başka gitmeyeceğim o şerefsize. hamilelik heyecanımı aldı benden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…