İlk defa geçmişi okumadan direk konuya girdim kafam çooook karışık.İnş. herkes iyidir doğum yapan vs varmı bakamadım.
Bugün kontrolüm vardı,kızım 39+3 günlük olmuş kilosu 4kilo 90 gr çıktı dr.dahil şok olduk son hafta uçmuşuz. Acil nst yaptırmamı istedi,onda da çok sancım çıktı.Bir de sancıdan sonra kalp atışı biraz yavaşlayıp normale dönüyormuş.Bu hafta acil sezeryana alınmam lazımmış çünkü bebek kilosundan dolayı aşağı inemeyip yukarda sıkışıyormuş.Ya salı günü ya da cuma günü sezeryan olacam.
Önceden de yazmıştım sezeryandan çok korkuyorum,kendi doktorumdan çıkıp zeynep kamile gittim. Acilde çatı muayenesi yapıldı ben cıyakladım azıcık:) sonra nst ve ultrason. orda da 38+1 gün ve 3kilo 622 gr çıktı. 'Normal doğum için bekleyebilirsin. çatın sancı çektiğinde açılabilir ya da bebek o zaman aşağı inebilir' dedi.
Şimdi kızlar kendi doktorum bebeğin zorlandığını inemediğini tehlikeli olabileceğini söyüyor,devlet hastanesi de farklı bilgi veriyor. Ben ne yapayım sizce? Sanki devlete gitsem yok yere sancı çekip sezeryana alınmak var,hatta Allah korusun bebeğim tehlikedeyse belki de kaybedeceğim.Ayy nolur akıl verin
Canım ben de devlete gitsem sancı çekecem bebek riske girecek en son da sezeryan olacam dye korkuyorum.Dr.um bebeğin sağlığı açısından risk var dedi çünkü sıkışıyormuş,sancıdan sonra kalp atışı yavaşlıyormuş ki bizzat kendimde duydum nst de.İnş. hakkımızda hayırlısı olsun hepimizin.
3.doktor aslında benm de aklımda vardı ama kime gideceğimi bilemedim.Ümraniye taraflarında varmı önerebileceğiniz biri kızlar.Salıdan önce gitmem lazım çünkü salı günü de sancım çıkarsa hemen aynı gün alacakmışŞuan bile sancım var kasılıp duruyorum oturduğum yerde
Canım ben de 3. Görüş taraftarıyım. Diğer taraftan içimden bir his riske girmemen gerektiğini söylüyor
Bişi daha dicem sen minyon yapılısın, bebek şu an 4kg olmasa da beklersen o kiloya yaklaşacak ve normal doğumda çok zorlanacaksınız diye korkuyorum
eveeeet takip ettiğim diğer 2 topiği ve burayı yaklaşık 3 saatte okudum.şimdi biraz kendimi yazayım. bir de fikir sorayım. bugün kont. vardı. ben sıkıntılardayım ama bebişim gayet iyi. 3200 olmuş balım. biraz iri dedi, kafa 39 hafta ile uyumlu, yerleşimi çok aşaıda. rahim bebeği tutmak için kasıyor kendini dedi. nst temiz, o yüzden ne kadar sertleşsede karnın korkma dedi. ve günümüz kesin olmasa da belli. Aslında bir konuda fikir sormak istiyorum. doğum için 10 şubat sonrası uygun dedi. 12-13-14 olabilir dedi. benim oğlum 16 şubat ve biz hep o tarih olsun istiyorduk. dr. olmaz demedi, düşünün biraz, annenin sıkıntısı çok diye bu tarihleri söyledim dedi. ne yapsak bilemedik. oğlumla kızımın doğum günü aynı olursa nasıl olur?zaten arada 3-4 gün olunca beraber kutlarız diye düşünüyoruz, 4 gün arayla 2 ayrı pasta, 2 ayrı doğumgünü organizasyonu zor. tüm aileyi 2 kez evde toplayamayabiliriz, hangisine gelinmezse diğeri üzülür, ya da gene aynı gün kutlanır.o zaman da ayrı günler olmasının pek önemi kalmaz. ama diğer yandan 16 sı benim sezeryanla geçerse oğlumun doğum günü güme gider üzülür mü? ya da bu yıl biz hastaneden çıkınca hepberaber evde kutlarız daha mı iyi olur? aklınıza bir şey gelirse yazın lütfen, belki karar vermemize yardımcı olur fikirleriniz.perşembe tekrar çağırdı dr, o zaman 12 dışı bir tarih olursa dr.la konuşacağım.
Facete de söylemiştim canım, kesinlikle aynı gün olmamasına çalış. Aynı şeyi yeğenlerimde yaşadık. Araları 2 gün, ablam büyük olanın doğum gününde hastanedeydi diye bile kriz kopmuştu. Eniştem gidip parti organize etmişti ablamı hastanede bırakıp.
Sen şimdi 2 parti 2 masraf diyorsun da çocuk aklı o işlere öyle bakmıyor. Sonuçta büyük oğlunun aklı başında, bebişin aklı erene kadar zaten 2 masraf yapmana gerek yok. Bence kesinlikle aynı gün olmaması için uğraş, zaten doğumdan sonra onunla eskisi gibi ilgilenemeyeceksin bir de bu doğumgünü meselesi ile üzmeyin kuzuyu.