Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229
ozel bolgenizde agri oluyor mu sizinde, sanki bebek zorluyormus gibi icten bir agri. baska turlu tarif edemiyorum degisik bi aci :S

bende de var
bu haftalarda hepimizde oluyor galiba

bende hem sancı gibi oluyor hem de sanki oğlum kafasını kasıklarıma dayamışta hafiften kastırıyor gibi oluyo.değişik zamanlarda değişik şekillerde

şu face grubumuza da bebeklerin doğacağı tarihleri yazmayanlar bi yazsın kızlar, daha rahat takip edebiliyoruz böylece

''tabii ya '' dan da haber yok, aaaaaaaa bişi diyim mi ,baya bi arkadaştan haber yok.. yeni arkadaşlar aramıza katılmış evet, ama eskilerden çok kişi yok ortalarda.. hayırdır inşaallah

Merhaba arkadaslar,
Hamilelik heyecani ve bebek beklemek harika birsey! Ben de bu heyecanları yasadim ve mutlu sona cok sukur kavustuk, darısı isteyen herkesin basina! Bu konuyla ilgili super bir site tavsiye edecegim, kesinlikle bakmaya deger: Hamilelik hakkında hafta hafta öğren | Hafta-hafta-gebelik.org
sevgiler!

boşuna vakit kaybı hiç bakmayın.reklam. her sayfaya aynı sözler yazılmış ben ne yapayım ilk 6 haftayı.son 6 haftaya bile artık bakmıyorum

kızlar bugün doktora gittik benim oküzüme. haftaya izne çıkacakmış beyefendi.10 gün sonraya randevu aldık artıkki doğuma 15 gün kaldı.10 şubat son gün.geri zekalı çatı muayenesi yapmıyormuş çünkü beni bağırtırmış orda dayanazmışım.ben dayanırım deneyelim dedim sancıların başlasın doğum başlasın ozaman yaparım ozaman daha raht olur açılma olacağı için dedi. uyuz dedim içimden, ya darsa sonrasında sezeryana döneceksek ben normale başlamak istemiyorum doktor dedim.boş yere sancı çekmeyeyim, baştan vücudum uygun mu değilmi bakın çünkü biçok arkadaşımdan duydum çatıları dar oldukları için en başta sezeryana girişmişler dedi. adam ne dese beğenirsiniz: senin etin butun yerinde zaten, kalçalarında geniş sen yaparsın....... hiç bişi diyemedim artık. bu arada oğlum bu hafta 95 gr almış.3465 gr olmuş çok doğru ölçtüğünü sanmıyorum amanasip.böyle giderse normal doğumumu bekleyebileceğim. hülyacım Allah gönlümüze göre versin bende normal olsun istiyorum ama oğlum fazla tombikleşmeden çıkıverse hayırlısıyla.

Günaydın :)) dün doktoruma gittim bebişim iyi bir sıkıntısı yok suyu normal dopleri vs herşey iyi ama minnak daha 2950 onada tamam kordon boynundaymış amann ne diyorsunuz dedim ee 1m kordon biryere dolanacak olacak okadar dedi ama bebeii rahatsız etmiyor dedi korkma normal doğum olsa sıkıntı olur ama biz sezeryan yapcaz dedi üzülcek bişi yok vs onada ok dedim .Allah biliyorya pekte korkmuyorum güveniyorum dr uma.birde sezeryan nasıl olcak dedim spinal yada epidral mi yada g.anestezi mi ben epidural a karşıyım uygulamıyorum dedi.Spinal istersen olur ama 2/3 gün baş ağrısı yapar bilgin olsun dedi.ama bende narkoz bebişe geçer normal doğurayım dedim yok öle bişi narkoz falan etkilemez kızını dedi senin bebiş kıymetli bebiş normal doğumla travma yaşatmayalım birde kordun işi çıktı dedi benimde kafama yattı zaten eşimde epidural ve spinal kesinlikle istemiyor.korkuyor sakatlık mevzusu olmasın diye benden haberler bu kadar.a bu arada boğazım ve göğsüm yanıyor diye kbb druna da gittim ilaç alacaksın diye üzülme dedi bebiş gelişimini tamamladı onu etkilemz rahat ol dedi.ilk aylarda olsa sıkıntı olurmuş.anestezi işini onada danıştım narkozdan korkma bebeğin etkilenmez.normal doğurcam diye tutturma vakumla çekiyorlar kafaları bir garip oluyor sonra dedi..Ayy yoruldum yazmaktan:))

Canım ben Aramıza Hoşgeldin ...İsim yazdım. Kilosunu normal maşallah canım rahat ol işte ne güzel büyüsün bırak son ana kadar bekle kimisin 40 ıda geçebiliyor erkek bebeklerde canım.

Ayy canım benim hadi hayırlı haberler olsun inşallah hepimizin 3-5 günü var bitti artık sağlık haberleri duyalım sadece ve mutluluk haberleri inşallah. Ablan konusunda ise şunu unutma bazı insanların rahatına düşkündüdikki hayatında arada bir ayakaladıkları fırsatıda tatilden yana kullanmak istemiş sende değersiz olduğunu düşünüyorsun yapı meselesi unutma kimseye ve ablana muhtaç değilsin.

Eğer ona ihtiyacın olsa böyle yapsaki kiminin kv si kiminn annesi bunu yapıyor düşün ozaman çok kırılırsın ama yalnız değilsin aman beni düşünmeyeni ban niye düşüneyim de mesela. Ne güzel yalnız değilsin. Ablan olmasa ne olacaktı. Benimde kızkardeşim var yarın 23 yaşında olacak ama öyle şımarık yetiştirildiki eline bez alıp toz almayı beceremez becersede yapmaz annem alıştırdı annem diyor kardeşini göndereyim yardım etsin sana aman aman diyorum ondan ne hayır gelcek sinirim bozulur dıyorum. Abim arıyor gelip istediğin bişey varsa yardım edeyim seni doktora götüreyim ve ya evini temizliyeyim haa şöylede birşey var abim bir temizlik yaparki temizlikçi kadınların dudağı uçuklar oda biz 2 kızın aksidir biz erkek o kız olmalıymış beceri konusunda. Ama ben abime karşı okadar soğuk büyüdümki ondan hiçbir destek istemiyorum arada bir arıyor para vereyim hastaneye ne verceksiniz abilik yapmadı demesin diye uğraşıyor ama ben inan aramasını bile umursamıyorum sıkılıyorum, babam nerdeyse 9 ay hergün aradı. Kv sürekli arar ama 9 ay boyunca hiç gelmedi 3,5 ayımızda ben yazlığa gittim 1 hafta birlikte kaldık sonra onlar istanbula geçince 1-2 kere gittim 40 km var aramızda bana yük olmamak için gelmiyor bende istemiyorum çünkü ben yalnız kalmayı seviyorum gerçekten. 2 gün nce tartıştım annemle baban gelmek istese istemezsin abin gelmek istese istemezsin niye istemıyorsun diye bende dedim karışma bana ben yalnız kalmak istiyorum ben yatıyorum kalkıyorum iş yapıyorum atıyorum kuafre gidiyorum doktora gidiyorum vsss. son haftam dıye ıyı tamam tamam dedi sadece annem gelirse istiyorum. Amma yazdım konu dağılmış olabilir ama takma sadece sağlığın yerindemi ona bak canım.

Canım bebek bastırınca insanın şeyi yanıyor ben tuta tuta tuvalete koşuyorum ama nadir oluyor doktor herzaman bana idrarda yanma varmı dıye sordu 9 ay boyunca ben hep yok dedim idrarda yok çünkü çok şükür bebeğin baskısı olduğu belli yani :)

Son düzenleme:

Harbi öküz bu adam kuzum ya. Bazıların da alttan muayene dogumu baslatabiliyormuş , belki ondan yapmamıştır. Benim doktorum da 10 güne yeni düştü.kuzun da iyi maşallah Allah saglikla kavuştursun

Doktorlar cok fenalar normal dogumu nasılda kötülüyorlar yeter ki canları yaptırmak istemesin.
Kilo ölçümüne takılma kuzum doğduklarında göreceğiz gercegi yanılıyor cogu

Aynen idrara çıkarken hiçbi sıkıntım yok kuşum. Arada sanıyorum ki hareket edince ince bi noktaya baskı yapıyor içim gıcıklanıyor acıyor :)

Belfüm aynen ya, okudukça şaşırıyorum ben de. Tamam normal doğumun da sezaryenin d kendine göre avantaj/dezavantajları var ama normal doğum sanki çok riskliymiş gibi ifade ediliyor aklım almıyor. Genel anestezi nasıl epiduralden daha az riskli olabiliyor? Hastanede epidurali hakkıylauygulayacak anestezist olmayabilir bu utanılacak bişi de değil ama işlemin tümünü kötülemek bir sürü insana ve hamileye haksızlık bence.

Luflem valla benim de aklım almıyor dediğin gibi ikisinin de farklı iyi ve kötü tarafları var ama nedir bu kötülemek :/
Zaten hepimiz doktor ne diyecek diye ağzının icine bakıyoruz artık o kadar hassas durumdayız ki ne dese inanırız iyi kalpli vicdanı doktorlar çıkarsın karşımıza , kuzularımıza saglikla kavuşalım inşallah tatlım

haklısın cnm o degilde bide beni kınıyorlar soguk davrandıgım için kendileri gbi artislik yapamıyorumda ondan vay cadolozlarr

Anestezi konusunda epidural ve spinale ben de güvenmiyorum. Sakatlık konusunda benim de korkularım var. O yüzden genel anesteziyi tercih ettim. Benimki isteğe bağlı sezeryan. Doktorunun dediği gibi normal doğum konusunda ısrarcı olmamak lazım. Onun da çok fazla riski var çünkü, özellikle bebek konusunda. Bir de bebek narkozdan etkilenmez çünkü onu hemen alacaklar. Rahatsızlığın için de geçmiş olsun. Hayırlı sağlıklı bir doğum diliyorum.

Işılaycım, desteğin güzel mesajın için teşekkürler.İnsan yalnız olmadığını bilince mutlu oluyor.

Canım epidural ve spinalin uygulanma noktasının herhangi bir sakatlığa sebebiyet vermediğini bizzat Gökmen İyigün'ün ağzından dinledik biz. Uygulanan bölge sakatlık getirebilecek bir bölge değil. Ama şöyle birşey var tabiki, bunu kimin uyguladığı çok çok önemli. Eğer iyi hastanelerde uzman anestezistler tarafından uygulanıyorsa hiç sıkıntı yapılmamalı ama bu işi bilmeyen kişilerin uygulaması tabi ki sakıncalı herşeyde geçerli olduğu gibi. Sonuçta lazer epilasyonun bile uzman biri tarafından uygulanması gerekir, değil ki böyle bir işlem için bu geçerli olmasın.
Normal için ısrarcı olmamak gerek bence de, en ufak bir şüphe bile varsa bence de strese girmeye gerek yok. Benim çok fazla arkadaşım oldu 10 saatin üzerinde sancı çekip de sezaryene alınan son dakikada. Benim doktorum da eğer herşey amaherşey yolundaysa normal deneriz ama bir pürüz görürsek sezaryen olur gibi bir ifade kullanmıştı. Herkes için hayırlı doğumlar olsun inşallah. Sağlıkla yavruları kucağımıza alalım, gerisi önemli değil.

slm kızlar bende aranıza yeni katıldım doğumum şubat 21 de ama dr heran olabilir dedi ultrason da bebeğimin başı çok aşşagıda olduğunu söyledi hatta yüzünü bile göremedik ama 10 gün oldu dr'un bu söylediği bende 1 haftadır çok adet sancısı var özellikle sabahları uyandığımda birde çok az az sümüksü beyaz bişi akıyor doktorumu aradım hiç bişi olmaz korkma dedi ama benim dr çok rahat yani doğuruyorum desem bile bişi olmaz dicek o kadar :)) tırsıyorum onun için sizdende böyle bişi geliyor mu ???

benimde 24 şubat demişti doktorum daha sancı falan yok geziyorum sokaklarda hala tek sorunum aşırı mide bulantım başladı normal dedi ama az kaldı bunada sıkıcaz dişimizi :)

Işılaycım, desteğin güzel mesajın için teşekkürler.İnsan yalnız olmadığını bilince mutlu oluyor.

Ha bu arada ablana aslaaaa kafanı takma. Benimki Almanya'da yaşıyor, hamileliğim boyunca toplasan 3 kez aramadı beni. Bu hafta msj atmış ne yaptın aklım sende diye :)) doğurmadım daha doğurursam duyarsınız dedim geçtim :) türkiyeye gelirken 3-5 bişiler getirmişti yeğenlerimden kalan, bir de tulum ve patik almış sağolsun 1,5 yaş için :)
Bazı insanların yaradılışı farklı oluyor, beklentiye girmemek lazım. Çok arkadaşım var kardeşten yakın olduğum. Diyeceğim o ki, kan bağı bazen bişi ifade etmiyor.
Bir de Kv var bende, bu hafta 20 tane falan yelek hırka göndermiş koliyle. İçlerinde mavi ve araba şeklinde düğmeleri olan bile var. Bir de yumoş var ya yumuşatıcı, o promosyon peluş kalemkutusu veriodu ben de almıştım, koliye onu da koymuş Allah razı olsun :) şimdi ben bunlara kafayı takacak olsam gidip bu hormonlarla kafa göz dalmam gerekir :))
Hepimizin var benzer dertleri, sen kuzuna odaklan canım.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…