Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229

ben mersinde yasıyorum okadar farklı özel hastanelere gittim ilk bebegimde en son devlete gittim ve onca dr dan birtek gürsel bey cok anlayıslı buldum güler yüzlüydü sorularıma bıkmadan usanmadan cevap veriyordu o dr la devam ettm ve simdi 2. ci bebegim dogacak ve ben gürsel beyden baska kimseye gitmedim ve herzaman beni hatırlıo ve cok ilgili dr umuz önemli bence özel devlet farketmez işini severek yapması önemli yani.tüm dogumu yakın olan arkadaslara rabbim kolay dogum nasip etsin insalah

Canım senin en büyük hatan eşinin lafı ile hareket etmen. Bu karar senin kararın olmalı. Eşin ne anlar ve ne hakla buna karışır? Tabiki ben de eşimin sevmeyeceği gözünün tutmadığı doktora gitmem ama senin durum tam tersi olmuş. Kusura bakma ama hamileliğin tüm süreçlerini anlayan ve empati kurabilen erkek zaten çok çok azken, böyle hassas bi konuda sana karışılmasına nasıl izin verebilirsin? Bence bu konu ile ilgili eşine tavrını koyman lazım. Çok özür dileyerek söylüyorum bunu ama sıkıyorsa hiç haz etmediği bir kadın doktora o açsın bi taraflarını. Kolay birşey değil bizim yaşadığımız, biraz anlayış göstermeleri gerekiyor eşlerin.

benim dr.umda hem beni hem eşimi tanıyor. tel.la birşey sorduğumda bile rahatlıkla cevap veriyor. hatta bir defa kasılmalarım çok olmuştu, gün içinde mua. etti ,sonra ben onu aradım bilgi vermek için durumumla ilgili,akşam kendi hastaneden çıkma saatinde o beni tekrar aradı nasıl oldun diye. ama kıstas bu değil tabi. demekki hasta younluğu ya da dr.ların bireysel farklılığı ilede alakalı bizleri tanıyıp tanımamaları. o zaman karar verirken dr.um beni ne kadar iyi tanıyor diye mukayese yapmak lazım. eğer tanıyorsa,takibi iyi ise o dr. a devam edilmesini öneririm ben. ama seni hatırlamıyorsa ya da çok güvenmiyorsan o zaman dr. değişikliği yapılabilir.karar anneye ait bu noktada.

canım keşke eşin bu kadar baskı yapmasaymış,sende daha huzurlu olurdun. dr. konusunda ilk kararın sana ait olması lazım. eşinin fikride önemli ama ilk senin durumun, güven duyman öemli. çünkü bu süreci sen ve bebeğin yaşıyorsunuz. senin bedenin sağlığın ve bebeğin sağlığı önemli. dr.una güven duymuyorsan bu çok önemli bence. doğuma girerkenki psikolojini bile etkileyebilir. benim kurban bayramında geçmeyen karın ağrım oldu ve dr.umu aradım beni en yakın dev. hast.ne yönlerdirdi. bir bu konuda kızdım ona çünkü nöbetçi dr. bana çok lakayık davrandı. sen ağrın olduğuna eminmisin dedi. sanki yalan söylüyorum gibi. ebe vajinal mua. yaptı. dr sonra usg de baktı ve küçümser ya da dalga geçer gibi davrandı.hastaneden çıktıktan sonra ağladım durdum. insan gibi davranmıyorlar diye. bu yüzden o psikolojinin ne kadar kötü olduğunu tahmin edebiliyorum.çok şükür dedim özele gidebiliyoruz,dr.umuz ilgili bir dr. diye.
son bir şey daha söyliyeceim. bu dr.a gittiğin için bir prob. çıkarsa eşin göze alabiliyor mu senin ve bebeğinin yaşayacağı sıkıntıları?her zaman sıkıntı yaşayabilirsin. önemli olan dr.una güvenmen ve birşey kaçırmadığından emin olman.mesela ben ilk doğumdaki dr.uma çok güveniyordum ama o da beni 7 hafta sonraya çağırdı kont.e ve ben çok hızlı kilo alıyordum. o 7 haftada da çok hızlı aldım, bir yükleme testi, şeker çıktı. hızlı kilo almak çok hızlı tetikliyor şekeri. ben o kiloyu almasam, daha sıkı kont.etse ve beni daha sıkı uyarsa diyabet olmayacaktı belki. zamanında müdahale edemediğini düşünüyorum.çünkü o zamana kadar hızlı kilo almanın bu kadar ciddi etkileyebileceğini bilmiyordum. gebelikten sonra şeker geçer diyorlar ama sonraki haytınızdaşeker hastası olma ihtimaliniz %65 . benim 2 yıl sonra şekerim normalin altına düşmeye başladı ve bu da şeker hastalığının habercisi bir durum. 2. gebelikte 10.haftada şeker çıktı. ben hep diyorum ilk dr.um daha iyi takip etse, daha ciddi uyarsa belki bunları yaşamayabillirdim. 7 hafta senin ya da bebeğini hayatını çok etkileyebilir. kararını etkileyecek bir durum olabilir diye yazdım bu kadar uzun. şu anki dr.um 1 defa 1 ay sonraya çaırdı onun dışında 3 haftayı hiç geçirmedi, herşey kont. altında olsun diye. bu zor kararında allah yardımcın olsun.

yok güselim yaa sen en güselini yapmışsın bence de, hiç polemiğe girmeden kendini üzmeden sıkıntıya girmeden git demişsin, ki zaten sen kal desende giderdi muhtemelen.. hem annecin kv yanındalar ve senin destekçinler, eşinde yanında çok şükür ablana hiç ihtiyacın yok zaten canımmm

canımm yaa eşinle aranı soğutmaaa, izin verme buna daha çok yanında olması lazım şuanda senin desteğe herzamankinden çok ihtiyacın war.. kv de alkış yani tatile mi gelmiş acaba kendisi.. sinir oldummmmm ama sen sıkma canını yani sıkmamaya çaış canım, ev olayınız da tuz biber olmuş.. Allah herşeyin hayırlısını nasip etsin inşallah canımmmm

canımmm hani bi tane dr.a gitmiştiniz karşıdaydı ama sanırım eşinin patronu mu önermişti yanlış mı hatırlıyorum yoksa, böbreklerle ilgili sıkıntı olduğu zamandı sanırım hani.. o dr.a bi görünsen 3.bi göz olarak... o ihtimal yoksa da ben olsam kendi dr.uma güvenirdim sonuçta başından beri o takip ediyo.. Allah hayırlısını nasip etsin güselim inşallah.. bu arada dr. olarak altunizade academic hosp. ertan beye gidiyorum ben canım 3 yıl filan oldu sanırım devam ediyorum ona çok memnunuz biz, ümraniyeye de yakın hem.. güzel haberlerini bekliyoruz ceyzimmmm

SLM KIZLAR GEÇMİŞİ OKUYAMADIM ben doktorun acilen çağırmasıyla cumartesi spinal sezeryan oldum bebeğimde bende çok iyiyiz çok şükür. bugün çıktık hastaneden bebeğim 3.800 doğdu. kimler doğum yaptı bilemiyorum.Allahım yardımcınız olsun, bu güzel duyguyu hepinize yaşatsın. öpüyorum hepinizi

Canım çok çok tebrik ederim, darısı başımıza :) maşallah yavruna kilosu süper. Sen nasıl hissediyorsun var mı ağrın sızın?

allah analı babalı büüyütsün, çok sevindim, bundan sonrasıda su gibi geçsin inş.

kızlar bir kaç gündür yazdıklarınızı okuyamadım çünkü cuma akşam saat 19,00 da oğlum Kemal Ata dünyaya geldi. normal başlayıp sezeryanla dünyaya geldi. her ikimiz de gayet sağlıklıyız. 2800 gr. ve 50 cm doğdu oğlum. Doğum yapan arkadaşlar varsa hayırlı olsun Allah analı babalı büyütsün yaşı uzun olsun diyorum. doğum yapacak arkadaşlar hepinize hayırlı doğumlar diyorum. korkmadan, stressiz bir şekilde gidin aynen öyle evinize geri geliyorsunuz. daha sonra detayları yazarım. sağlıcakla kalın hepiniz.

Canım seni de çok tebrik edrim. Maşallah, Allah nazardan saklasın. Detayları yaz lütfen en kısa zamanda!! :)

Yaaaaaaa ben de doğurmak istiyorum artıkkkkkkkk!!! :)

Kizlar ikinizide tebrik ederim :) cok heyecanlı okudukça mutlu oluyorum. Saglikla büyüsün kuzularınız

Darısı bizlere

Tebrikler anneleeerrr :) Bebişleriniz uzun ömürlü, sağlıklı, mutlu, huzurlu olsun inşallah. Allah sizlere de o güzel günleri görmeyi nasip etsin...

Son düzenleme:

Canım maşallah hafızan ne kadar kuvvetliymiş:) benm odoktor hiç aklıma gelmemişti:) bugün daha rahat düşünebiliyorum ya,ailemin ve sizin desteğinizle. doktorumun bu hafta söylediği tarihte sezeryan olacam,belki de sancım çıkarsa salı günü olacam. napalım normal doğum nasip değilmiş.

Kızlar süper haberler ya çook öpün koklayın bizim yerimize de.Allah nazarlardan korusun. Hepberaberden de haber yok iyilerdir inş.

Kızlar Allah analı babalı büyütsün. Gözünüz aydın. Hepiniz için çok sevindim

Kızlar merhaba, hepinize cevap yazamadım çok fazla bakamıyorum internete. Bir kaç gün yazamayacağım. Yarın 9'da inşallah kavuşacağım oğluma. Hastanedeyken yazamam size büyük ihtimalle. Bu sürede hepinize hayırlı doğumlar diliyorum. İnşallah sağlıklı , kolay doğumlar nasip olur hepimize. Benim için de dua ederseniz sevinirim. Hepinizi öptüm.

Cancan ve eşimiseviyorum,
ikiniz adına çok mutlu oldum.Darısı başımıza inş.Rabbim bebişlerinize sağlık sizlere de mutluluk ve huzur versin.trianofilizcim
rabbim yardımcın olsun,sen de güzel haberlerle dön forumumuza inş.Hepinize kolay doğumlar diliyorum ve kocaman öpüyorum:))

maşallah canımmmmm Allah bağışlasın inşallah hayırlısı ile darısı başımıza

ayyy maşallah ya ne güsel herkescikler kavuşmaya başladı kuzularınaaaaa Allah hepimizin yavrularına sağlıklı sıhhatli ve de huzurlu güzel ömürler nasip etsin inşallah, gözünüz aydın olsun canım darısı hayırlısı ile başımıza inşallah amiinnnn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…