benimde 24 şubat demişti doktorum daha sancı falan yok geziyorum sokaklarda hala tek sorunum aşırı mide bulantım başladı normal dedi ama az kaldı bunada sıkıcaz dişimizi :)
aynen arkadaşım bende de durum aynı. normalde çok üşüyen bir insan olan ben kış günü yanıyorum. sanırım doğumdan sonra eski halimize döneceğiz. iyiki diyorum kışa denk geldi hamileliğimizin son dönemleri. yaza denk gelseydi düşünemiyorum ben kendimi. çok bunalırdık herhalde...
kızlarr benm bir oglum var dünya tatlısı 1.5 yasında.carsamba günü ameliyat günü alcam insalah subat 1 veya 2 olur herhalde.ben cok üzülüyorum ya cok duygusallastm esimi oglumu bırakıp nasıl gitcem ameliyathaneye düşündükce cok aglıyorum ya ben cok duygusalım yada gercekten vedalasmak zor gelio hele oglum annemmm deynce içim gidio yaa nasıl oglumu bırakacam yaaa ameliyat korkumda cok fazla onamı üzüleyim oglumamı yoksa gelen oglumamı sevineyim karmakarısık duygular içindeyim yaaa
kızlaaaryaa bitürlü annelik piskolojisine giremiyorum kendimi anne gbi hisedemiyorum hala..:18: dogumdan sonra budurum düzelirmi .karnım sürekli kıpır kıpır saglıgımız cok şukur yerinde bebek için tüm eşyaları aldım bihzat hepsini kendim seçtim fakat hala anne gbi hisedemiyorum kendimi aklım hala 5karış havada liseli modundan cıkamıyorum bitürlü..bazen hamile bayanlarla muhabbet ediyorum dha 2 ya 3 aylarındalar kendilerini 40 yıllık anne gbi hisediyorlar 40 yıllık anne gbi konuşuyorlar :44:ben... tık yok sadece şişen karnım ...bebegimi hisedemedigim içinde karnımın büyüklügünden dolayı bazen piskolojim bozuluyor .bebegi kucagma alınca düzelirmi budurum varmı benim gbi hisedenler:26:
İlk defa geçmişi okumadan direk konuya girdim kafam çooook karışık.İnş. herkes iyidir doğum yapan vs varmı bakamadım.
Bugün kontrolüm vardı,kızım 39+3 günlük olmuş kilosu 4kilo 90 gr çıktı dr.dahil şok olduk son hafta uçmuşuz. Acil nst yaptırmamı istedi,onda da çok sancım çıktı.Bir de sancıdan sonra kalp atışı biraz yavaşlayıp normale dönüyormuş.Bu hafta acil sezeryana alınmam lazımmış çünkü bebek kilosundan dolayı aşağı inemeyip yukarda sıkışıyormuş.Ya salı günü ya da cuma günü sezeryan olacam.
Önceden de yazmıştım sezeryandan çok korkuyorum,kendi doktorumdan çıkıp zeynep kamile gittim. Acilde çatı muayenesi yapıldı ben cıyakladım azıcık:) sonra nst ve ultrason. orda da 38+1 gün ve 3kilo 622 gr çıktı. 'Normal doğum için bekleyebilirsin. çatın sancı çektiğinde açılabilir ya da bebek o zaman aşağı inebilir' dedi.
Şimdi kızlar kendi doktorum bebeğin zorlandığını inemediğini tehlikeli olabileceğini söyüyor,devlet hastanesi de farklı bilgi veriyor. Ben ne yapayım sizce? Sanki devlete gitsem yok yere sancı çekip sezeryana alınmak var,hatta Allah korusun bebeğim tehlikedeyse belki de kaybedeceğim.Ayy nolur akıl verin
hiç haksız değilsin. benim ablamla aram çooook iyidir. ilk doğumumda doğuma 1 hafta kala evini taşıdı.kv sinin evinde oturuyordu ve kiraya çıktı. hafif yollu prob.ler vardı aralarında. benim doğumdan sonraya kalırsa çok uzar diye acele etti. ben çok korkuyordum doğumdan, hem sezeryan hem normalinden. son 1 hafta 10 gün berbat bir psikolojideydim.kv dem bizdeydi onunla da aram çok iyi, çok anlayışlı .annem ablama yardım için ondaydı. bu arada hepimiz aynı şehirdeyiz. ablama çok kızmıştım, böyle bir anda hem beni yalnız bırakıyor hem annemi alıkoyuyor diye. ama senin gibi yaptım ve bir şey söylemedim.çok sonra söyledim ablama çok üzüldü. ben doğumdan sonra seni yalnız bırakmak istemediğim için işler bitsin diye acale ettim dedi. bende ama ben o kadar korkuyordum ki sen ve annem yoktunuz yanımda dedim. senin yaşadığın mahçubiyeti ben de yaşadım. bunları yazdıktan sonra bir şey ekleyeceğim, yanında olmasını az da olsa istiyorsan bunu ablana söyle geç olmadan, biraz düşücesiz diyorsun ya belki insafa gelir ne dersin?Selam kızlar, geçmişi okumaya çalıştım ama bitiremedim. İnşallah iyisinizdir. Dün akşam kayınvalidem de geldi. Annem zaten burdaydı. Pazartesi doğuma hazırlanıyoruz. Bavulları kontrol ettiler birlikte. Kayınvalidem çok güzel şeyler getirmiş. Oğlumun bebek şekeri, kapı süsü, çikolatalar, tulumlar, ceketler....Oğlumu karşılamaya hazırız yani.Pazartesi 7:30'da hastanede olucaz ve saat 9'da alacaklar sezeryana. 2 gece kalacakmışız hastanede. Bu biraz canımı sıktı. Ama olsun oğlum da ben de kontrol altında oluruz daha iyi olur diyorum artık.
Bu arada dün uzun zamandır gelmeyen ablam geldi evime. Yazmıştım daha önce ilgisizliğini. Ben doğuma 1-2 saat uğrar gider diye düşünüyordum. Ama dün bomba bir soru sordu bana inanamadım. Eşi bankacı, müdüründen izin alamıyormuş ne zamandır, müdür de izni önümüzdeki pazartesi-salı için vermiş. Bular da cumadan itibaren 4 günlük tatile gitmeyi planlıyormuş. Soruya gelince "doğumda ilk anda ben olmasam olur mu? Bana ihtiyacın varsa gitmeyeceğiz ama ihtiyaç yoksa tatile gideceğiz" dedi. Beynimde şimşekler çaktı duyunca. İHTİYAÇ? Tam dilimin ucuna geldi "hastanede tek başıma olsam, sana ihtiyaç duysam bile hiç sana gitme der miyim? Sen kalmayı gönülden istemedikten sonra ben sana kal der miyim? Sen tatile gönül rahatlığıyla gidebileceksen ben hastanedeyken ne diyebilirim sana?" diyecektim ki annemle göz göze geldik. 2 hafta önce ablamın ilgisizliğinden şikayet ettiğimden dolayı annemle kavga ettik. Çok ağlamıştım. O yüzden kayınvalidem de yola çıkmış geliyorken ağlamak kavga etmek istemediğimden ablama "teşekkür ederim ihtiyacım yok, git sen" dedim. O gittikten sonra annem konuyu açtı. Ona söyledim ama "gönülden kalmak istemedikten sonra ben kal der miyim" dedim. "İşte bak aramızdaki fark bu, ben olsaydıım asla gidemezdim" dedim. Annem de "gitmezdin sen" dedi. Valla işte böyle, eşime ve ailesine yine mahcup oldum. Çünkü onlar bir ablanın böyle bir günde kardeşini desteklememesini anlayamıyorlar. Çok ayıp olarak görüyorlar. Çok uzun yazdım kusura bakmayın. Artıkk kesinlikle biliyorum ablam gerçekten bencil. Ondan hiç birşey beklememeliyim.Haksız olduğumu düşünen var mı merak ettim çok. O yüzden başınızı ağrıttım. Kkusura bakmayın.Sağlıcakla kalın.
İlk defa geçmişi okumadan direk konuya girdim kafam çooook karışık.İnş. herkes iyidir doğum yapan vs varmı bakamadım.
Bugün kontrolüm vardı,kızım 39+3 günlük olmuş kilosu 4kilo 90 gr çıktı dr.dahil şok olduk son hafta uçmuşuz. Acil nst yaptırmamı istedi,onda da çok sancım çıktı.Bir de sancıdan sonra kalp atışı biraz yavaşlayıp normale dönüyormuş.Bu hafta acil sezeryana alınmam lazımmış çünkü bebek kilosundan dolayı aşağı inemeyip yukarda sıkışıyormuş.Ya salı günü ya da cuma günü sezeryan olacam.
Önceden de yazmıştım sezeryandan çok korkuyorum,kendi doktorumdan çıkıp zeynep kamile gittim. Acilde çatı muayenesi yapıldı ben cıyakladım azıcık:) sonra nst ve ultrason. orda da 38+1 gün ve 3kilo 622 gr çıktı. 'Normal doğum için bekleyebilirsin. çatın sancı çektiğinde açılabilir ya da bebek o zaman aşağı inebilir' dedi.
Şimdi kızlar kendi doktorum bebeğin zorlandığını inemediğini tehlikeli olabileceğini söyüyor,devlet hastanesi de farklı bilgi veriyor. Ben ne yapayım sizce? Sanki devlete gitsem yok yere sancı çekip sezeryana alınmak var,hatta Allah korusun bebeğim tehlikedeyse belki de kaybedeceğim.Ayy nolur akıl verin
öncelikle nasıl olursa olsun saglıklı olsun diyorum .bence sen hiç normali düşünme bence direk sezeryene git risk alma .herşey normal olsa bile maşşalah bebegin yiri yapılı kilolu nasıl cıkartıcaksın vajinal sorunların olur budurumda hele hele ilk bebekse hi düşünme normal dogum :18:İlk defa geçmişi okumadan direk konuya girdim kafam çooook karışık.İnş. herkes iyidir doğum yapan vs varmı bakamadım.
benim ilk bebeğim 4 kilo doğdu, doğum sancıları ile gittik hastaneye. aşağı dönmüştü ama kanala girmemişti. 3-4 saattir doğum sancım vardı, giderek sıklaşıyordu, şiddeti ve süresi artıyordu.dr. mua. etti başı kanalda değil, 3-4 saattir sancı var ama hiç açılma yok dedi. zaten bebek 4 kilo civarı doğacak büyük ihtimalle, normal istersen deneriz ama büyük ihtimalle sezeryana döneriz dedi. ben bekleyelim deneyeceğim desem denerdi ama ben ikissininde sıkıntısını yaşamak istemedim. bebekte büyük olunca riske edemedim, sezeryan oldu. bunları bence özeldeki kendi dr.una sor. ayrıntılarıyla bilgi al. senin ya da bebeğinin sağlıı açısından bir risk var mı öğren. zaten bir de ilk bebekse sezeryan olup olmayacağı daha önemli, ikinciyi düşünürsen o da sezeryan olmak zorunda kalacak çünkü.devletteki dr.un söylediklerini kendi dr.una sor, sonuçta bunca aydır seni o kont. ediyor. belki söyleyeceği en ufak bir şey seni rahatlatır. bu konuda en doğrusu dr. un ile karar vermen.
ayy çok zor bir karar ve durum bu canım ya, ben olsam ne yapardım diye düşündüm de sanırım 3. bir dr.la daha görüşürdüm. birbirleriyle çok zıt şeyler söylemişler bakalım 3. ne diyecek, hangisine daha yakın konuşursa, onu yaparsın. hayırlısı olsun hakkında inşallah...
canım ben olsam 3.bi doktora daha gider fikrini alırdım
karnım cok fenaaaaaaaaaaa agrıyor napayım ki mum kodum gecmedi bi sancılar bi kasılmalar dayanamıyorumnapıcam
Kizlar merhabalar,
kac gündür aklim sizdeydi. Bikmadan usanmadan, biriken sayfalari tek tek okudum.
Hic biriniz beni merak etmemissiniz, ben de bi bi atar yapsam.
Saka bi yana, internetim yoktu yaklasik iki haftadir, kafayi yiyordum evde can sIkIntisindan, zaten kaynanayla beraber gün gecmiyor.
Ben iyim cok sükür, geceleri nefes almakta zorlaniyorum, midemde cok acayip bi baski var, sanki geyiresim var ama geyiremiyorum gibi bi durum.
Bide Lutfe'nin dedigi gibi, yürürken, yada ayaktayken bebek tam idrar torbasina öyle bi baski yapiyor ki, sanki kendimi tutmasam afederseniz, donuma edicem gibi bi his. Sanki saatlerdir tualete gitmiyormusum gibi.
Kizlar bu arada bide tasinma problemim cikti, ev ariyorum, acilen tasinmam lazim, suanda oturdugum bina yikilicak subatta. Ben bu halde nasil ev tasicam, nereye tasinicam, nasil dolaplari yerlestiricem, bu arada dogurursam nolur, hamileyken nasil tasinirim, bebek dogdugunda nasil tasinirim bu sogukta inanin bilmiyorum, ve suan ne dogumu nede baska biseyi düsünecek durumda degilim.
Zaten maddi acidan da cok zor durumdayiz, bide kira derdi cikicak, kaynanada sadece yanimda oturuyor, bu halde ona yemek hazirliyorum, kahvalti hazirliyorum, bütün gün oturup televizyon izliyor, hic bir ise yaradigi yok, bide görümcelerim sürekli telefon acip, e annemde yanimda yardimi oluyordur sana hem "maddi" hem "manevi" demiyorlar mi.
Kadin bana cikarip 100 lira verdi gecen maasindan, zaten yedigi ictigi hergün banyosu o kadar eder. Ayyy bu aralar cok sinirliyim.
Kandilde bol bol dua ettim, esimlede aramiz cok sogudu, daha dogrusu ben sogudum, artik evde onlar ve ben diye bi durum var, cekiliyorum köseme sizi takip ediyorum.
Allah hepimize yardim etsin.
eveeeet takip ettiğim diğer 2 topiği ve burayı yaklaşık 3 saatte okudum.şimdi biraz kendimi yazayım. bir de fikir sorayım. bugün kont. vardı. ben sıkıntılardayım ama bebişim gayet iyi. 3200 olmuş balım. biraz iri dedi, kafa 39 hafta ile uyumlu, yerleşimi çok aşaıda. rahim bebeği tutmak için kasıyor kendini dedi. nst temiz, o yüzden ne kadar sertleşsede karnın korkma dedi. ve günümüz kesin olmasa da belli. Aslında bir konuda fikir sormak istiyorum. doğum için 10 şubat sonrası uygun dedi. 12-13-14 olabilir dedi. benim oğlum 16 şubat ve biz hep o tarih olsun istiyorduk. dr. olmaz demedi, düşünün biraz, annenin sıkıntısı çok diye bu tarihleri söyledim dedi. ne yapsak bilemedik. oğlumla kızımın doğum günü aynı olursa nasıl olur?zaten arada 3-4 gün olunca beraber kutlarız diye düşünüyoruz, 4 gün arayla 2 ayrı pasta, 2 ayrı doğumgünü organizasyonu zor. tüm aileyi 2 kez evde toplayamayabiliriz, hangisine gelinmezse diğeri üzülür, ya da gene aynı gün kutlanır.o zaman da ayrı günler olmasının pek önemi kalmaz. ama diğer yandan 16 sı benim sezeryanla geçerse oğlumun doğum günü güme gider üzülür mü? ya da bu yıl biz hastaneden çıkınca hepberaber evde kutlarız daha mı iyi olur? aklınıza bir şey gelirse yazın lütfen, belki karar vermemize yardımcı olur fikirleriniz.perşembe tekrar çağırdı dr, o zaman 12 dışı bir tarih olursa dr.la konuşacağım.
Kizlar merhabalar,
kac gündür aklim sizdeydi. Bikmadan usanmadan, biriken sayfalari tek tek okudum.
Hic biriniz beni merak etmemissiniz, ben de bi bi atar yapsam.
Saka bi yana, internetim yoktu yaklasik iki haftadir, kafayi yiyordum evde can sIkIntisindan, zaten kaynanayla beraber gün gecmiyor.
Ben iyim cok sükür, geceleri nefes almakta zorlaniyorum, midemde cok acayip bi baski var, sanki geyiresim var ama geyiremiyorum gibi bi durum.
Bide Lutfe'nin dedigi gibi, yürürken, yada ayaktayken bebek tam idrar torbasina öyle bi baski yapiyor ki, sanki kendimi tutmasam afederseniz, donuma edicem gibi bi his. Sanki saatlerdir tualete gitmiyormusum gibi.
Kizlar bu arada bide tasinma problemim cikti, ev ariyorum, acilen tasinmam lazim, suanda oturdugum bina yikilicak subatta. Ben bu halde nasil ev tasicam, nereye tasinicam, nasil dolaplari yerlestiricem, bu arada dogurursam nolur, hamileyken nasil tasinirim, bebek dogdugunda nasil tasinirim bu sogukta inanin bilmiyorum, ve suan ne dogumu nede baska biseyi düsünecek durumda degilim.
Zaten maddi acidan da cok zor durumdayiz, bide kira derdi cikicak, kaynanada sadece yanimda oturuyor, bu halde ona yemek hazirliyorum, kahvalti hazirliyorum, bütün gün oturup televizyon izliyor, hic bir ise yaradigi yok, bide görümcelerim sürekli telefon acip, e annemde yanimda yardimi oluyordur sana hem "maddi" hem "manevi" demiyorlar mi.
Kadin bana cikarip 100 lira verdi gecen maasindan, zaten yedigi ictigi hergün banyosu o kadar eder. Ayyy bu aralar cok sinirliyim.
Kandilde bol bol dua ettim, esimlede aramiz cok sogudu, daha dogrusu ben sogudum, artik evde onlar ve ben diye bi durum var, cekiliyorum köseme sizi takip ediyorum.
Allah hepimize yardim etsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?