Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229

Kuzum nolur yıpratma kendini yine aynı hastanede başka bi doktora mı gitsen yarın içini rahatlatmak için? Bunun dışında yeditepe üni hastanesi var, echomar göztepe var kolay randevu alabileceğin
Elinde ultrason çıktısı varsa resmini çek koy bakalım birlikte. Ben hiç olumsuz bi durum olduğunu düşünmüyorum Afra ile ilgili, amaç sadece seni rahatlatmak.. Üzülme sen nooluurrr

cnm benim üzme kendini. malesef herşey tıkırında gitmiyor.gitmezde zaten.ideali yakalamak mümkün değildir. bu aralar çok düzensiz alıyorlar kiloyu.bak luflenin bebğine 1 hafta 650 gr almış ama ondan önce almamış.benimki de 3 hafta içinde 1250 gr alırken sonraki 1 hafta içinde 90 gr almış.hiç belli değil.forumda başka bir arkadaş yazmıştı.geçen haftaya göre bebeğim kilo kaybetmiş diye. zaten ben o ölçümlere +-500 gr olarak bakıyorum.ablam eskişehirin en iyi doktorlarından birine gitmişti. randevu almaya kalksan 1 ay sonraya alabilirsin. o bile yeğenim için 3500 gr dedi,normal doğuma engel değil dedi ama yeğenim 3950 gr doğdu ve ablamın yorgunluktan 2 gün sütü gelmedi.zor bir doğum yapptı. gerçekten kendimizi yok yere üzüyoruz.durup durup kafaya takıyoruz. başkasında görünce farkına varıyoruz bu huylarımızın.

ztn sanci hc yapmiyordu, tesaduf oldu ogrenmemiz, ben en iyisi çok su iceym:)

bende 37 haftadayim 3450iri bebek dedi we normal dogum gozukuyor.zamanini beklerse normal icin cok buyuk olmazmi

bende 37 haftadayim 3450iri bebek dedi we normal dogum gozukuyor.zamanini beklerse normal icin cok buyuk olmazmi

Haftada 200-250 gr alıyorlar ortalamada aslında. Senin 4kgyi aşar eğer böyle devam derse. Normal duran tani var bu kilolarda ama senin çatın da önemli. Yani mesela atıyorum, çatın max 3900e izin verebilir. Doktorunun yönlendirmesi gerekir canım.

Canım ultrason çıktısı düzgün değil o derece sallamasyon verdi kağıdı .
Hiç birşey göstermedi sadece ölçtü elime silik bı çıktı verdi kalp atışlarının ve olcumlerin olduğu o kadar.
Ölçüme göre 11 günde 110 gr filan almış tuhaf geldi açıkcası. Yarin bi yerlere giderim artık , aynı hastane olmaz onu da görür demediğini bırakmaz kuzum

Evet haklisin canım cihazdan cihaza bile degisebiliyor sadece doktor ilgilenmediğinden doğru olctugunu düşünmüyorum , kızıma görme hevesim kursağım da kaldı. Yarin rahatlayacağım inşallah :))

cnm benim 37 dolduğunda 3370 gr idi.38 dolduğunda 3460 gr oldu.perşembe başka doktora gideceğim bakalım 39 dolunca ne kadar olmuş olacak.belli olmuyor belki normal olur diye bekliyorum bende.yoksa doktor sezeryan istediğim takdirde 26 ocakta sezeryanle alabiliriz demişti.ben beklemek istedim belki normal olur diye.kilosunun yanında bebeğin çapıda önemli imiş.benim oğlumun kafası normale göre biraz daha büyükmüş. 1 ay önce 8.5 cm idi ve doktor eğer doğumda 9.5 cm yi geçerse sezeryan yaparım demişti.şimdilik 9,44 cm haftaya cuma 8 şubat son gün.o zamana kadar gelmezse sezeryan olacak mecburen.suni sancıdan çok korkuyorum

merhaba
ben de uzun süren tedaviler sonunda tüp bebek yöntemiyle hamile kaldım ve Allahıma binlerce kez şükürler olsun ki son haftalara yaklaştık artık.doktorum izmir alsancaktaki ege sağlık hastanesi ile anlaşmalı doğum orada olacak kısmet olursa.epidural sezeryan olacağını söyledi doktorum.hastane hakkında fikri olan var mı bir de epidural sezeryan tecrübesi olanlar yaşadıklarını paylaşabilir mi acaba bugünlerde endişe,korku,heyecan,sevinç çok karışık duygular içindeyim ve doğumu düşünmeden edemiyorum.

Belfüm kıyamam sana üzülme canım.Ultrason cihazları farklı ölçümler verior bebekler büyük sanırım ondan oluyor.Bak sana örnek vereyim biz 35.haftada gittiğimizde doktor ilk ölçtü haftası 34 çıktı kilosu 2500gr sonra bi daha ölçüm yaptı tek tek bu sefer haftasından 2 gün büyük kilosu ise 2800 çıktı.37.haftada gittik kilosu 3300 çıktı nasıl sevindim anlatamam 38.haftada yani geçen haftada gittiğimizde ölçüm yaptı kilosu aynı çıktı şok oldum senin gibi bende ağladım kendimi yıprattım ama doktorum orda dediki artı eksi 200 ekle belki geçen hafta fazla ölçtüm belki de şimdi eksik ölçtüm dedi yani bu durum çok normal dedi.Seni çok iyi anlıyorum insan kendini suçluyor kendini yetersiz hissediyor ama önemli olan kiloları değil canım sağlıklı dünyaya gelmeleri.Ki 3000gr geçtiler bundan sonra sütümüz iyi gelsin diye dua edelim canım benim.Çok öpüyorum seni sıkma canını.

cnmmm kıloyu takma kafana 2,5 u geçtıyse sağlığı önemlı bundan sonra gelişimde aksilik olsa soylerdı doktor sen bence doğum için doktor bak adam ılgılenıp mılletı bekletıyorum al ılgılenmeyımde gor anlamında yaptı belkıde sana

günaydın anneler yeni annelerimizi tebrik ediyorum allah bizede kısmet etsin diyorum sabırsızlıkla bekliyorum oğluşumu

ayni durumdayiz:; bende dune kadar hc korkmuyordum.dunden beri oyle korku saldiki ne uyku ne bşeyALLAH hehmize hayirlisini wersin

Yarin bende ilk nstye giriyorum benim de 27 subat dogumum. Insallah normal olucak, son anda sezeryana dönenlerden olmazsak
ben döndüm kontrolden bebeğim iki haftada 700 gr almış 3040 gr olmuş

haftamız 36 +1 37.haftaya girdik yani çok mu almış bilmiyorum yani daha 4 hafta var gibi doğuma ama arkadaşlar yazmış yanlış ölçümler olabiliyor die gerçi iki kez ölçtü aynı çıktı ama çok falan demedi.zaten bişey sormadan bişey söyledikleri yokki herşeyi soracaksın.nst normal dedi,kan değerlerim de normalmiş.sağlık ocağında idrarda lokosit yüksek çıktı dedim yanma koku kaşıntı yoksa problem değil dedi akıntıdandır deyip tahlil yapmadan akıntı için fitil verdi ayy ne bileyim ya neyse genel anlamda sorun yok kendimizi teslim ettik allah sonuna kadar gitmeyi nasip etsin sağlıkla bu aradada haftaya da çatı muayenesi yapacak inş herşey normal olur.

kızlar bi şey danışacağım
sizinde tek ayağınızda şişme oluyor mu
dün sağ ayağım şişti sadece
şişten sızım sızım sızladı gece boyu

benim hep ikiside şişiyor. ama eğer bir tarafına uzanıp yattıysan ya da otururken bir bacağına biraz daha yük verdiysen (dolaşımımız zaten yavaş eskiye oranla ) o yüzden daha çok şişmiş olabilir. böyle olduysa takip et istersen, dikkat edince olmuyorsa bundandır. oluyorsa dr.unla görüş bence.

epidural anestezide kilonun ya da ödemin etkisi ile ilgili daha önce burada mı konuşmuştuk hatırlamıyorum.geçen doğumda bana anestezi dr.u çok kilo almışsın, ödeminde çok zor olur anestezin diye düşünmüştüm ama ilk defa da oldu demişti. ben de bu hamileliğe daha kilolu başladım ve sanırım daha fazla toplam kilo ile bitireceğim. acaba anestezi sorun olur mu diye düşünyordum. c.tesi anestezi uzmanı ile görüştüm, sırtıma baktı, anestezi pozisyonunda. hiç sıkıntı olmaz, bizim için önemli olan omurların arasındaki yağ birikimi, sizin için prob. yok dedi. ayrıca benim ilk doğumdan beri 5 yıl geçti, 5 yılda işin teknolojiside değişti, iğnelerde değişti. içiniz rahat olsun dedi. aklınızı ben karıştırdıysam öğrendiklerimle rahatlatırım belki diye yazmak istedim.

benimde hep ikisi şişer
bir haftadır evde hasta yatıyordum
dün işe başladım
biri çok şişince korktum acıkçası
dr a cumartesi gidicem o zamana kadar sizlere bi sorayım dedim
gebeliğin aynı dönemlerinde olunca aynı şeylerden şikayet edioruz :))

Merhaba Kızlar nasılsınız?

Dun kontrolumuz vardı, bugun de işte son gunum

36+6 da Oglusum 2950 gr olmus, boyumuzda 47-48 cm. Doguma kadar kalsıyuma devam 50 yı bulalım inşallah dedi doktorum. Pozisyonu doguma uygun kuzumun. İnşallah 38-40. haftalar arasında dogurursun dedi, gecikince anne adayları telaslanıyor ne zaman olacak dıye dedı. İnşallah dedim ne diyim

Bu arada ben sadece 2 haftada 300gr almısım, çok ıyı dedi, yanı toplamda 7,5 kilo almıs oldum

Bol bol yuru dedı, oncekinden de çok. Çok yuruyus yapanların dogum sureleri kısa oluyormus, kaslar cok calıstıgından. Ben de azmettım zaten hareketlıyım ama ızne cıkıyorum dıye salmak yok harekete tam gaz devam:)))

Dogum korkusu desenız mutlaka bılınmeyenden dolayı oluyor ama cok dusunmemeye calısıyorum, bir de izinde bol bol manevi şeylere onem verirsem, tevekkulum artar, cesaretim artar, ruhum rahatlar dıye dusunuyorum:))

İnşallah normal dogum hikayeleri yasarız da guzel guzel, burada paylaşırız

iki gun once oldu bende de normalde fazla tuzlu yedigim halde odem olmadi diye seviniyordum nasil bisey oldugunuda bilmiyorum. iki ayagim arasinda fark oldugunu farkettim sadece ayagimin uzerinde ama elimle bi bastirdim oyun hamuru gibi iceride kaldi bastirdigim yer :) esime gosterdim gulmekten yikildik ama diger ayakta hic bisey yok. gidip gelip bastirip guluyoruz :) sonraki gun yoktu belki tek ayagimi bukup oturmusumdur ondan olmustur dedim. agri sizi bisey yoktu ama

Kizlar benim bugun adet olcam gibi agrilarim var ya.. Aylardır bu agrilari unutmustum iyiydi.. acaba dogum sancisi mi basliyo.. Boyle hafif hafif mi baslar adet agrisi gibi? Kasilma fazla yok nisan ya da su da yok henuz.. Gerci eltimin demesine gore nisan yada su gelmeden de dogum baslayabiliyomus benim oyle oldu doktor patlatti suyumu diyo.. 38+2 deyim.. Bebegim cok hareketli ama bugun azaldi sanki normale göre. Nedir bu şimdi sizce?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…