Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229

Öncelikle bende normal doğum bekleyenlerdenim inşallah gerçekleşir :) bende seni cesaretlendriririm.

Bence kayınvalidenle konuşabilirsin, sen ona açık olduktan sonra gerisi ona kalmış.
Direk seni istemiyorum deme elbet ama rahatsızlıklarını belirt gerisi ona kalmış.Bir kere konuşmaya başlayınca sende rahatlarsın hem.
Eşine de ben açık davrandım anlattım sıkıntı mı ona rağmen birşey değişmedi benim ailemden sende bi sıkıntı duyarsan sende otur konuş diyebilirsin.

Ben kayınvalidemle öyle yaptım.Evet senin torunun benimde ilk çocuğum dedim.Bana müdahale etme, emreyle ilişkime karışma yorum yapma, even gelenlere de surat asma idareci ol dedim.Sıkıntısız geçer herşey dedim.Lohusa olucam psikolojimi bilemem dedim.Baştan anlaştık , bundan sonrası onun bileceği iş

inanmıyorum yaa doktorla ne alaka ooo doktorada şaşırdım yani özele okadar para verıyorsun yani ayy canım benım bu kadar aydır senı tanımıyormu gıcık haklısın sınır olmakta allah yardım etsin canım onun sana anlayışlı olması lazımdı bekleme durumlarında şikayet edılır. Hastanelerde bekleme oluyor ama benımde bır özel doktorumda en az 1 saat beklıyordunadam başhekım ve hastane ssahıbı olduğu için o işleride idare edıp arada doğuma çıkardı. Hele detaylıdakı doktor 250 tl alıyor ve aynı saatte tam 10 hastayı çağırıyorlar duşunsene 2 saat bekledık 50 kere soyleyerek nasılsa 1 kere gelıyorlar dıye rahatlar sanırım ama herkes gergındı. Birde dişçim vardı minumun 1 saat beklerdın mutlaka ama onu oyle kabul etmek gerekıyordu çok pahalı ama işinin ehliydi.

Kaan celil canım senın eşin polis kıyafetıyle olsun hakkaten heryere girer çıkarsınız bunu duşunmemiştim korkma bencede rahat ol o konuda

cnm benim kayınpederim belgeselde izlemiş hurma kasları gevşetiyormuş. İnancın nasıl bilemem ama Allah hz. meryeme doğum sancıları tuttuğu sırada hurma ağacına gitmesini ona tutunmasını emretmiş.ve o ağacın meyvelerinden yemesini ve bunun onu rahatlatacağını buyurmuş.ben doğum çantama 10 tane koydum. illa hacı hurması olması gerekmiyo.kaliteli yarım kilo al koy çantana.yiye yiye hastaneye gideceğim.planım öyle benim.

ben de senin gibiydim hatta cuma günü doğuma giderken bile hala anneliğe hazır değilim bana göre değil falan diyordum ama oğlumu kucağıma aldığım ilk andan itibaren her şey değişti şimdi sanki kırk yıllık anne gibiyim. her şeyi kendiliğinden yapabiliyorsun. iç güdüsel olarak hareket ediyorsun zaten. hiç stres yapma kendine arkadaşım o an geldiğinde kendini gerçek bir anne gibi hissediyorsun zaten. en kısa zamanda kuzuna kavuşursun sen de inşallah hayırlı doğumlar nasip etsin Allah..

sancı tuttuğunda nasıl yiyeceksin kaancelil :)
ben safra kesesinin sancısını biliyorum
nefes alamıyordum
doğum sancısı nasıldır bilmiyorum ama birşey yemek aklıma gelmez diye düşünüyorum

bende epidural normal dogum bekliyorum. ne zaman olucagimi bilmemek korkutuyo beni

Canım seni de çok tebrik edrim. Maşallah, Allah nazardan saklasın. Detayları yaz lütfen en kısa zamanda!! :)

Yaaaaaaa ben de doğurmak istiyorum artıkkkkkkkk!!! :)

Kizlar ikinizide tebrik ederim :) cok heyecanlı okudukça mutlu oluyorum. Saglikla büyüsün kuzularınız

Darısı bizlere

Tebrikler anneleeerrr :) Bebişleriniz uzun ömürlü, sağlıklı, mutlu, huzurlu olsun inşallah. Allah sizlere de o güzel günleri görmeyi nasip etsin...

Kızlar Allah analı babalı büyütsün. Gözünüz aydın. Hepiniz için çok sevindim

Tebrikler canım, ne güzel ya sağlıkla kavusuyorsunuz bebişlerinize, darısı biz kalanların başına inşallah:)))

allah analı babalı büyütsün. maaşallah oğluşuna.

Kızlar tebrik ederim. Allah anali babalı büyütsün miniklerinizi .Darısı başımıza.ayrıntıları bekliyoruz.

doğum yapan aannelerimize çook geçmiş olsunkızlar sezeryan yapanlar nasıl bir duygu bebişlerinşze rabbim sağlık versin inşallah

hepinize çok teşekkür ederim kızlar. darısı doğum yapacak bütün arkadaşların başına. çok güzel bir duyguymuş insan yaşamadan anlayamıyormuş.. oğluşumun kokusunu duyunca artık başka bir şey düşünmez oluyor insan. Allah sizlere de kolay sağlıklı doğumlar nasip etsin inşallah.

yaaa bunları duy duy sonra da oğlunun gelmesini hemen isteme. hurmayı şimdiden başladım yemeye, adaçayı.mahsus göğüslerima fazladan bol bol krem.termossoss gibi çok istiyorum yürekten istiyorum ama başarabilecekmiyim.çok özendim.ben 7 aylık doğmuşum eşim dalga geçiyo oğlum benim gibi rahat takılıyo diyo:)) bende çok aceleciyimdir gerçekten

kızlar hazır oğlum uyurken yazayım dedim sizlere.. fazla yazamam belki ama olsun. geçmişi hızlı bir şekilde okudum herkese tekrardan teşekkür ederim. gelelim doğum olayına.. bizim perşembe günkü randevumuzda doktorum suyumun azaldığını söyledi her şey iyiydi ama riske atmayalım dedi siz karar verin ya cuma ya da pazartesi gelin suni sancıyla doğurtalım seni dedi. bizim eşimle kan uyuşmazlığımız da var o nedenle riske atmadık cuma günü sabah yattık hastaneye. normal doğum istediğim için sabahtan suni sancıya başladılar baştan biraz bebeğin kalp atışları dengesiz gibiydi sonra düzene girmeye başladı. suni sancıları hissetmedim desem yeridir. sancılar 130 lara çıkmış ben de sadece hafif bir karın ağrısı ve bel ağrısı vardı fazla sancı çekmedim. açılmam fazla olmadı ama her ihtimale karşı epidural istedim akşam üzeri epidural takıldı bana korkulacak bir şey değilmiş, epiduralden takıldıktan sonra tekrar nst ye bağlandık o esnada doktorum geldi bebeğin kalp atışları yine düzensizleşti. bayağı bi düşmeye başladı. sola yatınca kalp atışları artıyordu. muhtemelen kordon dolanmış dedi doktorum riske atmayalım dedi zaten suyun da az dedi. ama epidurali bekleme vaktimiz yok genel anestezi yapalım dedi risk artar epidural ağrı kesici yapılmasını beklersek dedi. hemen acil ameliyathaneye alındım. ben paniklerim falan diyordum korkuyordum sezeryandan ama hiç bir panik olmadı ben de çok rahattım. 18.50 de ameliyathaneyi girdim gözümü açtığımda saat 19.35 idi. hemen kendime gelmişim hiç bekletmediler beni orda hemen odama çıkardılar. oğlum saat tam 19,00 da dünyaya gelmiş. :) epidural takılı olduğu için ordan ağrı kesici vermişler o yüzden ameliyattan sonra bi 10 dk ağrım oldu sonrasında ağrı çekmedim desem yeridir. yani doktorum da anestezi uzmanımız da çok iyiydi. şu an evdeyim annem bıraksa ya da ben korkmasam dikişlerime bir şey olacak diye sağı solu toparlayacağım biraz. iki gün evden uzak kalınca evin düzeni bozulmuş sankim birazcık..:) neyse annem ve kızkardeşim yanımda sağolsunlar her şeyimizi hallediyorlar. neyse çok yazmışım fırsat buldukça yine yazarım.
doğum yapacak arkadaşlar sezeryandan korkamayın tabi kişiden kişiye değişir ama bebeklerimizin hayatı söz konusu olunca çekeceğimiz bir kaç günlük sancının pek bir değeri kalmıyor inanın ki. bu arada ben özel hastanede doğum yaptım bir çok şey götürmüştüm yanımda bir çoğunu kullanmadan geri getirdik. bebeğe kendi takımlarından giydiriyorlar ilk etapta sadece zıbın ve içlik istediler bizden. losuha pedini her seferinde onlar verdiler hasta bezini falan. bir pijama iki gecelik götürmüştüm gecelik işimi gördü diyebilirim ama yine de yanınızda fazladan bir tane bulunsun. neyse kaçıyorum şimdilik kendinize ve bebişlerinize iyi bakın. sağlıklı doğumlar diliyorum hepinize...

Tebrikler canım, gözünüz aydın, Allah mutlu ve sağlıklı bir ömür versin hepinize inşallah...

Kizlar bu arada hala isim bulamadim kizima, en son su isimler arasinda kararsizim:

Ayris: ay ışığının kumsaldaki ışıltısı.

Aysima: Çehresi, yüzü ay gibi parlak, nurlu, ışıklı, kutlu, uğurlu olan.

Serra: bolluk, bereket

Işılayım tepkisi çok kötüydü çok üzüldüm ve karmakarışığım şuan Ne yapsam bilmiyorum ki

bende epidural normal dogum bekliyorum. ne zaman olucagimi bilmemek korkutuyo beni

Bilmemek kötü evet ama korkuya teslim olma canım, acı eşiğini arttırır unutma :)

Sağlıkla büyüsün kuzucukk cancanımm maşallah size

Serra yı sevdim ben :)

serra hoşuma gider hep.
bi tanıdığımızın kızının adı da serraydı
tam ısırmalık çok bilmiş, şeker bi şeydi
inşallah senin kuzucuk da öyle olur

beklemek en sinir oldugum seydir benimde dakik bi insan sayilirim acil bir durum olmadikca gecikmem pek. ama bu dr kapisinda beklemeyi soyle dusunuyorum dr eger bir sonraki hastasi beklemesin diye beni alel acele muayne edip hizli hizli anlatsaydi daha cok sinir olurdum soyle dusun okadar para veriyorum ama bekliyorum demek yerine okadar para veriyorum dr apar topar cikariyor beni odadan soracagim sorulari unutuyorum demek vardi. o yuzden dr dan memnunsan bekleme konusunu sikinti yapma derim ben. dr unada bir dahaki muaynede (eger sana tavirli davranirsa) durumu tekrar anlat hastasi olmasinadan cok memnun oldugunu belirt sikayetinin ucu ona dokunduysa (sonucta ozel hastahane uyari falan almis olabilir) kibarca ozur dile. tabi dr undan memnunsan. profesyonel bi insansa zaten sana birsonraki randevuda tavir falan yapmaz. bunlar benim fikirlerim tabi. ben de drumu saatlerce bekliyorum tr de devlet hastahanesinde bile bukadar beklemiyorsundur ama benim siram geldiginde rahatligini gorunce beklemeyi onemsemiyorum herseyi soruyorum fikir aliyorum bazen usg de kalp atislarini dinlemeden kalkiyoruz unutup tekrar yatip onu bile dinletiyor. her dr icin ayni degilsede kadin dogum drlarini beklemek anormal gelmiyor bana. acil doguma gelen bi kadini yada muayne sirasinda acilmasi oldugunu farkedip doguma almasi gereken bir kadini benim muayne sirami bekletmemek icin erteleyecek degil ya. kenidimi aciliyeti olan insan yerine koyunca beklemek konusunu stres yapmiyorum yani. amma uzattim lafi :)

Belfücüm,
bende onca para bayiyorum ve randevum saat 8deyse, 9dan asaga girmiyorum, ama girdigimde de her sorularim yanitlaniyor, alel acele muayne edilmiyorum.
Bu yüzden beklemek bana da koymuyor. Hatta esim saat 7den isten eve geliyor, ben randevuyu bazen 6ya aliyorum gidip bekliyorum, ben beklerken esim gelmis oluyor ( muaynehane evime yakin).
Yalniz benim de randevuyu veren cadi sekreterle problemlerim olmustu, ben iki hafta sonraya randevu istiyorum dedigimde tamam su gün su saatde gel diyo, hic o saatde müsaitmiyim o gn gelebilirmiyim diye sormadan yaziyor. Mesela ben aksamlari gidiyorum esimle, o öglenleri yazip kagidi veriyordu kac kere degistirmek zorunda kaldim sormadan kagidi verdigi icin bu seferde afra tafra yapti. Kac kere sikayet edesim geldi de, hadi az kaldi diye diye sakin olmaya calistim sirf doktorumun hatrina. Bende doktorumun bana tavir almasini göze alamadim.
Benim doktorum saat gece 1e kadar calisan adam, bana sekreteri artik 7den sonrasina randevu vermiyor dediginde, bende doktoru arar ondan bizzat alirim dedigimde, aaa ararsan ara randevular benden sorulur diye bana kizmisti. O gün 6da verdigi randevuya 8de girmistim ve benden sonra bissürü insan daha vardi sirada.

Doğum yapan taze annelerimizi tebrik ederim, Allah bebişlerinize uzun ve sağlıklı bir ömür nasip etsin... Bizim için de dua edin sağ sağlim kavuşalım yavrularımıza :)

Pedagog canım ben en çok Aysima'yı beğendim, oyum bu yöndedir :) Galiba biz seninle en son doğuracak olanlardanız, burada en son biz kalcaz galiba :) Ben normal istiyorum, kısmetse ama biraccık korkuyorum :)

allah verir huzurunu kolaylığını. hepimiz aynı duygulardayız,inş. bebeklerimizde biz de hayırlısıyla kurtuluruz. yaklaştıkça herşeyden korkuyor insan. dualaımız seninle.

hepsi guzel ve anlamli.
ama Aysima daha hos ve modern geldi bana.

Kızlar elbette haklısınız.Benim doktorum da sağolsun ilgilidir hatırlar beni,hal hatır sorar ve yanıtlarda her sorumu.Benim buradaki sıkıntım onunla değil zaten hastaneyle alakalı, eğer birşeyler yanlış ayarlanıyorsa o düzelsin diye şikayette bulundum.Misal ben sormasam kimse ne zaman içeri alınacağımı söylemiyor.Bana gelip açıklama yapılsa zaten bu adam doğumcu elbette sarkacak ne diyebilirim ki , acil müdahale edilmesi gereken bende olabilirim.20dakikaya göre ayarlanıyor tüm randevular benim bugün ki azar dışında içeride 15dakika durmuşluğum yoktur. Ben hastanenin tutumu ve işleyişinden hoşlanmadım her seferinde eşimin şikayetleri neticesindede dayanamadım şikayetimi bildirdim.Odasına girer girmez böyle hesap sorması çok kırıcıydı , ki ben onun en kolay hastalarındayım.Şimdiye kadar 2 kere aramışımdır. Ve bende hamileyim bana gösterdiği bu tepki bu azarlamayı hak ettiğimi de zannetmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…