Şubat 2015 Tüp Bebek yaptıracaklar...

Zaman geçmek bilmiyor Gün geçtikçe umutsuzluğa kapılıyorum...

Az kaldı canım benim pzt ye ne kaldı ki hersey guzel olacak insallah hayirlisiyla.. sana dizi onereyim "mentalist", "the castle"...ac internetten izle arka arkaya biraz uzaklasmaya calis..ise gitmeyince de kotu oluyor insan ben sirf kafami dagitayim diye eve is getiricem haftasonu..

Bu benim 3ünde tüp bebek denemem ama ben böyle kasık ağrısı hiç hissetmemiştim .. Yarında devam ederse doktorumu ararım artık..sizlerdede böyle olan varmı arkadaşlar ?

Benimde oldu canım doktor hormonlardan rahim ve yumurtaliklar genişliyor istersen parol alabilirsin dedi..dün akşam dan itibaren hafifledi daha az suan..

Günaydın, hayırlı cumalar hepimize. Bugünün ettiğiniz hayır duaları kabul olsun inşallah.

Ben de saat 11:00 gibi hastaneyi arayıp gelişip durumlarını öğreneceğim. Bugün mü, yarın mı yoksa 5. güne gider mi transfer onun durumunu öğreneceğim. Hastaneden şöyle demişlerdi. İlk 3 gün büyümeyi yüklenen yumurta olurmuş. 3. günden sonra sperm kalitesi gelişime etki edermiş ve benim yumurtalarım genelde hep 3. günden sonra düşüşe geçiyorlar. İki tane ancak transfere kalıyor. Bakalım bu sefer durumları ne?

Akşam heyecandan gözüme uyku girmedi. Pozitif olmaya çalışıyorum. Daha bebeleri almamış halim böyle :) Alınca ne hale geleceğim acaba :) Hep hayal kuruyorum. Kucağımda bir bebek var. Hastane odasında doğumda hayal ediyorum kendimi. Geceleri uyanıyor falan :) Biraz büyüyor kanguruya koyup geziyorum onunla. Abisi deli oluyor kardeşine, bırakmıyor peşini hiç. Öyle işte.

Mübarek cuma günü inşallah hayalini kurduğum herşey gerçek olur canım..

Kızlar günaydın cumanız mübarek olsun . size bir şey sormak istiyorum bu negatif olan tedavimde embriyo kalitesinin düşük olmasını yumurta kaliteme bağlıyor doktorum ve embriyolog .aslında problem eşimde morfoloji düşüktü. 1. tadevimde 15 yumurtadan 11 döllendi ve 5 tanesi 5. güne 1. kalite olarak gelmişti. ama bu tedavide 12 yumurta toplandı 7 tanesi döllendi. ve 3. gün malesef gelişimleri yavaşladı . normalde 5. gün embriyolarında kaç fazla hucre olmasına rağmen benim 3 embriyo 7 hücreli olarak transfer edildi ve sonuc beklenen gibi oldu negatif. şimdi sorum su , ben sigara kullanmıyorum ilk tedavimde calışmıyordum . bu tedavide ise 1 yılı gecti özel bir şirkette calışıyprum ve cok fazla sigara içiliyor aklıma o takıldı acaba sigaradan dolayımı düştü yumurta kalitem bir fikriniz varmı

Rezetv azligi olan biri olarak soruna cevap veriyim. Bizim durumda dr lar uretilen yumurtanin kalitesiz oldugunu dusunuyor hangi dr agittiysem ayni seyi soyledi ama benim bu sefer gayet kaliyeliydi. Evet sigar etkiliyor sen icmesen yaninda icilse dahi etkiliyor. Ben aylar once hem biraktim hem de ortamlardan uzak duedum. Yedigin ictigin de onemli. Nescafe kesinlikle icmeyin. Filtre kahve icin cok kahve tiryakisiys niz ama nescafe asla omrunuzun hic bir doneminde icmeyin. Tarim ilacindan daha zararli daha kimyasal. Bunlar yapmamaniz gerekenler. Dr bana biesteron ve koenzim q10 verdi onu kullandim. Her sabah bal tarcin ari sutu polen ayri ayri yuttum. Bal bir tahta yemek kasigi arisutu nohut kadar dilimin altina koydum zaten siringa icinde geldi bana ondan sikiyordum polen de tatli kasigi yutuyordum. Incir yedim ara ara bi ara 12 gun kdr incir kiri yaptim. Vs vs az ama kaliteliydi. Sonu ne olur bilmiyorum. Dr umutlu ama sans faktoru de var diyor. En azindan kaliteli onu biliyorum

ne ınsanlar tanıyrum sıgara kahve ıcıyrlar cok saglksız beslenıyrlar ama bebek ıstıyrz artık dıyorlar ertesı ay hamıle kı bu kotu alıskanlıklarına da dvm edıyrlar hıc bısey olmuyr olmasın da ben kendı adıma o kadar ozenırım ılaclarımı zamnında alır ogunlerım ona keza cok duznlıdır ama bu yumurta kalıtesızlıgı ben de var
DR um Q 10 vermıstı hergun 300 mg kullandım artı dhea ıse yaradı mı bılmme yıne bı suru yumurta tplandı ama kaln 2 tn saglıklı embıryo

cevabın için cok teşekkür ederim. bakalım adetimden sonra doktor kontrolüm var ne yorum yapacak nasıl bir tedavi verecek . bu arada benim alerjim var arı sütü ve polen içemiyorum. eger doktorumda sigara konusunda aynı yorumu yaparsa işi bırakacağım çünkü onların sigarayı bırakacağı yok :) bebişlerimiz herseyden önemli ....

yanında içiyorlarsa ve kapalı alanda çalışıyorsan işi bırakma şikayet et.

allah nasip etmedikten sonra tabikide hersey bahane ama yinede insan kendini sorguluyor acaba mı diye ben üzerime düşen görevi yapayım da sonra ondan mı olmadı diye suclamak istemiyorum kendimi

ben de senin gibi düşünüyordum ama sonra bir yerde okudum her insanın zayıf olduğu bir nokta var. sigara ben de yumurtalara zarar verirken onda ciğerine tenine karaciğerine vs bi yerlerine zarar veriyor yani neresi zayıfsa oraya saldırıyor. uçuk mikrobu gibi vücudun zayıfken orataya çıkıyor o da vücudunun zayıf noktasına saldırıyor. nescafe konusuna gelince sigaradan daha zararlı arkadaşlar içmeyin. gidin french press alın bir de filtre kahve onu için yurtdışında nescafe içen o kadar az insan var ki. onlar filtre kahveyi keşfetmişler. çok zararlı bir içecek sigaradan alkolden daha zararlı. sadece üreme için değil. normal vücud fonksiyonları için günde 3 fincandan fazla içiyorsanız hele aman aman dikkat.

kapalı alan ve birçok kişi patron dahil içiliyor zaten bizde oda yok sadece paravanlar var kendi masalarında içselerde tavan aynı özel sektör be güzelim şikayet etsen ne ki...
patron da içiyorsa fena. belediye falan da sökmez benim de önceki patronum içerdi ben de kullanırdım ona rağmen o içtikçe benim başım ağrırdı. allahnyardımcın olsun. yanında 5 kişi aynı anda sigara yaksa sen de onların dumanından bir tane içiyorsun zaten.

gercekten mı ılk kez duydum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…