Şubat 2015 Tüp Bebek yaptıracaklar...

KIZLAR BİZ NEGATİFTE ALSAK KAYBETMİŞ DEĞİLİZ SADECE BU SEFERDE KAÇTI ELİMİZDE SIPALAR DİYEREK GÜLECEĞİZ VE ASLA ALLAHIM İZNİYLE PES ETMEDEN YILMADAN KAVUSACAĞIMIZ GÜN İÇİN DUA EDECEĞİZ BÖYLE BİR ARKADAŞLIK DOSTLUK KOLAY BULUNMUYOR BİZİM EN BÜYÜK TESELLİMİZ BU .... :) KEŞKE İMKANIMIZ OLSADA BİR YERDE HEPİMİZ TOPLANABİLSEK HARİKA OLURDU...

ağlatmayın beni. zaten etrafımdaki herkes deli gözüyle bakıyor bana. durduk yere ağlıyorum gülüyorum sinirleniyorum. pıfff pıffff.... Rabbim herşeyin hayırlısını versin hepimize her birimize.
BANA SÖZ VER SANA DEDİĞİM KİTABI BULUP OKUYACAKSIN VE SONRASINDA BENİM GİBİ KENDİNİ COK GÜÇLÜ HİSSEDECEKSİN....

Günaydın kızlar, gitti 3 kaldı 7. Günler geçmek bilmiyor hiçbir şikayetim de kalmadı. Sanki transfer yapılmamış gibiyim. Haftaya bugün test günüm ama o kadar uzak ki bana

Aynen canım transfer sonrası hiç bir şey hissetmiyorum bom boş vücudum çoğu kişinin kasık ağrısı oluyor benim hiç ağrım yok

canlar ben 1 hafta belirti aradim helak oldum ama hicbisey yoktu. test günümden 2 gün önce cok hafif adet sancisi basladi. ama buda olmayabilirdir. Ilk haftalarda kasik yada karin agrisi olmayanlarda var

Canım benim,benim de ikinci aynı şekilde daha ilk tüp bebek masrafı borcu bitmeden ikinci başladık rabbim inşallah nasip eder etmezse Kim bilir bir daha ne zaman deneriz. Rabbim insallh Tez zamanda nasip eder bebeğin kendiliğinden gelir üzülme Sakın rabbim isteyince olacak inşallah

canlar ben 1 hafta belirti aradim helak oldum ama hicbisey yoktu. test günümden 2 gün önce cok hafif adet sancisi basladi. ama buda olmayabilirdir. Ilk haftalarda kasik yada karin agrisi olmayanlarda var
Evet canım inşallah bebeklerimiz bizimledir günler geçmek bilmiyor ne yapsak anlamadım zaman durdu sanki

Rabbimin selami uzerize olsun arkadaslarim dert ortaklarim sabah bir odrar tahlili daha yaptim eger silik cizgi cikmasaydi kana baktirmayacaktim ama tekrat silik cizgi kanimi verdim 14.30 da sonucu alicam. :)

İnşallah hayırlısı ile pozitif sonuçlarla gel. Heyecanla bekliyoruz biz de.

canim allah maddi manevi yardimcin olsun. hersey diledigince olsun.kafani dinle icinden ne geliosa onu yap canim

BANA SÖZ VER SANA DEDİĞİM KİTABI BULUP OKUYACAKSIN VE SONRASINDA BENİM GİBİ KENDİNİ COK GÜÇLÜ HİSSEDECEKSİN....
iki ayrı kitapçıda bulamadım hala arıyorum. en sonunda netten sipariş edicem sanırım. söz veriyorum morelimi çok bozmayacağım. bekleyeceğim.

Canim ben triod hastasiyim. Tüp bebekte basarili bir şekilde hamile kalinabilmesi ve devam edebilmesi için TSH değerinin en fazla 2,5 olması gerekiyor. Bunun üstünde bir değerde hamile kalinsa bile bebegin ilk 3 ayda senin triod hormonnu kullanması sebebiyle bebegin gerizekali olma ihtimali yukseltiyor ve ne malesefki hamileliğin düşükle bitmesine yol aciyor. Genelde bebegin ilk 3 ay içinde kaybedilmesinin altında hep triod cikiyor. Basit bir hormon ilaci ile kontrol altina alabilirsin. Benim ilk denemem negatif oldu ve TSH oldukça iyidi ama doktorlar simdi testi transferden bir gün önce yapmamizi istediler. Benim yapmis oldugum dahlil 2 ay oncesine aitti. Normalde 3 ay araliklarla veya 6 ayda bir yapiliyor. Degerde cabuk degismiyor. Ancak kullanilan estorfen ve bazi ilaçlar ne malesefki triod dengesini bozuyor.Bunu jinekologlarin anlamasi imkansiz. Ayrıca normalde dahiliye bile yanlis teşhis koyabiliyor. İyi bir endokoloji uzmanina gitmenin şiddetle tavsiye ederim. Sirf ilaçlara bagli olabilir. En azindan kontrol altina alirsin.

:) sıpalar biraz yaramaz diyeceğiz doğru söylüyorsun. :). hepimize maddi manevi kolaylık versin rabbim.

Bende okuldayim ama hala sizi takip ediyorum,hamis var mi diye
Biz pozitifi goremedik ama ınşallah bekleyen herkes alir. dnzderya aynen,bende ismimi o listede gorunce cok fena oluyorum.
Kismet artik...
Neyse tsh mesajinizi gordum de aklima takildi,bnm tsh degerim 9 du ve dr um onemli degil t3 t4 onemli dedi ama yine de guvenmeyip dahiliye ye gittigimde tpo degerim yuksek cikti ve bana hasimato hastasisin yani bu hormonu uretmiyor vucudun ancak cocuk olmasina engel degil dedi,bende transferimi onun lafını referans alip yaptim,neyse simdi okuldayim dedim ya fakulte hastaneleri de kampuste,gittim endokrine cocugun olmamasina sebep olur dedi,yine kan vericem yrn,dersim var diye geri geldim.
Bilgisi olan varsa bi el atin ya kafam cok karisti hangisi dogru?
Tsh en son 9 cikti anti tpo 200 küsür.
Ama yillardir boyle degil biara 4 tu ben ilacimi birakinca artmis.
Cok uzattim sorry

Tiroidde aç gerekmez, ama belki şekerine, karaciğer enzimleri ne de bakmak isterlerse aç gitmen de fayda olur.

Triod hastasi olarak cevap vereyim normalde gerekmiyor. Ama benimde 15 yil sonra öğrendiğim bir bilgiyi paylasiyim. Bebek tedavisi için kullanılacaksa aç verilmesi gerekiyormus. Endekoloji profesöru söyledi. Ayrıca antikoruna baktir. T3, T4 ve TSH baktirman gerekiyor. Bu ucu ile yorum yapiliyor ve free baktirma denildi bana.

canim gecmis olsun. bende günde 75 mg kullaniyordum. Doktorum aradi 1,5 hapa yükseltmemiz lazim dedi yani 112,5 mg günde baya yüksek. suan anlasilan dengede degil. ama bugün hemen yüksek dosaj kullanicam. ilk yazini okudum korktum insallah birsey olmaz

canim benim doktorumun demesiyle bu deger önemli hamilelik acisindan. bence mutlaka arastik pesine düs

Canim çok üzüldüm. Bu ülkede bu konuda çok cahil doktor var. TSH vucuta hormon olarak orkestra şefidir. İster kilo vermek ister hamile kalmak ne akliniza geliyorsa bu islemleri hepsinin altında bu hormon yatar. Eğer benim gibi hasimoto triod isen bunun anlami vücudun triod bezini mikrop olarak algilar ve ayni gripteki gibi vucud antikor üretir. Bunun devami TSH yüksekse bebegide düşermek için elinden geleni yapar.ben 15 yildir tedavi goruyorum. Bir turlu dengeye oturamiyor.tüp bebek tedavisine karar verdiğimizde TSH 10 üzerindeydi. 3 merkez bu değerle hamile kalamazsiniz kalsanizda lekelememeniz çok olur. Ayrıca bebegi ilk 3 ayda kaybedersiniz dendi. Mecburen iyi bir enkoloji uzmanina randevu aldik. İyisi çok az ve en yakin randevuyu 3 aydan önceye bulamadik.3 ayda düzene koydu. Tedaviye geçebilirsiniz demek için 2,5 alti olacak dendi. Ne malesfki bebek tutmadi. Simdi kullanilan bütün ilaclari enkoloji doktoruna sordum. Özellikle bazi ilaçlar bu değeri bozuyormus. Transferden bir gün önce TSH yeniden bakarak bebek transfer edilmeliymis.bu konuda bendeki yazilari özel msjla sana yollarim.

bu konuda bilgim yok ama en iyisini yapıyorsun şuanda araştır elinden gelen herşeyi yap kan tahlilini vs engel olabilecek herşeyi egale et.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…