Şubat 2015 Tüp Bebek yaptıracaklar...

ankaraya yolun düşerse haberleşelim
 
Aynen canım transfer sonrası hiç bir şey hissetmiyorum bom boş vücudum çoğu kişinin kasık ağrısı oluyor benim hiç ağrım yok
Benim de hiç bir belirtim yoktu. Ne kanama ne ağrı, hatta göğüslerimdeki şişlik bile inmişti, o yüzden hiç umudum yoktu ama sonuç pozitif Herkesde belirti olacak ya da herkes aynı şeyi yaşayacak diye birşey yok o yüzden boşu boşuna canınızı sıkmayın derim..
 
Teşekkür ederim Spring2014 Nautilus de sagolsun bayagi bilgi vermis hemen oncesinde yrn ogrenicem bakalim bu ne diyecek.



http://www.endokrin.org/Tr/content3.asp?m1=1&m2=20&m3=246

Hashimoto tipi tiroid bezi iltihabı veya tıptaki adıyla “Hashimoto tiroiditi”bağışıklık sisteminin bir bozukluğu sonucu ortaya çıkar. Nedeni tam olarak bilinmemektedir. 1912 yılında Japon bilim adamı Akira Hashimoto tarafından tanımlandığı için bu ad verilmiştir. Hashimoto tipi tiroid bezi iltihabı en fazla tiroid bezi yetmezliği yapan hastalıktır. Diğer bir deyimle tiroid bezi yetmezliğinin en önemli nedeni Hashimoto tipi tiroid bezi iltihabıdır.

Bu hastalık otoimmün hastalıklar dediğimiz hastalıklardan birisidir. Otoimmün hastalıklarda vücut kendi dokusunu yabancı doku olarak algılayıp onu yok etmek ister ve vücut içinde bir savaş oluşur. Hashimoto tiroiditinde de vücut tiroid bezini yok etmek ister. Vücudumuz tiroid bezini yok etmek için çok miktarda anti-TPO antikoru ve anti-tiroglobulin antikoru üretir. Bu antikorlar tiroid bezine bağlanarak tiroid hücrelerini harap ederler. Bu arada tiroid bezine birçok iltihap hücresi birikir. İltihap sonucu tiroid hücreleri tahrip olarak azalınca da bez küçülür ve hormon yapacak hücre kalmaz ve sonunda tiroid hormon yetmezliği ortaya çıkar. Bu hastalarda yıllar içinde tiroid bezi gittikçe küçülür. Başlangıçta ufak bir guatr ve kanda anti-TPO antikor yüksekliği varken TSH, T3 ve T4 hormonları normaldir. Daha sonra zaman içinde hastalık ilerledikçe önce başlangıç halinde tiroid yetmezliği (sadece TSH yüksek, fakat T3 ve T4 normal) sonra tam tiroid yetmezliği (TSH yüksek, T3 ve T4 hormonları düşük) gelişir.

Hamilelikte Hipotiroidi (Tiroid Hormonu Yetmezliği)…
En sık sebepleri, otoimmün tiroidit (Haşimato hastalığı), tiroidin alınmış olması, iyot eksikliği ve antitiroid ilaçlardır.
Otoimmün kökenli hipotiroidizm’de, düşük riskinin 2 kat, preeklampsi riskinin de belirgin arttığı düşünülmektedir.

Hamilelik sırasında hipotiroid olan (tiroid hormonu yetmezliği yaşayan) annelerin bebeklerinin zekası ciddi risk altındadır. Bu açıdan hamilelik öncesinde ve hamilelik boyunca TSH, FT4 ve FT3 tetkikleri sık aralıklarla yapılmalıdır.

Tiroid hormonu takviyesi gereken hastaların, hamilelik sırasında tiroid hormonu haplarını (levotiron, tefor, euthyrox,…) kesmesi, bebeklerinin geri zekâlı doğmasına yol açabilir.

Hipotiroidi hastalarında en sık görülen bulgular; sürekli yorgunluk hissi, aşırı üşüme, kilo alma, el ve yüzde şişlik (ödem), kuru cilt, kabızlıktır. Tiroid bezinde büyüme (guatr) de olabilir.

Kanda FT3, FT4, TSH, TPOAb (Anti-M antikoru) ve TgAb (Anti-T antikoru) tetkiki ile teşhis konur.

Beyinde TSH üretiminin azalmasına bağlı gelişen hipotiroidizm (santral hipotiroidizm), hipotiroidizmin nadir görülen sebeplerinden biridir (FT3, FT4 düşükken, TSH’ın da düşük olması, bu ihtimâli akla getirmelidir).

Hipotiroidide tedavi, tiroid hormonunun takviyesi ile (tiroid hormonu hapları ile) yapılır. Bu hapların (levotiron, tefor, euthyrox,…), aç karnına, tercihen sabah alınması önerilir. Demir hapları, (mide asidini gidermek için kullanılan) antiasit’ler vb. bazı ilaçlar, bu hapların emilimini etkileyebilir. Bu yüzden bu ilaçlardan 2 saat önce ve 2 saat sonra başka ilâç alınmaması en güvenilir yoldur.

Hamilelik ilerledikçe, T4 ihtiyacı genellikle artar. Bu yüzden hamilelik boyunca sık aralıklarla tetkik yapılması önemlidir. Hamileliğin 2. yarısında bu artış daha da hızlanabilir.
 
supersin arkadasim,bn cok bilgi sahibi degilim hatta hic degilim,daha gecen ay hasimato oldugumu ogrendim,dusun artik
 
bilgi icin tskler canim. korkular bitmiyor. allahim hayirlisini ve sagliklisini versin insallah
 
Canim insallah güzel haberle geleceksinnn bizede yaz hemen olurmu burdaki ailenide bilgilendir bacimmmm bekliyk
Ah arkadasim bir bilsen durumumu ailemden kimse bilmiyor bir esim bir ben. 12 haftayi gormeden kimseye de birsey soylemeyecegiz. O nedenle once esimi arayacagim sonra buraya yazacagim :)
 
öyle zaten tek dayanağım dua başka bişey yok ki elde. rabbim imandan ayırmasın. bu arada negatifi almayacaksın inanıyorum heyecanla da bekliyorum canım sonucunu
 
Canım hastane sitesinde laboratuvar kısmı ya da tahlil sonuçları kısmı yok mu? Ben saat 11 de kan vermiştim 2.30 da çıkar dediler hastane sitesine 12 gibi girdim sonuç çoktan çıkmıştı.
2 dakika once ayni seyi dusunup sitesine girdim daha aciklanamis canim. Sinav sonucu bekler gibiyim yemin ederim.
 
öyle zaten tek dayanağım dua başka bişey yok ki elde. rabbim imandan ayırmasın. bu arada negatifi almayacaksın inanıyorum heyecanla da bekliyorum canım sonucunu
Insallah canim insallah. Buradaki herkes en erken zamanda pozitifi alir insallah. Bizim halimizden biz anlariz ancak baska hicbir yerde bu destegi gormedim ben herkese tesekkurlee. Daha kolay oluyor sanki.
 
Canım transfer öncesi değil transferden 4gün sonra ultrason yapıcak. Transfer öncesi zaten ultrason hep yapılıyo.
Bana yarın transfer yapabiliriz dendi arkadaşlar test falan Yapılıyor mu tekrar evde benim ağrım henüz geçmedi transferden sonra Ağrı'da Artış oluyor mu bilgilendirirseniz çok sevinirim
 


Canım hamileliğin ilk 3 ayı bebek senin hormonlarını alıyor. Daha sonra kendi üretmeye başlıyor. Şu anda çok şanslısın bunun farkındasın ve korkma Allah'ın izni ile hiç sorun yaşamadan bitirsin. Benim gibi olup bebek doğuran arkadaşlarım var. İlacın dozu sürekli değişerek bu süreci tamamladılar. Ayrıca hamile iken triod sorunu yaşayan 3 arkadaşım oldu. Hepsi de güzel güzel doğurdu. Benim daha önce günde 250 mg kullandığım oldu. İnan senin dozun gayet iyi. Ben şu anda 150 mg alıyorum. Düşün daha hamile değilim. Olunca daha da yükselecek. Bir çok hamilede bu kontrol altına alınmadığı için çoğu insanın bebeğini kaybetmesine yol açıyormuş. Doktorun bana dediği bunu kontrol altında tutuğun müddetçe normal bir hamileye göre daha iyi ve şanslısın dedi. Çünkü biliyorsun bir eksilik var ve sen onu kontrol ile dengede tutuyorsun. Bana doktor aynı tüp bebek süreci gibi dedi. Düşünki normalde hamile kaldığını anlayana kadar 1 ayın geçmesi gerekiyor. Bu arada başın ağrıyor ağrı kesici alıyorsun, ağır kaldırıyorsun. Ama tüp bebek tedavisinde bebeğin yerleştirildiğini bildikten sonra her şeyine dikkat ediyorsun. Hepimiz kendimize inanılmaz bir özen gösteriyoruz. Aynı bunun gibi önceden bildiğin her şeyin önlemini alıyorsun. İlacını düzenli al. doktor kullanımını anlatmıştır ama ben yine de bana söylenen şeklini belirttiyim. Sabah mümkünse en geç saat 8 kadar ilacı al. Bir saat hiç bir şey yemeden bekle. Demir içeren örneğin kan ilaçlarını mümkünse ilacı aldıktan 3-4 saat sonra al. A, E vitamini içeren hapları triod sorunu yaşayanlar alamıyor mutlaka danışarak alınması gerekiyor. Ayrıca mümkün oldukça triod yasaklanan yiyecekler var. Bunları az tüketmeye çalış.
 
supersin arkadasim,bn cok bilgi sahibi degilim hatta hic degilim,daha gecen ay hasimato oldugumu ogrendim,dusun artik
BAŞIMIZA GELEN HER OLUMSUZLUK SABRIMIZIN DERECESİNİ YÜKSELTİYOR ALLAHIM SABREDENLERLE BİRLİKTEDİR. BİZ GÜÇLÜ KADINLARIZ ÇÜNKÜ BİZ TÜP ANNELERİZ ....
 
supersin arkadasim,bn cok bilgi sahibi degilim hatta hic degilim,daha gecen ay hasimato oldugumu ogrendim,dusun artik

Doktorlar sağ olsun hepsini insana öğretiyorlar. Ben 19 yaşından beri triod hastasıyım. 35 yaşındayım. Düşün kaç senedir bunla uğraşıyorum hala bilmediğim şey çıkıyor. Bu tüp bebekte jinekologların bazı bilindik şeyleri kontrol ettiğini ama hiç ilaçların yan etkilerine bakılmadığını öğrendim. Bunca senedir her 3 ayda bir kan veriyorum. Aç vermem gerekmediğini defalarca dendi. İlk kez bu bebek konusunda aç olması gerektiğini öğrendim. Normalde triod hormonu çok hızlı değişmez. Hasta olan arkadaşlar bilir. İlaç kullanmaya veya doz değişiklikleri en erken 3 ayda anlaşılır. Negatif olunca aslında tsh değerinin transferden mutlaka bir kaç gün önce ölçülmesi gerektiğini öğrendim. Kullanılan hormon ilaçları tsh dalgalanmasına yol açıyormuş. Bende bunları yurtdışında bir form sayesinde öğrendim. Aynen kadınlar kulübü gibi triod hastaların üye olduğu bir grup var. Triod hastası olup ta hamile kalanlar sağ olsun bir sürü şey hakkında bilgi verdiler. Doktorlara öğrendiklerimi sordukça cevapları öğrenebildim. İnşallah bizlerde bir gün hamile kalacağız.
 
bilgi icin tskler canim. korkular bitmiyor. allahim hayirlisini ve sagliklisini versin insallah

Canım tek diyebileceğim şey şu anne olmak böyle bir şey. Önce tuttu mu, sonra kesesi, sonra kalp atışı, şu oldu mu, bu oldu mu diye geçiyor hamilelik. Bana annemin dediği sen sağlıkla dünyaya getirdiğinde bütün korkuların geçeceğini mi sanıyorsun, daha dur her şey yeni başlayacak. Annelerimiz diyor ya anne olunca anlarsın. Allah kimseyi evladının hiç bir şeyi ile sınamasın. İnşallah en sağlıklı şekilde evladını alacaksın. Bildiklerinden, çaresi olanlardan asla korkma, şükürler olsun çaresi var. Rabbim bebeğin için bir sürü melek görevlendirmiştir. Onun keyfi yerinde bu dünyada en mutlu olacağı yerde. Sende iyi ol, iyi düşün çünkü o da seninle mutlu seninle mutsuz oluyor.
 
Bana yarın transfer yapabiliriz dendi arkadaşlar test falan Yapılıyor mu tekrar evde benim ağrım henüz geçmedi transferden sonra Ağrı'da Artış oluyor mu bilgilendirirseniz çok sevinirim
hayir agrilarin biraz daha dvam ediyor ama. Idrara sikisik git ama dayanamayacak kadar degil cunku islemden sonra hemen wcye gitmeyeceksin yatacaksin. Bunun haricinde mucize gibi birsey. Ultrason da en kucuk hallerini goruyorsun falan. en azindan ben mucize diye adlandiriyorum :)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…