- 29 Şubat 2012
- 7.898
- 15.458
- 298
ankaraya yolun düşerse haberleşelimKIZLAR BİZ NEGATİFTE ALSAK KAYBETMİŞ DEĞİLİZ SADECE BU SEFERDE KAÇTI ELİMİZDE SIPALAR DİYEREK GÜLECEĞİZ VE ASLA ALLAHIM İZNİYLE PES ETMEDEN YILMADAN KAVUSACAĞIMIZ GÜN İÇİN DUA EDECEĞİZ BÖYLE BİR ARKADAŞLIK DOSTLUK KOLAY BULUNMUYOR BİZİM EN BÜYÜK TESELLİMİZ BU .... :) KEŞKE İMKANIMIZ OLSADA BİR YERDE HEPİMİZ TOPLANABİLSEK HARİKA OLURDU...
ya ben de emin değilim hiçbirşeyden2.30 da belli olacak işte ak koyun kara koyun....
Benim de hiç bir belirtim yoktu. Ne kanama ne ağrı, hatta göğüslerimdeki şişlik bile inmişti, o yüzden hiç umudum yoktu ama sonuç pozitifAynen canım transfer sonrası hiç bir şey hissetmiyorum bom boş vücudumçoğu kişinin kasık ağrısı oluyor benim hiç ağrım yok
Teşekkür ederimSpring2014 Nautilus de sagolsun bayagi bilgi vermis hemen oncesinde yrn ogrenicem bakalim bu ne diyecek.
Canım hastane sitesinde laboratuvar kısmı ya da tahlil sonuçları kısmı yok mu? Ben saat 11 de kan vermiştim 2.30 da çıkar dediler hastane sitesine 12 gibi girdim sonuç çoktan çıkmıştı.ankaraya yolun düşerse haberleşelim
supersin arkadasim,bn cok bilgi sahibi degilim hatta hic degilim,daha gecen ay hasimato oldugumu ogrendim,dusun artikCanim çok üzüldüm. Bu ülkede bu konuda çok cahil doktor var. TSH vucuta hormon olarak orkestra şefidir. İster kilo vermek ister hamile kalmak ne akliniza geliyorsa bu islemleri hepsinin altında bu hormon yatar. Eğer benim gibi hasimoto triod isen bunun anlami vücudun triod bezini mikrop olarak algilar ve ayni gripteki gibi vucud antikor üretir. Bunun devami TSH yüksekse bebegide düşermek için elinden geleni yapar.ben 15 yildir tedavi goruyorum. Bir turlu dengeye oturamiyor.tüp bebek tedavisine karar verdiğimizde TSH 10 üzerindeydi. 3 merkez bu değerle hamile kalamazsiniz kalsanizda lekelememeniz çok olur. Ayrıca bebegi ilk 3 ayda kaybedersiniz dendi. Mecburen iyi bir enkoloji uzmanina randevu aldik. İyisi çok az ve en yakin randevuyu 3 aydan önceye bulamadik.3 ayda düzene koydu. Tedaviye geçebilirsiniz demek için 2,5 alti olacak dendi. Ne malesfki bebek tutmadi. Simdi kullanilan bütün ilaclari enkoloji doktoruna sordum. Özellikle bazi ilaçlar bu değeri bozuyormus. Transferden bir gün önce TSH yeniden bakarak bebek transfer edilmeliymis.bu konuda bendeki yazilari özel msjla sana yollarim.
bilgi icin tskler canim. korkular bitmiyor. allahim hayirlisini ve sagliklisini versin insallahhttp://www.endokrin.org/Tr/content3.asp?m1=1&m2=20&m3=246
Hashimoto tipi tiroid bezi iltihabı veya tıptaki adıyla “Hashimoto tiroiditi”bağışıklık sisteminin bir bozukluğu sonucu ortaya çıkar. Nedeni tam olarak bilinmemektedir. 1912 yılında Japon bilim adamı Akira Hashimoto tarafından tanımlandığı için bu ad verilmiştir. Hashimoto tipi tiroid bezi iltihabı en fazla tiroid bezi yetmezliği yapan hastalıktır. Diğer bir deyimle tiroid bezi yetmezliğinin en önemli nedeni Hashimoto tipi tiroid bezi iltihabıdır.
Bu hastalık otoimmün hastalıklar dediğimiz hastalıklardan birisidir. Otoimmün hastalıklarda vücut kendi dokusunu yabancı doku olarak algılayıp onu yok etmek ister ve vücut içinde bir savaş oluşur. Hashimoto tiroiditinde de vücut tiroid bezini yok etmek ister. Vücudumuz tiroid bezini yok etmek için çok miktarda anti-TPO antikoru ve anti-tiroglobulin antikoru üretir. Bu antikorlar tiroid bezine bağlanarak tiroid hücrelerini harap ederler. Bu arada tiroid bezine birçok iltihap hücresi birikir. İltihap sonucu tiroid hücreleri tahrip olarak azalınca da bez küçülür ve hormon yapacak hücre kalmaz ve sonunda tiroid hormon yetmezliği ortaya çıkar. Bu hastalarda yıllar içinde tiroid bezi gittikçe küçülür. Başlangıçta ufak bir guatr ve kanda anti-TPO antikor yüksekliği varken TSH, T3 ve T4 hormonları normaldir. Daha sonra zaman içinde hastalık ilerledikçe önce başlangıç halinde tiroid yetmezliği (sadece TSH yüksek, fakat T3 ve T4 normal) sonra tam tiroid yetmezliği (TSH yüksek, T3 ve T4 hormonları düşük) gelişir.
Hamilelikte Hipotiroidi (Tiroid Hormonu Yetmezliği)…
En sık sebepleri, otoimmün tiroidit (Haşimato hastalığı), tiroidin alınmış olması, iyot eksikliği ve antitiroid ilaçlardır.
Otoimmün kökenli hipotiroidizm’de, düşük riskinin 2 kat, preeklampsi riskinin de belirgin arttığı düşünülmektedir.
Hamilelik sırasında hipotiroid olan (tiroid hormonu yetmezliği yaşayan) annelerin bebeklerinin zekası ciddi risk altındadır. Bu açıdan hamilelik öncesinde ve hamilelik boyunca TSH, FT4 ve FT3 tetkikleri sık aralıklarla yapılmalıdır.
Tiroid hormonu takviyesi gereken hastaların, hamilelik sırasında tiroid hormonu haplarını (levotiron, tefor, euthyrox,…) kesmesi, bebeklerinin geri zekâlı doğmasına yol açabilir.
Hipotiroidi hastalarında en sık görülen bulgular; sürekli yorgunluk hissi, aşırı üşüme, kilo alma, el ve yüzde şişlik (ödem), kuru cilt, kabızlıktır. Tiroid bezinde büyüme (guatr) de olabilir.
Kanda FT3, FT4, TSH, TPOAb (Anti-M antikoru) ve TgAb (Anti-T antikoru) tetkiki ile teşhis konur.
Beyinde TSH üretiminin azalmasına bağlı gelişen hipotiroidizm (santral hipotiroidizm), hipotiroidizmin nadir görülen sebeplerinden biridir (FT3, FT4 düşükken, TSH’ın da düşük olması, bu ihtimâli akla getirmelidir).
Hipotiroidide tedavi, tiroid hormonunun takviyesi ile (tiroid hormonu hapları ile) yapılır. Bu hapların (levotiron, tefor, euthyrox,…), aç karnına, tercihen sabah alınması önerilir. Demir hapları, (mide asidini gidermek için kullanılan) antiasit’ler vb. bazı ilaçlar, bu hapların emilimini etkileyebilir. Bu yüzden bu ilaçlardan 2 saat önce ve 2 saat sonra başka ilâç alınmaması en güvenilir yoldur.
Hamilelik ilerledikçe, T4 ihtiyacı genellikle artar. Bu yüzden hamilelik boyunca sık aralıklarla tetkik yapılması önemlidir. Hamileliğin 2. yarısında bu artış daha da hızlanabilir.
Ah arkadasim bir bilsen durumumu ailemden kimse bilmiyor bir esim bir ben. 12 haftayi gormeden kimseye de birsey soylemeyecegiz. O nedenle once esimi arayacagim sonra buraya yazacagim :)Canim insallah güzel haberle geleceksinnn bizede yaz hemen olurmu burdaki ailenide bilgilendir bacimmmm bekliyk
öyle zaten tek dayanağım dua başka bişey yok ki elde. rabbim imandan ayırmasın. bu arada negatifi almayacaksın inanıyorum heyecanla da bekliyorum canım sonucunuburada emek veren herkesin sonucunu alacağına eminim ben. er ya da geç. bak 10. deneme diyorlar. sakın dualarından vazgeçme. hz. musa zamanında çocuğu olmayan bir çift varmış Hz. musaya gelip Allaha sor çocuğumuz olacak mı demiş. Olmayacak cevabını almış Hz. Musa ve onlara söylemiş. aradan birkaç yıl geçmiş çifti kucaklarında çocukları ile görmüşler. Hz. Musa danışmış Rabbime. hani olmayacaktı neden diye. dua etmekten hiç vazgeçmedi onlar demiş. konuyu biraz dağınık anlattım ama benim sığındığım hikayelerden biridir bu. Rabbim yanında olsun güçlü olalım. bu arada negatif sonucu alırsam aynı teselliyi ben de istiyorum. terrzi sökük meselesi :)
2 dakika once ayni seyi dusunup sitesine girdim daha aciklanamis canim. Sinav sonucu bekler gibiyim yemin ederim.Canım hastane sitesinde laboratuvar kısmı ya da tahlil sonuçları kısmı yok mu? Ben saat 11 de kan vermiştim 2.30 da çıkar dediler hastane sitesine 12 gibi girdim sonuç çoktan çıkmıştı.
Insallah canim insallah. Buradaki herkes en erken zamanda pozitifi alir insallah. Bizim halimizden biz anlariz ancak baska hicbir yerde bu destegi gormedim ben herkese tesekkurlee. Daha kolay oluyor sanki.öyle zaten tek dayanağım dua başka bişey yok ki elde. rabbim imandan ayırmasın. bu arada negatifi almayacaksın inanıyorum heyecanla da bekliyorum canım sonucunu
İNŞALLAH CANIM BENDE İZMİTE BEKLİYORUMMM KIRK UCURMAYA :)ankaraya yolun düşerse haberleşelim
ANİN CANIMM:) sıpalar biraz yaramaz diyeceğiz doğru söylüyorsun. :). hepimize maddi manevi kolaylık versin rabbim.
Bana yarın transfer yapabiliriz dendi arkadaşlar test falan Yapılıyor mu tekrar evde benim ağrım henüz geçmedi transferden sonra Ağrı'da Artış oluyor mu bilgilendirirseniz çok sevinirimCanım transfer öncesi değil transferden 4gün sonra ultrason yapıcak. Transfer öncesi zaten ultrason hep yapılıyo.
canim gecmis olsun. bende günde 75 mg kullaniyordum. Doktorum aradi 1,5 hapa yükseltmemiz lazim dedi yani 112,5 mg günde baya yüksek. suan anlasilan dengede degil. ama bugün hemen yüksek dosaj kullanicam. ilk yazini okudum korktum insallah birsey olmaz
:))) hadi insalllaaahhhhİNŞALLAH CANIM BENDE İZMİTE BEKLİYORUMMM KIRK UCURMAYA :)
BAŞIMIZA GELEN HER OLUMSUZLUK SABRIMIZIN DERECESİNİ YÜKSELTİYOR ALLAHIM SABREDENLERLE BİRLİKTEDİR. BİZ GÜÇLÜ KADINLARIZ ÇÜNKÜ BİZ TÜP ANNELERİZ ....supersin arkadasim,bn cok bilgi sahibi degilim hatta hic degilim,daha gecen ay hasimato oldugumu ogrendim,dusun artik
supersin arkadasim,bn cok bilgi sahibi degilim hatta hic degilim,daha gecen ay hasimato oldugumu ogrendim,dusun artik
bilgi icin tskler canim. korkular bitmiyor. allahim hayirlisini ve sagliklisini versin insallah
hayir agrilarin biraz daha dvam ediyor ama. Idrara sikisik git ama dayanamayacak kadar degil cunku islemden sonra hemen wcye gitmeyeceksin yatacaksin. Bunun haricinde mucize gibi birsey. Ultrason da en kucuk hallerini goruyorsun falan. en azindan ben mucize diye adlandiriyorum :)Bana yarın transfer yapabiliriz dendi arkadaşlar test falan Yapılıyor mu tekrar evde benim ağrım henüz geçmedi transferden sonra Ağrı'da Artış oluyor mu bilgilendirirseniz çok sevinirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?