- 8 Nisan 2014
- 953
- 1.495
- 158
Doğum sırasına göre seninle de aramızda 3 gün var sadece.. Hadi bakalım hangimizki aceleci... :)
Canım senin için de şöyle diyorum, inşallah çift çizgiyi göresin, inşallah kan değerlerin kat kat katlanır, inşallah bebişinin kalp atışlarını duyarda ağlarsın, inşallah o tepikler varya o tepikler her vuruşunda kıvrım kıvrım kıvranasın, inşallah bebişin doğunca memişini ısırarak canını yaksın :)))) (Beddua gibi dua benden sana)oh ne güzel ...çantalar hazırlanıyor kıyafetler yıkanıyor tatlı telaşlar başladı okurken çok mutlu oluyorum...yeğenlerim zaman azaldıkça annelerini biraz zorluyorlar ama olsun ...onlarada hak vermek lazım daracık yerde vakit geçiriyorlar...öpüyorum kızlar hepinizi...takipteyim ...
böyle bedduaya can kurbanCanım senin için de şöyle diyorum, inşallah çift çizgiyi göresin, inşallah kan değerlerin kat kat katlanır, inşallah bebişinin kalp atışlarını duyarda ağlarsın, inşallah o tepikler varya o tepikler her vuruşunda kıvrım kıvrım kıvranasın, inşallah bebişin doğunca memişini ısırarak canını yaksın :)))) (Beddua gibi dua benden sana)
Canim.endiselenme benim 15 16. Haftalara kadar kasik agrilarim adet agrisi gibiydi. Cok sukur simdi gecti arada cok cok nadir oluyor. Agri normalmis rahim buyudukce rahmi tutan kaslar da gerilip kasiliyormus ondan oluyormusKızlar size bi sorum var gece uyandığımda sağ kasigim agriyodu bilmiyorum yatis pozisyomindnmi ama hafif ağrı vardı geçti ama yinede hafiften agriyo bi sorun yoktur di mi benvgenelde sağ tarafıma yatıyorum ve bacağını gece yapıyorum onuda uykuda Biras öne alıyorum Biras da göbek var bende siz nasil yatiyosumuz bi sorun yoktur dimi kızlar
Dimi ya, öyle bir ayak üstü tanışma fırsatımız oldu sadece, kah ümitli kah ümitsiz tuhaf bir heyecanla başladı serüvenimiz. Gerçekten hayalini dahi göremeyeceğimiz mucizeler yaşıyoruz. Rabbime binlerce kez şükürler olsun. Bebişin de 2 günde babasına sürpriz yapmaz herhalde. Gerçi hoş yapsa da babanız bir kişi bıraktığı evde iki kişi bulacak...
Cok gecmis olsun tatlim. Kalbini bozma insallah bisey cikmayacak. Zekai tahirin riskli gebelik bolumu cok karisik. Ama benim doktorum oradan ayrilma bir docent tavsiye ederim hulya dede ismi. Veya zekai tahirin yine perinotologlarindan mustafa beydi sanirim onun da muayenehanesi var. Ben tecrube olarak oraya cok guveniyorum.evet tatlım kız 13. haftada öğrendim. canım normalde göbek kordonunda üç tane damar oluyormuş bunlardan biri veni denilen temiz kan 2 si arter denilen kirli kan taşıyan damar. biz de arterden bir tanesi var. bazı anomilelerin belirtisi olabiliyormuş. kalp rahatsızlığı, trizonomi 18 böbrek , yarık dudak vb. fırat ünv ve zekai tahirin araştırmaları var bu konuda zekai tahirinki çok iç açıcı değil ama araştırma süresi az fırat ünv yanlış hatırlamıyorsam 2009 2011 arasında yaptığı bir araştırma var 36 gebe ile karşılaşılmış 9 tanesinde anomali saptanmış bunların 3 tanesi anne karnında kaybedilmiş erken haftalarda. erken doğum oranı çok yüksek, normal doğum riskli. düşük doğum kilosu ihtimali var ama fırat ünv hiç bi bebekte düşük kilo yok. ikili ve üçlü testler risksiz çıktı ama adı üzerinde test istatistik yanifetal eko yapılacak damar durumuna bakılacak sonrasında belki amniyosentez ya da cvs kordon sıvısı testi. bu forumda da karşılaşanlar var çoğunluğu sağlıklı bir şekilde dünyaya getirmiş. erken doğum olanlar da var ama bir tanesi ikiz yani ikiz olduğundan mı yoksa tek arterdenmi belli değil nedeni.... dua edin benim için bayram sonrası eko ve tekrar ayrıntılı...
Sagol canim benim ınsan endişe ediyo bende senin dediğin gibi yapıyorum ilk zamanlar sonra bıraktım yastık koymayı hayırlısı artik Allahtan hersey evlatlarımız Icin Allahim herkesin gonlune gore versinCanım rahim gerilmesinden normal bu sancılar. Benim de ara ara hala oluyor. Ancak soluna yatmaya özen göster. Ben de sola yatıp üstteki bacağımın altına yastık koyarak öne doğru getiriyorum. Yüzüstü yatmayı özledim. :)
Anladim canim benim insallah hayirlisiyla bisey olmayacak bunuda atlatacaksin cimcimen saglikla dogacak etmezyiz hic peki bunun tedavisi varmiymis korkma ne zorluklardan gectin sabret sùkret bu sinavida atlatacaksin kizinlla cok nazli olcak cokevet tatlım kız 13. haftada öğrendim. canım normalde göbek kordonunda üç tane damar oluyormuş bunlardan biri veni denilen temiz kan 2 si arter denilen kirli kan taşıyan damar. biz de arterden bir tanesi var. bazı anomilelerin belirtisi olabiliyormuş. kalp rahatsızlığı, trizonomi 18 böbrek , yarık dudak vb. fırat ünv ve zekai tahirin araştırmaları var bu konuda zekai tahirinki çok iç açıcı değil ama araştırma süresi az fırat ünv yanlış hatırlamıyorsam 2009 2011 arasında yaptığı bir araştırma var 36 gebe ile karşılaşılmış 9 tanesinde anomali saptanmış bunların 3 tanesi anne karnında kaybedilmiş erken haftalarda. erken doğum oranı çok yüksek, normal doğum riskli. düşük doğum kilosu ihtimali var ama fırat ünv hiç bi bebekte düşük kilo yok. ikili ve üçlü testler risksiz çıktı ama adı üzerinde test istatistik yanifetal eko yapılacak damar durumuna bakılacak sonrasında belki amniyosentez ya da cvs kordon sıvısı testi. bu forumda da karşılaşanlar var çoğunluğu sağlıklı bir şekilde dünyaya getirmiş. erken doğum olanlar da var ama bir tanesi ikiz yani ikiz olduğundan mı yoksa tek arterdenmi belli değil nedeni.... dua edin benim için bayram sonrası eko ve tekrar ayrıntılı...
Eee bu cok gúzelmis insallah hayirlisiyla baska sorunda yasamazsin herkes farkli yasio kimi enfeksiyon kapio keseye zarar verio kiminkini kordon problem yapio hayirlisiyla alcan kucagina bebegini insallahek olarak biz de yarık dudak beyin de timör ya da orta çizginin olmaması ellerde ayaklarda bir sorun ya da kulak ve gözlerde yanlış yerleşim yok. böbreklerde de sorun görünmüyor... Rabbim acısıyla sınamasın kimseyi...
Kuzum hergùn meyvemi muhakkak yiyorum kavunu cok yiyodum biraktim seftali ve nektariyi cok yiyorum muzuda haftada bir yada iki haftada bir yiyorumda suyu 2 litreden fazla icemiorum malesef sút icmeye basladim dúnden beri dok. Sùtùn yogurdun ii gelcegini sòyledi beni zorlayan hemoroid aslinda o olmasa cok iim ama iste ama dediklerinide uygulayacam tesekkür ederim canim benimCanım su ve meyve çok işe yarıyor tabi zeytinyağlı sebze yemekleri de bunlar her ogununde olsun..meyve olarak abartmadan karpuz u tavsiye ediyorum bol lif ve su icerdigi icin
canım eyüp ekici ve suat aytaç ı tavsiye etti bugün ki dr. eyüp ekici çok sessiz dediler suat hoca herşeyi net söyler dediler arkadaşım yakın arkadaşı da ona gitmiş. bakalım hülya hnm dan da randevu aldım şimdi turgut özal hst deymiş bekleyip görücez.... kontrole gidip ne yapıcam onu da bilmiyorum ya. :)Cok gecmis olsun tatlim. Kalbini bozma insallah bisey cikmayacak. Zekai tahirin riskli gebelik bolumu cok karisik. Ama benim doktorum oradan ayrilma bir docent tavsiye ederim hulya dede ismi. Veya zekai tahirin yine perinotologlarindan mustafa beydi sanirim onun da muayenehanesi var. Ben tecrube olarak oraya cok guveniyorum.
Bir de eyup ekici var duymussundur. Ben zekai tahirden taniyorum onu siddetle tavsiye ederim ama tabi senin teshis zaten konulmus ama dedigin rahatsizliklarda tek sebep kordonun bu ozelligi olmaya bilir o acilardan degerlendirebilir.
Canım benim, endişelerin çok normal, ama inan ki senin yerinde benim yerimde olmak isteyen o kadar çok kadın var ki. Elbetteki sıkıntılı anlar yaşanıyor, sınavlarımız bunlar hepimizin. Sabır ve sükunetle, tevekkülle sınavlarımızdan başarıyla geçeceğiz. Sen de, ben de ve bekleyen tüm anniş adayları sağlıklı bir şekilde bebişlerimize kavuşacağız inşallah sen içini ferah tut.kızmayın bana ne yerdeyim ne gökte.... ölmeden araftayım sanki.... tamam kanamalar ağrılar geçti herşey iyi derken bunu yaşadım şimdi. kafamda deli sorular... uyusam uyusam uyusammmm son 2 yıldır yaşadıklarımı unutsam. kardeşimin hastalığı benim durumum tedaviler operasyonlar... testler beklemeler.... olmuyor yapamıyorum yaşayamıyorum ben.... çok güçsüzmüşüm ben... ne dr ne iğne hiç birşey görmek istemiyorum ben.... herşeyi normal olan insanları kıskanıyorum.... şükretmiyor muyum şükrediyorum ama demek ki yeterli değilmiş....
biliyorum saçmalıyorum.... tevekkül durumuna bir ulaşsam...Canım benim, endişelerin çok normal, ama inan ki senin yerinde benim yerimde olmak isteyen o kadar çok kadın var ki. Elbetteki sıkıntılı anlar yaşanıyor, sınavlarımız bunlar hepimizin. Sabır ve sükunetle, tevekkülle sınavlarımızdan başarıyla geçeceğiz. Sen de, ben de ve bekleyen tüm anniş adayları sağlıklı bir şekilde bebişlerimize kavuşacağız inşallah sen içini ferah tut.
Canim aman sakin kalbini bozup kendine de bebisine de zarar verme. Hulya hoca cok net bir doktor ihtimalleri tek tek siralayip da bosu bosuna kafani bulandirmiyor. Ben daha once saglik bakanliginda calisiyordum ve eyup ekiciyici oradan biliyorum benim ilk ultrasonuma bakmisti kesinlikle gozun kapali guvenebilirsin. Tecrubesi ve bilgisi herkesle karsilastirilmaz. Oyle digerleri gibi uzun uzun tum detaylari anlatmiyor ama esas mevzu ne ise onu soyluyor. Zekai tahire genellikle problemli hastalar geldigi icin orada kazanilan tecrubeyi oyle heryerde kolay kolay kazanamiyor doktorlar o yuzden guveniyorum ben ordan cikmis bir doktora. İnsallah birsey cikmayacak senin korkularini cok iyi anliyorum insanin elinde degil stres ama kendini rahatlatacak seyler yap. İsten izin alamiyorsan al bi rapor gitme bir kac hafta ise. Habersiz birakma tamam mi dualarim seninle canimcanım eyüp ekici ve suat aytaç ı tavsiye etti bugün ki dr. eyüp ekici çok sessiz dediler suat hoca herşeyi net söyler dediler arkadaşım yakın arkadaşı da ona gitmiş. bakalım hülya hnm dan da randevu aldım şimdi turgut özal hst deymiş bekleyip görücez.... kontrole gidip ne yapıcam onu da bilmiyorum ya. :)
Allah razı olsun.... inşallah herşey hepimiz için güzel olur...Canim aman sakin kalbini bozup kendine de bebisine de zarar verme. Hulya hoca cok net bir doktor ihtimalleri tek tek siralayip da bosu bosuna kafani bulandirmiyor. Ben daha once saglik bakanliginda calisiyordum ve eyup ekiciyici oradan biliyorum benim ilk ultrasonuma bakmisti kesinlikle gozun kapali guvenebilirsin. Tecrubesi ve bilgisi herkesle karsilastirilmaz. Oyle digerleri gibi uzun uzun tum detaylari anlatmiyor ama esas mevzu ne ise onu soyluyor. Zekai tahire genellikle problemli hastalar geldigi icin orada kazanilan tecrubeyi oyle heryerde kolay kolay kazanamiyor doktorlar o yuzden guveniyorum ben ordan cikmis bir doktora. İnsallah birsey cikmayacak senin korkularini cok iyi anliyorum insanin elinde degil stres ama kendini rahatlatacak seyler yap. İsten izin alamiyorsan al bi rapor gitme bir kac hafta ise. Habersiz birakma tamam mi dualarim seninle canim
Yok ya ne sacmalamasi. Ben kanamam oldugunda dizlerimi dovuyordum bebeklerime bisey oldu diye. Ustumu bile degistirmedim sac bas darmadagin per perisan gittim hastaneye. Sogukkanliligin s si yoktu bende. Allahim affetsin ama bebek meselesi cok ayri birseymis. Allahim isyan ettirmesin ama hormonlardan midir nedir oyle kolay kolay tevekkul edilmiyormus. Hulya hoca stres iyi degil ama o kadar da zararli degil dedi. Bebeklerin cigerlerini gelistirir dedi :) beni rahatlatti ama gene de sakin olmaya calis her duydugunu okudugunu kendine yormabiliyorum saçmalıyorum.... tevekkül durumuna bir ulaşsam...sadece rabbimle konuşurken rahatlıyorum zaten...sağolun ve kusuruma bakmayın lütfen... biraz da kendim yaptım boş gebelik sonrasında boş gebelikten daha beter durumlarda var diye kendimi teselli amaçlı iyi olmayan şeyler okudum.... şimdi onların kabusu üzereimde :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?