Canım evet eşim dna hasar tedavisi görmüştü değerleri iyiydi daha iyi oldu işte ama benim tüpler kapalıymış tiroid değerlerim tavan yapmış tedaviye lbaşladım acaba bu değerler hamilekalmaya engel mi tiroid yani ... senden ne var ne yok tatlımcanım ne güzel bir umut bu böyle eşinde tedavi görmüştü yanlış hatırlamıyorsam dna hasarı için proxceed falan kullanmıştı di mi eminim senden kısa sırada hamiş haberleri alırız
Canim benim bende geceleri uyuyamiyorum sagimdan soluma donerken sanki bebis yer degistiriyo gibi hafif aciyla uyaniyorum bende 9 kilo aldim Allahim hepimuzinde yuzunu guldursun Rabbim diger arkaslarimuda enkisa zamanda nadip etsinCanım iyiyim,sen nasılsın bakalım.Zaman ilerledikçe korku heyecan kaplıyor içimi.Canım sen geceleri rahat uyuyabiliyor musun.göğsümün altında bir sancı oluyor bir türlü uyuyamıyorum sabahta işe hep geç kalıyorum.Bu arada kaç kg aldın ben tam 11 kg aldım.
canim troid degerlri onemli tsh 2.5 alti tedavi icin iyi oldugunu soyluyorlar bugun bendensonuclrmi aldim levitron 25 mg kulnydum 2 aydir bitti bidaha verdi doktro tsh dusurmek istiyosan yemeklerden once bi yemek kasigi dereotu al arkdsim cok iyimis inslh sifa olurCanım evet eşim dna hasar tedavisi görmüştü değerleri iyiydi daha iyi oldu işte ama benim tüpler kapalıymış tiroid değerlerim tavan yapmış tedaviye lbaşladım acaba bu değerler hamilekalmaya engel mi tiroid yani ... senden ne var ne yok tatlım
Canım benim tsh 0 Canım değer bile yok serbest T3 4.50 serbest T4 1.95 doktor iki ilaç yazdı bi ilacı çift çift içiyorum yani günde 6 tane toplam doktor panik atak çarpıntı kemik erimesi herşeyi yapar dedi acaba hem bu tiroid hem de tüpler ikisinden dolayi mı olmuyor yoksa kafam karıştı valla bu kadar yıl uğraş ver... 3 4 yıl önce hsg filmi temiz çıkmıştı şimdi ikisi de tıkalı çıktı o yüzden daha önce açıktı yani tüpler ama yine olmadı bebek bu duruma sevinsem mi anlamadımcanim troid degerlri onemli tsh 2.5 alti tedavi icin iyi oldugunu soyluyorlar bugun bendensonuclrmi aldim levitron 25 mg kulnydum 2 aydir bitti bidaha verdi doktro tsh dusurmek istiyosan yemeklerden once bi yemek kasigi dereotu al arkdsim cok iyimis inslh sifa olur
Senden haber alayim diye girdim. Insalah dedigin gibi degildir. Insallah saglikli bir gebeliktir.Canlarm günaydn sabah kan verdm değerim 67 çıktı.. İnşallah dış gebelik değildr kendiliğnden düşer
canimmm buradan yazmayim ismini eltim de takip ediyor burayi eltiligin fitratinda mevcut olan dedikodu kazanina dusmeyim simdi. Insallah hepimiz icin guzellikler nasip olur. Inanin heran duamdasiniz... ozele mesaj attimlohusasın sen taze annecik günahsız kalbine doğmuştur en kısa sürede hamile haberlerini verir inşallahbu arada kızımızın adı ne oldu yaa ben isimlere pek meraklıyım ama hemen de unuturum
Canim Allahim yar ve yardimcin olsun sifa olsun. Tsh konusundaCanım evet eşim dna hasar tedavisi görmüştü değerleri iyiydi daha iyi oldu işte ama benim tüpler kapalıymış tiroid değerlerim tavan yapmış tedaviye lbaşladım acaba bu değerler hamilekalmaya engel mi tiroid yani ... senden ne var ne yok tatlım
cok sukur arkadsim en azindan tedavisi var ilaclrini duzenli kullndnmi gecer insalh tuplerin acilmasida cok iyi arkdsm hsg sonradi gebe kalan cok biraz bkle inslh olacak sana bu ilaclari bulent tiras mi verdi arkdsmCanım benim tsh 0 Canım değer bile yok serbest T3 4.50 serbest T4 1.95 doktor iki ilaç yazdı bi ilacı çift çift içiyorum yani günde 6 tane toplam doktor panik atak çarpıntı kemik erimesi herşeyi yapar dedi acaba hem bu tiroid hem de tüpler ikisinden dolayi mı olmuyor yoksa kafam karıştı valla bu kadar yıl uğraş ver... 3 4 yıl önce hsg filmi temiz çıkmıştı şimdi ikisi de tıkalı çıktı o yüzden daha önce açıktı yani tüpler ama yine olmadı bebek bu duruma sevinsem mi anlamadım
papyoncum cok guldum sana allah iyligini versin aman bacim takip ediyosa hi. yazma sen eltilerin diline dusmenin ne oldugunu bilirim bencanimmm buradan yazmayim ismini eltim de takip ediyor burayi eltiligin fitratinda mevcut olan dedikodu kazanina dusmeyim simdi. Insallah hepimiz icin guzellikler nasip olur. Inanin heran duamdasiniz... ozele mesaj attim
Evet canım inşaallah allahın izni ile düzelir.. bana canım guatır ilgi alanı olan genel cerrahi verdi ilaçları Bülent tıraş endokrinoloji başvur dedi canım bende gittim işte çok yüksek dedi değerler iki ilaç yazdı Rabbim şifa olsun inşaallahcok sukur arkadsim en azindan tedavisi var ilaclrini duzenli kullndnmi gecer insalh tuplerin acilmasida cok iyi arkdsm hsg sonradi gebe kalan cok biraz bkle inslh olacak sana bu ilaclari bulent tiras mi verdi arkdsm
Canım benim tsh 0 Canım değer bile yok serbest T3 4.50 serbest T4 1.95 doktor iki ilaç yazdı bi ilacı çift çift içiyorum yani günde 6 tane toplam doktor panik atak çarpıntı kemik erimesi herşeyi yapar dedi acaba hem bu tiroid hem de tüpler ikisinden dolayi mı olmuyor yoksa kafam karıştı valla bu kadar yıl uğraş ver... 3 4 yıl önce hsg filmi temiz çıkmıştı şimdi ikisi de tıkalı çıktı o yüzden daha önce açıktı yani tüpler ama yine olmadı bebek bu duruma sevinsem mi anlamadım
Sağol canım amin sorayım senin vasıtanla canımNautilus tatlım sende de var mı tiroid rahatsızlığı biraz bana bilgi verir misin biraz endişe ettim
Hayırlısı canm bakalım yarın belli olur sanırım ne olduğu.. Bebiş nasıl bebişş sen onu söyle :))Senden haber alayim diye girdim. Insalah dedigin gibi degildir. Insallah saglikli bir gebeliktir.
Canımsınnnnncanimmm buradan yazmayim ismini eltim de takip ediyor burayi eltiligin fitratinda mevcut olan dedikodu kazanina dusmeyim simdi. Insallah hepimiz icin guzellikler nasip olur. Inanin heran duamdasiniz... ozele mesaj attim
canim ozamn benimde sana sorum var ben iki bucuk ay once dahiliye basvurdum ve rutin tahliller istendi tsh 5.7 idi ve ilac baslanildi levitron 25 mg gunde bidefa ac karinla aldim ve guatr olabilit dedi doktr ultrasinda cektirdim ozamn nodul vardi iki tarfta ama onemli degil dedi doktr ve gecen ilaclrim btti ve yine kan falan verdim sonuclarimi bugun aldim tsh 3.42 serbest t4 1.16 geri levitrona devam etmemi soyledi dusmus ama gebelik dusunuyosan 2.5 alti olmali dedi bendede hasimato var bundan 5 ay once bakilmisti gecen bi arkdas hasimatonun sperm hucresini yabanci cisim olarak gordugu icin oldurdugunu soyledi ne derece dogru bilemiyorum d vitmini b 12 bunlar gayet iyi bide insulin direncim var benim glifor kullniyorum arkdasim sen elbet benden daha bilgilisin bu konuda sence bu dgrler iyimipapyonkilikli yazınca cevap vermemek olmaz. Benim uzun yıllardır var. Önce hasimato idi yanı vucudum Triod bezini mikrop sanıp öldürmeye çabalıyordu. Sonunda bez vucud tarafından tamamen tahrip edilip yok edildi. Düzenli ilaç kullanıyorum. Çok fazla yan etkisi var ama herkes hepsini yaşamıyor. Hatta çoğunu yaşayan bile tanımadım. O yüzden için rahat olsun çok ekstrem değerlerde ancak belirtiler yoğunlaşıyor. TSH 0 iken tutunmayı etkilemez. Sadece oncesinde ilaç kullaniyorsan bu değere gore azaltilmali yok kullanıyorsanız ilaç ile biraz yavaslatilmali. İnan değerlerin korkmani gerektirecek gibi değil. Bir çok Triod sorunu yasiyip hamile kalan tanıdığım var. Ayrıca çoğu doğal yolla kaldı. Yanı kontrol altında olduğu surece hamileliğe engel değil. İçin rahat olsun. Sadece ilaç miktarın cidden tuhaf geldi. Onun dışında tüpler tikanabiliyormus. Benim dış gebelik bitince rahim filmi bende cektirecem. Tıkanan çok varmış. Bugün fiyat almak için aradim. Gorustugum bayan normalde bile 1,5-2 yılda cekilmeli dedi. Tedaviye ne zaman basliyacaksin?
sultAn76496 .!.:canim ozamn benimde sana sorum var ben iki bucuk ay once dahiliye basvurdum ve rutin tahliller istendi tsh 5.7 idi ve ilac baslanildi levitron 25 mg gunde bidefa ac karinla aldim ve guatr olabilit dedi doktr ultrasinda cektirdim ozamn nodul vardi iki tarfta ama onemli degil dedi doktr ve gecen ilaclrim btti ve yine kan falan verdim sonuclarimi bugun aldim tsh 3.42 serbest t4 1.16 geri levitrona devam etmemi soyledi dusmus ama gebelik dusunuyosan 2.5 alti olmali dedi bendede hasimato var bundan 5 ay once bakilmisti gecen bi arkdas hasimatonun sperm hucresini yabanci cisim olarak gordugu icin oldurdugunu soyledi ne derece dogru bilemiyorum d vitmini b 12 bunlar gayet iyi bide insulin direncim var benim glifor kullniyorum arkdasim sen elbet benden daha bilgilisin bu konuda sence bu dgrler iyimi
canım çok sağol cevap verdiğin için. ben sana ayrıntılı yazayım değerleri canım kullandığım ilaçları ilk defa kullanmaya başladım daha önce tiroid sorunum yoktu yani tüp bebek merkezi isteyince yaptırdım ve teşhis olarak hipertiroid konuldu. sintigrafi çekildi onda bişey çıkmadı. kullandığım ilaçlar, propycil bunu sabah öğle akşam 2şer 2 şer içiyorum yani 6 tane bi de dideral sabah ve akşam bir tane olarak canım.... değerlerim şu şekilde serbeset t3: 4,50 referans aralığı ( 1,71-3,71) serbest t4: 2,92 referans aralığı(0,7-1,48) TSH: 0,00 referans aralığı (0,35-4,95) ANTİ TG: 82,94 referans aralığı(0,4-11) ANTİ TPO:0,41 refeans aralığı;(0-5,6)Canım ilaç kullanırken mi bu değerler ölçüldü? Eger oyleyse ilacin fazla geliyor. Azaltilmasi gerekiyor. Doktor ilaç ne verdi ve teşhis ne koydu? TSH 0 ise Triod gereginden fazla çalışıyordur. 2,5 ustune çıktığında TSH yeterli çalışmiyordur. 2,5 uzeri ise tutunmayı etkiliyor. Özellikle tüp bebek tedavisinde kullanilan ostrojen içeren ilaçlar TSH dengesini bozuyor ve tutunmayı zorlaştırıyor. Catlatma ignesi mesela degerin aniden yukselmesine sebep oluyor. Ayrıca doktorun Anti-TPO ve Anti-Tiroglobulin istedimi? Bu değerlerde önemli. Normal değer aralığında olduğu surece hamile kalabilirsin. Doktorun etkileri söylemiş ancak sende hepsi görülebilir hiç biri olmayabilir. Panik atak bu değerle geçiren hiç duymadım. Değerlerin o kadar kötü değil. Tabi referans aralığını bilemiyorum. Kabul edilen 2-3 aralık var. Senin lab hangisini kabul ediyor bilemedim. Ayrıca gittiğin doktor mutlaka endekoloji doktoru olsun. Dahiliye genelde teşhiste hatalı davranabiliyorlar. Bu değere günde bahsettigin kadar ilaç verilmez. Ben 300 mg aldığım oldu. TSH 450 çıkmıştı. Günde bir hap kullandım. Sıfır olduğunda ise günlük 125 dusuldu. Tabi bu kişiye gore değişiyor ama yanı bahsettigin kadar çok ilaç kullanman normal gelmedi. Sentetik hormon günde bir kez alınır. Çok kritik durumlarda t3 ekleniyor ki senin durumunda bu mümkünde degil.değerlerin uçlarda olmali. Umarım yardımcı olabilmisimdir.
benimde d ve b12 yerlerde sürünüyor ayrıca insülin direncim varmış ve tsh 4-5 arasıydı ..dün hepsi için ilaçlara iğnelere başladım..canim ozamn benimde sana sorum var ben iki bucuk ay once dahiliye basvurdum ve rutin tahliller istendi tsh 5.7 idi ve ilac baslanildi levitron 25 mg gunde bidefa ac karinla aldim ve guatr olabilit dedi doktr ultrasinda cektirdim ozamn nodul vardi iki tarfta ama onemli degil dedi doktr ve gecen ilaclrim btti ve yine kan falan verdim sonuclarimi bugun aldim tsh 3.42 serbest t4 1.16 geri levitrona devam etmemi soyledi dusmus ama gebelik dusunuyosan 2.5 alti olmali dedi bendede hasimato var bundan 5 ay once bakilmisti gecen bi arkdas hasimatonun sperm hucresini yabanci cisim olarak gordugu icin oldurdugunu soyledi ne derece dogru bilemiyorum d vitmini b 12 bunlar gayet iyi bide insulin direncim var benim glifor kullniyorum arkdasim sen elbet benden daha bilgilisin bu konuda sence bu dgrler iyimi
canım çok sağol cevap verdiğin için. ben sana ayrıntılı yazayım değerleri canım kullandığım ilaçları ilk defa kullanmaya başladım daha önce tiroid sorunum yoktu yani tüp bebek merkezi isteyince yaptırdım ve teşhis olarak hipertiroid konuldu. sintigrafi çekildi onda bişey çıkmadı. kullandığım ilaçlar, propycil bunu sabah öğle akşam 2şer 2 şer içiyorum yani 6 tane bi de dideral sabah ve akşam bir tane olarak canım.... değerlerim şu şekilde serbeset t3: 4,50 referans aralığı ( 1,71-3,71) serbest t4: 2,92 referans aralığı(0,7-1,48) TSH: 0,00 referans aralığı (0,35-4,95) ANTİ TG: 82,94 referans aralığı(0,4-11) ANTİ TPO:0,41 refeans aralığı;(0-5,6)
değerler bu şekilde canım tedaviye hazrianda başlamayı düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?