benimde d ve b12 yerlerde sürünüyor ayrıca insülin direncim varmış ve tsh 4-5 arasıydı ..dün hepsi için ilaçlara iğnelere başladım..
sağol tatlım... onlar çakıldıkça kulaklarından tutup kaldırıyorumÇok geçmiş olsun arkadaşım. Zaten hipotriod ve insilün direncin varsa d ve b12 yere çakılıyor nedense. Takviyeler ile kendini toparlarsın.
sağol tatlım... onlar çakıldıkça kulaklarından tutup kaldırıyorumintihara meğilli bu D ve B 12 ler...
o kadar çok konuştuki bişicikler kalmadı aklımda en son bu değeri düşürelim dedi bebek düşündüğümü bildiği için ilaç verdi.. sürekli yüksek çıkıyordu ama hiç ilaç kullanmamıştım..Ay Allah ne muradın varsa versin valla kahkalar attım.Aynen bendeki her hormon intihar meğillisi valla bunca doktor gezdim en iyi teşhis bu. bundan sonra doktora bunu diyecem. Bu arada arkadaşım bağışıklık sistemi güçlendiren doğal takviyeler var. Beta gluten içeren onlarla birlikte kullanınca uzun süre intihar edemiyorlar. Sana doktor triod için ne teşhis koydu bu arada?
canim arkdsim gecmis olsun insulin direnci icin verilen bi hap var cok iyi duzenli mulnmda zayifltiyo metformin icerikli olandnmi kulniyon acaba tsh icinde ilaclrinin sabh erken saatte alman faydsi var d vtmini icin ampuller ise yariyo kuln insalh degerlrin normale doner cnmbenimde d ve b12 yerlerde sürünüyor ayrıca insülin direncim varmış ve tsh 4-5 arasıydı ..dün hepsi için ilaçlara iğnelere başladım..
teşşekkür ederim tatlım....b12 yi kalçadan D nin ampulünüde içerek kullandım insülin hapım dediğin ilaçtan m ile başlıyor içeriğide aynı..canim arkdsim gecmis olsun insulin direnci icin verilen bi hap var cok iyi duzenli mulnmda zayifltiyo metformin icerikli olandnmi kulniyon acaba tsh icinde ilaclrinin sabh erken saatte alman faydsi var d vtmini icin ampuller ise yariyo kuln insalh degerlrin normale doner cnm
Dideral i bende bir süre kullanmıştım çarpıntı ve migren şikayetimde nörolog ve kardiolog da kullanmamı istemişti ..bir süre kullandım şikayetlerim geçince bıraktım...Canım çarpıntı veya titreme sorunun varmıydı? Dideral normalde kalp çarpıntısına veriliyor. Kalp ve dolaşım sistemini rahatlatıyor. Triod hastalarının genel şikayetidir. Özellikle seninkisi gibi çok çalışanlarda çarpıntı hissi veya titreme olabiliyor. Onu rahatlatmak için veriliyor. Benim gibi az çalışanlarda ilaç dozu fazla gelip tirod hormonu çok olursa çarpıntı oluşuyor. Genelde doz ayarlaması ile tedavi yöntemi seçiliyor. Ben bu ilacı bir kere kullandım o da ameliyat öncesi stresten kalp atışım aldı başını gitti. Kontrol altına alalım diye vermişlerdi. İlacın yan etkisi triod hormonu fazlasını yok ediyor. Hormon azalınca çarpıntıda kalkıyor. Bununla ilgili yazıyı aşağıda koydum.
"Bazı ilaçlar sadece hipertiroidi semptomlarını tedavi etmek için kullanılır. Bu ilaçların direkt tiroit fonksiyonları üzerine etkisi yoktur. Mesela, beta-blokerler (dideral, beloc, trasicor...) kalp hızını ve titremeyi azaltan ilaçlardır. Bu ilaçlar bronşlarda spazma neden olduğundan astımı olan hastalar bu ilaçları kesinlikle kullanmamalıdır. Bazı hastalarda sinirlilik ve uykusuzluk ön plandadır. Bu nedenle bu hastalara sinirleri yatıştırıcı ilaçlar verilir."
Hastalıklarımız birbirinden farklı benimki az çalışıyor. Sen dün yazınca benimde zaman zaman ilaç dozu fazla geldiği oluyor o durumlarda tsh sıfır ölçülüyor. İlaç azaltımı ile ayarlanıyor. Seninki zaten hızlı çalışıyor. Triod hastaları olarak görüştüğüm hasta arkadaşlara sordum. Onlar propycil yerine thyramazol kullanmak daha iyi dediler. Sebepte Propycil kullanılması durumunda ilaç her 8 saatte bir, Thyramazol kullanılması durumunda ise ilaç günde bir kez alınıyormuş. Ayrıca tüp bebek yapanlar olarak yazıştığım insanlar var. Ordan bir arkadaş şunu söyledi. Yeni çıktı ise yakın zamanda tedavi olduysa vurulan çatlatma yada olgunlaştırma iğnesinde fazlaca beta hcg hormonu var. TSH ile bu hormon aynı grupta yer alıyor. O yüzden hamilelik tespiti için alt grubu beta hcg bakılıyor. Bazı hastalarda geçici triod fonksiyonunda bozulma yapıyormuş. Sonra kendiliğinden kısa süreli ilaç takviyeleri ile düzeliyormuş. Arkadaş bu konuya dikkat etsin dedi.
Bu arada ana değerlerin normal sınırların biraz üstünde çok yüksek değil. antikorların yüksek olması tiroid hastalığının otoimmün bir hastalık olduğunu gösterir. Haşimato olduğunda veya graves yükselir. Bunu doktorunun ile konuşman gerekiyor. Gittiğin doktor endekoloji doktoru ise ve ana dalı triod ise bu konuda bilgi vermesini mutlaka iste. Hastalık ilk teşhis edildiğinde geçici olabiliyor. Tsh bozulmasına ve farklı çalışmasına sebep olan bir takım durumlar var. Aynı şekilde antikorun bir anda yükselmesinin nedenleri olabiliyor. Eğer bunlardan biri oldu ise fazla çalışması geçici olabiliyor aynı şekilde yavaş çalışmasıda. Bu ilk dönem iyi bir takip ile bu hastalığı atlatan insanlar var. Benim gibi kalıcı olması da tabi mümkün. Bu arada ilaçlar etkisine bağlı olarak hormon seviyelerinin düzelmesi en erken 40 günde oluyor. Benim ilaç her değiştiğinde etkisini görmemiz 40 günü buluyor. Tüp bebek sürecinde bende doktorlarla normalden fazla haşır neşir olmak zorunda kaldım. O yüzden önünde gayet yeterli bir vakit var. Hazirana kadar bu değerler normalleşir. İnşallah'ta geçici bir durumdur. İlaçlarla düzelip normale dönersin.
merhaba aramıza keşke hiç gelmeseydin şöyle şubat anneleri topiğinde falan olsaydın ama madem sen de mecbursun biz gibi hoş geldin canım:) inşallah ilk tedavinde kucağın dolar yüreğin coşarmerhaba bende aranıza yeni katıldım tüp bebek tedavisi için 18 şubatta ege ünv randevu aldım. rabbim gönlümüzdekileri karşımıza çıkarsın.
hoşbuldum 4 yıllık evliyiz hiç korunmadık ama hayırlısı böyleymiş olmadı özel hasteneye gittik geçen haziran ayından kasım ayına kadar 2 kere yumurta çatlatma iğnesi oldum oda kist yaptı bidaha gitmedim. ege ünv devam edelim dedik bizde şubat 18de başlıyoruz nasipsemerhaba aramıza keşke hiç gelmeseydin şöyle şubat anneleri topiğinde falan olsaydın ama madem sen de mecbursun biz gibi hoş geldin canım:) inşallah ilk tedavinde kucağın dolar yüreğin coşar
baktır tatlım .....hadi sende yeniden sirkelen başlayalım şu bebiş işlerine yeniden...takıl bana hayatını yaşa fıstık...ya kızlar benim de aklıma takıldı şimdi daha önceki tedavilerimde sorun yoktu ama bi tsh , b ve d vitaminleri baktırayım ben de. bir de son kürtaj doktoru 1 ay sonra amh baktır demişti ama içimden gelmiyor şimdi bi de o düşük çıkar tüm yıkılırım
canım çarpıntı yapıyor arada ondan verdi doktor... yeni mi başladı artık hiç bilmiyorum canım geçmlte iki tüp iki aşılama var çok hormon yüklendi acaba diyorum ondan mı bu şekilde oldu inşallah kalıcı değildir... canım hakkını helal et açıkladın bir sürü zahmet ettirdim yordum seni deCanım çarpıntı veya titreme sorunun varmıydı? Dideral normalde kalp çarpıntısına veriliyor. Kalp ve dolaşım sistemini rahatlatıyor. Triod hastalarının genel şikayetidir. Özellikle seninkisi gibi çok çalışanlarda çarpıntı hissi veya titreme olabiliyor. Onu rahatlatmak için veriliyor. Benim gibi az çalışanlarda ilaç dozu fazla gelip tirod hormonu çok olursa çarpıntı oluşuyor. Genelde doz ayarlaması ile tedavi yöntemi seçiliyor. Ben bu ilacı bir kere kullandım o da ameliyat öncesi stresten kalp atışım aldı başını gitti. Kontrol altına alalım diye vermişlerdi. İlacın yan etkisi triod hormonu fazlasını yok ediyor. Hormon azalınca çarpıntıda kalkıyor. Bununla ilgili yazıyı aşağıda koydum.
"Bazı ilaçlar sadece hipertiroidi semptomlarını tedavi etmek için kullanılır. Bu ilaçların direkt tiroit fonksiyonları üzerine etkisi yoktur. Mesela, beta-blokerler (dideral, beloc, trasicor...) kalp hızını ve titremeyi azaltan ilaçlardır. Bu ilaçlar bronşlarda spazma neden olduğundan astımı olan hastalar bu ilaçları kesinlikle kullanmamalıdır. Bazı hastalarda sinirlilik ve uykusuzluk ön plandadır. Bu nedenle bu hastalara sinirleri yatıştırıcı ilaçlar verilir."
Hastalıklarımız birbirinden farklı benimki az çalışıyor. Sen dün yazınca benimde zaman zaman ilaç dozu fazla geldiği oluyor o durumlarda tsh sıfır ölçülüyor. İlaç azaltımı ile ayarlanıyor. Seninki zaten hızlı çalışıyor. Triod hastaları olarak görüştüğüm hasta arkadaşlara sordum. Onlar propycil yerine thyramazol kullanmak daha iyi dediler. Sebepte Propycil kullanılması durumunda ilaç her 8 saatte bir, Thyramazol kullanılması durumunda ise ilaç günde bir kez alınıyormuş. Ayrıca tüp bebek yapanlar olarak yazıştığım insanlar var. Ordan bir arkadaş şunu söyledi. Yeni çıktı ise yakın zamanda tedavi olduysa vurulan çatlatma yada olgunlaştırma iğnesinde fazlaca beta hcg hormonu var. TSH ile bu hormon aynı grupta yer alıyor. O yüzden hamilelik tespiti için alt grubu beta hcg bakılıyor. Bazı hastalarda geçici triod fonksiyonunda bozulma yapıyormuş. Sonra kendiliğinden kısa süreli ilaç takviyeleri ile düzeliyormuş. Arkadaş bu konuya dikkat etsin dedi.
Bu arada ana değerlerin normal sınırların biraz üstünde çok yüksek değil. antikorların yüksek olması tiroid hastalığının otoimmün bir hastalık olduğunu gösterir. Haşimato olduğunda veya graves yükselir. Bunu doktorunun ile konuşman gerekiyor. Gittiğin doktor endekoloji doktoru ise ve ana dalı triod ise bu konuda bilgi vermesini mutlaka iste. Hastalık ilk teşhis edildiğinde geçici olabiliyor. Tsh bozulmasına ve farklı çalışmasına sebep olan bir takım durumlar var. Aynı şekilde antikorun bir anda yükselmesinin nedenleri olabiliyor. Eğer bunlardan biri oldu ise fazla çalışması geçici olabiliyor aynı şekilde yavaş çalışmasıda. Bu ilk dönem iyi bir takip ile bu hastalığı atlatan insanlar var. Benim gibi kalıcı olması da tabi mümkün. Bu arada ilaçlar etkisine bağlı olarak hormon seviyelerinin düzelmesi en erken 40 günde oluyor. Benim ilaç her değiştiğinde etkisini görmemiz 40 günü buluyor. Tüp bebek sürecinde bende doktorlarla normalden fazla haşır neşir olmak zorunda kaldım. O yüzden önünde gayet yeterli bir vakit var. Hazirana kadar bu değerler normalleşir. İnşallah'ta geçici bir durumdur. İlaçlarla düzelip normale dönersin.
canım benım yaptır bence önceki tüp bebek tedavilerimde benim bu değerlere bakılmadı bile hatta tüp bebk öncesi bile kimse git yaptır tiorid de önemli demedi o yüzden belki de yıllarca vardı bu sorunum ondan olmuyor gebelik ya da ondan tutunmadı önceki tüp bebekler... tüp bebek merkezi isteyince bu ay yaptırdım ve bu şekilde çıktı sonuçlar şaşırdım açıkçası madem tüp bebekte ya da gebelik oluşmasına engel bir durum neden bugüne kadar giitiğim doktorlar istemdi valla kendin takip edeceksin herşeyi ben ouu anladım...yaptırmanı tavsiye ederim...ya kızlar benim de aklıma takıldı şimdi daha önceki tedavilerimde sorun yoktu ama bi tsh , b ve d vitaminleri baktırayım ben de. bir de son kürtaj doktoru 1 ay sonra amh baktır demişti ama içimden gelmiyor şimdi bi de o düşük çıkar tüm yıkılırım
merhaba aramıza keşke hiç gelmeseydin şöyle şubat anneleri topiğinde falan olsaydın ama madem sen de mecbursun biz gibi hoş geldin canım:) inşallah ilk tedavinde kucağın dolar yüreğin coşar
bacim benim soruma cevab vermedin sana tahlil sonuclrmi gondermstim seni bekliyom bi el at canim arkadasimAy Allah ne muradın varsa versin valla kahkalar attım.Aynen bendeki her hormon intihar meğillisi valla bunca doktor gezdim en iyi teşhis bu. bundan sonra doktora bunu diyecem. Bu arada arkadaşım bağışıklık sistemi güçlendiren doğal takviyeler var. Beta gluten içeren onlarla birlikte kullanınca uzun süre intihar edemiyorlar. Sana doktor triod için ne teşhis koydu bu arada?
vayy maşallah her zamanki gibi enerji tavan yapmış :) takılayım takılmasına da ne zamana kadar şansımı zorlayacağım bilmiyorumbaktır tatlım .....hadi sende yeniden sirkelen başlayalım şu bebiş işlerine yeniden...takıl bana hayatını yaşa fıstık...
bol bol dua edelim tatlım ...umudunu yitirme bak tutunmaya çalışıyormuş...inşallah perşembe güzel haberlerini alırız...Kızlar kan sonucum 90 geldi doktor tutunmaya çalışıyor dedi 100 üstü olsa 3 haftasonra kese görmeye çağırcaktm ama perşmbe tekrar gel dedi. Tedaviye devam edyrz dedi. Bakalım artk hayırlsı olsn..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?