Şubat 2015 Tüp Bebek yaptıracaklar...

Canım levetiron 25 mg kullanıyorum.. Entersan olan ilaç kullanırken 2,5tan 4 e yükselmesi.. Şimdiye kadar tsh a takan doktrm olmamştı. Bu da buna taktıya düzelmez artık :) sanırım herşey stresten.. Hayrlısı canm vakti var sanırm biraz daha sabır diyorum..senin kaçtı kaça düşürdünüz??

Arkadaşım öncelikle hakkında hayırlısı. Bende Triod hastasıyim. Dozun çok az. Aynı ilacı bende kullanıyorum. Daha önce senle konusmustuk sanki. Doktor triodin için ne söyledi? Hasimato veya hipotriod mi dedi? Normalde boy, kilo vs ve hastalığın değerlerine göre ilaç hesaplanıyor. Ancak stres, hava durumu vs etkiliyor. İlaç dozu değişimi normalde 3 ayda sonucu belli oluyor ama tüp bebek sürecindeki hastalarda t3 ve t4 bakarak 40 günde de sonucu belli olabiliyor. Eğer dozu gerekli miktarda yükseltiye hızlıca 2,5 altına iner. Doktorun doğru olanı yapmış. TSH 2,5 altındayken transfer yapılıyor.

Ama bende ne guatr var ne de haşimato hastasıyım.. Merak edip önceki tedavilerimdeki tsh değerime baktm ilknde 1.8 le transfer olmuş.. 2.snde 3 lerde.. Sonra ki değerim 2.5 olmuş ilaçtan sonra da 4 e yükseldi.. Doktruma güvenyrm ama yinede bi endokrine gideyim en iyisi.. En iyi doz ayarlamasını sanırım o yapar. Birde guatr dedinizde benim annemde de vardı ameliyat olmuştu hatrlıyorum acaba bende de olablr mi ya şimdiye kadar öyle bişey yoktu ama..

Ben endekolojiye gittin sanıyordum. 2,5 ve üzerinde yapılan transferler de tutunma olasılığı çok düşük. Aşağıda bir link paylaştım müsait olursan bir göz gezdirsin.
Aslında ilk bakılması gereken değerlerden biridir TSH. Annen de varsa sende olma ihtimali tabiki biraz daha yükseliyor ama ila olacak demek değil. Bende çıkınca bütün aileye belli aralıklarla bakılıyor. Çok şükür hiç birinde yok. Endekolojiye doktoru tam teşhis koyup ilaç ayarlanmasını çok daha hızlı yapar ayrıca bütün hamilelik boyunca endekoloji doktoruna ihtiyacın olacak yaklaşık 3 ile 4 hafta arasında sürekli tahlil isteniyor. Ayrıca gebelik başlayınca bebeğin ilk 3 ayda butun Triod hormonları senden karşılanıyor. Bu yüzden mutlaka bir endekoloji doktoru ihtiyacın olur.

http://www.tupbebek-genetik.com/ayin-konusu/tiroit-ve-fertilite

200 bende

200 tsnede ben alayim Allahim dualarimizi kabil etsin

Canım benim 0 dı değerim yükselmesi gerekiyordu bulent hoca değerlerin düzelsin öyle gel demişti kaç aydır yükselmesi için ilaç kullandım ilk önce günde 3 doz ilaç kullandım T3 ve T4 değerim düzeldi fakat tsh düzelmedi ondan sonra günde 2 doza düşürdü düzeldi yeni değerim 3 oldu yani dozu bu sefer 1 e düşürdü elbet 3 üstüne çıkmaz valla yükselsin diye uğraş uğraş sen bu seferde Inşallah daha fazla yükselmeye diye dua etmeye başladım bir hafta sonra tekrar kontrol ettireyim olmazsa

Canım Tiroidle ilgili seninle konuşmuştuk. benim hipertiroid yani fazla çalışıyor benim tiroid zayıflama yapıyor... Bu ay değerlerim düzeldi endokrine gittim doktor 3 ay da düzene soktu dahiliye doktoruna gitmiştim ilk öğrenince mahvetmisti beni ilaç dozunu fazla verip en iyi bölüm endokrin yani bu konuda onu anladım. Benim tsh 3 küsür bişey günde bir tane thyromozal içiyorum daha fazla yükselir mi acaba canım sen uzun süredir tiroid ten muzdaripsin galiba

Evet benim 19 yaşında ameliyat sonrası çıktı. 36 yaşındayım. Benimki az çalışıyor , hasimoto idi. Ancak yıllar içinde bez tamamen tahrip olup yok oldu. Bu Triod işi bir tuhaf bazen 1 ayda düzeliyor. Genelde endekoloji doktorlarının hepsi 3 ay diyor. Yükselebiliyor bazen hiç beklenmedik şekilde dusebiliyor. Genelde stres, kilo ve havanın değişkenliği çok etkiliyor. Dahiliye doktorları genelde berbat ediyor. Çok ince hesaplar var. Mesela t4 yükselişte ise ona göre önceden gidişata bakıp bilerek doz az verilebiliyor yada tam tersi de yapılabiliyor. Ben tüp bebekte bilerek ilacı arttıracam mesela çünkü ilaçlar TSH arttiriyor kontrolden çıkıyor.

Evet canım tiroid çok değişken bir ay bir aya uymuyor ama vücudu her bir organını etkileyen bi hastalık. gebeliğe varana kadar etkiliyor bu değere göre tedavi başlanip iptal ediliyor gibi meğer ne kadar önemliymis kimi tüp bebek merkezi belki de bakmıyor bile bu değere allah hayırlı doktorlarla karşılaştırsın bizleri

canim halen hastanede misin? dr lar ne diyorlar? igneyle kurtarabildiniz mi? hcg dustu mu? ya cok soru sordum ama aklimdasin surekli.
Evet tatlım hastanedeyim gündüz için izin aldım..iğne vurundum ama pek bir düşüş olmadı..o ne ağrı verici bir iğneydi Allah kimsenin başına vermesin..bir kaç gün sonra tekrar beta bakılacak ..yine değişiklik yoksa tekrar iğne verilecek canım..

CANLARRRR DUALARIMIZ HAYIRLARA VESİLE OLSUN EN KISA SÜREDE HEPİMİZ MURATLARIMIZA KAVUŞALIM ANNE OLANLAR DA HAYIRLA BÜYÜTSÜN EVLATLARINI İNŞALLAAAHHHHH

EN AZ 100 ER ADET OLMAK ÜZERE "YA ŞAFİ" "YA MUSAVVİR" "YA HALİK" "YA BARİ" ESMALARINI OKUMAYA VAR MISINIZ BU MUBAREK GÜNLERDE?

SIRADA S Sky_sun VARRRRRR

dnzderya .................................500+500+500+500
S Sky_sun .................................... 300+300+300+300
dianthus ..................................200+200+200+200
4 4343 ..........................................200+200+200+200
papyonkilikli .............................200+200+200+200

İyiyi tatlım durum papyona yazdığım gibi..ceee deyip ev temizliğine giriştim ev batmış..seviliyorsunuz kızlar..
canım benim yaa çok geçmiş olsun Rabbim zahmetimize rahmet etsin inşallah. hastanede yatmadan yapamıyorlar mı iğne ve takibi gidip gelsen böyle çok zor tatlım yaa eşine de sana da

Nautilus dan biliyorum canim o da iki kez igne vuruldu. insallah duser hcg.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…