Şubat 2015 Tüp Bebek yaptıracaklar...

Tatlım pek bilmiyorum kaç gün olduğunu bende burada okumuştum ..ben sadece 3 gün denedim ama çok fena akıntı kaşıntı karışık bir şeyler oldu hemen doktora gittim fitil ilaç falan vermişti..artık ondanmı oldu yoksa omu beni bu hale getirdi bilmiyorum..tabi doktora bundan bahsetmedim :)))

Kızlarr bizden kimse pgt yaptrmşmydıı?? Şimdide kafayı ona taktım
canim sen bilirsin ama pgt o anki embriyonun durumunu ortaya koyuyor garanti de degil. Nautilus yaptirmadi ama bu konuda bayagi bilgisi var. o sana yardimci olabilir belki. zaten bi sorun varsa once Nautilus a dr dan daha cok biliyormus gibi geliyor bana

Kızlarr bizden kimse pgt yaptrmşmydıı?? Şimdide kafayı ona taktım

Canım pgt yaptirmadim ama çok araştırdım. Bende bazı sıkıntılar oldu. Bu yüzden çocuk olmuyorsaya takmıştim. Genetik tahlilleri bir kısmını devlette yaptırdım. Bazı kan tahlilleri devlette olmayınca özel bir genetik merkezine gittim.

Bu arada pgt turkiyede hiç bir hastanenin içinde yapılmıyor. Bu işlem özel genetik merkezlerinde yapılıyor. Oradaki doktorlar kadar tup bebek doktorları konuya hakimde değiller kanımca. Gorustugum doktorda baya bu konuyu açıkladı. İçine sinmesi için böyle bir merkezle goruse bilirsin.

Bugüne kadar kendi doktorumun ve ameliyat dokturumunda söylediklerini gorustugum doktorda teyit etti. Genetik testler aslında 46 kromozoma yapılıyormuş. Bunun dışında Türkiye de 800 gen ve alt kirilimina bakilabiliyor. Yurtdışında bu dahada fazla. Öncelikle normal standart gen testinde bir şey çıkmiyorsa son yıllarda Türkiye'nin aksine yurtdışı pgt işleminden uzaklaşıyormus. @papyonkilikli dediği gibi en önemli sorun bu ay oluşan yumurta kaliten ve eşinin sperm kalitesi orta hali veya kotuyse yapılan pgt sonucu haliyle kötü oluyor. Bu testlerin yapılması için embriyo sayısının belli bir sayının üzerinde olması gerekiyor. Örneğin 5 tane embriyon oldu ve bunlardan 3 tanesi ,5 güne geldi. Pgt hepsi kötü gelirse transfer yapılmıyor. Haliyle büyük bir kayıp var. Birde hepsi iyi geldi diyelim ve transfer edildi. Yine tutma ihtimali yüksek değil. Burada çoğu doktor yüksek vs diyor ama gerçek pekte öyle değilmiş. Ayrıca bu ay yapılan pgt kötü ise bu senin butun embriyolarim böyle olacak anlamına gelmiyor. Doktorun dediği ciddi gen sorunu olan çiftlerde bir ay kötü olurken bir ay çok iyi sonuçlar cikiyormus. Birde bir çalışmadan bahsetti. Mesela pgt iyi çıkmadı ama yinede verildi. Tutunan embriyolar olmuş. Hani diyoruz ya, Rabbim kun fe yekûn desin yeter ki durum bu.

Anladım cnım ya insan hangi dala tutunacağını şaşırıyor.. 3 kez pozitif alıp sonra devam etmemesi acaba genetik sorunlu embriyolarmydı sorusunu akla getiriyor.. Doktormda en azndan bundan sonrakilerde sorun çıkarsa öncekilerinin nedenini açıklar diyor.. Ama bunun bana bi faydası yok tabi. Embryo sağlıklı gelsinde varsn öncekiler neden olmadı sorusu havada kalsın. Eşimle bi karar aldık ilk doktorumuza geri dönüyoruz yani izmirde yaptrmayı düşünyrz yeniden bu hafta doktru arıcam durumu anlatıcam bakalım onun düşünceleri ne yönde olacak.. Açıkcası pgt benmde pek içime sinmiyor çok şükür eşim ve bende genetk sorun çıkmadı. Ayrıca ikidir elimde tek embriyo kalıyor onuda pgtye göndermezler.. Şimdi merak ediyrm benm gibi pozitif alıp gebeliği devam etmeyenler sorunu nasıl anladı neler yaptı onu araştryrm canım.. Çok teşekkür ederm bilgilerini paylaştığın için..

Canim histereskopi önermediler mi?

Kızlar dün Tekirdağ doğum yaptım Allah razı olsun ümit beyden
Epidural Sezeryan
2700 doğdu 49 cm boyu
Maşallah sarı kızım oldu
Rabbim hepinize hayırlı evlatlar nasip etsin hepinize dua ettim
Şimdiye kadar hep yanımda oldunuz

Ayy yerim ben onuu maşallahhh barekallahh.. Allahım analı babalı büyütsün inşallahh.. Sarı kızını mis gibi kokla bizim yerimizede..

Canim histereskopi önermediler mi?
Canım doktora diyorum acaba rahimle alakalı bi sıkıntı olablr mi diye hayr kesinlkle diye cevap veriyo. Başta ben istemştm histerskpi yapalım diye sulu hsg yaptı onda sıkıntı çıkarsa ozamn yaparız histrskpyi demişti. Sulu hsgde sorun çıkmayınca yapmadı.. Kesinlkle rahim pırıl pırıl kanlanması da çok güzel diyor hala..

Sanırım artık regl dönemim normale dönüyor..geçen ay 35. Günde olmuştum..kürtajdan önce hep 28 günde olurdum..bugün 29. Günüm ve oldum inşallah bundan sonra normal şekilde devam eder..
Sen şimdi hangi kürle başlıyrsun cnm? Bugün adetn 4. Günü bal+ tarçın+ çörekotu denesemmi diyorum boş geçmesin hahaa

Canom benim gozun aydin Allahim saglikla buyutdun ismini ne koydunuz .gule gule buyut

Maşallah ömrü uzun olsun inşallah...darısı bekleyen herkese inşallah...

ay cok heycanlandim. hadi masaallahhh Saglikli uzun omurlu huzurlu bir omru olsun. hep guzel gunlerini gor

Benm polen allerjm var canm
hadii ya. olsun bal corek otu tarcin da guzel bol protein d vitamini ve kalsiyum u da unutmayin. amh i dusuk kadinlarda yapilan bir arastirmada kadinlara kalsiyum ve d vitamini takviyesi verilmis amh da yukselme gorulmus. tabi ilac olarak degil dogal yollarla almak lazim bunu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…