Şubat 2015 Tüp Bebek yaptıracaklar...

Nerede arkadaşım keşke çok bilsemde kendimi tedavi etsem

Estağfurullah arkadaşım ne demek. Kesinlikle şu yalan pgt asla sana bir önceki embriyolarin neden tutunmadigini açıklayamaz. Bunu bende genetik doktoruna ısrarla sordum. Bu mümkün değil dedi. benimde 2 tane 5 gün aa grande embriyo transferi yapıldı ve tutmadı. Bana doktorun dediği pgt yaptığınız tedavideki embriyolar neden tutmazi belki açıklar. Farkindaysan belki diyor. Çünkü belki bu dönem sorun vardı. Ben genetik doktoru ile geçtiğimiz hafta tekrar konustum. İlk tedavi iyiken şimdi nasıl bu kadar sorunlu çıktı. Genetiğiniz aslında değişmiyor dedi ancak yumurta genetiginiz bir havuz gibi dusunun dedi. Bunun içinde 7 hatta dahada fazla aile genetiginizi temsil eden bireyler var. Bunların hepsi çok güçlü çok harika değil. Büyük ihtimalle belli bir sıra ile ki buna şunu dedi; gençken en iyi olanları yaşlandıkça en kötülerine sira geliyormuş. O zaman benim kötü sıram belki geldi dedim. Doktorda buda tam açıklanmadı. Hiçbir şekilde pgt ile kaliteli embriyo elde edilemeyen kadınlarin bile kendiliğinden hamile kalabildiği vakalar var dedi. Tıp herşeyin kesin olduğu bir bilim değil. Bildikleri emin olun bilmediklerinin yaninda cok az. Bana önerisi kaliteli yumurtalar vücut iyiken ortaya çıkar dedi. Yani vücut kötü iken anladığım kötüyü kullanıyor. Güçlü iken iyiler kullanılıyor. Buda sağlıklı beslenmenin, uykusuna dikkat edenin kolaylıkla hamile kalmasını açıklıyor. Ben oldukça az uyurum mesela gece karanlıkta uyumanin büyüme hormonu üzerinde ki etkisi ve bunun yumurta kalitesi üzerindeki etkisine bakin dedi doktor. Bir embriyo kalıyorsa riskin çok artıyor. Ayrıca çok basit bir şey söylüyorlar 5 gün aa grande embriyo tutmazken aynı kadının bir sonraki tedavisinde3 gün C grande embriyo tutabiliyor. Bunun açıklaması yok. He yinede iyi ki var. Çünkü akraba evliliği, akdeniz anemisi gibi bir takım sorunları barındıran aileler için ciddi bir çözüm. Ben uyku düzenini ve beslenmesi değiştiriyorum. Doktor konusunda içine sinen gitmek en iyisi

Canım bende bu pgt chg olayını araştırdım. Pgt 3. Gün embiryosu olunca bakılıyor 9 kromozoma yani 5. Gün embiryosuna geldiyse eğer chg yapılıyor cgh de 46 kromozom a bakılıyor. Ama pgt ya da cgh nın anlamı şu diyelim 5 embiryo var günüyle uyumlu bölünüyorsa ve geçmişte kaliteli embiryo transferine rağmen tutunma olmadıysa o zaman pgt ya da cgh öneriliyor 5 embiryo içinde hangi embiryo iyi tutunur onu bulmak için. Yani âmâ diyelim 2 ya da 3 tane embiryo varsa zaten 2 embiryo transferi oluyor ya o yüzden acaba hangi embiryo olsun hangisi iyi diye seçilecek seçenek kalmıyor. Bizim mesela 3 negatif tüp bebek denememiz var bize Bülent hoca nın hemşiresi cgh önerdi biz cghnin ne demek olduğunu bilmesek diyecez ki a cgh diye bi yöntem var şansımizi bi de cgh ile deneyelim. Halbuki cgh 5. Gün embiryosuna bakılıyor . Bizim 5.gune gelen günüyle uyumlu embiryolarimiz kalmıyor 1 yada 2 embiryo zar zor geliyor kalitesiz şekilde onlar transfer oluyor. Bi de benim geçmişte kaliteli embiryo transferi olur tutunmaz o zaman cgh ya da pgt yöntemi denenebilirm. Oyle bi durumumuz yok hep kalitesiz embiryo transferi oldu zaten pgt ya da cgh bizim için gereksiz kalıyo. Para tuzağı pgt ya da cgh bilmeyen insanlar yazık kimi de gereksiz yaptırıyir özellikle benim durumuma eş değer olanlar için. Ya diyelim bi hastanın 2 embiryosu var pgt yapılıyor ne gerek var zaten ikisini de transfer ediyorsunuz hangisi iyi ise zaten tutunur. Pars almak için hep. Ama kimi hasta vardır hem kaliteli embiryo hem sayı olarak çok olmasına rağmen tutunma olmuyorsa işte onların pgt ya da cgh yapması önerilebilir

Haklısın canm biraz araştrdm da zaten bu yöntemi eşinde ya da kendisinde genetk problemi olanlar yaptryrmş Allah korusun özürlü çocuk olmaması içinmiş. Çok şükür bizim temiz çıktı sonuçlarımız. Ve dediğin gibi elimzde embriyo kalmıyo ki iyisini seçelim.. Aman işte doktor bişey diyecek mecburen pışpışlayıp gönderiyor.. Hayrlısı bakalım canım yaa ben bal+tarçın+çörekotuna eşimede keçiboynuzu kürüne başladım belli mi olur belki kendiliğinden olur.. Çok yakın bi tanıdığım 3 kez tüp bebekle hamile kaldı ilk 3 ay içinde düşük yaptı hepsini.. Şimdi kendiliğinden hamileymiş.. yeter ki Rabbim ol desin

Maşallah canım bilgine hayran kaldım.. Neler öğrenicez acaba daha demek her ay aynı kalitede yumurta oluşmuyor.. Bu da bundan sonrakiler aynı olacak anlamına gelmiyor.. Biz bedenimizi ve ruhumuzu güzel tutmaya çalışalkm ki kaliteli olanlar ön plana çıksın.. Hepimizin hakkında hayrlı olanı nasip etsin Allahım. Bize düşen dua dua dua..

Evet canım yeterki rabbim ol desin rabbim istesin inşallah rabbimin izniyle olur. Bence yediğimiz içtiğimiz beslenme çok önemli. Doğal şeyler yemek lazım. Eskiden annelerimiz dedelerimiz hep doğal şeylerle besleniyordu çocuğu olmayan az olurdu. Şimdi çocuğu normal yolla olan çiftler azaldı. Vücudumuzu onarmak yerine sağlıksız şeylerle yıkıyoruz kendi adıma diyim. Bakalım biraz normal yolla deneyebilim pes etmek yok az kişi kaldık inşaallah yakın zamanda güzel haberler vermek nasip etsin

ben demistim... Nautilus bir baska...

Kizlar bugun kizimin kontrolu vsr Allahin kotu haberker duyurmasin .ne olur dua edin kizlar .duasi Allah katinda makbul olan arkadslarimiz vardir .guzel haberler verebilmek dilegiyle .sizleri seviyorum sizinde gonlunuze gore versin
Allah yardimcin olsun. Sakin benim duam kabul olmuyor falan gibi sacma seyler dusunme iste o zaman ters gider biseyler. Rabbim mujdeli haberler aldirsin

Benim cadi emmeyi birakti. emmek zor geldi hanima.sutum de kesildi.
sen inat et mama vermicem diye 2 gun once gittim evolvia aldim en katkisizi ve gdo suzu aklinizda bulunsun onu da begenmedi. sabaha kadar mizir mizir disi d cikmadi. benden haberler boyle kizlar.
ama asil haber dnzderya nin size selami var. biraz toparlanip aramiza gelecegini soyledi dua zincirimize de katiliyor. ayrica hepimiz icin de ayri ayri dua etmis.

Kendiside gelse artık özledk çünkü onu.. Senden çok selam söyle canm Allah razı olsun

Kizlar doktordan geldik benim kizin kafasindaki su buyumus ondan kafayi tutamiyomus bakmiyomus .aklimi yitircem mrt ye koycaköar yani filmini cekicekler terapi yazdilar .napcam kizlar Allahim korusun artik

Kizlar doktordan geldik benim kizin kafasindaki su buyumus ondan kafayi tutamiyomus bakmiyomus .aklimi yitircem mrt ye koycaköar yani filmini cekicekler terapi yazdilar .napcam kizlar Allahim korusun artik
Geçmiş olsun tatlım vardır elbet onunda bir tedavisi..inşallah herşey düzelecek..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…