Şubat anneleri doğumlarımızı nerelerde nasıl yapacağımızı paylaşalımmı yavaş yavaş:)

normal doğum istiyorum. tabi preeklamsi tehlikesi galip gelmezse. dün tansiyonum bir kere 17 /12 oldu korkuttu bizi ama sonra 9/5 e indi. kısmet artık

inşallah her şey yolunda giderde normalde olur. ben normal doğum yaptım çok rahat hemen ertesi gün ayaktaydım.

bu arada kaç yaşındasın merak ettim :)

inşallah her şey yolunda giderde normalde olur. ben normal doğum yaptım çok rahat hemen ertesi gün ayaktaydım.

bu arada kaç yaşındasın merak ettim :)

33 yaşındayım.
sezeryan çok korkunç geliyor. bana da uyanınca inleyerek neler olduğunu sormak vs.
normal doğum yapanlar ne güzel ayaklanıyor hemen. umarım bana da nasip olur. bebeğimi hemen görürüm bağ kurarım. boncuk boncuk gözlerine bakmak istiyorum.

İlk çocuğunuz sanırım.

bende sezeryandan çok korkuyordum çok şükür normal oldu. normal doğumda bebeğin ilk doğduğu anlar ilk bakış ilk temas gerçekten bir annenin hayatı boyunca unutamayacağı şeyler. rabbim size de yaşamayı nasip etsin inşallah.

Türkan hanıma gidiyorsanız avcılar civarında yaşıyorsunuz sanırım.

ilk olacak inşallah. 4 kg aşmazsa, artık erken gelsin diyorum. yoksa sezeryana doğru gidiyor. tombiş oldu kızım şimdiden.
avcılarda oturmuyorum hatta çook uzaktan gidiyorum. sırf Türkan hnm için avcılara gidiyorum. kendisine de yakın olsun diye avcılar hospital da doğuracagım. Türkan hanıma güvendiğim, ondan vazgeçemiyeceğim için o kadar yol gidiyorum yoksa yakınımda bir sürü hastane var. doktorumla tanışmasaydım yakınımdaki acıbadem ve metropol hastanesi suda doğum yapardım

inşallah aşmaz. benim bebeğim çok kilolu değildi kolay oldu :)

ben avcılar da oturuyorum bir kaç doktor denedikten sonra tavsiye üzerine Türkan hanıma gittim ve bir daha da vazgeçemedim. bir daha doğum yapacak olursam yine ona giderim :)

çok az zamanın kalmış her gün daha heyecanlı uyanıyorsundur.

evet çok heyecanlıyım. artık gelsin istiyorum. yoksa normal olamayacak. iki yakınımda 9 aylıkken bebeklerini kordon dolanmasından kaybetmişlerdi. o yüzden hafif bir endişe de var.
artık bu şeker kızı görmek istiyorum. doktorum babasına benzediğini söylüyor ama rüyalarımda kendi bebekliğimi görüyorum. gelsin yiyeyim onu. babası 26. sında gelecek deyip duruyor, içine doğmuş güya

benim 9 ay 9. günde gelmişti :)hatta sabahı bekleyemedi gece 1:10 da doğdu :) inşallah sizinki de bir an önce gelirde sezeryan olmaz. ama bir yandanda sağlıklı bir şekilde doğsunda sezeryan gerekiyorsa sezeryan olsun. önce sağlık :)

isim ne düşündünüz belli mi?

DEFNE teyzesi. 9 ay 9 gün olursa bu tosun ne olur bilmem. koca yanaklı minnişim

ismiyle yaşayın şansıda bahtıda açık olsun inşallah.

bütün hazırlıklar tamam mı:)

teşekkürler.
bence tamam hazırlıkları .fazlası var eksiği yok minnişin. çok şanslı şimdiki minnikler. abartıp oyun minderini , yastığını bile aldım. halbuki onları kullanmasına daha çok var. arabayı bile değiştirdik küçük hanım için.eski arabamızda yeni sayılırdı ama benzin kokutuyordu uzun yolda ve zaten bebeksiz bile sığmıyordu kamp malzemelerimiz .park yatagı , eşyaları bayağı yer kaplayacak minniş belli olunca büyük arabaya geçiş yaptık. caddy kamyonette. pazartesi gelecek arabamız. yeni arabanın yanında verilen bebek koltuğuna bakacağım daha görmedik. yeni doğan için uygun değilse maxi cosi bakacağım imç köprüsünden.
bir de sling almadım. onunda desenlisinin satışa çıkmasını bekliyorum. bebek arabası kullanamadım 4 kardeşimde de. çok sorun yaratıyor. o yüzden bi sling drop bir de sling hug alacagım. taşımayı seviyorum bayağı. onlar da çok seviyor

yeni arabanız hayırlı olsun. bende taşımayı seviyorum ama iyice ağırlaşınca bebek arabası istiyorsun. bazen dışarı çıkıyorum kanguru ile eve kendimi zor atıyorum . zamanla gerekli görünce bebek arabasınıda alırsınız:)

sling drop küçükken hug uda biraz büyünce kullanırsın. hug kanguruya benziyor benim kızım kanguruda taşınmaya bayılıyor bazen içinde uyuyor bile :)

bizde daha almadık oto koltuğu şimdilik pusetinde yatıyor araba içerisinde. bende maxi cosi düşünüyorum oto koltuğu için.

maxi cosi citi aldık. siyah rengini. ayy ayy ayy gel artık kızım.

20 şubat - 3 mart arası gelecek demişti doktor ama bekle bekle sıkıldım.

maxi cosi citi aldık. siyah rengini. ayy ayy ayy gel artık kızım.

20 şubat - 3 mart arası gelecek demişti doktor ama bekle bekle sıkıldım.

GÜZELMİŞ GÜLE GÜLE KULLANIN.

çok az kaldı. benimde 9 ay 9. günde gelmişti kızım. senin de her an gelebilir.

son dönemlerde artık bende artık gelsin istiyordum cumartesi sabah nişanım gelmişti pazar sabahta sancılarım başladı . pazar akşamı 9 da hastaneye yattım gece 1:10 geçe de kızım doğdu. nişan geldikten sonra her şey çok hızlı gelişti. sancılarımı ben evde çekmiştim. Türkan doktor sancıların 5 dk da bir gelene kadar evde kal dedi. öyle yaptım. 6 dk da bir gelmeye başlayınca doktoru aradım ve hastaneye gidin dedi. gittiğimde hemen yatış yaptılar. epidural düşünüyor musun bilmiyorum ama tavsiye ederim.

türkan hnm. nişan gelince hastaneye gitmemi söyledi. uzak oturduğum için mi, yoksa çabuk doğuracağımı düşündüğü için mi bilmem. gebelik dışında sporla çok ilgilendiğim için de olabilir. spor yapanların daha kısa sürede doğum yaptığını duymuştum. epidural ı düşünmüyorum .eşimde karşı çıkıyor. çevremde yan etkileri kalanlar oldu. bel ağrısı , baş ağrısı gibi . benim de ilaçlarla ve komplimanlarla sıkıntım var. hemen hemen tüm ilaçlara alerjim var. hayati boyuta ulaştı bir çok kez. hastanede uzun süre yattığım oldu.tam teşekküllü hastaneler dışında iğne yaptırmam bile yasak. sürekli iğnemle geziyorum. hamilelikte neyseki bir şey olmadı. muhtemelen epidural bana zaten yapmaz doktorda. ananas-hindistan cevizi yiyip duruyorum. ananas doğumu kolay olmasını sağlarmış güya. hindistan cevizi ve suyu da çok enerji veriyor. iyi geliyor bayagı
çok uğraşıyor gelmek için kızım sürekli bacaklarından güç alıp kafayı kanala sokmaya çalışıyor. . uyuyup uyanıp tekrar deniyor. beni de çok yoruyor. gün içinde 2 defa 1-2 saat kestirmeye başladım o yüzden.

Son düzenleme:

epiduralin çok şükür bende yan etkisi kalmadı. o yüzden tavsiye etmiştim ama istemiyormuşsun.
hurmanında enerji verdiğini biliyorum ben çok hurma yemiştim çok şükür doğumumda kolay oldu. inşallah sende benim ki gibi kolay bir doğum yaşarsın. benim eşimde girmişti doğuma. senin eşin düşünüyor mu :)

eşim istemiyor doğuma girmeyi ama bende istemiyorum. bazı insanlarda sıkıntı yapabiliyor. kendilerine özel olan alana başkasının müdahale ettiğini görmeyi kaldırabilir mi bilmiyorum. fotoğraf çekimi yaptıracağım oradan ilk dakikalarını bebeşimizin görür. şimdi muayeneden geldim ooo keyfi çok yerinde. bugün gelmez dedi. kocaman olmuş gene 3300 gr .hurmayı çok seviyorum. kurusunu da meyvesini de diyet yüzünden 24.haftadan beri yemiyorum.artık diyet kalktı yiyeyim.sağol.
slingomom da drop slinglerin satışa çıkacağı yok bir türlü. şimdi sling bakıyorum .babasling , nurterai halka sling vs.

maşallah kilosu çok iyi ama artık almasa iyi olacak dediğin gibi 4 kiloya yaklaştıkça normla doğum sıkıntı olabilir.

ilk zamanlar her yere puseti ile taşıyordum. genelde uyuduğu için onun içinde daha konforlu oluyordu. slingi doğumdan hemen sonra kullanmayı düşünmüyorsan almak için biraz daha bekle istersen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…