türkan hnm. nişan gelince hastaneye gitmemi söyledi. uzak oturduğum için mi, yoksa çabuk doğuracağımı düşündüğü için mi bilmem. gebelik dışında sporla çok ilgilendiğim için de olabilir. spor yapanların daha kısa sürede doğum yaptığını duymuştum. epidural ı düşünmüyorum .eşimde karşı çıkıyor. çevremde yan etkileri kalanlar oldu. bel ağrısı , baş ağrısı gibi . benim de ilaçlarla ve komplimanlarla sıkıntım var. hemen hemen tüm ilaçlara alerjim var. hayati boyuta ulaştı bir çok kez. hastanede uzun süre yattığım oldu.tam teşekküllü hastaneler dışında iğne yaptırmam bile yasak. sürekli iğnemle geziyorum. hamilelikte neyseki bir şey olmadı. muhtemelen epidural bana zaten yapmaz doktorda. ananas-hindistan cevizi yiyip duruyorum. ananas doğumu kolay olmasını sağlarmış güya. hindistan cevizi ve suyu da çok enerji veriyor. iyi geliyor bayagı
çok uğraşıyor gelmek için kızım sürekli bacaklarından güç alıp kafayı kanala sokmaya çalışıyor. . uyuyup uyanıp tekrar deniyor. beni de çok yoruyor. gün içinde 2 defa 1-2 saat kestirmeye başladım o yüzden.