şubat ayında hamileliği umutla bekleyenler

kesinlikle hiçbir farkı olmuyo..ısıtacağım zaman tencereyle ısıtmıyorum yiyeceğimiz kadar ısıtıyorum o yüzden tenceredeki taze kalıyor aksi halde akşam eve gidince yapmam mümkün değil kızdan dolayı..valla çok rahat oluyor tavsiye ederim..akşam bir de yorgun argın yemek düşünmek zorunda kalmazsınız..

Evt ya eve gidip her akşam yemek zor oluyor,bende bu yöntemi yapayım

ben ilac kullanamiyordum korunmak icin.esim dikkat ediyordu.biraz zaman gecince cocuk dusunuyorduk cunku.ona gore cok minik bir ihtimal.emin de olamiyor aslinda.benim de pek bilgim yoktu.ben de emin olamadim o yuzden.:26:

hmm şu anda düşünmüyorsunuz yani korundunuz hep anladım..acaba olmuş olabilir mi eşimin korunmasına rağmen diyorsun..ya olabilir bazen bir damlası bile yetebiliyor :)) her ne kadar bize uğramadıysa öyle ihtimaller :)

:53::53:

sende benim gibi ilk ay umutla test yaptım 0 gorunce :53::53::53::53: bole kaldım 6 aydır bendede yokkk:3:

aynen, benden çok eşim aslında :52:
olur cnm 5-6 ay neki,
ama keşke diyorum bu kadar ertelemeseydım,
2,5 yıllık evliyız gezelim tozalım dedık düşünmedik hiç,
eşimde bende bi sorun yok alhtan butun testleri yaptırdık o yönden içim rahat,
bekliyoruz bakalım, allahım ne zaman kısmet ederse:16:

hmm şu anda düşünmüyorsunuz yani korundunuz hep anladım..acaba olmuş olabilir mi eşimin korunmasına rağmen diyorsun..ya olabilir bazen bir damlası bile yetebiliyor :)) her ne kadar bize uğramadıysa öyle ihtimaller :)

evet biz de ondan supheleniyorum ve ben cok heyecanliyim.adet olursam uzulecegim gercekten :43:

sen git de eşin girmesin cnm sıcak kesinlikle spermleri öldürüyor bilginiz olsun..çok sıcak duş almasınlar ve kesinlikle diz üstü bilgisayarları adı üstünde diye kucaklarında tutmasınlar :)

şiddetle katılıyorum bn buna dr dio sıcak yasakkkkkkk erkeklere sauna,hamam,sıcak duş,dizüstü pc uzak tutun eşlerinizi kızlar bunlardan ;)

2 saat önce kahve içir :))
kahve sevmiokiii içmezzz ama muz yedırıorum bol bol badem fındık kecı boynuzu pekmezi
kız bu sefer de üşütme adamı :)) sıcaktan kaçınsın yeter :)
hehehehe olurmu olurrr
aynen, benden çok eşim aslında :52:
olur cnm 5-6 ay neki,
ama keşke diyorum bu kadar ertelemeseydım,
2,5 yıllık evliyız gezelim tozalım dedık düşünmedik hiç,
eşimde bende bi sorun yok alhtan butun testleri yaptırdık o yönden içim rahat,
bekliyoruz bakalım, allahım ne zaman kısmet ederse:16:

bızde sorun var ben pko eşim varıkosel amelıyatı oldu ama gene nuksetti bakalım beklıoruzzzz :26: ben 9 aylık evlıyım :29:

- Korunmayın

Tüm doğum kontrol yöntemlerini bırakmanız gerekir. Ancak her doğum kontrol yöntemi etkisini belirli bir süre sonra kaybeder. Doğum kontrol yöntemlerinin bırakılmasının ardından üreme yeteğinin geri kazanılması 3-4 ay kadar sürebilir. Uzun süre etkili korunma iğneleri kullananların üreme yeteneği kazanması 4 aya kadar çıkabilir. Spiralin çıkarılması ve doğum kontrol haplarının bırakılmasının ardından 1 ay kadar sonra üreme yeteneği kazanılabilir.

2- Düzenli cinsel yaşam

Haftada 2-3 kez ilişkiye girin. Bu çiftlerin yüzde 70'i ilk altı ay içerisinde gebe kalır. herhangibir üreme doğurganlık problemi yaşamayan çiftlerin her adet döneminde gebelik oranı yüzde 25 kadardır.

3- Kayganlaştırıcı kullanmayın

Kullanacağınız kayganlaştırıcılar spermlere zarar vererek gebelik ihtimalini düşürür. Bunun için kayganlaştırıcı kullanmayın.

4- Kadın ilişki sonra sırt üstü yatmalıdır

İlişki sonrası oturan veya ayakta duran kadınlarda spermler yerçekimi yüzünden rahim ağzından geçmekte zorlanır. O yüzden kadının bir süre sırt üstü yatması hamilelik oranını artırır.

5- Yüksek ısıdan uzak durun

Çiftlerin sauna, dıcak banyo gibi yüksek ısı alınacak yerlerden uzak durması gerekir. Gebe kalmak için en uygun dönem 28 günde bir adet gören kadında kanamanın başlangıcından itibaren 12-15. günlerdir. Çünkü bu dönemlerde sağlıklı bir kadının yumurtlaması olacaktır. Çiftlerin %15'inde 1 yılın sonunda gebelik olmaz. Bu çiftlerin infertilite araştırılması açısından hekime müracaatı gerekir.

Back
X