Şubatta doğum yapacaklar haydi geri sayımaaa:)))

cok saol masalcığım:) oluyo bılıyorum o yuzden sık emzırmeye calışltım ama yok emmedı.pompayla fılan ıdare ettık baya sıkıntı cektık şuan cok şukur az cok emıyor ıdare edıyor onuda.yavaş yavaş bugun sarılığı azaldı gıbı :)kaç gunden berı bunalıma gırıyordum.bende oturdum ağladım.

canım bn doğum yaptığımda ıstemıştım pışık olursa dıye ama hıç kullanmadım.yanı pişiğin derecesıne gore degışıyor.bence bıran once doktora gotur dedım.sonra mazallah mantar olur cokkk zor benım kardeşime sonunda ozel ilaç yapılmıştı o kadar zorkı.

PANADOLcum pişik bizde de oldu zeytinyağı ve hametan pişik kremi çok iyi geliyo tatlım...Altını açıp temizlediğinde bi pamuğa zeytinyağı döküp pişik olan yerlere sür ve bebişin poposunda bırak o pamuğu sonrada bebişi bezle, bizde çok işe yaradı tavsiye ederim ..Hametan pişik kremide eczanelerde var onu da genellikle geceleri sürdüm ama zeytinyağı daha etkili oldu...Sanırım bu pişik olayı bezle de alakalı..Biz primanın normal bezini kullanıyoduk sonra 2numarada premium care çeşidini aldık,ama bunu kullanmaya başladık başlayalı miniğimin poposu kızarık,bizde şimdilik zeytinyağıyla çözümü bulduk:26:

Bu arada kilolar ne alemde kızlar,ben doğumda 6kilo vermiştim 4ünü geri aldım sütüm olsun diye yemediğim kalmadı daKorse falan kullanıyomusunuz..Ben 1aydan sonra eczaneden aldım korseyi beli saran bişey ama biraz geniş almışım idarelik takıyorum ama yenisini almayı düşünüyorum..Şu alttan giyilenlerden kullanan var mı işe yarıyo mu,sizler ne kullanıyosunuz bi diyiverin bakiiim:26:

Bunun dışında biz ekstra mamada kullandığımız için Zeynep biberona alıştı gibi olmuştu,bizde Medelanın Camal marka anne memesine uyumlu biberonunu aldık 50tlye...Gerçekten aynı anne mememsi gibi bebiş sadece çekerse mama geliyo diğer biberonlar gibi pıt pıt kendiliğinden damlamıyo,eğer biberon almayı düşünüyosanız öneririz yaniiii...Bunun dışında bebişlere su veriyomusunuz biz veriyoruz hem mama kullandığımız için hem de herkes ver dediği için..Doktor 6aya kadar gerek yok dedi ama olsun bakalım vardır büyüklerin bi bildiği:44:

Hehhh sonunda yollayabildim mesajımı..Bu arada beğen tuşu geri gelmiş,ben de beğeniyim bari sizin mesajlarınızı da geldiğim anlayınnnn:))))))))))))))

canıom selam pişigimiz az kaldı çok şükür Hametan kremi aldık işe yaramadı zeytinyagı sürüyorum hem vucuduna hemde pişik yerine ayrıca unı bebenin pişik kreminide aldık chicco kremide var ben pamuklu su silmeya başladım poposunu kıpır kıpr oglusum aradada çişi kenara kaymış oluyor üzeri ıslanıyor onuda dert ediyorum ıslak kaldıgı oluyor uyurken gece falan bende baştan beri primanın care çeşidini kullanıyorum 1 no hala
canım suyu banada ver diyorlar vermedim tek anne sütü emdigi için gerek yok eskiler neler vermiyorlamışkı çocuklara yok şekere batıryorlarmış yok bala çocuk aglamaısn diye onların yöntemi
süt olayını sorma bende öyle herşey yiyorum süt olsun diye ama zor yetiyor yinede sen mamadamı veriyosun
ben korseyi kullanıyorum dogumdan beri ama çok sıkı idi şimdi biraz olsun genişledi umarım işe yarar göbek kaldı sorma:)))

kızlar benım bebişimde hafıften kızarıklar olamaya başlamıştı poposunda hemen pamuklu suyla sıldım aradada zeytın yağı kullanıyorum ıdare edıyor.korseyı kullandım 1-2gun ama dıkışlerım acıdı gerı cıkardım halada kullanmadım.gobek kaldı gobek dışında her yer kaldı walla.bebişimde gece uykusu yok .gunduz yatıyor gece oturuyoruz.önceden annem vardı bana sen yat dıyordu ona rağmen dayanamıyordum.bugun annemde gıttı ne yapacaksam bılemıyorum.kaynanam gelıyo bugun.ee oda annem gıbı olur mu?annem gıderken hala temızlık yapıyordu sana kalmasın dıye şımdıden cok ozledımkızlar benım cok cok sutum olmuyor galıba.dıyorlar cocuk emerken dıyer göğsun akar fılan dıye bende oyle bırşey olmuyor.işh bebiş doyuyordur.gercı kakasıda ıyı ama.bu arada pişik olmasın dıyorsanız asıtlı ekşili şeyler yemeyın.benım kızımda bırşey yoktu salata yedım (limonlu)hemen catladı poposu

canım bende pamuk ve ılıklı suyla siliyorum poposunu zeytinyagı ve pişik kremide kullanıyroum primanın yenidogan pirma cera kullanıyorduk eşim primanın farklı çeşidini almış 2 gündür kullanıyorum poposu feci kızardı tekrar primanın cera alacak bugun ben prima primadır diye düşünmüştüm
en azından kayınvaliden gelecek hiç yoktan iyidir emin olki annem geliyor arada çok farklı aynen katılıyorum sana anneler
korseyi ben takıyorum baştan beri anlamadım göbek aynı duruyor
süt olayı bende senin gibiyim akma falan yok az oluyor akşama kadar sürekli sıvı alıyorum haftaya kontrolumuz var bakalım kg ne alemde bebişimin

topik çok sessiz artık

Selam kızlar site onarımdaydı.Ne zaman girsem yazıları okuyabiliyor, yorum yapamıyordum; şükür düzelmiş.
Nasılsınz? Özledim valla sizi.Biz Masalımla gün dolduruyoruz.Çok huysuz bir bebek değil, uykularımız genelde 2 saat oluyor daha sonra uyanıyor, 1-2 saat emme alt değişimi derken uyanık kalıyor.Benim sütüm fena değil yetiyor sanırım kızıma.
Ama sanırım doğum sonrası sendrom yaşıyorum, herşeye ağlıyorum, sürekli evde olmak çok canımı sıkıyor.Gezmeyi çok severdim, şimdi eşim tek başına dışarı çıktığı zman kuduruyorum.(ki o benden izin alıpta gidiyor, gitmesini istemezsem, evde kalıyor).Bebişle de çok ilgileniyor.

Kızlar kilo durumunuz nasıl?Ben 86yla doğuma girmiştim, şimdi 76yım.İlk zamanlar iyi kilo verdim, ama şimdi kilo verişim durdu birde üstüne kilo alıyorum.

Birde özel olacak ama aranızda cinsel ilişkiye giren oldumu ?Nasıldı?Ben çok korkuyorum ya, ilk gecemde çok zor geçmişti.

sizdende haberler bekliyorum.Öptüm hepinizi...

ne guzel masal bebek akıllıymış.kızımın sağı solu bellı olmuyor.senınkı kaç aylık canım?bugun hıç yatmadı.5dk yattıyo kalkıyor.huysuz bugun.bız henuz 24 gunluğuz.canım bız zaten gezmezdık şimdi hıç gezmıyoruz.fark yok yanı.cnaım bebişin sana ıhtıyacı var bu zamana kadar gezdık.azıcık bebiş buyusun masalın sana ıhtıyacı var.benımde kıloların bır kızmı duruyor sanırım hıç tartılmadım.canım bızım kırkımız cıkmadı ama cıkıncada nasıl olacak bılmıyorum.dıkışım henuz ıyıleşmedı sanırsam bende korkuyorum 10 aydan berı gırmemış oluyoruz.tabı bırde bebeğin sıkıntı.bılemıyorum.

Bugün kırkımız çıktı canım.Allaha şükür öle hiç yatmamazlık yapmıyor kızım, zorluyor, sinirlendiriyor beni ama sonunda uyuyo=) Senin yaramaz neden öyle yapıyorki bişi mi rahatsız ediyor acaba :S
Yok biz geziyorduk, benim isteğimle; dışarda olmak beni çok mutlu ediyordu. Şimdi sürekli ev baya sıkıyor.Bazen Masalın varlığını unutup bir yerlere gitmek için plan yapıyorum; sonra aklıma geliyor kendime gülüyorum
Bende o yüzden korkuyorum.Uzun zamandır girmiyoruz sonuçta, daralma olmuşmudur acaba bide ben normal yaptım, alttan dikiş atıldı, çok korkuyorum:18:

HIÇ SORMA nılayucuğum bugun gecede hıç uyumadı bır gorsen kendını naasıl sıkıyor gunduzde yatmamıştı.artık canım sıkıldı ıyıce nasıl gaz cıkarıyor.desemkı gaz var yapamıyor ama emıyo ardından gazı cıkıyo.sonrada alttan pıt pıt cıkıyo.hala kendını kasıyo sonrada gaz cıkarıyo ben ne yapacağım bılmıyorum.hayırlı kırklar olsun.aman canaım şimdiye kadar gezmışın azıcıkta bebişinle ılgılen ne olacak.walla benım evde dolanacak halım kalmadı.gozum sureklı uykuda.dıkkatte edıyorum yedıklerıme ama neden oluyor?cıldıracağım.benımde korkum zaten alttan dikişin olması ben bakamıyorum dıkışlerıme bıle korkuyorum.senın dıkışler nasıl canım?

canım selam
bizimde 2 ayımız bitti hale giremedik ilişkiye sorma hiç istemiyorum nedense ne olacak bilmiyorum:))
ben hala aglıyorum herşeye eşimle çok iyi anlaşıyoruz adam çok ilgili bebege herşeyi ile ilgileniyor ama üzerine çok titriyor bende tabıkı fazlası ile titizim bebek konusunda kavgalarımız başladı bebekten dolayı anlamadım gitti
kg sorma göbek kaldı sözde korse takıyorum işe yaramadı sanki birde süt olsun diye yemek çok yemiyorum ama herşeyden içiyorum
bende gezmeyi çok severim ama bebegimiz için gezmesekte olur şekerim dimi ama ben öyle düşünüyorum yıllarca gezdiğime sayayım diyorum

benim oğluşta çok gazlı sorma kendide çıkarıyro bızde çıkartıyrouz ama bitmiyor bebekte gaz sorunu
doktorumuz anne ile ilgili çok degil dedi bize bebegin kendi bünyesi yapar gaz demişti yarın karma aşılarımız var naısl geçecek bilmiyorum ateşte yaparmış bakalım artık...
kimyon ve anasonu kaynatıp 3 çay kaşığı veriyorum doktorumzu söyledi işe yarıyor rahatlıyor bebegim.. deneyin zararıda yok kızlar

çok haklı canım doktorlar banada herşeyden ye dedı sende gaz olursa bebektede olur ondan sonra yeme dedı.ama ben yınede dıkkat edıyorum.canım nasıl yapıyorsun anasonla kımyonu bırlıktemı kaynatıyorsun yoksa ayrı ayrı yapıp mı içirıyorsun?bırde ne kadar atıyorsun canım ne kadar kaynatıyorsun bende bebğime vereyım.bızımde yarın aşımız var.ateş olmuyor dedıler.yoksa ark. tekı bır ılaç var bırgun oncesınden verıyorsun ateş olmuyor dedı.bızde aile hekımlığıne sorduk bu ılk aşımız bunda bırşey olmuyormuş ateş fılan.ama dıger aşı için oncesınden ilaç verecekmış ateşlenmesın dıye snde sor ıstersen.bu arada iğnelerın son kullanma tarıhıne mutlaka bakın bızım komşunun cocuğu tarıhı gecmış aşı yuzunden felç gecırmış.

canım yapıldı aşımız dün bakmadım açıkçası son kullanma tarıhine ateş yok şimdilik inşallah olmaz kuzum çok agladı zaten verem aşımzı olduk
kontrolumzde vardı doktorumzu rotavirüsü aşısınıda önerdi onuda yaptıracagız koruyuculuk özelligi yüzde altmış dedi zararı yok yaptırmanın
anason 2 çay kaşıgı bir çay kaşıgı kimyon ben bazen rezenede atıyorum doktorumzu zencefide katabilirisn dedi
yarım çay bardagı içme suyunu kaynatıp içine atıyorum 5 dak agzı kapalı olarak demleniyor ılıyınca veriyorum bende ayrıca yapıyorum miktarlarını fazla atıp bende içiyorum hem süt yapıyor hemde gaz için

bızımda ılk aşımız yapıldı canım ogun boyunca hıç yatmadı bende ağrı kesıcı verdım.azda olsa hafıfledı ama ynede yatmadı ateşıde olmadı.bugunde doktorumuzdan geldık bobreklerıne bakıldı kalça cıkıklığına bakıldı cok şukur bırşey yok.ben gaz için zınco kullanıyorm bakalım.ama kımyonla anosonuda kullanacağım.canım bır çay bardağı cok fazla bekleyınce yıne içirıyormusun yksa her zaman taze taze mı verıyorsun?bırde ne kadar verıle bııyor gunde zararı varmı sabah öğle akşam versek.bu arada aylık kılo alımı bebişin nasıl?benımkı 1 kılo almış.ama ağzından memeyı hıç duşurmuyo emzık gıbı kullanıyor doktorda sana yazık dedı.gece mama ver 1 kere dedı.

ARANIZDA MAMA KULLANAN VAR MI?

KIZLAR TOPİĞİMİZ COK SESSIZ..

uzun zaman sonra merhabalar arkadaşlar...
nasılsınız? kuzucuklar nasıl bakalım :)
biz çok iyiyiz Allaha şükür. bugün 2 ay 1 haftalık olduk :) perşembe günü kontolümüz vardı. Meleğim 3 aşı birden oldu ama maşallah sesi çıkmadı. Dr. ve Hemşire de şaşırdı. İlk aşısında da öle yapmıştı. Küçük anlamadı herhalde demiştik. Geçen gün Dr. şimdi çok ağlıcak dedi. bizim ki uyuyordu sabah çok erken gitmiştik. Iııı diye ses çıkardı döndü uyumYA devam. Diğerlerinde de aynısını yapınca Dr. maşallah açıya çok dayanıklı bir bebek dedi.. Evet gerçekten de öyle bebişim erken geldi biraz dört elle sarıldı herhalde fakat açlığa kesinlikle dayanamıyor :) 5 dakika geçsin mama saati sanki bir yerinden bişey kopacakmış gibi ağlıyor kıyameti koparıyor.
gelişimimiz gayet iyi doğumdan beri 8 cm uzadı ve 1800 kg aldı 2 ay da. Geçen gün kulak ( Abr ) testine gittik bir gün yoğun bakımda kaldığı için şartmış. Geçtik çok şükür. Geçenlerde de göz muaynesine gittik. 15 Dakika ya bir 3 kere dala damlatıyorlar sonra bakıyorlar. Ay kuzum damlalarda bişey yokmuş gibi yaptı ama sonra göz kontrolünde kıyameti kopardı bir saat gözlerini açmadan yumdu eve gelince. Tekrar kontrole gel demişti Dr. ama götürmedim.. kıyamadım. Sizden giden varmı. gitsemiydim kontrole?
buarada ben Mama kullanıyorum çok üzülüyorum ama yapcak birşey yok. Baştan beri hemde. Önceleri inat ettim emzircem diye fakat bebişim baştan kilo kaybedince Mama ya devam ettim. Arada emziriyorum ve çok şükür bebişim mememi hiç bırakmadı. Biberona alışınca emmez dediler ama onu da istiyor kuzum. emiyor bitincede asıyor bağrığı biberon istiyor :)
ben en çok bizim zilliye çene çalmaktan yoruluyorum çocuk alıştı sesime konuşmayınca mızmızlanıyor... sabahdan akşama kadar kendi kenime konuşuyorum evde şarkı söylüyorum ona nasıl hoşuna gidiyor. 1 hafta 10 gündür oda artık sesli tepki veriyor ve bilinçli şekilde gülüyor
Babamız sağolsun biraz kucağa alıştı en çokta ben alıştırmadığım halde beni istiyor :) şimdilik idare ediyıorum ama daha sonra nasıl yapcam bilemiyorum bugünde kız kardeşim döndü 2 ay sonra yanlız kaldım bebişle artık bakalım nasıl halledicem ev işi ve bebeği :)

ve ben hala sankiş içimde bi bebiş daha unutmuşşlar gibi hissediyorum ve görünüyorumda göbüş var sanki 5 aylık hamileyim çok taktım kafaya bunu kıyafet olmuyor hala hamile kıyafetlerimi giymekten sıkıldım. geçen gün alıverişe gidim dedim bişi bulamadım göbekten çok çirkin duruyor almadım geldim.. çok ağladım o gün nasıl moralim bozulmuş... korse de takıyorum ama faydası yok... ben normal korse almıştım ama doğum sonrası korse varmış. ondan alıcam bide ...
ben doğumda 10 kg falan vermiştim sonrada 3 kilo verdim ama öyle tıkalı kaldım tık yok 2 aydır.. sizler ne yaptınız. özel yaptığınız bişey var mı?

kendinize iyi bakın meleklerinizi öpüyoruz kızımla :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…