- Konu Sahibi boncukkkkk
-
bızımda ılk aşımız yapıldı canım ogun boyunca hıç yatmadı bende ağrı kesıcı verdım.azda olsa hafıfledı ama ynede yatmadı ateşıde olmadı.bugunde doktorumuzdan geldık bobreklerıne bakıldı kalça cıkıklığına bakıldı cok şukur bırşey yok.ben gaz için zınco kullanıyorm bakalım.ama kımyonla anosonuda kullanacağım.canım bır çay bardağı cok fazla bekleyınce yıne içirıyormusun yksa her zaman taze taze mı verıyorsun?bırde ne kadar verıle bııyor gunde zararı varmı sabah öğle akşam versek.bu arada aylık kılo alımı bebişin nasıl?benımkı 1 kılo almış.ama ağzından memeyı hıç duşurmuyo emzık gıbı kullanıyor doktorda sana yazık dedı.gece mama ver 1 kere dedı.
ARANIZDA MAMA KULLANAN VAR MI?
KIZLAR TOPİĞİMİZ COK SESSIZ..
uzun zaman sonra merhabalar arkadaşlar...
nasılsınız? kuzucuklar nasıl bakalım :)
biz çok iyiyiz Allaha şükür. bugün 2 ay 1 haftalık olduk :) perşembe günü kontolümüz vardı. Meleğim 3 aşı birden oldu ama maşallah sesi çıkmadı. Dr. ve Hemşire de şaşırdı. İlk aşısında da öle yapmıştı. Küçük anlamadı herhalde demiştik. Geçen gün Dr. şimdi çok ağlıcak dedi. bizim ki uyuyordu sabah çok erken gitmiştik. Iııı diye ses çıkardı döndü uyumYA devam. Diğerlerinde de aynısını yapınca Dr. maşallah açıya çok dayanıklı bir bebek dedi.. Evet gerçekten de öyle bebişim erken geldi biraz dört elle sarıldı herhalde fakat açlığa kesinlikle dayanamıyor :) 5 dakika geçsin mama saati sanki bir yerinden bişey kopacakmış gibi ağlıyorkıyameti koparıyor.
gelişimimiz gayet iyi doğumdan beri 8 cm uzadı ve 1800 kg aldı 2 ay da. Geçen gün kulak ( Abr ) testine gittik bir gün yoğun bakımda kaldığı için şartmış. Geçtik çok şükür. Geçenlerde de göz muaynesine gittik. 15 Dakika ya bir 3 kere dala damlatıyorlar sonra bakıyorlar. Ay kuzum damlalarda bişey yokmuş gibi yaptı ama sonra göz kontrolünde kıyameti kopardıbir saat gözlerini açmadan yumdu eve gelince. Tekrar kontrole gel demişti Dr. ama götürmedim.. kıyamadım. Sizden giden varmı. gitsemiydim kontrole?
buarada ben Mama kullanıyorumçok üzülüyorum ama yapcak birşey yok. Baştan beri hemde. Önceleri inat ettim emzircem diye fakat bebişim baştan kilo kaybedince Mama ya devam ettim. Arada emziriyorum ve çok şükür bebişim mememi hiç bırakmadı. Biberona alışınca emmez dediler ama onu da istiyor kuzum. emiyor bitincede asıyor bağrığı biberon istiyor :)
ben en çok bizim zilliye çene çalmaktan yoruluyorum çocuk alıştı sesime konuşmayınca mızmızlanıyor... sabahdan akşama kadar kendi kenime konuşuyorum evde şarkı söylüyorum ona nasıl hoşuna gidiyor. 1 hafta 10 gündür oda artık sesli tepki veriyor ve bilinçli şekilde gülüyor
Babamız sağolsun biraz kucağa alıştı en çokta ben alıştırmadığım halde beni istiyor :) şimdilik idare ediyıorum ama daha sonra nasıl yapcam bilemiyorum bugünde kız kardeşim döndü 2 ay sonra yanlız kaldım bebişle artık bakalım nasıl halledicem ev işi ve bebeği :)
ve ben hala sankiş içimde bi bebiş daha unutmuşşlar gibi hissediyorum ve görünüyorumda göbüş var sanki 5 aylık hamileyimçok taktım kafaya bunu kıyafet olmuyor hala hamile kıyafetlerimi giymekten sıkıldım. geçen gün alıverişe gidim dedim bişi bulamadım göbekten çok çirkin duruyor almadım geldim.. çok ağladım o gün nasıl moralim bozulmuş... korse de takıyorum ama faydası yok... ben normal korse almıştım ama doğum sonrası korse varmış. ondan alıcam bide ...
ben doğumda 10 kg falan vermiştim sonrada 3 kilo verdim ama öyle tıkalı kaldım tık yok 2 aydır.. sizler ne yaptınız. özel yaptığınız bişey var mı?
kendinize iyi bakın meleklerinizi öpüyoruz kızımla :)))
canım selam ben henüz mama vermedim ilk ay 1 kg almıştı 2 ay 700 gr almış deigin gibi gündüz emzik gibi sürekli kucagımda emiyor sütüm olsun diyede yapmadıgım şey yok enson gititgimzide dedim mama verelim günde 60 cc ver dedi ama ben yine vermedim kimyonla anosanı taze olarak yap zararıda yok dr söyledi
slmmm canlarım. bende geldimmm ya artık eskisi gibi cıvıl cıvıl ols sayfamız. ara ara giriorumm kimse bişi yazmıodu bende çıkıodumm. neyse sayımız artmaya başladı galiba:) oğluşumla biz iiyiz. ama beni çok yoruoo. annemle babamı hala göndermedimmm. bebek hepimize alıştıı. beni tanıoo. 22 şubatta doğmuştu.hergün banyo yaptırıos, banyoyu seviio hiç ağlamıoo. ayın 24 ünde karma aşımız var ateş yapıo diolar ben çok korkuorum ağlayınca susturamıoss. zaten hergün gaz sancımız var bide ateş olursa yandık. ateş ve ağrı için nasıl önlem aldınız? ben 11 kg verdim doğumdan önceki halime 5 kg kaldı. ama daha kg veremiorumm.hiç rejimde yapmadımm. bebeğim meme emio, yalnız banyodan soora ve gece yatarken y 60lık yada 30luk mama (sma)veriorum.mama yiyince daha çok uyuo.haadii hergün girelimm sayfamıza 67 sayfa artsınn artkk
Selam kızlar nasılsınız?
Biz Masalımla gün dolduruyoruz.Emiyor, banyo yapmayı sevmiyor ve fena halde babacı.Bende bas bas bağırıyor, babaya gittiği zaman put kesiliyor =) Geçen 2 haftayı hasta yatarak geçirdik.Boğazlarım şişmişti, öksürük, birde baş ağrısı, Masal da ağladıkça beynim zonkluyordu; görmek bile istemiyordum.O da hep ağladı, uyumadı ki dinleneyim.Sanırım benim rahatsızlığım sütten onada geçti.Annem geldi kaldı iyileştirdi beni de gitti =) Ama masalın burnu tıkalı, nefes alırken çok zorlanıyor.Hastaneye gittik damlayla fısfıs verdi ama düzelmedi hala.
Kızım 4750 kg, boyuda 57 cm olmuş.
Eee sizler ne alemdesiniz? Boncukcum yine kayıpsın, umarım bi sorun yoktur.
Evet mesajım gittiğine göre artık tek tek hatrınızı sorabilirimNasılsınız bakalım güzeller,biz çok özledik sizleri
KELEBEKcim sonunda sendende haber almışız,çok şükür...Mama konusunda bizde sizin gibiyiz güzelim,doğduğumuzdan beri mama takviyesi yapıyoruz,ilk başlarda sadece geceleri 1kere 30cc veriyordum,şimdi yine geceleri bazende gündüzleri olmak üzere günde 2 veya 3kere 60cc veriyorum..Sen ne kadar veriyosun canım ve ne kullanıyosun..Biz ilk başta sma kullanmıştık ama şimdi aptamil kullanıyoruzKilo konusunda da bende muzdaribim tatlım ama gülbenin programına katılan bi doktor 7-8aydan sonra gitmeye başlar kilolar dedi o yüzden bende ümitlendim umarım gider kilolar,göbüş olduğu gibi duruyo babam her gördüğünde içinde bi tane daha bebek bıraktılar herhalde kızım diye takılıyo ama adam haklı kocaman bi göbüş hala duruyo yawww:26:Neyse canım biz göz muayenesi yaptırmadık,doktorda söylememişti...İşitme testi yapıldı o kadar,bundan sonrada ALLAH korusun hastalık falan olmadığı sürecede sağlık ocağına götürmyi düşünüyorum Zeynebi
ASİYEcim siz nasılsınız bakalım...Senin kızın olmuştu dimi..Benim bildiğim erkekler daha fazla gazlı oluyo ama senin kızda da baya gaz oluyo galiba...ALLAH kolaylık versin güzelim:44:Sma tek boy diye biliyorum ben tatlım,biz 23tl ye almıştık ama şimdi milupa kullanıyoruz,sen kaç cc veriyosun bide kaç kere veriyosun,bizimki çok azemiyo bu aralar yahuuuu:26:
MASAL canım sizde gezmelere başlamışsınız MAŞALLAH...Miniğini sıkı sıkı sarda üşütme,bak biz evdeyken üşüttük miniği((((
PANADOLcum,NİLAYUcum beni sormuşsunuz güzeller:26:Verin bakim bi yanakArtık neti çok açmıyorum hatta hiç açmıyorum o yüzden yazamıyorum ama artık fırsat buldukça açmaya çalışcam İNŞALLAH
PANADOL canım sütü artırma konusunda sende benim gibi herşeyi deniyosun sanırım,ben en son malt içeceği içtim tatlım bende bi etkisi olmadı ama kullananlar çok memnun eğer denemediysen bi dene istersen canım,bu arada yüzüstü yatmayı erkekler çok seviyo galiba,ablamın erkekleride öyle rahat ediyolar,ama bizim kız hiç sevmiyo
NİLAYUcum geçmiş olsun sana da minişinede..Bizimkide hasta oldu öksürüp duruyo kat kat giysiyle sıcacık evde nasıl üşüttüysek anlamadım
Bu arada kızlar siz kaç kat giydiriyosunuz miniklerinizi bi diyiverin bakim:26:
Kızlar aranızda Rotavirüsü aşısı yaptıran varmı ben bugun 1 dozunu yaptırdım çok pahalıda bir aşı 142 tl verdim bir kaç damla var içinde sağlık söz konusu olunca insan dayanamıyor
CANIM o aşı ayrı bır aşımı ısteyen mı yaptırıyor ve yararı ne ney duymadımda hıç ve kaç aylıkken yaptırıyorsun?
istege baglı aşı özel kendin alıp yaptırıyorsun 1 dozu 1 ay bitmeden 2 dozu ise 9 hafta sonra yapılıyormuş herhangi virüs durumunda yüzde 80 koruma özelligine sahip bir aşı örnek ishal gibi vakalarda araştır istersen internette rotavürüsü diye bizede çocuk doktorumuz söyledi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?