Şubatta hamile kalanlar buraya..

bestecm sana gecmiş olsun bende oldum grip ama basındayken bal limon...falan o karısımlardan portakal yedim kızıma gecmedi atlattım hemen.oda mızmızlık yapıyor bebişte

nuraycım, fahriyecim teşekkürler canım.. aman biz hastalanmayalım ki bebekler hastalanmasın. vallahi ablam geldi baktı. bakacak halim bile yoktu.

bu arada trt nin bebeğimin ilk yılı diye bir programı vardı. ben bi kaç kez televizyonda izlemiştim. netten de şimdi izliyorum. bebeğin ilk aylarından itibaren verebileceğimiz iyi bir gaz giderici olarak bir çay tarifi vermişler: bir ayva, bir çorba kaşığı ıhlamur ve bir tek kaanfili bir bardak su ile bir taşım kaynatıyorsun. ılıyınca bebişe veriyor muşsun. ben günde 4-5 kaşık rezene çayı veriyordum ama bunu da deniycem. iyi gelebilir.. ayrıca programın her bölümünde bebeğin ay ay gelişimi veriliyor. izleyin bence.

nehircim, yöntemi duymuştum.başka bir yabancı yazardan ama uygulaması sabır istiyormuş..sende işe yaradı ise bende deneyeyim..kitabı nereden aldın?? bizim buralardan mı eşime söyleyeyim alsın bana da..vaktimiz öyle darki kitapçı adı bilirsek ordan alır zaten geç geliyor işten..
bebişi gezdirirken kanguru ile mi çıkıyorsun arabayla mı? kangru alıp almamakta kararsızım da.6 kilo oldu taşımak zor olur mu acaba..

geçmiş olsun cnm, şu kışı bir atlatsak ne iyi olacak..geçende arkadaşım gelmek istedi sordum valla grip değilsin demi diye..ayıp değil..yeni iyileşti uras.korkumdan hava güzel olsada çıkaramıyorum artık..büyük insan gibi grip geçirdi yavrucak.
programı izleyeyim..saol.ben uzman tv ye bakıyorum..birde agubugu.com a..

Canım bana da progestan verdi.Hamilelerin bebişini düşürmemesi için veriliyormuş.Şimdi soğan suyu kürü yapıyorum.rejim yapıyorum ayrıca.Her gün hayıt tohumu çayı içiyorm.Bir de incir kürünü deniycem soğan bitince.İnşsllah bana da nasip eder Rabbim.

bestecim geçmiş olsun...

elifcim denemeni tavsiye ederim sabırla bir kaç gün yap,ben kitabı hepsiburada'dan aldım ama agoradaki remzi kitapevinde yada D&R'da vardır yoksa bile başka şubeden getiriyorlar...
geçen gün agoraya gittim arabasıyla götürdüm çok rahat oldu yakın bir yere gittiğimde ise mesela markete yada sağlık ocağına falan kanguruya koyuyorum o da çok rahat hemen uyuyor şu an taşıması zor değil ama birkaç ay sonra nasıl olur bilmiyorum normalde 9 aya kadar kullanılabiliyor eğer bahar falan olsaydı kesinlikle al dışarı çıkarsın yürüyüşe falan götürürsün derdim ama kışın dışarı çıkılmıyor baharada iyice ağırlaşmış olacaklar şimdiye kadar almadıysan alma bence gerek yok o kadar para vermeye yinede sen bilirsin...

günaydın şekerler,

bestecim geçmiş olsun canım, bizde eşimde bende gribiz evde maske ile dolaşıyoruz emre bize bakıp bakıp koparıyo yaygarayı korkuyo sanırım... birde bu aralar yüksek sesten veya ani yapılan hareketlerde korkup ağlamaya başladı... aynı mızmızlık ve ağlak durum bizde de söz konusu hatta uykularında bile ağlıyor. dün gecede dışkısını kontrol ederken bir kaç kırmızı renkli ipliksi yapıya rastladım tedirgin oldum bu sabahki dışkısında da vardı aynı şeylerden. offf offf inşallah birşeyimiz yoktur bugün dra gidicez zaten daha bronşiti atlatamadık hala onun tedavisi devam ediyor.... oğluşumda bana çekmiş başına gelmeyen dert kalmadı daha bu yaşta bahtsız bedevi....:2::2:

konak meselesine gelince korkulacak bişi değil kızlar sadece kanamaya başlarsa veya akıntılı olursa tedavi edilmesi gerekir... bol bol yıkayın bebişleri ama havalara dikkat edin ben önceden 2 günde bir yıkarken şimdi haftada ancak 2 kez yıkıyorum, oğluşum banyodan çıkarken ağlıyor bitmesin diye öyle hızlı yıkıyorumki anlatamam ...

nehircim valla kundak yaptırıyorsa oğluşun ne ala benimki değil kundak kollarını bile battaniyenin altına sokulmasına müsade etmiyor zıplayıp kalkıyor... o nedenle uyku tulumu arıyorum ama onlarda 1 yaştan başlıyormuş iii bi terzi bulup diktirecem en sonunda....yani bu yöntem bize uygun değil ehlikeyf benim sıpa...

selam kızlar...

bestene, nazela geçmiş olsun sizlere de

biz koccaman insanlarken bile grip çok pis vuruyo halsiz düşürüyo ws. ws.
kuzum ateşler içinde inliyordu doktora gittik kan tahlilleri sonucunda nerden bulduysa grip virüsü kapmış, üstüne birde kansızlık çıktı antibiyotik iğneler.. kan damlaları.. şuruplar tam kendini toparladı derken yine zırıl zırıl 27 saattir 5 dk uyku girmedi gözüne o ağlıyo ben ağlıyorum yuvarlanıp gidiyoruz bakalım nereye kadar giderse..

canım benim ki neredeyse haftada bir yapıyor doktorumuz 1o güne kadar bile normal dedi bazı annelerin sütü iyi emilim olurmu ne öle bişeler söyledi.. açıkçası normal dedikten sonrasını fazla dinlemedim. diğer soracaklarımı da unutmayayım diye

Allah her isteyene versin yha ne kadar çekiyoruz diye yakınsak ta bir gülüşü dünyaya değer bebeklerimizin... Dilerim en kısa zamanda hayırlısıyla sende bir evlat sahibi olursun canım

Ben kırkının çıkmasını bile bekleyemeden kestim yolmasın kendini diye 3 günde bir de kesmeye devam ediyorum çok hızlı uzuyor dediğin gibi devitten kaynaklanıyor gerçi ben devit yerine ACD3 veriyorum ...

canım, annem konak oluşmasın diye yıkarken hafifçe keseliyor kuzumun kafasını çok şükür oluşmadı konak... zeytin yağı - bebe yağı duştan önce sürülüp yumuşatılıyormuş konak duştan sonra da hafifçe taramak gerekiyormuş annem öyle diyo mustela nın konak önleyici şampuanını duymuştum birde eczacımızdan

kuzularımızın kaderi ortak yazılmış sanki off doğduğundan beri hırıltısı geçmedi dr. sürekli yeni bir burun damlası veriyor bu da olmassa buhar tedavisine başlıyoruz dedi beklemedeyiz bakalım...

dün gece altını değiştirirken bende kan giibi sümüksü yapıda bir kaç damla gördüm hemen bi panik hali fln ayağa kaldırdım bizimkileri dr. gidelim diye herşeye bir yorumu olan annem

o kadar antibiyotik iğne yedi çocuk içinde iltihap fln varsa onu söktürmüştür belki biraz daha bekleyelim tekrarlarsa gideriz, zaten çocuğu delik deşik yaptılar gitmeyelim duygu sömürüsüyle beni evde tutmayı başardı şimdi yeni kaka yapsın diye gözünün içine bakıyoruz..

kundak olayına gelince doğumdan hemen sonra annem kundak bile sayılmayan bir şekilde paketlemeye çalıştığı andan beri ne zaman el kol hareketleri kısıtlansa başlıyor yaygarayı kopartmya..

gözü hep televizyonda (zaten izlemeye fırsat yok ama evde bir gürültü olsun bari diye açtığım televizyonu bile açmıyorum artık)

eli sürekli ağzında nasıl başarıyorsa sürekli işaret ve yüzük parmağı ağzında orta parmak dışarıda burnuna girdi girecek

engellemeyin diyorsunda korkuyorum yha çok yakın bir arkadaşım var, 27 yaşında biri 4 diğeri 1.5 yaşında iki oğlu var ve hatun kişi hala parmağını emiyo

Şifa pek bizimkileri bulacak gibi değil ama ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM kuzum

emreyi benim için sıkıştır... aguuu :89:

Son düzenleme:
kundak yaptırıyor canım çünkü o da rahat ediyor eğer kollarını sıkıştırmazsam kollarının hareketlerine sıçrıyor uyku uyuyamıyor ağlıyor,güzdüz uykularıda biraz uzasa gerçi 15dakikaydı yarım saate çıktı belki büyüdükçe uzar bunada şükür...

herkese iyi haftalar diliyorum bu arada...

kundak yapınca ben kötü oluyodum bağlamış gibi oyüzden hiç yaptırmıyodum anneme şimdi de kollarını bile sıkıştırmaya gelmiyo hemn basıyo yaygarayıı
konağını dediğinz gibi zeytinyağ sürdüm banyodan önce, kaynanam yıkarken eliyle iyicene ovuşturdu siz yıkayamıyosunuz diyoo halbu ki ondan diilmişş kaynana iştee :)
ama o yıkayınca geçtii :) inşallah tekrarlamaz bide saçlarını kestik eşim tıraş makinesi almış ben tuttum o tıraş etti keltoş oldu yani oğluşumuzz :)
nezala tsira beste abla çooookkk geçmiş olsun inşallah atlatırsınız hastalıklarınızııı ...

beste, nette nerede izliyorsun programı bulamadım ben.youtube baktım sadece..

merhaba kızlar...
hepinize teşekkür ederim. tsiraa nerelede diye meraklanmaya başlamıştım. iyi oldu haberler vermen. vallahi bizim bebişler hep aynı desenize..
ben de kundak yapıyodum arasıra. bizimki de ellerini çıkaramayınca basıyor yaygarayı. sonra üzüldüm. bıraktım. ama babası uyuturken arasıra yapıyor. yoksa el kol hareketi bebişimi uyutmuyor.

elifcim sana da geçmiş olsun canım. herkes hasta vallahi. ondan biz ev gezmelerine de gitmiyoruz artık. umarım emrenin de bişeyi yoktur. ardanında kakasında ilk doğduğunda kana benzer sümüksü bi parça görmüştüm. bi kaç kez takip ettim sonra görmedim. şimdi de köpüksü kakası var gibi geliyor. ama bezine sıkışıp mı köpürüyor anlamadım. bezi katlayıp altını temizlediğimde yaptığında farkettim. köpüksü kaka laktoz intolerinsinin belirtisiymiş. başlarda öyle bişey yoktu. şimdi de laktoz int. olur mu bilemedim. gaz çıkarmasında bi sorunu yok gibi.

pitoscum, canan da vermiş linki, trt nin sayfasında dinle- izle kısmında eğitici programlarda 2. sayfada var canım.

bizim bebişde de konak başladı. ben de zeytinyağı sürdüm banyodan önce. ama taramadım ya. bi sonraki banyosunda öyle yapayım.

hepinize ve bebişlerinize sağlıklı günler...

günaydın kızlar;

tsiraa meraklanmaya başlamıştım valla... offf bebeğim benim ya haklısın kardeş emre ile kayranın kaderleri aynı inşallah daha beterleri olmaz bunlarla atlatırlar... biz o buhar tedavisini günde 8 kez yaklaşık 3 ,5 hafta uyguladık evde her defasında kıyamet kopuyordu tabi....üstelik kortizonlu olanında gözleride kapatmak gerekiyor ona daha çok çıldırıyodu... nihayet bu pzt bitti ama hırıltısı devam ediyor...

kakamızdaki kan için dün üniversite hastanesine sevk edildik oradaki dr baktı makatta 3 tane çatlak oluşmuş ıkınmaktan.... kanama oradan olabilir dedi pomadlar verdi 15 gün içinde geçmezse eğer kolonoskopi yapıp barsaklara bakarız dedi inşallah geçer ya....

kundakmı oda ne benimki kıyametleri kopartır kollarını tutsak... ama uykuda uyuyamıyor kolları yüzünde orasıda bir gerçek... ellerini emme konusuna gelince benim ğlan olayı aştı iki yumruğunu birden ağzına sokmaya çalışıyor beceremeyincede tahmin edersinizki kıyametler kopuyor evde... susturmakda mümkün değil malesef...

bestecim laktoz int. zaman içerisinde gelişebilir canım bence kakayı takip et bir süre daha zaman zaman kaka görünümü değişebilir annenin yediklerine dolayısıyla sütün içeriğine bağlı olarak devam ederse şikayet o zaman bir tahlil yapılabilir....

TRT nin programını izledim.(4.ayı) güzel bilgiler var.saolun valla.yalnız ek gıdaya geçilebilir diyor 4.ayda.kiloya bağlı olarak mı geçiş yapacaz anlamadım..dr.umuz söyler zamanını herhalde.
bu arada bu aylarda bebeklere uyku arkadaşı edindirebiliniyormuş.blogcuanne.com da okudum.hatta bunun için diş kaşıyıcılı ufak battaniyeler varmış..kendi kendine uyması için iyi oluyormuşş.bir süre onsuz uyumuyormuş.sonraki yıllarda vazgeçiyormuş.alsak mı kızlar?? veya bi oyuncağını peluşlardan falan yatağına koysak mı(yatağa konulması gerekiyormuş).

selam kızlar..
2 gündür bizimki kıyametleri koparıyor. dün acildeydik. ama bişey çıkmadı. susturamadık diye götürdüm. gayet sağlıklı dedi. bugün yine aynıydı. napıcam ben ya. ya hep böyle giderse..

elifcim saol canım. ben de kakasının takibindeyim. alt açma bezine de boş yaptı ama o zaman köpüklü değildi.

ben kırkından sonra hastalanmadım. doktora sordum bir yıl sonra bile adet olabilirsin dedi. ne kadar da istemesem adet olduktan sonra spiral taktırcam sanırsam.ablam 4 ay sonra adet oldum demişti. bakalım biz ne kadar sonra olucaz. benimdoğumdan sonra matar oluşmuştu ilaç kullandım. şimdi de ilişkiye giremiyorum diye doktor östrojen içeren bir merhem verdi. emzirmeden kaynaklanıyormuş.

bi çocuk doğurdum ama kendimi en az 5 yaş yaşlanmış buldum.her yerimde bişeyler çıkmaya başladı. bel ağrılarım coştu. omuriliğe zarar vericem diye korkar oldum..off offf.
neyse kızlar depresyonik durumdayım. boğuluyorum iyice. lohusa sendromum geçmedi hala...

ben dün test yaptım bişi çıkmadı akşamda adet oldum çok şükür tabe daha vucüt kendine gelemedi biz kondom kullanıyrz ama insan yine de tedirgin oluyoo
beste abla o bel agrısı bende de var ya dogumdan sonra başladı hala devam ediyo
ee boşuna mı cennet annelerinin ayaklarının altındaa
dışarı çıkamıyosun ya beste abla ondandır belki benim gnelde ondan oluyo bi markete gitsem geçyoo

kızlar ya kırkınız çıktıktan sonra tekrar hastalandınız mı ben hastalanmadım hala korkuyorumm

bende hastalanmadım, süt verdiğimiz için olabilir.doğal değil mi içime kurt düşürdün şimdi bi araştırayım bunu:))

korkulacak bişi yok kızlar...hastalanmışsın canan ama hastalanmasaydın da bu durum çok normal bir yıla kadar olamayabilir bende hastalanmadım bu durumdan çok memnunum :))) ama sütünüz korumaz çok dikkat edin kaza kurşununa gitmeyelim bebişlerimiz çok küçük henüz...

bestecim geçen bir arkadaşım rüzgarı görmeye geldi tam da o güne denk geldi oğlum birden ağlamaya başladı yaklaşık yarım saat susmadı ama nasıl ağlıyor sanki etini koparmışsın ilk kez böyle bişi oldu ve oğlum normalde ağlamadığı için dehşete kapıldım bende ağladım arkadaşım şaşırdı neden öyle oldu bilmiyorum o günde gezmeye gitmiştik doktora sordum uyku saatini atladın mı dedi evet dedim seninki düzenli bir bebek huysuzlanmış dedi uyku saatlerine dikkat et dedi gerçektende dikkat ettim uykusu geldimi uyuyamadımı çok huysuzlanıyor dilerim bir daha öyle ağlamazlar bebeği kolit ve gazlı olan annelere allah yardım etsin ben bir kez yaşadım ne yapacağımı şaşırdım ve hıçkırırarak bende ağladım onunla içini çeke çeke uykuya daldı çok kötüydü...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…