Şubatta hamile kalanlar buraya..

selam annelerr
bizde 2 gündür gezmelerdeydikk hava soğuk ama portbebesine koyup iyicene sardım terlemişti bile biraz abarttım sanırımm :)
d vitaminini 4 damla veriyorum ben hemşire öyle söylemişti
beste abla benim oğluşta çok geriliyo boyu uzuyo diyolar ama bilemiyorm inşallah öyledirr ama her gerilmede uzasaydı ooo sırık olmuştu şimdiyee gerçekten etrafta çok bilen olunca insan deliriyo kocamın ailesi benim ailem sürekli bişeyler söylüyolar he he diyip geçiyoruz ne yapimm :)
haftaya bizim de kontrolümüz var bakalım kaç kilo olmuş oğluşumuz burnu sürekli tıkalı ya okyanus suyu kullanıyorum serum pek işe yaramıyo sanırım bi önerisi olan var mı ablam fısfıs al o daha iyi dedi ama bilemedimm

arkadaşlar selam, 5 yıldır evliyim ve bugün yaptığım gebelik testinde biraz silik de olsa 2. çizgiyi gördüm pazartesi kan testi ile de teyit edip doktoruma gitmeyi düşünüyorum allahım inşallah tamamına erdirir ve sağlıcakla kucağımıza almayı nasip eder bende de pıhtılaşma sorunu var hergün ben de iğne olacağım sanırım bir de geçen ay rahim filmi çektirmiştim sanırım süreci kolaylaştırdı, allahım şükürler olsun sana

selam arkadaşım ben de daha bu sabah hamiş olduğumu öğrendim tabiikiyatla çok sevindim çünkü bu hayatta bencilce davranıp kendim için yaptığım yegane şey olacak bebişim. kaygılanma olayı sanırım gayet normal her hamişin yaşadığı bir süreç. ben de duaları ediyorum. hem baksana sen daha tecrübelisin senin 2. bebişin. inşallah tamamına ererizzz

kimsecikler yok buralarda...
3 ay atagı dediginiz dogru galiba benım kız 2-3 gundur hiç durmuyor surekli bi mızmızlık hali var.
sizde durumlar nasıl.
havlarda cok guzel kendime pek guvenemiyorum ama yarına plan yaptım arkadasa gidicemmm.benden 20 gun sonra dogurdu.bakalım onun oglusu nasıl.

Büyüme Atakları

Bebekler, doğumdan sonra belli haftalarda beyin fonksiyonlarının gelişmesi dolayısıyla "büyüme atakları"" denilen dönemleri yaşıyorlar. Büyüme atakları sonrasında bebek yeni bir beceri sahibi oluyor. Beyin fonksiyonları gelişirken organizma da uyum sağlamaya çalışıyor bu gelişime. Organlarda büyüyor ve küçük bebeklerimiz daha sık ağlıyor uyku düzeni değişiyor, beslenme düzeni değişiyor. Bu dönemlerde bebeklerin daha fazla enerjiye ihtiyacı olduğundan çoğu bebek daha sık yemek yiyor ya da süt içiyor.

Bu dönemleri anne babalar dikkatli gözlemlediklerinde mutlaka arkasından bebeklerin yeni bir beceriye kavuştuğunu fark ediyorlar. Örneğin gülümsemeye başlamak, nesneleri tutabilmek, dönebilmek gibi.Özellikle ilk 1,5 yıl büyüme (gelişim) atakları daha sık ve yoğun yaşanırken ileriki yaslarda da büyüme atakları devam ediyor. Gelişim hızı yavaşladığından daha uzun aralıklarla kendini gösteren büyüme atakları her çocukta farklı etki gösteriyor. Kimi çocuk daha çok huzursuz, yorgun olurken kimi çocuğun sadece birden kıyafetlerinin küçük kalmasından anlaşılıyor büyüme atağı geçirdiği.

Yeni becerilerle birlikte algılama da geliştiğinden bebek ve çocuklar bu yeni becerilerle nasıl basa çıkacaklarını da bilemediklerinden bu dönemlerde çok daha huzursuz olup, ağlayabiliyorlar. En sakin bir bebek bile birden mızmız, ağlamaklı, memnuniyetsiz, olabiliyor. Sürekli kucak istiyor. Yenilikleri yasmaya başlayan bebek bu durumla başa çıkmaya çalışıyor. Yani bir adim geri atıyor. Ancak birkaç gün geçip de bebek, yeni becerileri özümseyip, gelişimine ayak uydurduktan sonra anne baba çocuğunun yeni bir şey öğrendiğini fark ediyor.

Birden bire, biraz hızlı yürüdüğünüzde, uçma yeteneğiniz olduğunu fark etseniz ne hissederdiniz? Bu durumla basa çıkmak için zamana ihtiyacınız olmaz mıydı ? "Aaa artık uçabiliyorum, ne güzel" deyip günlük hayatınıza devam edebilir miydiniz? Yoksa "Ne yapacağım simdi, ne kadar hızlı yürürsem uçabiliyorum, ya çok hızlı yürürsem ne oluyor, dengemi sağlamak için ne yapmalıyım" diye düşünüp, endişelenmez miydiniz?
"Ya uçarken birden yere çakılırsam ne olacak, ne kadar yükseğe havalanabiliyorum, ya sonra nasıl aşağıya ineceğim" gibi düşüncelerden uykunuz kaçmaz mıydı? Bir süre yeni yeni beceriniz sizi şaşırtmaz mıydı? Evet uçmak çok güzel bir yetenek olurdu, ama bu yeteneğinizi ilk fark ettiğinizde endişelenip korkmaz mıydınız?

İste çocuklarımız da her gün yeni bir beceri ile karşımıza çıktıklarında, aslında bu becerileriyle başa çıkmak için zorlanabiliyorlar Fizyolojik gelişimlerinin dışında, algılamalarına da ayak uydurmaları gerekiyor. Küçük bebekler yeni geldikleri dünyada kendilerini güvende hissetmeye çalışırlarken, daha büyük çocuklarda yeni öğrendikleri şeylerin günlük hayatlarında yarattığı değişikliklere uyum sağlamaya çalışıyorlar.

Büyüme(Gelişim) atakları kimi çocukta bir, iki gün sürerken, başka bir çocukta 1 hafta sürebiliyor. Böyle dönemlerde daha çok yardıma ihtiyaçları oluyor çocuklarımızın. Her zamankinden daha fazla ten temasına, sıcaklığa, ilgiye ve anlayışa ihtiyacı olan çocuklarımızı bu sancılı dönemlerde anlayabilmek için, büyüme ataklarının onları ne kadar zorladığını unutmamalıyız. Özellikle de çocuğa bakan anneler, bu zor dönemlerin sadece birkaç gün süren geçici bir süreç olduğunu bildiklerinde, zor günleri daha kolay anlatıp daha rahat olabiliyorlar.

Haftalar:
5.Hafta
8.Hafta-(bazı bebeklerde 9.haftada olabilir)
12.Hafta
15.Hafta(bu seferki atak dönemi 15 ile 19.haftada olabilir yada birkaç gün tekrarlayabilir)
23.Hafta(yada 26.Hafta)
34.Hafta(37.haftaya kadar sürebilir yada birkaç günlük sürelerle tekrarlayabilir)
42.Hafta(46.haftaya kadar)
51.Hafta( yada 52.)

(alıntı)

merhaba kızlar..
topiğe uğramalar azaldı sanırım. ama anca fırsat buluyoruz ya. benim oğlanın uykusu kuş uykusu olunca. yarım saatte yemek yemek, ev işleri ile uğraşmak, derlemek toplamak zor oluyor.

bence de doğru bu büyüme atağı denilen şey. bizde 12. haftayı bitirdik ve bu hafta oğlum çoook mızmızdı. ve elini fark ederek bir gelişim gösterdi. şimdiki en büyük oyuncağı 10 minik parmağı, ve elini yumruk yapıp takip etmek.sonrada bir ellerini birleştirip ağzına götürüp yalamak..uykuya dalmadan elini bulup yalamaya başlarsa ne mümkün geri uyuması. yataktan kaç sefer alıp daldırıp geri yatırıyorum anlatamam.. ayıca dün annemlere gittik. ablalar falan da vardı. iyi dedim biraz onlar bakar ben rahat ederim. ne mümkün. benim kucağımdan inmedi sıpa. kimsede durmadı. kendini sevdirmedi. bugünde komşum istedi ki siz rahat kahvaltı yapın diye. ne mümkün bastı yaygarayı. babasıyla benden başka kimsede sakinleşemiyor çocuk. napıcaksam. bana bu kadar kısa sürede alışmışki. başkasını istemiyor. çalışmaya başlayınca ne olucak bakalım.
bizde durumlar böyle..
sağlıkla kalın...

arkadaşlar bn bebeğimin kaç haftalık olduğunu bılemıyorum sanırım henuz çok yenı 8 haftalık olmadan ultrasyonda gozukmuyomuş kese gozuktu ama bebişim gözükmedi üzüldüm buna biraz benım gıbı olan varmı aranızda.bide bende kabızlık oluştu arkadaşlar ne yapmam lazım sizce

günaydın şekerler;

benim sıpada büyüme atağına girdi sanırım dün gece yarım saatte bir ağlayarak kalktı sonrada emiştik sabaha kadar hiç uykusuz işe geldim annem bugün ne yapacak bakalım sürekli kucakta kalmak istiyodu şimdi altını bile kucakta değiştirir olduk vay halimize böyle giderse....

birde burnu hep tıkalı balgamı var gene bronşiti tekrarlayacak diye korkuyorum valla bugün dra götürücem bakalım ne diyecek... canancığım ooo spreyler veya serumlar bi işe yaramıyor bencede... hatta ben iliadin bile kullanıyorum o bile açmıyor çocuğun burnunu galiba geniz eti var diye şüphelenmeye başladım... allahım aklıma mukayet ol sen

bu arada aramıza yeni hamiş arkadaşlar eklenmiş ne güzel geçen sene bizde onlar gibi heyecanlıydık inşallah zamanı gelince o güzel duyguyu yeniden yaşarız....

Merhaba arkadaslar, benim kizim uc bucuk aylik oldu, uzun zamandir nete giremiyordum Turkiye'de dogum yaptim benim icin zor bir surecti lohusa depresyonu gecirdim atlattiktan sonra yurt disina geldim burda hic kimsem yok surekli evde ve tek basima kizima bakmaya calisiyorum cok zorlaniyorum. Bir konuda yardiminiza ihtiyacim var son zamanlarda cinsel isteksizlik yasiyorum esime karsi sogudum aslinda herseyden sogudum ama en buyuk sorunum bu ve gunluk hayatima cok yansiyor bana bu konuda ne tavsiye edersiniz, yardimlarinizi bekliyorum. Simdiden tesekkur ederim...

bebeğin hemen gözukmemesı normalmı arkadaşlar korkuyorum

bebişleriniz hayırlı olsun senin ve topiğe yazan diğer arkadaşların..sizleri okuyunca o ilk heyecanlara geri döndüm..
bizim topiğin adı şubatta hamile kalanlar evet, ama 2010 yılı için..biz 2010 şubatta hamile kaldık, doğum yaptık hatta bebişlerimiz 4.aylarındalar..bu topikte de yazışmaya devam ediyoruz.özetle yazışma konularımız birbirine karışmaya başladı.bizimki bebek bakımı genelde çünkü.
bebeklerinizi sağlıkla kucağınıza almanız dileğiyle..

zor bir süreç olmuş senin için,doğumdan sonra eşinden soğuman ve diğer sorunların için yardım alabilirsin biz sana ne kadar yardımcı olabilirizki dilerim en kısa zamanda kafanı dağıtırsın kendine vakit ayır bebeğinle dışarı çıkmaya çalış bol bol kitap oku anca bunları söyleyebilirim canım...

ben ilk doktora gittiğimde 6.haftalıktı kese gözükmüştü erken ise gözükmeyebilir biraz beklemelisin doktor sana bilgi vermedimi gözükmemesi konusunda??

selam kızlar neler yapıyorsunuz havalar muhteşem izmirde hafta sonu dışarı çıktık bizde rüzgar ilk kez açık havada oturdu şaşkın şaşkın etrafı izledi çok hoşuna gitti,yarın misafirlerim gelicek bişiler hazırlıyorum umarım keyifler yerindedir sizler napıyorsunuz???

bizde bugün dr.a gittik oğluşum öksürüyodu hemen gidelim dedik şiddetlenmeden ibrumin cold verdi onu kullanıcaz ama hava gerçekten süperdi arabasına koyduk her zaman soğuk alıcak diye korkuyodum bugün korkmadım çok rahattım yaz gelse de rahat rahat çıksak dışarı
oğluşum 6,5 kilo 63,5 cm gelişmesi iyi dedi çok şükürr ...
şuanda babasıyla oynuyo ve hiç uyumaya niyeti yok beyefendinin neyse ki babası yarın öğlenci o bakıyo :) tabi ki ağlayana kadar...

canım kaç haftalık hamilesin benim oğluş 4.haftasında görünmüştü ama dr.çok ultrasona bakmadan önce çok erken görünmez ama bakalım biz dedi baktı ve görmüştü belli olmuyo cnmgörünmemesi normal yani ...

canım kaç haftalık olduğumu bılmıyorum kendı hesaplarıma gore 3 haftalık çunku ben pkoluydum adetelerım düzenli olmazdı doktorumda bılıyodu bunu geç döllenme olmuştur dedi.8 haftalık olan bır bebek ancak normal aşrtlarda gözukur dedi.gebelik kesesi gözüküyo zaten bebeğiin kalp atışı duyulmadı.moralım bozuldu brıaz doktor panık yapmaa dedi 3 hafta sonra gel tekrar bakarız dedi.

didemcim usg cihazının kalitesine göre en erken 6. haftada duyulabilir kalp atışları yani 3 hafta çoooookkkk erken canım moralini bozma lütfen... en net duyabileceğin hafta ise 8. haftadır canım biraz sabır lütfen...

bizde dün drdaydık hırıltılarımız arttı yine, burnumuz mühürlü akmıyor miniğim çok sinirleniyor nefes alamayınca, öksürükde başladı offf offf ama dr iii deyip eve geri postaladı bizi artarsa gelin dedi...ben hastalarıma böyle yapsam beni linç ederler vallaüstelik bize sabredin 2 ay sonra bişeyi kalmaz dedi şaka gibi ....birde çok besliyosun dedi 6800 g olmuş diye, ama benim kuzumun bu 1 kg zayıflamış hali diyemedim tabi...

2 gecedir çok huysuzuz yarım saatte bir emişiyoruz ve memede uyumak istiyoruz sanırım büyüme atağı evresindeyiz inşallah biran önce büyür yoksa çıldırıcam uykusızluktan ben...

tsiraa nerelerdesin yaaa? inşallah kayra kuzusu iidir çok merak ettim seni bi ses ver canım...

kızlar bende dondurulmuş embriyo hamişiyim tranfer gününe göre 15 günlük daha ama son adetim ayın 9 du ona göre hesaplarsak 4 haftalık galiba keseyi gördük dün çok şükür 10 gün sonrada kalp atışına gidicem bakalım inşallah herşey yolunda gider

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…