Şubatta hamile kalanlar buraya..

nazelacım sen sadece anne sutu mu veriyosun.calısıyosun ya bende haftaya ptesi baslıycam napıcam diye dusunuyorum.gerci okuldakiler ilk 2 saatımı bos bırakmıslar.ogleden sonra da 4.sınıflara giricem için 1 saat ara koyduk dun okula gitmiştim.ama 4 saat ardı ardına var 3 saatte bi emiyordu simdi napıcaz bakalımmm

su baslıgı da 2010 subatta hamile kalanlar diye degiştiremeyiz dimi???

biz ayrı bır konu mu acsak eskiler olarakkkkk kızlarrrr??????????

2010 kasım anneleri .
daha net bir baslık oldu hem.

diye bi baslık actım.oraya yazalım biz karısmaz yeni gelenlerle.

msj atayım dedim herkese her 10 dak.bir msj atabilirsiniz dedi.

Son düzenleme:
2010 kasım anneleri .
daha net bir baslık oldu hem.

diye bi baslık actım.oraya yazalım biz karısmaz yeni gelenlerle.

msj atayım dedim herkese her 10 dak.bir msj atabilirsiniz dedi.

smilingfaces galiba seninle aynı gün doğum yaptık kızımın adını bende derin düşünüyordum daha sonra duru koyduk sormak istediğim kızının kg ne kadar?galiba kızlar biraz daha zayıf oluyorlar birde tualet durumu nasıl ?kızım günde 3 kere yapardı şuan fitil vermezsem 4 gün yapmıyor yeterince doymuyormu ki anlamadım sende durumlar nasıl

2010 kasım anneleri diye bir topik var zaten canım o isimle olmaz kapatırlar...

hiç bakamamıstım hakkaten oyle bi konu varmıs..biz kaldıgımız yerden devam edicez o zaman desene...o konu cok karısık soyle bı baktımda bi suru kısı var.

fahriyeciğim valla yettiği yere kadar anne sütü yetmezse mama takviyeli yuvarlanıp gidiyoruz biz ben sabah 7:30 da even çıkıyorum 16:00 da evde oluyorum bu süre için 240 - 250 cc anne sütü bırakıyorum annem 2 - 2,5 saatte bir veriyor eğer yetmezse bıraktıklarım mama takviyesi yapıyor...sen benden daha şanslısın canım en azından bebişin daha büyükken işe başladın ve süt sağabileceğin zaman aralıkların var benim öyle bir zamanım yok malesef 2 hasta arasında 5 dk fırsat bulsam kapıyı kilitleyip sağmaya çalışıyorum bu arada gelen hasta olursa ara verip hastayı alıp bir sonraki boşluğu fırsat kolluyorum çin işkencesi anlayacağın...

süt sağmak için belli bir saat aralığına gerek yok 4 saat bekleyebilir sütün merak etme tatlım sadece ğöğüs pedi koymayı unutma ben bugün unutmuşum kazağım bembeyaz rezalet bir durumdayım off offf.. birde yanına buz aküsü ve soğutucu çanta almayı unutmaki sağdığın sütleri sağlam bir şekilde derine götürebilesin.. sağdıktan sonrada eve dönene dek buzdolabının dondurucusuna koy tatlım...

haaa unutmadan işe başlamadan 2 günlük süt sağıp bırak mutlaka eve nolur nolmaz diye... allah yardımcın olsun kabusa hoşgeldinnnn.:2:

ben biraz sagmaya basladım koydum buzluga.okulumla evımın arası 5 dak.bilerek okula yakın aldık evimizı cocuk olunca kolaylık olur diye sanırım ıyı dusunmusuz.salı ve cuma gunu ardı ardına 4 saat dersım var diger gunleri bosluklu yaptırdım ki geleyim omrum yollarda gececek bu donem gecsınde.seneye zaten ek gıdalara baslamıs olucazzz

insanı calısma telası sarıyor valla.kıyafetlerde olmuyor 9 kilo gitti daha 8 kilom var.
bakalım calısınca gidecek mi???
biberonla sutu içiyorlar memeyide emer di mi?ondan cok korkuyorum

Son düzenleme:
birkaç gündür misafir ağırlıyorum, e tabii bilg.da hayal oluyor..izmir de hava bahar havası gibi.2 gündür rahatca dışarı çıkarıyorum..ev bebeği dışarıda uzun süre kalınca şaşkın şaşkın etrafa bakıyor:)
fazla yazamayacağım, aklımdayken topiğimize sahip çıkalım..birbirimizi kaybetmeyelim.sağlıkla kalın.kolay gelsin.

,insanı calısma telası sarıyor valla.kıyafetlerde olmuyor 9 kilo gitti daha 8 kilom var.
bakalım calısınca gidecek mi???

bende de 5 kilo fazla var.bütün pantolonların 38-40 beden idi.gelmiyor şimdi.inşallah işe başlayımcaya kadar bedenim küçülür.yoksa alışverişe çıkmam gerekecek off off.emzirmeye devam kızlar her emzirmede 300 kalori gidiyormuş:)

fahriyeciğim valla sen çoookkk şanslısın 5 dk için ömrüm yollarda geçecek denirmi ben hergün 120 kmden fazla yol yapıyorum bide beni düşün...senin zaten süt sağacağın 2 gün var desene onda bile sağmaya gerek yokki 4 saat aç kalabilirler merak etme canım. ha bu arada benim oğlum nuby biberonla besleniyor ve emmeyide bırakmadı şükür tabi bunda seninde çaban önemli tatlım ben bazen kucağımda hoplatarak veya zıplayarak bile emziriyorum

bu arada gebelikte aldığım bütün kilolar gitmişti doğumdan sonra hatta 49 kg düşmüştüm ama süt olsun diye yemeye yüklenince şimdi yine 55 kg oldum (doğuma girdiğim kilo), haliyle hiçbir kıyafet olmuyor gebelikte aldığım beli lastikli pantolonlar haricinde şimdilik onları giyiyorum bende ama bir an önce zayıflamam lazım azıcık az yesem sütüm azalıyor ooofff....

elifciğim eğer her emzirmede 300 kal gitseydi ben şimdi görünmez kadın olurdum herhalde dün gece oğlum ağzından memeyi bir saniye çıkarmadı sabaha kadar emiştik hiç uykusuz işe geldim hala aynı kilodayım ama yaaaaaaa

şekerler bu arada oğlumun burnu hep tıkalıydı ya dün otri bebenin burun aspiratörünü aldım eve gelince önce burnuna sprey sıktım ardından aspire ettim. oğluşumun hiç akmayan burnundan bi dolu mümük çıkardık valla garibim dün gece rahat bir nefes aldı. ama bu sabahda boğazları şişmiş halde uyandı bize yine dr yolları göründü sanırım...

gecmis olsun canım yaa.tez zamanda ıyılesir umarım.

bende de avent ın biberonu var daha once 2 kere vermıstım durmadıgı zamanlarda.cok akıtmıyordu ucu bakalım allah yardımcımız olsun artık.

Son düzenleme:
benım kızımda belirtiler cıkmaya basladı.arastırdım bırazzz

Eğer bebekler konuşabilselerdi; dişlerini çıkartırken söyleyecekleri ilk şey “Anne diş etlerim çok acıyor” olacaktır.

Tabii ki bunu söyleyemeceklerine göre anne-babaların bebeklerinin diş çıkarması sırasında onların ağzında gözüken bazı işaretlere dikkat etmeleri gerekecektir.
Örneğin; tükürük akışında artış, huysuzluk, dişetlerinde kızarıklık/morluk, uykusuzluk ve iştahsızlık.
Diş çıkarırken bebeklerdeki bu ilk işaretler 3-4 aylıkken görülmeye başlayabilir. Bebeklerde ilk süt dişleri genellikle 6.-16. aylar arasında sürerler.

Peki bebeğinizin diş çıkartırken rahat etmesi için neler yapmalısınız;
Öncelikle diş çıkarırken yukarıda belirttiğim semptomları dikkatle izleyin ve çocuğunuza bu dönemde yüksek dozda ŞSİ (Şefkat Sevgi İlgi) vererek onun huzursuzluğunu azaltın.

Yumuşakça bebeğinizin dişetlerini temiz ve soğuk bir bezle masaj yaparak temizleyin.

Bebeğinize soğuk ve plastik olmayan bir kaşık verin. Kaşığı bebeğinize çok soğuk (donmuş olarak) olarak vermeyin. Bir süre buzdolabında kaşığı tutun ve serin bir şekilde bebeğinizin ağzında kızarıklık olan yerlerde dolaştırın.

Bebeğinizin diş kaşıyıcılarla oynamasına izin verin. Diş kaşıyıcının soğuk olması çocuğunuzu rahatlatacaktır. Bebeğinizi bu esnada yalnız bırakmayın. Burada dikkat edilmesi gereken; diş kaşıyıcıların donmuş bir halde bebeğinizin ağzına koyulmaması olacaktır. Donmuş diş kaşıyıcılar çocuğunuzun dudağına veya diline yapışabilir. Ayrıca diş kaşıyıcıların plastikten değil kauçuktan yapılanını tercih edin. Çünkü plastik diş kaşıyıcıların üzerindeki düzensiz yüzeyler (kopmuş parçalar veya keskin yüzeyler) bebeğinizin ağzını yaralayabilirler.

Tüm bunlara rağmen bebeğinizin sıkıntısı geçmiyorsa mutlaka diş hekiminiz veya pedodontistinize danışarak; ağrı kesici pomatları kullanabilirsiniz. Unutmayın ki bu pomatların düzensiz ve sıkça kullanımının bebeğinizin çeşitli organları ve özellikle karaciğeri üzerine olumsuz etkileri olabilir.

Çok şükür kan testi sonucum dün çıktı ve hamile olduğumu kesin öğrendim.. Çok güzel bir duygu Allah isteyen herkese yaşatsın....

merhaba kızlar...
elifcim, allah kolaylık versin canım sana.. senin durumunu gördükçe her seferinde takdir ediyorum vallahi. sende hem sabır hem de iyi bir azim var. umarım emre de tez zamanda iyileşir. benim oğluş da da öksürük var ama az olduğundan dr a götürmedim. ara sıra da hapşuruyor. burun tıkalığı bizde de var. serum sıktığım zaman yıkıyor ortalığı. otri bebeyi ben de duydum. kullananlar pek bi memnun. şimdilik serumla temizliyorum açılıyor. eğer zorlanırsam ben de alırım.
benim de doğum iznim bitti. senelik izinlere başlıyorum. biraz da raporla nisan 15 e kadar evdeyim. sonra da 3 ay ücretsiz izin alıcam. 8 aylık olunca artık kolaylamış olurum sanırsam. Allah yardımcımız olsun.
yeni hamişler bebişleriniz hayırlı olsun.
kızlar haklısınız topik konusunda. 2011 şubat hamişleri ile karışmaya başladı. isterseniz başka bi topik açalım bebek bakımı başlığından. eskiler ordan devam ederiz.
bizde de dün bi dolu misafir vardı. benim oğluş bi yere gidince ve birileri gelince hep huzursuz oluyor. sadece ben de duruyor. bazan ben bile susturamıyorum. drlarda bilmiyorlar. gazdandır diyip geçiyorlar vallahi. ondan dolayı götürüp perişanlatmak istemiyorum.

benden bu kadar....
hepinize sağlıklı günler...

arkadaşlar ben sizi hamilelikten beri takip ediyorum benimde 3 aylık erkek 12 kasım doğumlu bir bebeğim ve 11 yaşında bir kızım da var. Bebek büyütmek hem çok zevkli hemde çok zor sizin yaşadığınız sorunları bende yaşıyorum ALLAH hepimizin çocuklarını korusun

bestecim övgülerin için teşekkürler canım, sabır ve azim konusunda haklısın canım her zaman zor işlerden mutlu olmuşumdur hiçbir zaman yatayım düşüncem olmamıştır hayatta, üstelik bu kadar işin arasında birde tezimi yazmam gerekiyor ama nasıl vakit bulacağımı bilemiyorum hastanede kalabalık valla 5 dk fırsat yok... sizlerin bile farkına vardığı bu perişan halimin bitek eşim farkında değil ne zaman yorulduğumu yıprandığımı söylesem, ondan destek istesem bana ne yapıyosunki bağ mı bağışlıyosun sanki diyor veya böyle olacağını biliyordun sen istedin çocuk sahibi olmayı diyor.. off allahım sabır ver bana... boşansam oğlum ileride beni neden babasız bıraktın dermi acaba? diye düşünmeden edemiyorum.neyse başınızı şişirmiyeyim dertlerimle.

kızlar yeni bir topik konusunda sizlerle hemfikirim bu işden anlayan biriniz açıverin yeni bi sayfada hep birlikte oraya taşınalım bizde...yoksa bu karışıklıkta kaybolup gidicez...

beste süper valla Arda kuzusu askere giderken başlayacaksın nerdeyse işe ama senin için işe dönmek çok zor olacak çünkü arda artık senin yokluğunun farkına vardığı dönemde yanından ayrılacaksın canım buda sana ve kuzuna çok koyacak bence 6. ayda başla derim yani arda daha henüz bişilerin farkına varmadan tabi en iiisini sen bilirsin ben fikrimi söylemek istedim sadece..

kızlar bu arada tsiraya dün msj attım ama dönmedi burayada gelmiyor çoookk meraktayım bugünde dönmezse tel. edicem inşallah iiilerdir.

fahriyeciğim emreninde yaklaşık 1 aydır tükürük salgısı arttı önceleri ağzında baloncuklar yapacak kadardı ama son günlerde ağzından akıyor resmen sanırım benim minik sıpam dünyaya gelmedeki sabırsızlığını diş çıkarma konusunda da gösterecek... henüz diş etleri kızarmadı ama eline ne geçirse ağzına atıyor kaşınıyor diş etleri galiba....

bizimkide dun gece 2 saatte bir emmeye kalktı.bende yoruldum haliyle alıskın degiliz yaaa.işe de baslıycam boyle olursa naparız bilmem...gunduzde pek uyumadı bugun sureklı konusmak ve gezdırmek ıstıyor keyfı yerınde uyku yok nerden buluyor bu kadar enerjıyı bilmiyorummm...ben yoruluyorum o yorulmuyor yavvvvv...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…