Şubattaki isteme olayı yalan oldu bir akıl verin ne yapayım ben?

işte paylaşamıyodur muhtemelen. ama zamanla bu fikre alışabilir. yine de babanızı siz daha iyi tanırsınız. ve de sizin ara arama demenizden ziyade bence çocuğun da devreye girmesi lazım. onun hareketleri nasıl babanız olumsuz diye geri çekilecek mi yoksa mücadele edecek mi?

anneniz biraz nasil diyeyim girisken gozu kara olsaydi birazcikta benim annem gibi cazgir olsaydi olur bu is benim esimle evlenmem de problemli oldu ama babamin hakli sebepleri vardi. benim saglik sorunum yeni yeni duzelmisti bir de esim farkli bir kulturdendi. bir de ben calismiyordum kendi ayaklarimin uzerinde biraz durmami istiyordu. (hala calismiyorum o ayri ) yani sirf kendi egosu icin bu is olmaz demedi. hic bir zaman hayir bu is olmuyacak demedi. sadece biraz beklememizi istedi. ama dugum zamanida bize cok testek oldu babamin sayesinde borcsuz evlendik ki hala da destek olur babam. ama annem de esimi tanidigi sevdigi icin bastirdi biraz. baban icin sert konustuysam kusura bakma

Belki de babaniz eve olan maddi desteginiz kesilmesin diye isi yokusa suruyordur ,
Babanizla konusavbilecek akli basinda bir ailke buyugunuz var mi ,
Dayi, amca gibi sonucta ki ailesini durumu acar ,ya erkek gelir tanisir ya ailesiyle gelir tanisirlar ,
Sonrada istemeye gelinir ,
Tum bunlar olmusken bile babaniz hayir diyebilir ,olumsuz tavir sergileyebilir,
Eger kasit varsa olur da hani ,
Acikcasi bende ayni seyleri yasadim ,erkek arkadasim once geldi tum asileyle tanisti ,sonra 3 kere daha geldi ,resmen pispisladi ,bayramda ailesiyle geldi ,
Hem tanistilar hem istediler ,nisan tarihi soran kayinpedere sonra karar verirler dedi ,
İsrarla tarih istenince ,bana soruldu ,ortalik kartisti babamla kayinvalidem gunu begenmedi ,ortalik iyice gerildi ,nisanlandik oyle boyle ,
Nikah tarihi ,esyalar alinmisken,ayrildik,
Kissadan hisse babanla konus ,derdi neyse ogren ,acikca yuva kurup anne olmak istiyorum,vebalim ustune de

Bence açıkça babanı karşına alıp konuşmalısın. Babama ben sevgilimi şu kadar zamandır tanıyorum. Onunda işi gücü var benimde işim var. Onun ailesi onay verdi. Bizde çok istiyoruz hemen düğün olsun demiyoruz zaten sadece adı konsun rahat edelim. Onumuzdeki süreçleri değerlendirelim. Ben ondan başkasıyla zaten olamam hislerimiz beklentilerimiz karşılıklı. Ailesi seni aramak istiyor rızan olmadan çat kapı gelmek istemiyorlar bir konuş tanış. Zaten hemen evlenmicez gibi konuşarak yumuşatabilir aklına girebilirsin bence canım

Cidden ne yapayım ben, babamı alıp karşıma konuşsam erkek tarafı neden muhatap olmuyor da senin arkana saklaniyorlar oluyor. Erkek tarafı arasın yine de ne diyorsa onlara mı desin nasıl olsa?

Bence babanızla konuşun, evlenmeye kararlı olduğunuzu gösterin. Gerekirse bu söylediğinizi aynen babanıza da söyleyin.

Bence ilk önce annenizle konuşun o babanızdan niye istemediğini öğrenmeye çalışsın o olmadı sevgilinizin ailesi aramadan önce babanızla konuşup yumuşatmaya çalışın.Babalar kıyamaz kızlarına benimki de baştan ona söylemedim annem biliyor diye kızmıştı ama alıştı sonradan.Genelde kız babaları bu konularda trip atıyor benim çevremde de

Yazın bu mesele konuşulduğu zaman sevdiğim aldı biletini kalktı geldi memleketime "babanla konuşma istiyorum sen üzülme arada kalma, kızacaksa bana kızsın sorun değil" dedi. Abimin numarasını istedi verdim önce abimle arayı yumuşatmak istedik çünkü babamın fikirlerini abim çok etkiler. Aradı abimi tabi ki karşılık olumsuz oldu. Sonra ben babama söyledim vay efendim nasıl gelirmiş öyle iş mi olurmuş da. Kısacası sevdiğim bilmediği şehirde bir başına kaldı ne beni gönderdiler yanina ne de onu kabul ettiler eve. Aklıma geldikçe gözlerim dolar hala, hak edilmeyen bir muameleye maruz kalmak üzüyor insanı.

Babamı hala anlayamadığım için sevdiğim de ne yapacağını şaşırmış durumda ne yapsa suç gibi, nereden tutsa elinde kalıyor.

Ah be canım annem karışıyor mu ki bir şeye, aman beni dahil etmeyin baban sen gidince bana patlıyor sonra diye diye soyutluyor kendini her şeyden. Yazın güya işte babam kendisine soylemedigimden dolayı kızmıştı baya, sadece bu olsa şimdiye kadar sindirmesi gerekirdi hala daha neyin hesaplaşması inatlaşması işte onu anlayamıyorum.

Hepsini dedim inan ki, nişan bile olmasın ben sadece aileler bir tanışsın istiyorum ilişkimiz bir resmiyet kazansın tek isteğim bu, bir buçuk yıla yakın görüşüyoruz birbirimizden emin olmasak gelip sana bunları anlatır miyim? Dedim. Yok yine de yok yani.

Bana "ailesi neden aramadi benim muhatap kabul edeceğim kişi onlar, sen neden burada açıklama yapıyorsun arkanda mi bekliyorlar" gibi sacma sapan laflar etti. Bir kız sevdiğini anlatmadan huyunu suyunu nereli olduğunu ne iş yaptığını bir izah etmeden erkek tarafının geldiği nerede görülmüş diyorum, ben anlamam öyle yapacaklardı diyor gel de delirme yaaa. Sırf bu sözünden dolayı hiç karışmak istemiyorum aile arasın pat diye bir gün onlara yapsın madem izahını diyorum.

Maddi yönden çok beklentisi yoktur 'ona göre' ama iki senedir yavrum sen de evleneceksin bizde elde avuçta yok düğününü nasıl yapacaksın sen bize gönderdiğinden yarisini kenara koy birikim olsun demişligi yoktur. Dogalgaz dösettik bir ay oluyor daha, koltuk takımı aldık evi yeniledik falan filan ben de saf gibi zannediyorum ki şubata hazırlık yapıyor! Beklentiye girmeyeyim diye de haber yolluyor sağolsun.

Senin haklı sebeplerin varmış ve şu anda babana hak verebiliyorsun ama inan ben hiçbir şekilde anlayamıyorum. Yahu kızın gelmiş 25 yaşına yaza 26 olucam hatta, mesleğini eline almış iki buçuk yıldır neredeyse çalışıyor, evleneceği kişiyi de bulmuş ki cidden Allah ondan razı olsun sevdiğimi yerlere göklere koyamam ben, bir tanısa ben bu çocuğa neden bu kadar işkence etmişim diyecek yani o kadar eminim. Sevdiğim de 26 yaşında askerlik bitmiş, mesleğini eline almış şu saatten sonra o da ben de bir yuvamiz olsun istiyoruz çok mu bu istek

bu arada 26 yasinda evlendim. yasinda yerinde aslinda canim bol bol dua et insallah tez zamanda kavusursunuz birbirinize

Gidin babanızın yüzüne çat çat söyleyin madem, çünkü böyle istiyor! Sevgilim var, şu kadar zamandır birlikteyiz, sizinle tanışmak istiyor diye söyle bari yüzüne yüzüne. Bakalım ne yapacak? Yok annesine söylemiş, bana söylememiş. Ne kadar nazlı babanız yani. Tövbe Yarabbi.

Vermeyin destek mestek. Bir çöpüm bile yok diyorsunuz. Çeyizinizi düzün. Sonra çok zorlanırsınız.

Reactions: anu

Cocuk mucadeleciyse cok iyi afern ona. yalnz abiniz niye istemiyor ona anlam veremedm. cocukla ilgili olumsuz bi durum mu var duydular filan?

O zaman tek çare erkek tarafının araması gibi gözüküyor. O zaman da baban ters tepki verirse kabul etmezse bence de eve yardımı kesmelisin. Çeyizimi yapmaya başladım birikim yapıyorum dersin. Bu işten böyle kurtulamayacağını anlar. Erkek arkadaşını tanıyıpta istemese vardır bir bildiği diyicem. Ama daha hiçbir şeyini bilmeden görmeden duymadan böyle davranması çok yanlış. O zamanda kızının böyle tepki vermesini hakediyor demektir. Bazı insanlar yeni nesile ayak uyduramıyor. Halbuki tanısa görse içine sinmediği şeyleri sana söyleyebilir, kızı kimle görüşüyor nasıl biri öğrenebilir. Tanımadan direkt evlendirmek daha mı iyi yani? Dediğim gibi erkek tarafı arasın olumsuz olursa para yardımını kesip çeyizine başla derim. Öyle ya da böyle para gelmeyeceğini de bilsin, seninde kendi yolunu çizdiğini görsün.

Tahmin ettim. Ailen para kaynağı kesilmesin istiyor. Kusura bakma ama olay bu

Sorma canım içi boş sebeplerle oyaladikca oyalıyor. Şubat tatiline yakın erkek tarafının aramasına karar verdim çoğunuz da destek verdi çok sağolun, diğer türlü benim kendi başıma altından kalkamayacağim bir hal almaya başladı durum. Arada kalıyorum iki ailenin birbiriyle irtibatı yok, olan bana oluyor. Babam tribi bana atar, kızar bağırır çağırır saygımdan bir şey demeyeceğimi bilir çünkü. Erkek tarafına söylesin ne söylemek isterse artık hakkımda hayırlısı inşallah işler iyice sarpa sarmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…