- 25 Ağustos 2016
- 2.769
- 6.333
- 158
- Konu Sahibi birdelimuallime
-
Tahmin ettim. Ailen para kaynağı kesilmesin istiyor. Kusura bakma ama olay bu
Cocuk mucadeleciyse cok iyi afern ona. yalnz abiniz niye istemiyor ona anlam veremedm. cocukla ilgili olumsuz bi durum mu var duydular filan?
Vermeyin destek mestek. Bir çöpüm bile yok diyorsunuz. Çeyizinizi düzün. Sonra çok zorlanırsınız.
bence erkek tarafı arasınCidden ne yapayım ben, babamı alıp karşıma konuşsam erkek tarafı neden muhatap olmuyor da senin arkana saklaniyorlar oluyor. Erkek tarafı arasın yine de ne diyorsa onlara mı desin nasıl olsa?
O zaman tek çare erkek tarafının araması gibi gözüküyor. O zaman da baban ters tepki verirse kabul etmezse bence de eve yardımı kesmelisin. Çeyizimi yapmaya başladım birikim yapıyorum dersin. Bu işten böyle kurtulamayacağını anlar. Erkek arkadaşını tanıyıpta istemese vardır bir bildiği diyicem. Ama daha hiçbir şeyini bilmeden görmeden duymadan böyle davranması çok yanlış. O zamanda kızının böyle tepki vermesini hakediyor demektir. Bazı insanlar yeni nesile ayak uyduramıyor. Halbuki tanısa görse içine sinmediği şeyleri sana söyleyebilir, kızı kimle görüşüyor nasıl biri öğrenebilir. Tanımadan direkt evlendirmek daha mı iyi yani? Dediğim gibi erkek tarafı arasın olumsuz olursa para yardımını kesip çeyizine başla derim. Öyle ya da böyle para gelmeyeceğini de bilsin, seninde kendi yolunu çizdiğini görsün.
Geçenlerde onu düşündüm ne bir oyalı yazmam var kenarda ne bi pike takımım ne başka bir şeyim elde var sıfır! Koydum kafaya gittim çeyiz dükkanlarına hatta ceyiz bölümüne konu dahi açtım ne yapsam diye tencere seti kahvaltılik seti yemek takımı çatal bıçak takımı şu bu ne varsa işte onları bari alayım yavaştan bir kenardan başlayayım dedim fiyatı da iyi geldi bana alacaktım ki, salak kafam anneme sor dedi sorduğuma pişman etti beni 'hayiirrrrr ne gerek var şimdiden alma sakın sakın' diye bir tepki verdi sormayın. Ne bir hevesim kaldı ne bir heyecanım soğuttular beni her şeyden
Hıh işte aynen de öyle ben ne yapacağımı bilemiyorum ki erkek tarafına kalsa çoktan aramışlardi ama ben engel oldum hep. İlk Olaylar söyleneceği zaman kız konuşmaz mi ailesiyle ben onu anlamıyorum işte ben bir yumusatayim bir benden duysunlar dedikçe işler çıkmaza girdi.Bnce cok asiri tedbirli davraniyosun.
Baban kendi agziyla demis " bi telefon bile acmaya tenezzul etmiyorlar" diye.
Oysaki anliyorum seni, onlar ariycak ama sen aratmiyorsun.
Ben baban olsam bende gorduklerime inanirim, ortada bi telefon acip arayan yoksa acaba benim kizimmi kendi kendine gelin guvey oluyor derdim.
Dedgim gibi cok temkinlisin.
Yarin ilk is sevgilinin ailesi babani arasin.
bence erkek tarafı arasın
herhalde babanız onlara da hart hurt yapmaz
veya sevgiliniz arasın ya da önden kendi tanışmaya gelsin bi kendini sevdirsin
Babanız şubat olayını nereden bilecek ki şubatta bir şey olacaksa da olmasın diyor onu anlamadım. Ayrıca işi gücü yerinde biriyse neden istemiyor elle tutulur bir nedeni olması lazım yoksa hiçbir baba aman kızım evlenmesin dursun demez tamam zordur babalar için ama bu kadar da inat edilmez. Alın babanızı karşınıza adamakıllı ciddi bir şekilde konuşun
Aklima geldi yaziyim.
Senin yaptigin aynen suna benziyor.
Kuzenimin oglu okul cikisinda " anne arkdasimin evine oynamaya gidebilirmiyim noluuuurrr" diye naz yapiyor.
Kuzenim tamam anliyor oglu cok istiyor, ama bakalim karsi taraf ne istiyor?
Belkide arkdasi hic hevesli degil bizim oglanla oynamaya, belkide annesinin isleri var.
Kuzenim o anneden " buyur gel yavrum, cok seviniriz gelirsen" kelimesini duymazsa cocuguna nasil onay versin?
Seninkide oyle B birdelimuallime
Baban senin cok hevesli oldugunu goruyor.
Ama karsi tarafin hevesini goremiyor, o yuzden biricik kizina tamam diyip hayaller kurup havalara ucurup yere cakilmasini istemiyor.
Dedgim gibi en once sevgilinin ailesi aramali babani ve seni cok sevdiklerini ve gelin olrak istediklerini bildirmeli.
Öyle mi dersin ya? Yazın benimle konustu kavga etti olmadı sevdiğim gelmek istedi olmadı. O zaman aileler girecek devreye artık. Ya ben neden sevdiğimin ailesini katmadım işin içine ilk başta biliyor musun? Şimdi önce kız niyetini ailesine açıklar, aile de kimdir necidir ne iş yapar nasıldır diye kızdan bilgi almaz mi? Sonra erkek gelir bir kendini tanıtır sonra da aileler tanışmaz mi ben mi yanlış biliyorum. Benim babam iste daha sevdiğimi anlatma safhasında bağırmaya başladı onlar gelecekti sen neden konusuyosun gibi, sonra da iyice çıkmaz bir hal aldı olay.
Dün benim kız hastaydı, okula göndermedim, ben de işten izin aldım evde gelin konseptli bir program izledim.
Bunu kaça aldın, şunu kaça aldın muhabbeti vardı, yemek takımı 2000-3000 tl
Yuh dedim mobilya alır gibi.
Herşeyden fazla da ucuz gibi görünen ufak tefek şeyler para tutuyor. Yok baharatlık takımı, servis seti, leğeni vs vs.
Bence siz yavaştan taksite girin, depolayın bunları. Aileniz biraz bencil gibi görünüyor buradan. Kendinizi koruyun, sınırlarınızı çizin.
Aynende oyle.
Kzum sen merak etme baban coktaaaaann arastirmistir aileyi.
Eger baban " hala aramadilar" diye sikayet ediyorsa bu demek oluyorki aramalarini bekliyor. Eger aileyi uygun gormeseydi " aramasinlar hic, defolup gitsinler, onlara vericek kizim yok benim" demezmiydi?
Baban istemeye istemeye onayi verdi aslinda.
Ama simdide bi ilerleme goremiyor erkek tarafina dair.
Seni biliyor, sevgilini goz ucuyla seziyor hala benim minik kizimin sevgilisi varmis olayini kabul edemezken. Ama karsi tarafi bilmek istiyor. Ne kdr isteniliyor benom kzim bilmek istiyor.
geleceğini düşünseler kazandığın paranın tamamına el koymazlardı. kusura bakma acı konuşuyorum ama ailen için sadece parasın. tekrar kusura bakma. böyle örnek çok gördüm. ailen seni evlendirmeyerek paranı alabilecekleri kadar alacaklar. dertleri çocuğu beğenmemeleri değil emin olNe zamana kadar böyle olacak peki insan evladının geleceğini evliliğini de hesaba katmaz ki ya
Kusura bakma belki biraz sert olacak ama
ailen altın yumurtlayan tavuğunu kesmek istemiyor.
Tek sorunları bu.
Biraz onlara bakmanı istiyorlar.
Annenin alacağın şeylere hayır hayır çok erken demesinden bile
belli oluyor.
Çünkü şuan borca girersen onlara gönderdiğin para azalacak.
Evlendikten sonra zaten göndermeyeceksin
o zaman alırsın kendin ödersin kafasında.
Saygı, anne, baba adı altında sesini çıkarmadığın ve
sessiz kaldığın sürece daha çok arada kalırsın sen.
Saygısızlık yap demiyorum ama bir insan babasının karşısına
geçip açık açık konuşabilecek kadar da olmuş olmalı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?