Suçluluk duygusu..

- Lavinia

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2019
2.050
1.600
133
Arkadaşlar merhaba. Hemen konuya girmek istiyorum.

Bizim senelerdir uzayıp giden bir ev alma muhabbetimiz var. Bundan 3,4 sene önce de ablamlarla beraber aynı sitede ev beğenmiştik. Gidip baktık ve ben nedense eve ısınamadım. Ablam çok beğendi ve komşu olacağımız için de çok olumlu baktı eve. Ben neden bilmiyorum ama istemedim halbuki ben ablama daha düşkünümdür. Neyse onlar parayı denkleştirdi ama bizim 50 bin gibi bir açığımız kaldı o dönem borç alacak kimse de yoktu açıkçası. Ben de eve pek olumlu bakmayınca eşim de uğraşmadı belki zorlasak alırdık ama üstünde durmadık. Ablamlar da almadılar. Öyle konu kapandı ve sonra ev fiyatları uçtu gitti zaten. Geçen sene ev aklıma düştü ablama dedim ki çok pişmanım keşke alsaydık orayı ya da en azından siz alsaydınız dedim. O da “nasip işte düşünürken olur mu olmaz mı diye sizden haber beklerken de ev gitti” dedi. Üzüldüm açıkçası kafamda sürekli bizim yüzümüzden alamadılar gibi bir düşünce oluştu. Şimdi biz nasipse ev alma yoluna girdik istediğimiz gibi bir ev bulduk şuan süreç devam ediyor. Ablama söyledim hayırlı olsun sevindim güle güle oturun vs dedi ama sesinde bir burukluk vardı hissettim. İnşallah size de nasip olsun dedim bizim için hayal gibi bir şey artık dedi ve ben şuan ev aldığımıza bile sevinemiyorum içim çok huzursuz Duygusal ve hep kendimden önce başkalarını düşünen, her durumda kendimi suçlayan bir yapım var malesef olay benimle ilgili olmasa bile. Düşünmek istemiyorum ama durum bu engel olamıyorum kendime.

Ablanız neden size sormamış haber beklemek yerine? Siz eve ısınamadım demiş miydiniz? Bence bunu size yüklemesin boşuna.

Ablanız sizle oturmak zorunda değildi. Kendisi çok beğendiyse alabilirdi. Neticede şuanda da birlikte aynı yerde oturmuyorsunuz değil mi? O işin bahanesi olmuş biraz. Bence üzülecek bir durum yok.
Evet şuan hala uzak oturuyoruz. Haklısınız, ben çok duygusal düşünüyorum ama engel olamıyorum kendime. Biraz da onun beni rahatlatmasını bekledim sanırım
Ablanız neden size sormamış haber beklemek yerine? Siz eve ısınamadım demiş miydiniz? Bence bunu size yüklemesin boşuna.
Ben ısınamadım demedim malesef bende de hata var. Aslında yüklemiyor belki de ben zaten suçluluk hissettiğim için en ufak lafı bile öyle anlıyorum belki bilemiyorum

Canım nasip kısmet her şer görünende bir hayır vardır belki ablanla komsu olman hayalinde ki kadar güzel olmayacaktı bunu ancak Allah bilir . Umarım ikiniz içinde daha hayırlı olan olur

Canım nasip kısmet her şer görünende bir hayır vardır belki ablanla komsu olman hayalinde ki kadar güzel olmayacaktı bunu ancak Allah bilir . Umarım ikiniz içinde daha hayırlı olan olur
Haklısınız, bunu bende çok düşündüm belki yakın olsak bu kadar iyi anlaşamazdık diye. Çok teşekkür ederim amin inşallah

Sizden niye haber bekliyor beğense alırdı
Nasip biraz bu ev işi
Beraber bakınca öyle oldu sanırım bir de net olarak beğenmedim demeyince. Ama gerçekten de nasip işi şimdi bakıyorum niye beğenmemişim mis gibi evmiş diyorum ama demekki nasip değilmiş ki ısınamamışım.

demek ki nasiplerinde yokmuş o ayrı da siz de keşke eve ısınamadığınızı söyleseymişsiniz. sizden haber beklediklerini biliyordunuz sanırım, söylemeden bekletmek çok hoş olmamış tabi. yüksek ihtimalle bundan dolayı da bir tık üzgün.. çünkü o zamana göre ev fiyatları aşırı arttı. siz şu an alabiliyormuşsunuz onlar da "keşke o zaman onların fikrini beklemeden alsaydık" diye düşünüyorlardır. ama kısmet böyleymiş. üzülecek bir şey yok. hayırlı olsun eviniz:)

Evet bende bunlardan dolayı suçluluk duyuyorum ve kendime kızıyorum keşke açık açık söyleseydim diye onlar sonra yine çok ev baktılar hatta birinde tapudan döndüler keşke o olsaydı ben yine bu kadar üzülmezdim en azından aldılar derdim ama nasip teşekkür ederim

üzülmede haklısın. bende önce karşımdakini düşünürüm. nasip değilmiş etrafınızda takip edin onlarada bulursunuz, alırlar inşallah.

Bu işlerde nasipten ötesi yok. 1,5 yıl önce ev sattık, satmayıp tutsaydık şimdiki ederi çooook yüksek olacaktı
Amaaa aynı şekilde bir de ev aldık, alırken iki bölgeye baktık, birinden alsaymışız deprem vuracakmış.

Hayırlısını dileyin kardeşiniz için de

Gerçekten sizden haber bekledikleri ve siz istemediğiniz halde işi beklemede bıraktığınız için alamadılarsa acayip ayıp olmuş bence .
Aynı yerde oturmak istemeyebilirsiniz,isteyip evi beğenmemiş olabilirsiniz hepsi doğal hakkınız ama ablanlar cevap beklerken işi muallakta bıraktıysanız eğer çok çok yanlış.
Ablanın “
“nasip işte düşünürken olur mu olmaz mı diye sizden haber beklerken de ev gitti”
Dediğine göre siz mani olmuşsunuz gibi duruyor

Demekki o ev sizin nasibinizde yokmuş. Hiçte kendinizi suçlu hissetmeyin, anne babanizda olsa, kardesinizde olsa yakın yerde oturmayın, mesafe iyidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…