Karşınıza sizi gerçekten seven bir adam çıktığı zaman o şımarıklıkları siz de yapabilirsiniz . Tabi ilişkilerde hep ben değerliyim hissini karşı tarafa hissettirmek de çok önemli . Genelde kızlarımız bunu yapmayı başaramıyor .
Takipteyim bunu çok fazla yaşıyorum, hatta geçmişime baktığımda dediğin gibi yapmadığım şeyler bile benim üstüme yıkılmış, suçlanmışım bunu fark ediyorum. Kaybetme korkusundan bence, mesela bir arkadaşınızla yaşarsınız ama arkadaş bu zaten edilinilmesi nispeten hayatının aşkını bulmaktan daha kolay ama ya karşındaki erkek hayatının geri kalanını geçirebileceğin biriyse ve hata yapıp kaybediyorsan? Bana bir ara normalde olması gereken şeyler, ayrıcalıklar bile yapılınca yapılması lütufmuş gibi geliyordu. Sonra dedim noluyoruz zaten birbirine değer veren insanın yapması gereken şeyler bunlar.
Sanırım kaybetmekten korkmamak, ne istediğini net bilmek; ilişkim olsun diye değil istediğim şekilde davranılmak,davranabilmek için ilişki yaşamak lazım.
Son günlerde zor oluyor yaparken bile acı çekiyorum resmen ama taviz vermemeye başladım. Önceden dayanamaz mesaj atardım, artık istediğim şekilde davranmıyorsa tavrımı koyuyorum gönlümü alana kadar. Yoksa da yoluma bakıyım diyorum
Bach remedies'i bi araştırsana.
Romantik ilişkilerinde özgüvensizsin demekki.
Belli standartların olsun ve bunların olmasından suçluluk duymayıp taviz verme.
Toplumsal öğretilerimiz bu şekilde değil mi... bir eve gidilir ev temiz değilse hemen evin hanımı süpürmemiş diye düşünülür. Evin erkeği Evde paşa mı yani?? Ya da çocuk bir hata yapar, hemen denir ki annesi yetiştirmemiş. Yuvayı dişi kuş yapar. Erkek kuşun fonksiyonu yok :) biz böyle görmüş böyle yetişmişiz kültürel kodlarımız böyle. Kendini çekip çıkarmayı başarmış olanlara ne mutlu!!
araştırmacı kişiliğin bu kadar mı Velvette?Çeşitli çiçek yağları falan çıkıyor öyle aratınca googleda ama
araştırmacı kişiliğin bu kadar mı Velvette?eveet yağlar biliyorum, ama mood tedavileri için. Çok kullanıp memnun olan var, takıntı için, huzursuzluk için, konsantrason eksikliği vs gibi. Her çiçek özü bir şeye karşılık.
Avrupa'da ezcanelerde çok satılıyor. Benim de memnun kalan arkadaşlarım olduğu için tavsiye ede. Sen yurt dışında değil miydin? Bir iki damla suya katıp içiyorsun.
Çocukken çok mu suçlandınVelvette
Bulduk işte kaynağını. Bende de durum aynı babam ve eşim taban tabana zıt. Evde bardak kırılsa kızar eşim ise hiç umurunda bile olmaz bardak bende babanın bize yaptığını kendime yapar yer bitiririm karşında seni tolere edecek bi ADAM lazımBabam fazla eleştirel bir adam.
Birbirimizi severiz ama iletişim kurma yolu bile eleştirmek.
O bunu benimle ilgilenmek olarak görüyor, hani ebeveynim biraz eleştireyim, şunu şöyle yap böyle yapma vs diyeyim diye.
Ama ben gıcık oluyorum böyle yaptığında.
Şimdilerde hee deyip geçiyorum veya kapatıyorum konuyu ama küçükken öyle değildi tabi.
Ne bileyim o kadar başarılı oldum hala tebrik eder ama arkasından hep bir ama vardır, aa şimdi gelecekte de böyle olman lazım, şöyle yapman lazım.
Ya bi' bırak şu ana sevin dimi
Yok
anladım bana da resmen aldattın damgası vurulmuştu benden hoşlanan biriyle normal muhabbet ettim diye ve bunu arkadaşlarına da öyle yansıtmıştı, herkes beni suçlamıştı. Herkes üstüme gelince bir an ben bile inanmıştım aldattığıma. Sonra parladım geç de olsa, tek tek özür dilediler.Benim son ilişkideki iyi adam kriterim: "Çok iyi adam bana saldırmıyor"
Bu cümleyi kurdum ahahaha
Arkadaşım da dönüp dedi ki "Velvette zaten saldırmaması gerekiyor, olması gereken bu"
Nasıl çarpıklaştıysa kriterlerim.
Doğru, haklı olabilirsin, belki de altındaki düşünce budur.
Ya soyut şeylerden de bahsetmiyorum ben mesela somut hareketler, eminim yapmadığımdan ama yine de yıkmaya çalışıyorlar üzerime.
Mesela bana atar gider yaptı "Facebook kurcalam, şifre alma bunlar evlilikte falan olacak şeyler, öyle şeyler yapamazsın" bana diye
Halbu ki bir kez hiçbir sevgiliminkine bakmam, annemin babamınkine bile bakmam ben telefonuyla, tabletiyle yalnız kaldım yine hiç dokunmadım
O zaman huop huop öyle bir şey mi yaptım diye parladım
Kendimi savundum yine sinsi sinsi güldü
Resmen böyle bir şeyi üstüme atacaktı, bunu o eski sevgilim de yapardı mesela, böyle suçluluk hissimle elimi kolumu bağlayacaktı
Ben de çok geliştirdim sanıyordum bu konuda kendimi baya saf saf inanıyorum ya
Annem hep der zaten, başkasının söylediğini neden gerçek gibi alıyorsun hep diye
Kadın haklı
Ayrıca son konunu hatırlıyorum o adama dönme sakın
Mesela orada da o herif suçlu
Kendini suçlamıyorsundur inşallah
Bulduk işte kaynağını. Bende de durum aynı babam ve eşim taban tabana zıt. Evde bardak kırılsa kızar eşim ise hiç umurunda bile olmaz bardak bende babanın bize yaptığını kendime yapar yer bitiririm karşında seni tolere edecek bi ADAM lazım
Bizdeki bu kafa varken o zor biraz kendi kendime yaptığımı düşman yapmaz kiÇok şanslısınız, çünkü zayıf yönünüzü görüp kullanmaya çalışmayacak insan sayısı çok azdır ya da bana denk gelmedi, inşallah bana da olayları büyütmeyen birisi denk gelir:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?