Suçluluk hissi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

İşte o suçluluk hissin ağır bastığı için onu bile sorgular konuma getirmişler, birden fazla kişinin de baskısı olunca.

Arkadaşların suçluluk duygunda mı önemli anlamadım? Evet onu ben de düşünüyorum, karşı taraf pata küte meselelere dalıyor sonrasında hiç umru bile değil, ben bu pata küte şeylere cevap verince bile suçluluk duyuyorum.

Bence kes, böyle dönmeyeceğim, umrumda değil derken birden içine çekilirsen? Büyük nimet yapmamış ayrıca, benden istesen ben de indiriverirdim sana dizi bölümü, bunu da büyük bir şey gibi anlatmıyordur inşallah :)

Ay evet böyle işte.
Halbuki o gün olanları biri şuraya konu diye açsa, kendine acıman mı yok bu adama ezdiriyorsun kendini derdim.
Ama kendime gelince, yoh, ben anlayışsızım, ben yaptım, ben ettim.
Eşoğlubeşkulaklar da anlıyor zayıf noktamı vuruyorlar.
Ayrıca sen naptın haber var mı senin düdükten?

Erkekler böyle aşağılık özellikleri var işte.
Bu da onlardan biri.
Hayır sadece bir kez konuştuk,dostça bitirdik daha da aramadı :)

Yaranamıyoruz napsak diyor
Arkadaşlarım demişim de mesajları okudukça ben de şunu fark ettim; benim babam da çok eleştireldi. Tuzu koyduğum yer konusu bile sıkıntı olurdu. 90 aldıysam 95 100 alabilirsin derdi. Eksiklerimi söylerdi. Anormalmişiz gibi davranırdı. Güya teşvik amaçlı yaptığım her şeyde eksik bir şey bulurdu. Sanırım kaynak bu en azından benim için

özgüvenin ve özsaygin düsük.
baska bir aciklamasi yok.
kendin bir iliskiden ne istedigini bilmedigin sürece kuru yaprak gibi savrulursun.
her insanin beklentileri, mutluluk duydugu yasam tarzi, haz aldigi iliski boyutu farklidir. önemli olan senin ne istedigin.
kendini suclamak yerine hayatdan ve ronmantik bir iliskiden beklentilerini özetle ve bunlara göre davran.

Erkekler böyle aşağılık özellikleri var işte.
Bu da onlardan biri.
Hayır sadece bir kez konuştuk,dostça bitirdik daha da aramadı :)

Ben de bu yönümü güçlendiricem bir daha biriyle flört etmeden, istediğim özelliklere uymuyorsa ben de bye demek istiyorum :)
Sevindim hadi oradan başına bela gelmeyecek, kurtuldun

Aman al işte hemen sana gömsün zaten
Ay evet, aynısı ya Badem Cicegi de böyle dedi bak, üçümüzün babası da aynı tip, üçümüz de aynı çıkmışız ondan olmasın
İşin kötü yanı bir de kötülük yaptığının farkında değiller, iyi bir amaçla yaptığını düşünerek yapıyorlar bunu, dediğin gibi teşvik sanıyor.
Ben fark ettim ki naparsam yapayım hep eleştiri ve ama gelecek.
Anlatamıyorum da, tamam baba artık şu ana odaklanalım diyorum susturuyorum.

Başka konularda değil ama ya sadece bu romantik ilişkilerde böyle.
Ne bileyim insanlar arkadaş kazığından falan bahsederler ben hiç öyle şeyler yaşamadım çünkü resti çekebiliyorum veya başarıma vs güveniyorum.
Ama kendime karşı acımasızım o var, bir de ne istediğini bilememek konusunda haklısınız.
Kriterlerim kötüymüş bugüne kadar onu fark ettim.
Kriterim pek yokmuş hatta, var demişim ama umut etmişim sadece.

Ben de bu yönümü güçlendiricem bir daha biriyle flört etmeden, istediğim özelliklere uymuyorsa ben de bye demek istiyorum :)
Sevindim hadi oradan başına bela gelmeyecek, kurtuldun
Bütün ilişkilerinde böyleysen ve bunun farkındaysan kendini güçlendirebilirsin.
Sonuçta sende rahatlızlık duyuyorsun bu durumdan. Uygulaman kolay olur :)

Ahaha aynen öyle,belayla hiç uğraşamazdım bu yoğunlukta :)

kendını kaptırma burnundan kıl aldırma. severse katlanır sevmezse yol alır bu mantıkta ol.

Yaa nasılda beni anlatmışsınız , kesinlikle bunu yenin sonra hayatınıza birilerini dahil edin , destek alın bu konuda hatta. siz yenmiş gibi yapsanız da insanlar çok acımasız ve zayıf noktanızı hemen farkediyor onun üzerinden işlerini yürütüyorlar .. ben evliliğimde çok sıkıntılarını yaşadım bunun yaşıyorum da ..

Babam eleştiri konusunda annemin zemzemle yıkanmış hali bu aradaYıllardır beni öyle eleştirmiş ki on yıldır evliyim hala atamıyorum ruhumdan iki senedir daha objektifim kendimi buluyorum yavaş yavas

Aynen en azından fark ettim ve şimdi üzerinde çalışıcam, çalış çalış bitmedi ne dram ne psikoloji varmış

kendını kaptırma burnundan kıl aldırma. severse katlanır sevmezse yol alır bu mantıkta ol.

Oraya evrilmeye çalışıyorum :)

Bir kere anladılar mı geri savaşması zor, çünkü siz iyileştirmeye çalıştıkça onlar vurmaya devam ediyorlar iyice sarmal oluyor mesele ama umarım siz de eşinizle olanı düzeltebilirsiniz ya çok acımasızca aslında : (

Babam eleştiri konusunda annemin zemzemle yıkanmış hali bu aradaYıllardır beni öyle eleştirmiş ki on yıldır evliyim hala atamıyorum ruhumdan iki senedir daha objektifim kendimi buluyorum yavaş yavas

Hadi ya
İki ebeveyn de sıkıştırmış seni böyle : (
Ben de yeni fark ettim ama en azından fark ettik ya bir yerde bir şeylerin yanlış gittiğini ki dediğim gibi sen şanslısın eşin kullanmıyor bunu sana karşı :)

Eleştirel yönümü ben ona karşı kullanıyorum ama çocuklarıma karşı da bazen içimden annem çıkacak diye korkuyorum Insanlar beni ezemez ya da haksız çıkaramaz öyle güçlü bir koruma kalkanı geliştirmişim ki dışarı karşı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…