Sucu

Elbette içeriye adım atma ihtimali. O an temizlik titizlik hiç düşünmedim. Sadece içeri girmiş olma durumu beni çok korkuttu.

Niyeti kötü olmasa bile ben de huzursuzlanırdım, bizim sucu da kapıdan içeri bırakır ve damacana kapağını açar mutlaka ama ben kapıda olurum. Siz de bu şekilde yaparsanız daha iyi hissederseniz hem de çabasına biraz bahşiş verirsiniz mutlu edersiniz.

Öncelikle bundan sonra bu tarz durumlarda parayı kapının hemen yakınında tutun. Benim ayakkabılık var, onun üstüne koyarım mesela. Bir tane de kimlik bulundururum orada, kargo gelince falan kullanmak için. Eğer bunlar dışında içeri girmemi gerektirecek birşey olursa da kapıyı tam kapatır öyle gider gelirim, kimseye güven olmuyor bu dönemde...

Ben market siparişini de sanaldan veriyorum. Poşetleri eşikten içeri bırakmak istiyorlar genelde. Halı yıkamada da aynı şekilde. Yani kadınların alması zor olur diye herhalde. Ama altları kirli oluyor diye ben istemiyorum. Adamı görür görmez, dışarıda bırakın lütfen diyorum. Bazıları alıştı artık... ama ilk kez gelen olursa hep içeri bırakmaya teşebbüs ediyor, sizinki de o niyetle koymuştur.

Bir de bu tarz durumlardan endişeleniyorsanız eşiniz geldiği zamana denk getirmek en iyisi. Eğer yaşadığınız yer varsa Migros ya da carrefourdan da suyu sipariş verebilirsiniz diğer ihtiyaçlarla birlikte. Gerçi 3 damacana edecek kadar çok miktarda getirmiyorlar. Belli bir limit var suda. Ama zaten 4 tane 5 litrelik 1 damacana ediyor.

Bana damacanalar hijyenik gelmiyor zaten. 5lik ya da 10luk en iyisi. Eşiniz de işten dönerken alabilir en yakın marketten.

Market alışverişini nasıl sanaldan yapıyorsunuz? Migros var evet telefon mu açmam lazım şu siparişi vermek için? Bu aralar tüp bebek tedavisinden dolayı evden dışarı çıkamıyorum ağrılardan. Eğer öğrenebilirsem bunları harika olur.

Teşekkür ederim yorum için. Böyle yönlendirici yorumları çok seviyorum

Sucu, dediğiniz gibi 3-4 saat sonra geliyor. Ben siparişi verdiğim gibi parayı portmantoya hazırlarım, boş damacanaları da kapının önüne koyarım. Madem bu kadar korkuyorsunuz, keşke siz de böyle yapsaydınız.
Ayrıca çok titiz olmamama rağmen ben bile o damacanaları yıkamadan asla mutfağıma sokmam.

Kadın bıle olsa güvenmem asla :/ içeriye bişi almaya gittiğınde kapını kapat geldiğinde tekrar açarsın.. Neler duyuyoruz neler dikkatli ol.

Ayni durumu ben de yasamistim adam koridora birakti kapiyi itip. Bende esime anlatmistim ama esim gec geliyor o yuzden mecbur soyluyordum. Birkac defa orta merdivene biraktirdim yukari cikarma dedim esim gelince cikartti. Sonradan anladim ki ben hamileyim diye adam yardim amaclo yapmis senelerdir suyu ayni Dam getiriyo sadece hamilelik donemimde bu tarz hareketi oldu

Bazen açmış olmak için konu açtığınızı düşünüyorum. Terör bölgesinde yaşayıp, bu kadar ayrıntılı olan bi insan, nasıl olurda sucuya para vermek için kapıyı açık bırakıp salona gider? Düşünüyorum mantığım almıyor.

Aslında yanlış yazmışım, Migros olması yeterli değil. Sanal market hizmeti veren Migros olması lazım. Sanalmarket.coma girin, oradan il-ilçe-semt seçerek bakın var mı yok mu diye. Semtinizdeki Migrosta olmasa bile bazen başka semtin dağıtım alanına girebiliyorsunuz.

Sipariş de telefonla değil İnternetten oluyor. Web sitesi ya da sanal market uygulamasından.

Bölgelere göre sipariş alt limiti değişiyor. Benim bölgem merkezi sayıldığı içim 60 lira mesela şu an. Ama başka şehirlerde 100-150 lira da olabilir. 60 lira üstüne 5 lira teslimat ücreti var, 100 lira üstüne 3 lira, 150 ya da 200 lira üstüne de ücretsiz teslimat oluyor.

Ama memnunum, soğuk zincire de dikkat ediyorlar ürünlerde. Dondurma bile sipariş verebiliyorum.

60 lira alt limit olunca suyu tek başına isteyemiyorum ama başka ihtiyaçlar da oluyor mutlaka. Hiçbir şey olmasa kenarda dursun diye bakliyat, deterjan, sıvıyağ falan alabiliyorum. Mikroskopu takip ediyorum, neler uygunsa alıp kenara koyuyorum. Migros marka bakliyatlar güzel oluyor mesela, yayla markanın fabrikasında üretiliyor, sadece marka değişik. Şekerini de aynı şekilde Torku üretiyor. Fiyat olarak da Migros marka ürünler, bim ve A101’in kendi markası olan ürünlerle hep aynı fiyat oluyor. Arada bir 60 lira üstüne indirimli ürün oluyor, bazen mesela 30 liralık çay alışverişine 10 lira money yüklüyor falan. BİM’den çok daha uyguna geliyor hem de eve kadar gelmiş oluyor. Meyve-sebze alırken ister kilogram ister adet olarak isteyebiliyorsunuz ve mesela olgun/sert olsun gibi belirtirseniz ona göre seçiyorlar.

Teslimat saati seçebiliyorsunuz, kapıda nakit ya da kartla ödeyebiliyorsunuz. Kapıda beğenmediğiniz ürünü iade edebiliyorsunuz. Ben çok memnunum kısacası.

Son düzenleme:
Iceri girmem gerekirse kapiyi herzaman kapatirim ben. Bu kadar korkuyorsaniz kapatsaydiniz. Agir olur o sular oyuzden koymustur iceri eger girecek olsa girerdi zaten o ara neyin niyetini sirguluyorsunuz?

Sizi anlıyorum. Haberlerde gazetelerde o kadar şeye şahit oluyoruz ki insan en ufak şeyde felaket senaryoları kuruyor kafasinda. Artık kimseye guven kalmadı. Adam size yardim etmek istemiş ama haber vermeden veya siz söylemeden de yapması yanlış olmuş. Düşünememiş.
Bu tarz bir şey olunca gorevliyi uyarmakta cekinmeyin. Sonuçta söylenmeden yapılmasin

A
Adamcağız iyilik yapmaya çalışmış.
Ayrıca bu kadar paranoyayla yaşanmaz. Kendinizi yıpratırsınız. Stres, vücudumuza en zarar veren şey. Komşulara bile kapı açmamak ne demek. Ciddi bir anksiyete ve paranoya göstergesi. Bakın kimseye bir şey olmaz, siz kendinize zarar verirsiniz. Rahatlayın. Dünya iyi ve güvenli bir yer Kötü insanlar olsa da iyi insanlar çok fazla

Bizim halici sucu hep girer koyar iceri.

Ama yine de ben evde yalnizken eve pek bir sey siparis etmem. Hele ki eve girilecek turdense asla...
Bu adam kotu niyetli degilmis ama bu devirde guven cok zor.

Bir insanın herşeyi mi sıkıntı olur ya, çok üzücü durumunuz sucunun bir adımlık hareketine bile bu kadar takılmanız. Eşinizin gerçekten böyle şeylerle uğraşmaya nasıl enerjisi oluyor, maşallah, inşallah bizim eşlerimiz de bu sabırda insanlar olur.

Adam kotu niyetli olmasa bile tedirgin olmakta haklisiniz

Bence size sorup iceri koymaliydi damacanayi

Siz yokken sizin arkanizdan iceri koridora girmesi yanlis.

Bence iyi niyetle yardım etmek istemiş adam. Ben ufak tefek br bayanım. Bazen kapının önüne koyuyorlar nasıl içeri alcam diye düşünüyorum. Bazen içeri koyarmısınız diye rica ediyorum. Çekinip söyleyemezsem kapıdan yuvarlayarak mutfağa getiriyorum. Başka türlü yerinden kıpırdatamam

genelde koyuyorlar içeri zaten adam iyilik yapmak istemiş ama düşünememiş sen oradayken koysa daha iyi olurmuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…