Her insanın olabileceği kadar tedirgin olmuşsun işte bence bahşiş almak için jest yapmıştır takma kafana ama lorentz kızma da bir şey soracağım adamın şişeleri koyma ihtimali mi daha çok canını sıktı yoksa pis ayakkabılarla içeri girmiş olma ihitmali mişakalaşıyorum yanlış anlama
Bundan sonra böyle yapacağım. Salona hazırlamıştım parasını ne zaman geleceğini kestiremediğim için. Boşuna günaha girdim ramazan ramazan. Gerçi eşime sadece korktum diye anlattım. Yine de adamı resmen suclamis oldum
Öncelikle bundan sonra bu tarz durumlarda parayı kapının hemen yakınında tutun. Benim ayakkabılık var, onun üstüne koyarım mesela. Bir tane de kimlik bulundururum orada, kargo gelince falan kullanmak için. Eğer bunlar dışında içeri girmemi gerektirecek birşey olursa da kapıyı tam kapatır öyle gider gelirim, kimseye güven olmuyor bu dönemde...
Ben market siparişini de sanaldan veriyorum. Poşetleri eşikten içeri bırakmak istiyorlar genelde. Halı yıkamada da aynı şekilde. Yani kadınların alması zor olur diye herhalde. Ama altları kirli oluyor diye ben istemiyorum. Adamı görür görmez, dışarıda bırakın lütfen diyorum. Bazıları alıştı artık... ama ilk kez gelen olursa hep içeri bırakmaya teşebbüs ediyor, sizinki de o niyetle koymuştur.
Bir de bu tarz durumlardan endişeleniyorsanız eşiniz geldiği zamana denk getirmek en iyisi. Eğer yaşadığınız yer varsa Migros ya da carrefourdan da suyu sipariş verebilirsiniz diğer ihtiyaçlarla birlikte. Gerçi 3 damacana edecek kadar çok miktarda getirmiyorlar. Belli bir limit var suda. Ama zaten 4 tane 5 litrelik 1 damacana ediyor.
Bana damacanalar hijyenik gelmiyor zaten. 5lik ya da 10luk en iyisi. Eşiniz de işten dönerken alabilir en yakın marketten.
Market alışverişini nasıl sanaldan yapıyorsunuz? Migros var evet telefon mu açmam lazım şu siparişi vermek için? Bu aralar tüp bebek tedavisinden dolayı evden dışarı çıkamıyorum ağrılardan. Eğer öğrenebilirsem bunları harika olur.
Adamcağız iyilik yapmaya çalışmış.Titizlikle ne alakası var hanımefendi? 2 sene terörün en yoğun olduğu şehirde yaşadım ben. Hâlâ güvenlikle ilgili kaygılar yaşıyorum. Bu şehire ilk geldiğim zamanlar kapımı komşulara bile açamıyordum korkudan. Şuan da buluttan nem kapma durumum var ve vicdan azabı çekiyorum içten içe adamın vebalini aldım diye.
Arkadaşlar geçen gün, 3 damacana su siparişi verdim. Geldi adam kapıya koydu suları. Ben de kapıyı hafif kapatıp içeri para almaya gittim. Salona gidince tıkır tıkır kapıdan sesler geldi inanılmaz korktum adam içeri mi girdi acaba diye bir sürü felaket senaryosu canlandı gözümde. Neyse parayı aldım kapıya doğru yürüdüm. Adam 3 damacanayi da koridora taşımış. Yanyana dizmiş böyle. Belli ki bir adımını da kapıdan içeri sokmuş. Ya da çok uzun boyluydu sokmamış da olabilir. Hemen parasını verip kapıyı kapattım. Akşam eşime anlattım. Eşim de bundan sonra suyu benim gelmeme yakın sipariş ver dedi. Öyle de yapıyorum artık .
Şuan da acaba adam iyi niyetliydi ben günahını mi aldım diye kendimi suçluyorum. Sağolsun içeri kadar almış suları, aile babası sonuçta, ekmek parası için uğraşıyor diye kafama çok taktım. Adamın arkasından konuştum vebalini mi aldım?
Bu arada adamı tanımıyorum hakkında yaptığım yorumlar tahmin sadece. Bir kere gördüm sadece başka da hiç görmedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?