sucum neydi ?

Canım çok sinirlendim Allah o adamı bildiği gibi yapsın.. Psikologun bu konuyu aileden birileriyle konuşman gerektiğini söylemiyor mu? Annene anlatmayı denesen? Bilmiyorum annen kaç yaşlarında bunu kaldırabilir mi? Ama bilmeli değil mi? Gerçi annen de zor günler atlatmış o konulara girmemişsin ve annenin üzülmesini istemiyorsun anladıgım kadarıyla.

Bu adam pedofili hastası aynı zamanda da işlediği büyü bir suç. Dayının çocukları var mı? Bunu onlara da yapmadıgı ne malum.. Ya da konu komşunun kızını taciz etmediği.. Bu konuyu gün yüzüne çıkarmak seni daha da üzücek belki bilmiyorum ya, şu an aynı şeylerin başkalarının da başına gelebilecek olması hissi beni çok kötü yapıyor.

Ayşe Arman'ın konu hakkındaki yazılarını okudun mu? Bir ara devamlı bunları yazıyordu. Mesela,

Ya sizin ocuunuzun bana gelseydi? - Aye ARMAN - Hrriyet

İğreniyorum insanlardan.. Ben küçükken sokakta oynarken bize yanaşmaya çalışan bir adam vardı. bizi devamlı apartmana çağırıyodu. Gitmiyorduk tabi. Öğretmiş ya büyüklerimiz yabancılar iyi davransa da gitmeyin diye. o bilinçaltına işlemiş gidemiyosun.. Gerçekten çocuklara bişeyleri açık açık anlatmak lazım. Bir gün annem camdan bakarken farketti. Polisi aradı. Polis birkaç gün bizim sokakta dolandı ve adam yakalndı. sonrasını bilmiyorum ilgilenmedik.. Muhtemelen salıvermişlerdir.. Çünkü şikayetçi olunmadı. Ben annemin yerinde olsaydım orada olay çıkarırdım. İşin peşini asla bırakmazdım. Hala anneme kızıyorum. O da babamdan korktugunu söylüyo. Komik türk insanı..

Şimdi bu durumu meydana çıkarıcak kuvvetin yok biliyorum. Böyle zamanlarda türkiye'de yaşadıgıma lanet ediyorum. Yurtdışında bu tip süreçler çok daha kolay ilerliyor. Ama sana git şikayetçi ol bile diyemiyorum. Linkteki olayda da göreceğin gibi. Ortada küçük bir kızın ifadesi varken bile defalarca üstüne gidiliyor ve uzun yıllar bekletiliyorlar... Ki küçük bir çocuk bu konuda yalan söyleyemez bunu da biliyorlar.

Allah sana sabırlar versin canım. Çok şanslısın ki evlenmişsin ve sorunsuz bir cinsel ilişki yaşabiliyorsun bu kadar büyük bir tavmanın ardından. Eşinin ve çocuklarının desteğiyle hayata sımsıkı sarılman lazım.

İnşallah ölmeden bu dünyada o adamın süründüğünü görürsün. Esas cehennem bu dünyada. Vebalini ödemeden hiçbir yere gidemez..
 
Eşine açıkça anlatmadıgını yeni okudum.. Bence bilmeli. Bu seni daha da rahatlatıcak..
 
buarada ; yasadıgınız bu cırkın saldırıyı burada yazmıssınız
ama anne babadan neden ayrı dustugunuz gıbı bır soruyu burada tanıdıklarınız olması sebebıyle acıklıyamıyorsunuz bu nasıl oluyor?
 

Tamam annesi çocuğu yanından ayırmamalıydı bunu anladık
Ama mesele annenin çocuğu güvenerek emanet ettiği kişinin yaptıkları
Konunun asıl sorun olan tarafı bu
Olabilir siz çocuğunuzdan ayrılamazsının vede haklısınız
Ama mecburiyetle ayrılanda olabiir varsayalımki annesi öldü
Yani o zaman kimi suçlayalım
Biz asıl konuya odaklanalım ve yan yollara sapmayalım lütfen
Asıl konu şuki küçücük bir çocuğa yapılan bir iğrençlik var ve bunuda şerefsiz dayısı yapıyor.
Arkadaşım senin bunda bir suçun yok daha ne yağadığını bile bilmiyorsun o yaşta
Ama sen psikoloğuna devam et ve nasıl desem manevi olarakta Allaha yönel; o zaman biraz daha nefes alabilirsin
İnan ne diyeceğimi şaşırıryorum kelimeler yetersiz kalıyor
Rabbim sana yar ve yardımcı olsun inşallah
 
Canım orası bizi ilgilendirmez. Arkadaşın üstüne gitmesek bu konuda daha iyi olmaz mı? Annesi de zaten sonradan bunun pişmanlıgını yaşamış yanına almış.. Ve muhtemelen gençmiş.. Dayısı bunları yaparken ananesinde nasıl bir vicdan varmış da görmemiş..

Az çok tahmin edebiliyoruz bir şeyleri. Anlattırmamıza gerek yok..

 
anne baba hatalı doğru ama nasıl bi şart onları bu kadar ciddi bi karar vermeye zorladı bilemeyiz...
hayat gerçekten bazıları için çok çok zor olabiliyo...
üstelik kadın kendi annesine ve kardeşine emanet etmiş...
bugün ben birine emanet etmek zorunda kalsam bende kendi anneme kardeşime bırakırım evladımı tabiki...
senin bi hatan yok tabiki ne olduğunun farkında bile değilmişsin zaten..
allah yardım etsin sana bu konuda..
unutmak zor tabiki hemde çok çok zor ama vardır mutlaka aşılacak bi yol..
 
üstüne gıtmek amacıyla sormadım bır acık vardı onu sordum onun dısında bısey demıyorum ve ıllada anlattırmak ıstemıyorum anladıgım halde - cunku anlamadım
 

bu benimde aklımı karıştırdı?

ayrıca dayısı olacak uçkuru kopasıca bunları yaparken kimse farketmedi mi ? bu bayanla o şerefsizin hal ve hareketlerini tutukluklarını..

artık ne kadar acayip değerlerimizi yitiren bir toplum olduk.sabah sabah cok tuhaf oldum..

bir de 5.sınıfta anlatıldı okulda demişsin arkadaşım ilkokulda bize hiç öyle şey anlatılmadı...:26:
 
Çok üzüldüm. Bence bu konuyu artık içinde tutma. Eşine anlat. Daha sonra diğer yakınlarınla paylaş. Sonra al eşini de, yanına git dayı olacak pedofilin ve yüzüne haykır yaptıklarını. İçinden ne geliyorsa yüzüne söyle o pisliğin. O esnada o sapığın karısı ya da çocukları ya da torunları varsa etrafta çok daha iyi olur. İçindeki zehri akıtmanın yolu seni sokan yılanla hesaplaşmaktır. Bugün değilse yarın, gelecekte bir gün bunu yapmalısın. Lütfen düşün, sapıkların cesareti varsa mağdurların da olmalı.
 
Büyük bi şaşkınlıkla okudum yazılanları. Şaka gibi inanası gelmiyo insanın, dayınız öz demi? Bunu yapan bırak dayı'yı adam olamaz...! :26:
 
göz yaşlarımı tutamadım,bir arkadaş demiş ya burda bunu okuyan herkes beddua edecek diye onlardan biri de benim.O adam müsvettesine...yaşınızı bilmiyorum ablamı demeliyim kardeşim mi bilemedim,üzülme demek dile kolay,keşke vijdanlarımız çok güzel olsa evlat böyle birşey diyince uydurma denmese, siz ailenize söyleyememişsiniz ama söylesenizde suçlu olurdunuz büyük olasılık, eskiden büyük büyük atalarımızın zamanında ve şimdi yurt dışında yaygın olan bir durum ülkemizde yaygınlaşsa yine ne iyi olacak, bunuda anneler yapabilir, yabancı ülkelerde 5 yaşındaki çocuğa kimse dokunamıyor, yanağından bile öpemiyor,isterse abisi olsun, zorla öpmek istediğinde çocuğa bağırması öğretiliyor, bizde ise yavrumm aa ne ayıp git bakalım emminin kucağına deniyor.asla olmaz olmaz dememek lazım,o onun abisi, amcası vırtı zırtı dememek lazım,kız çocuğuna nefsi uyanmayan tek kişi babası olurmuş ki günümüzde öyle daha beter sapkınlarda görüyoruz, ben ne yazıyorum allah aşkına kafamı toplayamıyorum özür dilerim,eğer gücünüz varsa o adamı şikayet edin,ben olsam ne yapardım? neden ben diye kendime değil ona sorardım.ve ahirette yakasına yapışacağımı söylerdim,rabbim size sabır versin,
 
Yahu soylemeden edemeyecegim, ne enteresan yorumlar gelmis.

Konu sahibesi burada kan donduracak cinsten bir olay anlatmis. Biri orada diyor ki bize okulda bunlar anlatilmadi, biri diyor ki ben cocugumu asla vermezdim sizinkinin verme sebebini illa kurcalamak istiyorum.

Amacim asla tartismaya girmek degil ama neden sacmaliklarla daha cok yoruyorsunuz konu sahibini? Neden bir de bunu izah etsin ki?

Konu sahibesi arkadasim, Allah yardimcin olsun. Inan ki uyanir uyanmaz bunu okudugum icin bile tum enerjim gitti sabah sabah. Sen neler hissediyorsun tahmin dahi edemiyorum.

Gercekten soylenecek soz yok gibi. Allah her seyi gorur ve asla hicbir seyi hic kimsenin yanina birakmaz. Sen musterih ol.
 

Aynen katılıyorum. Saçma sapan ve sahte konularla kafayı o kadar bozmuş ki üyeler, dedektifçilik oynuyorlar sanki. Açık bulmaya çalışıyorlar...
 
Aynen katılıyorum. Saçma sapan ve sahte konularla kafayı o kadar bozmuş ki üyeler, dedektifçilik oynuyorlar sanki. Açık bulmaya çalışıyorlar...

Dedektıfcılıkmı oynuyorum..




bu yorumu anlayamayan tek benmıyım

ilk cumlede dıyorkı benı burada tanıyanlar var o yuzden bundan haberdar degıller acıklayamam
tamam

sonra ne dıyor
anneden ve babamdan ayrılmak zorunda kaldıgımı bılıyorlar konusu gecıyor neydı o konu be dıyorlar o yuzden yazamam dıyor
nasıl yanı?
sen buraya bu kadar cırkın saldıraya ugradıgını yaz tanıdıklarını onemseme sonrada en ufak bır soruya cevap vereme

o yuzden benım ıcın konunun ınandırıcılıgı yok
 



hımm. ilginç bir yere parmak basmışsın.
konu sahibi arkadaşım,senin bu olayını(tecavüzü) kocan dahil kimse bilmiyor saklıyorsun.
ve,burada tanıdıkların var.
ve seni biliyorlarki anne babanın olayını o yüzden yazmıyorsun. okurlarsa öğrenmesinler diye.,
peki bu sakladığın ve eşinin bile bilmediği olayı yazarken onların okuyup bunu öğrenmesinden korkmuyor musun.
öğrenip eşinede anlatmalarından.
cute yazınca birden bu soru aklıma geldi.
bunu hiç düşünemedinmi konu sahibi
 
Son düzenleme:

senin kimseye anlatamamanı o kadar iyi anlıyorum ki; burada bile sebebini açıkladığın halde hala annenden niye ayrıldığını niye anlatamıyorsun diye üzerine gelen insanlar varken...

Neyse canım durumuna çok üzüldüm. Doğru söylemediğini hiç düşünmedim ki ergenlikte gösterdiğin tepkiler bile cinsel istismar yaşayan çocukların gösterdiği tepkiler.

Kendi çocuklarını düşün onları ne yaptıkları için suçlayabilirsin? Sen de çocuktun. Bilincinde olmadığın, anlamını bile bilmediğin birşeyi sana yaşatan bir beyinsiz sebebiyle seni kim ne cüretle suçlayabilir?

Bence de tedavine devam etmelisin. Bu aşırı korumacı tutumun çocuklarının da ileride psikolojik sorunları olmasına veya en iyi ihtimalle; kendi ayaklarının üzerinde duramayan özgüveni eksik bireyler olmalarına sebep olacaktır.

Bence "Çocuk İstismarı ve İhmalini Önleme Derneği"ne üye olup onlarla çalışmayı deneyebilirsin. Böylece seni yaşadıklarını yaşayan çocukların ileride hayata daha olumlu bakmalarını sağlayabilirsin ve bu da kendini daha iyi anlamana ve hissetmene sebep olur bence.
Veya yaşadıklarını yazabilirsin. Günlük gibi değil ama kitap gibi 3. bir ağızdan yazmak olaylara dışarıdan bakmanı kolaylaştırıp kendini daha iyi hissetmene yardımcı olabilir.

Bir insan (çocuklar da dahil) bilincinde olmadığı veya bilincinde olsa bile sonuçlarının olması gerektiği gibi farkında olmadığı hiç bir şey sebebiyle suçlanamaz. Psikologun seni daha iyi yönlendirecektir ama yüzleşmek sana iyi gelebilir belki de. Eşinle paylaşmakla başlayabilirsin. O hepimizden daha yakın sana ve seni olduğun gibi seven biri. Seni anlayacaktır. Senin bahsettiğin gibi suçlanabilecek hiç bir şey yok. Seni anlayacaktır derken neler yaşadığını anlayacaktır. Sonra da o adam müsveddesi ile yüzleş. Kendini paçayı kurtarmış sanmasın. Senin düşündüğün şeyleri düşünmeyi gereken kişi o. Bırak onun hayatı zindan olsun.

Umarım bunlarla başa çıkmayı başarabilirsin. Elimden gelen bişey olursa ( saçma gelebilir ama olsun) yarımcı olmak isterim. Ailenle mutluluklar dilerim.
 

Senin hiç bi suçun yok arkadaşım...asıl KİRLİ olan sana bu kötülüğü yapanlar!Böyle acı ve korkunç bir olayın karşısında seni "dışlayacak yada kötü tepki"verecek kimse yok burda..burda hepimiz birbirmizin derdine çare olalım yada bi nebze rahatlatalım diye yorum yazıyoruz..sende,zor ama artık kapatmaya çalış bu defteri..Allah yuvanda,eşinle ve çocuklarınla mutlu huzurlu yaşamanı nasip etsin inşallah..Allah'a emanet ol arkadaşım.
 
Son düzenleme:
Kanım Dondu
Şaşırdım ne diyeceğimi bilemedim :18:
O dayına ben bir elime geçirirsem
Nasıl yaparlar küçücük çocuğa ya aklım almıyor
Canım sen tedaviye devam et..
Eşinle paylaş herşeyi anlat..
Senin arkanda olsun ki kolayca atlat bu durumu..
RABBİM yardımcın olsun
 
Ben anlamıyorum bazen insanları. Neden bunu anlattın da annenlerin seni bırakmasını anlatmadın. Konu bu mu? İnandırıcı gelmedi yok o yok bu?

Konu sahibi bu olayı kimseye anlatmamış. Ama ilesinin olayını herkes biliyormuş. Ve büyük ihtimalle ilgi çekici farklı bir konu. Çok sık rastlanan bir konu değilse tabii ki onu okuyan tanıdık biri "aa bu felankes olmasın bak bu kadının da annesi babası şöyle böyle yapmış, bu da anneannesinde kalmış" diyemez mi?

Evet belki gerçek olmayabilir ( kişisel olarak değil farzı mahal diyorum) ama ya GERÇEKSE. İşim dolayısıyla çocuk istismarının psikoljik sonuçlarını biliyorum biraz ve kimsenin inanmayacağını, mağduru suçlayacağı düşüncesi de bunlardan ikisi. Siz ne yapıyorsunuz? Konu sahibi kimseye anlatamamış, belki sanalda da olsa paylaşmak onun için bir adım olabilecekken bu tepkiler nasıl düşünmesine sebep olacak sizce? Evet kimseye anlatmamalıyım bir şekilde yine insanlar beni suçluyorlar demeyecek mi?
 

bu cümleden sonra burada seni tanıyanlar başına geleni öğrenmiş oldu
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…