Suflem akışkan olmuyor.

İçine koyduğun kabın da etkisi var mıdır ya? Seramik bendekiler mesela, başka bir malzemede daha mı ideal oluyor acaba.

Hazırın içinden kap çıkıyor. Alüminyum dandirik kap çok etkili bir şey ama geçen sütlaç yaptım onlarla, o da pastane işi gibi oldu, seramiklerle/toprak ve fırın kaplarıyla hiç o doneyi alamamıştım.

Hazırın içinden kap çıkıyor. Alüminyum dandirik kap çok etkili bir şey ama geçen sütlaç yaptım onlarla, o da pastane işi gibi oldu, seramiklerle/toprak ve fırın kaplarıyla hiç o doneyi alamamıştım.

Bendekiler de porselen işte. Silikonlarda ben de aynı randımanın alınamayacağını tahmin ediyorum, silikonda normal kekler falan da daha hızlı pişiyor çünkü.

Bendekiler de porselen işte. Silikonlarda ben de aynı randımanın alınamayacağını tahmin ediyorum, silikonda normal kekler falan da daha hızlı pişiyor çünkü.

Silikon kek ve türevleri için son 10 yılın yalanı bence. Başka işlerde ne kadar seviyorsam artık kaçınıyorum fırında kullanmaya.

şimdi burdan site adı verirsem reklam olur canım.özel mesaj atıyım sana linkini.aynen atacağım linkteki tarif gibi yaptım.o kadının yaptığı bütün tarifler güzel oluyor.bide sen dene bakalım :)
Bana da atarmisin ? Canim cok cekti valla simdi.

Gecenlerde biri de gizleme konusu acmisti gene delirmistim.

Yar bana bi akışkan sufle tarifi allaseniz ya.
Çok fazla yüzlerce deneme de yapmadım gerçi, ama internetteki tarifler falan artık cıvığını çıkardı bu işin. Denemeden yazıyorlar falan, internetten tarif falan almıcam artık yeter yani.
Siz nası yapıyonuz bi anlatsanıza.
Hani şu malum pizzacılardaki gibi akışkan yapmak istiyorum.
Selam yalnız bir ayrıntıyı es geçmemek lazım. Pizzacılrda sufle diye satılan veya şu Burger Kingdeki volkan kek, (ki kendisi favorimdir) asıl sufle ortası biraz sulu olur ama öyle akışkan olmaz. Gramajlı sufle tarifim yok. Hep aynı kapları kullandığımdan, yapıyorum geçiyorum.
Ama gerçekten dert olarak görüyorsan, özelden yaz güvenilir bir kaç kitabım var gündüz gözüyle, onlardan bakar yazarım.

Iki kisilik ; 80 gr cikolata ,iki yumurta ,iki kasik un,1.5 kasik seker .Sekerle yumurtayi iyice cirp uNuda koy,bu arada benmari usulu cikolatayi erit ..o biraz iliyinca malzemeye kat oteki turlu yumurta pisiyo gibi kokuyor ..Ben folyo kaplara koyuyorum bir parca tereyagi ile yagliyorum bir fiskede un koyuyorum sallaya sallaya unu yediriyorum ..KaSelerin yarisina kadar malzemeyi Koy firina gore 7 dk pisir ters cevirip pudra sekeri dok afiyet olsuuuuuunnnnnnnn ☺

Yar bana bi akışkan sufle tarifi allaseniz ya.
Çok fazla yüzlerce deneme de yapmadım gerçi, ama internetteki tarifler falan artık cıvığını çıkardı bu işin. Denemeden yazıyorlar falan, internetten tarif falan almıcam artık yeter yani.
Siz nası yapıyonuz bi anlatsanıza.
Hani şu malum pizzacılardaki gibi akışkan yapmak istiyorum.
ama bu konu buraya ait değil konu sahibi. biraz dikkat

Back
X