- 7 Kasım 2013
- 14.758
- 35.997
- 598
- Konu Sahibi meredithgrey
-
neyi anlamiyorum yahu
kör degilim ki görüyorum suan tl nin durumunu :)
ki ben sizi alintilamamistim zaten.. sizin konunuza cevap yazmadim. okudugum yorum üzerine genel bir cvp yazdim. biliyorum cunki sürekli gurbetcilerin suclandigini .. kiskancliktan iste.
bende onu bunu birakin ve üretin diyorum :)
Tüm gurbetçiler suçlanmıyor yalnız. Orda bir maaşıyla burda beş yıldızlı otelde tatil yapıp, arabasının bagajını alışveriş poşetleriyle doldurup, burda yaşayan, emeğinin karşılığını alamayan, farkındalığı yüksek insanları nankörlükle, hainlikle suçlayan asalaklar suçlanıyor. Üretim diyorsunuz, neler kapandı neler satıldı. Dondurma çubuğunu bile ithal eden bir ülkeyiz biz. Çiftçi kendi tohumunu ekince ceza alıyor biliyor musunuz? Üretim alanları bir bir betona çevrildi, kim elini kirletmiyor acaba. Sürekli burda yaşam mücadelesi veren insanları suçlamaktan vazgeçin. Tüm yılını yurt dışında geçirip burda ağzını yaya yaya oy kullanıp, elindeki Mercedes anahtarıyla dalga geçen insanların varlığından, insanca yaşama hakkımı elimden almalarından ben şahsen hazetmiyorum. Bu arada bahsedilen insanların çift vatandaşlık konusunda tercih hakkı sınuldupunda nasıl tavır aldıklarını çok iyi biliyoruz.
Ayrıca Almanyanın bu duruma gelmesinde 40 yıl boyunca orda oturup köy adetlerini devam ettiren, tek kelime yaşadığı ülkenin dilini öğrenmemeyi maharet sayan, gettolarda yaşayıp bir gram kültüre, bilgiye, irfana dair katkısı olmayan insanların payının olduğunu da düşünmüyorum.
Bu cevabınız, haklılığımı bir kez daha gösterdi bana. Teşekkür ederim.asagiladiginiz insanlar hala avrupanin göbeginde yasiyorsa demek katkilari vardir :)
siz okumus elit cok akilli herseyi bilenler olarak avrupaya alinmiyorsaniz oturup nerde yanlisim var diye düsünmeye baslayin bence :)
Bu cevabınız, haklılığımı bir kez daha gösterdi bana. Teşekkür ederim.
Bizim işyerinde bir adam diyor ki, çocuğu meyveyi doyana kadar değil tadımlık yiyecekmis, fiyattan dolayı düşünsene. Ve adam bu durumda olmaktan hiç mutsuz değil, herşey iyiye gidiyor daha iyi olacak diyor. Allah ım yani ne diyebilirim.M meredithgrey yukarıda bir arkadaş da yazmış ya farkındalık artınca mutsuz olunuyor gerçekten. Ben asgari ücretle 2 çocuk 4 kişi kirada geçinmeye çalışan kayınbiraderime üzülürken kendisi her şey çok güzel hamd olsun kafasında.
Çocuğu doğduğunda yatak alamaması sorun değildi mesela, ailece bir geziye bir tatile gidememeleri sorun değil, iyi kötü bi araba alıp binememeleri sorun değil... Çocuklarının eğitimi için ekstra harcama yapamayacak olması sorun değil. Böyle düşünülüyor nedense. Her şeye bugünümüze şükür diyerek gündelik yaşanıyor. Herkes tutturmuş bir düzen gidiyor. Bazen keşke ben de aman bana ne diyebilsem diye düşünüyorum da olmuyor işte.
Sanane sen avukatımısın onun,butun dukkan acanlar ilkokul zekalımı yani,banane issiz issiz dolassin kocası kadın calissin adamda yan gelip yatsınGerçekten tuhaf bir insansınız.
Bakkal açmayı da kolaymış gibi açıversin diye söylüyorsunuz da, bir dükkan kirası, alınacak sermayeyi hesaba katmıyorsunuz. Tam bir ilkokul zekası öneriydi bari ısrarcı olmayın, saçmalığınızı bilio susun yani.
Ben Almanyada dogdum gurbetci degilim.
Ana vatanima faydam dokunuyor hic merak etmeyin.
Sanane sen avukatımısın onun,butun dukkan acanlar ilkokul zekalımı yani,banane issiz issiz dolassin kocası kadın calissin adamda yan gelip yatsınGerçekten tuhaf bir insansınız.
Bakkal açmayı da kolaymış gibi açıversin diye söylüyorsunuz da, bir dükkan kirası, alınacak sermayeyi hesaba katmıyorsunuz. Tam bir ilkokul zekası öneriydi bari ısrarcı olmayın, saçmalığınızı bilio susun yani.
Ülke politikalarından bihaber kendisi arkadaşım sinirlenme.Aynen ya çalış üret diyor şaka gibi
Terbiyesizlik resmen, gurbetçilik başına vurmuş bunun zıplatti sınırımı ya,üretimin önündeki engellerden bihaber saçma saçma konuşuyor ya tarım ülkesinde ithal bakliyat yiyoruz biz kardeşim sen ne üretiminden bahsedip bize akıl veriyorsun
Sanane sen avukatımısın onun,butun dukkan acanlar ilkokul zekalımı yani,banane issiz issiz dolassin kocası kadın calissin adamda yan gelip yatsın
Örneğin şu gün eğitimde reform yapsak her şeyi mükemmel hale getirsek yine bunun meyvesini ancak ortalama 20 seneye alabiliyoruz mesela.
e tamam baslayin ozaman cocuklariniz torunlriniz iyi yasasin :)
bizimde gurbetci yasli nesil cok cekti ..dil ögrenemelediler suriyelilere yapildigi gibi evler verilmedi hazira konan olmadi. köylerden hayvan gibi insan sectiler en masum en saflarini aldilar ailelerinden kopardilar türkiyede buna göz yumdu. sonra yine kötü muamele gördüler. ama emek verdiler.
neymis ghettoymus zart zurt.
bizim gurbetci dede nenelerimiz köylerden alindi.
düsünün yil bilmem kac. sonra onlarin cocuklari kücük yasta daha türkce okumayi cözmemis almanyaya gitmek zorunda kaldi.
nice almanyada orta yas insan taniyorum daha türkceleri düzgün degil. türkce ögrenenemis insan nasil baska bir dili cözebilir hemde imkan sunmadikca. daha kendi sivesiyle türkce yazmaya calisan bir insan nasil baska bir dil ögrensin?
ülkesinden koparilmis daha türkceyi cözememisken.
tabiki yaram var. artik her konuyu gurbetcilere baglayan insanlara tahammülüm kalmadi.
kiskancliktan yapiyorsunuz biliyorum ama el insaf bizim ailelerimiz türkiyede dogmus gurbete gitmis. benim köküm de türk. düsmanlik kiskanclik yapmayin insanlari hor görmeyin. ülkeyi biz batirmadik. yasadigimiz ülkeye katkida bulunduk üstüne türkiyeye de.
siz suan köye gitseniz size cahil cahil seyler anltsa o insani asagilarmisiniz? bilmiyor dersiniz. insan iseniz tabiki! insansi ve insan arasinda cok fark var.
bunu da farkindaligi yüksek insan bilmeli dir normalde!
Sanane sen avukatımısın onun,butun dukkan acanlar ilkokul zekalımı yani,banane issiz issiz dolassin kocası kadın calissin adamda yan gelip yatsın
e tamam baslayin ozaman cocuklariniz torunlriniz iyi yasasin :)
bizimde gurbetci yasli nesil cok cekti ..dil ögrenemelediler suriyelilere yapildigi gibi evler verilmedi hazira konan olmadi. köylerden hayvan gibi insan sectiler en masum en saflarini aldilar ailelerinden kopardilar türkiyede buna göz yumdu. sonra yine kötü muamele gördüler. ama emek verdiler.
neymis ghettoymus zart zurt.
bizim gurbetci dede nenelerimiz köylerden alindi.
düsünün yil bilmem kac. sonra onlarin cocuklari kücük yasta daha türkce okumayi cözmemis almanyaya gitmek zorunda kaldi.
nice almanyada orta yas insan taniyorum daha türkceleri düzgün degil. türkce ögrenenemis insan nasil baska bir dili cözebilir hemde imkan sunmadikca. daha kendi sivesiyle türkce yazmaya calisan bir insan nasil baska bir dil ögrensin?
ülkesinden koparilmis daha türkceyi cözememisken.
tabiki yaram var. artik her konuyu gurbetcilere baglayan insanlara tahammülüm kalmadi.
kiskancliktan yapiyorsunuz biliyorum ama el insaf bizim ailelerimiz türkiyede dogmus gurbete gitmis. benim köküm de türk. düsmanlik kiskanclik yapmayin insanlari hor görmeyin. ülkeyi biz batirmadik. yasadigimiz ülkeye katkida bulunduk üstüne türkiyeye de.
siz suan köye gitseniz size cahil cahil seyler anltsa o insani asagilarmisiniz? bilmiyor dersiniz. insan iseniz tabiki! insansi ve insan arasinda cok fark var.
bunu da farkindaligi yüksek insan bilmeli dir normalde!
Hala kıskançlık demeniz ve olayı illaki gurbetçilere bağlamanızdaki ısrarı anlamadım.
İlk yorumu yapmadan önce 2 adet video izlemiştim. Birincisi bir kadın Almanya'dan her sene Türkiye'ye alışverişe geliyormuş çok ucuz diyordu. Türkiye'de asgari ücretle geçinilebilir mi diye soruyordu muhabir, tabi mis gibi geçinilir onlar da geçinsin diyince siz dönmeyi düşünmüyor musunuz sorusuna da hayır benim orada rahatım iyi diyordu.
İkincisi ise markette enerji içeceğinin fiyatını 8 e bölüp sonuç 0.49 çıkınca 1 eurodan ucuza ahhahagahha diye dalga geçen gurbetçi gençlerin videosuydu. Bunun üzerine konuyu görünce gurbetçiler tabiri ile yorum yazdım ama siz onu turistler olarak da anlayın madem. Çünkü olayın özünü kaçırıyosunuz, bahsettiğim şey döviz tl arası uçurumdu. Vurgu gurbetçilerde değiş yani.
Bu arada alıntı yaptığınız konu hakkında bişey yapmadığımı nereden biliyorsunuz?
Eğitim yönetimi uzmanıyım. Bahsettiğiniz değişimin ileride gerçekleşebilmesi için, ülkeme katkım olsun diye çalışıyorum zaten.
Hayır o bakkal açılacak.
Ülke olarak üretmenin yolu bu.
Hep birlikte uhd bir otelde Ruslarla salsa yapacağız.
M meredithgrey kusura bakmayın sinirlerim bozuldu. :))
Açın bakkalı da ülkecek uçalım. İnat etmeyin. Ben ayağıma paletleri geçirdim, ağzımda şnorkel bekliyorum. :))Hep kocamın beceriksizliği baksana elalemin zekasız eniştesi bile yapıyormuş. Kocam kaldırım müyendizi olmasaydı da açaydı bakkalı. Beceriksiz anca yan gelip yatsın
Valla gece gece mesai yaptım :)Canım bırak dil dökme papağan gibi aynı şeyleri tekrar ediyor, kendini kanaat önderi sanıyor sanki bana Özgür Demirtaş ekonomi ahkamı kesiyor bırak değmez. Anlamıyorlar çünkü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?