Şükürsüz değilim ama mutlu da değilim...

Konuma cevap mı yazmadınız? Benim konum bu yalnız bilmem farkında mısınız? Bakkal örneğini de geçti sizinki üretin de üretin. Tamam da nasıl diyoruz orasını bilmem diyorsunuz. Lütfen susun artık.

asagiladiginiz insanlar hala avrupanin göbeginde yasiyorsa demek katkilari vardir :)
siz okumus elit cok akilli herseyi bilenler olarak avrupaya alinmiyorsaniz oturup nerde yanlisim var diye düsünmeye baslayin bence :)

asagiladiginiz insanlar hala avrupanin göbeginde yasiyorsa demek katkilari vardir :)
siz okumus elit cok akilli herseyi bilenler olarak avrupaya alinmiyorsaniz oturup nerde yanlisim var diye düsünmeye baslayin bence :)
Bu cevabınız, haklılığımı bir kez daha gösterdi bana. Teşekkür ederim.

Bizim işyerinde bir adam diyor ki, çocuğu meyveyi doyana kadar değil tadımlık yiyecekmis, fiyattan dolayı düşünsene. Ve adam bu durumda olmaktan hiç mutsuz değil, herşey iyiye gidiyor daha iyi olacak diyor. Allah ım yani ne diyebilirim.
2 yıl yurtdışında yaşadım.ilk gittiğimde market ürünlerindeki fiyat ile döneceğim zaman market ürünlerindeki fiyat arasında 50 cent falan oynamıştır herhalde. Insan kahroluyor ya kendi ülkesi adına.

Sanane sen avukatımısın onun,butun dukkan acanlar ilkokul zekalımı yani,banane issiz issiz dolassin kocası kadın calissin adamda yan gelip yatsın

Ben Almanyada dogdum gurbetci degilim.
Ana vatanima faydam dokunuyor hic merak etmeyin.

Karar verin, gurbetçi misiniz, degil misiniz?

Ya da önce gurbetci kimdir, kime denir diye kucuk bir arastirma yapin, belli ki bilmiyorsunuz.

Diger yazdiklariniza cevap yazacaktim ama kendi durumunu bile dogru tahlil edemeyen,

ilk mesajda gurbetciyim diger mesajda gurbetci degilim diyen biri icin yazacaklarim fazla iddiali ve anlasilmasi güç olacak, o yüzden vazgectim.

Sanane sen avukatımısın onun,butun dukkan acanlar ilkokul zekalımı yani,banane issiz issiz dolassin kocası kadın calissin adamda yan gelip yatsın

Ülke politikalarından bihaber kendisi arkadaşım sinirlenme.
Mesela ne yapmamızı bekliyor acaba hadi toplanalım üretim yapalım diyince ne yapabileceğiz bireysel olarak? :) bu işler ülkelerin kalkınma planları dahilinde belirlenen kısa, orta ve uzun vadeli hedeflerin her bir alandaki (eğitim, sanayi, sağlık vs) düzenleme ve yatırımlar ile yürürlüğe koyulması ile yıllar içinde sonuç verebilecek şeyler.
Örneğin şu gün eğitimde reform yapsak her şeyi mükemmel hale getirsek yine bunun meyvesini ancak ortalama 20 seneye alabiliyoruz mesela.

Ülkede yerli sermaye ile kurulmuş işleyen kurum, fabrika vs kalmama noktasına gelmiş, kendi müzemizden, köprümüzden, yolumuzdan alınan ücretler çoktan yabancı şirketlere bilmemkaç yıllığına devredilmiş... Hala daha afaki afaki konuşmalar... Şu an herkes ancak kendini bireysel olarak kurtarma derdinde.
Akıl vermek ne kolay...

bı bakkal acilinca kira+ beyannameler+ musahaebeci ücreti+ faturalar gibi temel giderler illa olcak. ben maliyeciyim kaç tane bakkal kapaniyo bir yılı dolmadan bilseniz bu kadar sert yorum yapmazsiniz sanırım.

elinde kalan malları devredemezse napcak mesela? işi kurmak için yüklü miktar para lazım isi anlayan birinin sistemi kurmasi lazım. keske o kadar kolay olsa.

Örneğin şu gün eğitimde reform yapsak her şeyi mükemmel hale getirsek yine bunun meyvesini ancak ortalama 20 seneye alabiliyoruz mesela.

e tamam baslayin ozaman cocuklariniz torunlriniz iyi yasasin :)
bizimde gurbetci yasli nesil cok cekti ..dil ögrenemelediler suriyelilere yapildigi gibi evler verilmedi hazira konan olmadi. köylerden hayvan gibi insan sectiler en masum en saflarini aldilar ailelerinden kopardilar türkiyede buna göz yumdu. sonra yine kötü muamele gördüler. ama emek verdiler.

neymis ghettoymus zart zurt.
bizim gurbetci dede nenelerimiz köylerden alindi.
düsünün yil bilmem kac. sonra onlarin cocuklari kücük yasta daha türkce okumayi cözmemis almanyaya gitmek zorunda kaldi.
nice almanyada orta yas insan taniyorum daha türkceleri düzgün degil. türkce ögrenenemis insan nasil baska bir dili cözebilir hemde imkan sunmadikca. daha kendi sivesiyle türkce yazmaya calisan bir insan nasil baska bir dil ögrensin?
ülkesinden koparilmis daha türkceyi cözememisken.

tabiki yaram var. artik her konuyu gurbetcilere baglayan insanlara tahammülüm kalmadi.
kiskancliktan yapiyorsunuz biliyorum ama el insaf bizim ailelerimiz türkiyede dogmus gurbete gitmis. benim köküm de türk. düsmanlik kiskanclik yapmayin insanlari hor görmeyin. ülkeyi biz batirmadik. yasadigimiz ülkeye katkida bulunduk üstüne türkiyeye de.

siz suan köye gitseniz size cahil cahil seyler anltsa o insani asagilarmisiniz? bilmiyor dersiniz. insan iseniz tabiki! insansi ve insan arasinda cok fark var.
bunu da farkindaligi yüksek insan bilmeli dir normalde!

yalnız listeye yazılmayan kimseyi almanlar gelip almadi.

ilk giden gurbetçiler süresi dolunca geldi çünkü anlaşma o şekildeydi. sonra vatandaşlik hakkı verildi süre sınırı vs kaldırıldı. ilk anlaşmaya göre Almanya'da kalan azdır.

Türkiye kimin alınacağına neden karar versin. ülkeye döviz girişi gerekiyo ve gitmek isteyenler kendini listeye yazdiriyo. ne desin sen ahmeti almak istiyon listede var ama ben sana Mehmet'i vereyim mi desin.

bilmiyorum ne kadar bilginiz var ama iktisadı tarih kitapları okursaniz bu kadar duygusal bişey yok ortada. insanlar insanlık kurulduğundan beri para ve güç için savaştı. hala öyle değişmedi.

övündüğünüz Avrupa'da insanlar o kadar kötü şartlarda yaşadı ki hak talep etmek için savaşmak zorunda kaldılar. o yüzden sizin gurbetçi dedeleriniz neneleriniz çok cekti diye bakmaz almanlar. biraz geri gidince onların acısı daha fazla.

buraya gelip bakarsaniz insanlar yüzyıllarca savaşıp durmus, yokluk ve cahillik içinde hayatta kalmaya çalışmış. o zihniyeti söküp yeniden kurgulayip bi toplum yaratmak o zaman çalışın demekle olacak bişey değil.

kompleks sorunları tek bakış açısı ve tek yönlü çözemezsiniz.

ikincisi Suriyelilerle gidenleri bir tutmayin. Almanya iş gücü için kendisi talep etti. Suriyeliler savaş olduğu için gelmek istedi.

kimsenin kimseyi kıskandığı yok ama bir örnek üzerinden bu kadar öfke kusmaya da gerek yok. lütfen artık iki ayrı ülke varmış da savastaymis gibi Türkler ve gurbetçiler diye ayırmayın.

Bana bak sen kim oluyorsun da o küçücük beyninle benim kocama dil uzatıyorsun? Yazmiyim banlanmayım dedikçe azıttın terbiyesiz, önce sana yazılanı idrak etmeyi öğren. Ses çıkartmadım şakaya vurdum, dangalakça önerinde ısrar ettin yetmedi hakaret ediyorsun. Sen kimsin ? Kaç kuruşluk insansın da benim ekmeğini taştan çıkartan kocama dil uzatıyorsun?

Mune konum kapansın lütfen bu kalorifer böcekleri içine yeteri kadar etti çünkü.

Hala kıskançlık demeniz ve olayı illaki gurbetçilere bağlamanızdaki ısrarı anlamadım.
İlk yorumu yapmadan önce 2 adet video izlemiştim. Birincisi bir kadın Almanya'dan her sene Türkiye'ye alışverişe geliyormuş çok ucuz diyordu. Türkiye'de asgari ücretle geçinilebilir mi diye soruyordu muhabir, tabi mis gibi geçinilir onlar da geçinsin diyince siz dönmeyi düşünmüyor musunuz sorusuna da hayır benim orada rahatım iyi diyordu.
İkincisi ise markette enerji içeceğinin fiyatını 8 e bölüp sonuç 0.49 çıkınca 1 eurodan ucuza ahhahagahha diye dalga geçen gurbetçi gençlerin videosuydu. Bunun üzerine konuyu görünce gurbetçiler tabiri ile yorum yazdım ama siz onu turistler olarak da anlayın madem. Çünkü olayın özünü kaçırıyosunuz, bahsettiğim şey döviz tl arası uçurumdu. Vurgu gurbetçilerde değiş yani.

Bu arada alıntı yaptığınız konu hakkında bişey yapmadığımı nereden biliyorsunuz?
Eğitim yönetimi uzmanıyım. Bahsettiğiniz değişimin ileride gerçekleşebilmesi için, ülkeme katkım olsun diye çalışıyorum zaten.

Canım bırak dil dökme papağan gibi aynı şeyleri tekrar ediyor, kendini kanaat önderi sanıyor sanki bana Özgür Demirtaş ekonomi ahkamı kesiyor bırak değmez. Anlamıyorlar çünkü.

Hayır o bakkal açılacak.
Ülke olarak üretmenin yolu bu.
Hep birlikte uhd bir otelde Ruslarla salsa yapacağız.
M meredithgrey kusura bakmayın sinirlerim bozuldu. :))

Hep kocamın beceriksizliği baksana elalemin zekasız eniştesi bile yapıyormuş. Kocam kaldırım müyendizi olmasaydı da açaydı bakkalı. Beceriksiz anca yan gelip yatsın

Hep kocamın beceriksizliği baksana elalemin zekasız eniştesi bile yapıyormuş. Kocam kaldırım müyendizi olmasaydı da açaydı bakkalı. Beceriksiz anca yan gelip yatsın
Açın bakkalı da ülkecek uçalım. İnat etmeyin. Ben ayağıma paletleri geçirdim, ağzımda şnorkel bekliyorum. :))

Canım bırak dil dökme papağan gibi aynı şeyleri tekrar ediyor, kendini kanaat önderi sanıyor sanki bana Özgür Demirtaş ekonomi ahkamı kesiyor bırak değmez. Anlamıyorlar çünkü.
Valla gece gece mesai yaptım :)
Dur en iyisi şöyle diyim gurbetçileri çok kıskanıyorum, beni almıyolar diye çatlıyorum burda valla artık kimseye laf anlatmıcam bdv yi neden bıraktığımı hatırladım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…