- 3 Temmuz 2009
- 8.582
- 3.544
- 723
- Konu Sahibi DenizGeldi
-
güzel denizin süper annesi nasılsın denizkızı nasıl? bu böceklerin gıdışları nasıl bu kadar güzel kokuyor bilen var mı? benim böceğin gıdışı misal böyle çilek gibi ama hafif de ekşi sanki çilekli yoğurt gibi kokuyor :)) yıkadığım şampuandan mı yoksa kullandığım deterjandan mı diyorum ama değil kirlenince daha çok kokuyor
süper anne anlatsana bize deni kızı çişini söylüyor mu nasıl hallettin halledeceksin bu işi, anlat da öğrenelim..
%10.....çok iyi...kötü değil...tüp bebekte bile şans %27 iken..o da hrşey istenildiği gibiyse.....(benim evlat edinme isteğimin yüzdesi yoktu bir zamanlar)
umut her zaman vardır..bunu asla unutma...HERŞEY ALLAHTAN...Tüp konusunda nereye kadar gidebiliyorsan git.gün gelir de ben elimden geleni yaptım dersin.(inşallah demezsin)Allah izin verecekse tüp ile olacak...kendiliğinden olacak.ya da lkimbilir bir deniz de senin olur.ama olur.kucağın boş kalmaz.yeter ki Allah istesin.
kilo konusunda;ben çalıştığım zamanlar sabahları aç karnına portakal suyu içerdim.seviyorum diye...o ara zayıflamıştım.naçizane bilgine...bu konuyla da ilgili paylaşırım birkaç şey ama sonra....yani bir daha ya....çok sonra değil.heh heh...kimbilir...biz böyle evlattan ondan şundan bundan konuşurlken bir bakmışın hamile kalıvermişin.hiçbirşeye gerek kalmadan...kilo vermeye bile...olur mu olur....
olur...olur.
''bir annenin romanı''
çokkk sevdim bunu....ruhumu okşadın.öptüm seni...
hadi.....sponsorum sen ol da çıkaralım şu risaleyi.....dağıtalım tüpçülere....kovalasınlar bizihehehehhehehe
evet yaa...öyle demişti bir anne...hamile iken birşey anlamamıştım...ne zaman görüyorsun...bakıyorsun emek veriyorsun.sonra anne olunuyor demişti. birşeylerdaha yazmıştı şimdi gelmiyor....
elbette eminsin hamileliği yaşamak istemenden.hayali bile insanı uçururken..ben bir keresinde bir yastık koyup hamileliği denemiştim .ay!ne kadar kötü bircümle....denemiştim....şu denemiştimin üzerini kalemle çizdim say..yazarken daha zevkli:))
hamileymişim gibi davranmıştım.kocama naz yapmıştım.sanki belim ağrıyormuş filan...heh.daha 5 10 dakikakada sıkılıp çıkarmıştım
yalancı gebelik te yaşadım ben.Aman Allahım ...dr a rezillik...
şu hamile kalma psikolojisi çok pis bişey...sürekli kendini yoklamalar.gününü beklemeler...eşini,kendi zorlamalar...adet dönemine yakın acıdımı bi yerlerin(anla artık)ondan mı,sivilce aramalar,karnın da sanki birşeyler gezinmeler.ama o kadar eminsin dir ki...ama
haaa bir hayalim vardı.eğer hamile kalsaydım.ilk kalp atışlarını görmeye gittiğimde cep telefonuna kaydedecktim.yan,i ettirecektim.sonra eve gelince bilgisayara masa üstü yapacaktım.slayt.!nasıl fikir ama....
rüyalar ortak...ben doğurmuştum da...
lütfen bebek üzüntünü de belli et artık.içinde kalmasın.kalmasın hiçbir duygu içinde....sen söylemezsen seni hiçkimse anlamaz...
bebek görmeye zorlanmalar.....için cız eder değil mi o bebeği kucağına alırken.burulur bir tarafın.yazarken bile bir tuhaf oldum...beni bir de görümcemin çocuğunun mevlütünde ortaya çağırmışlardı.kucağımda sallatmışlardı.iyi bilirim sesimi çıkaramamayı.
tuhaf! ben hiç olmayacağını düşünmemiştim.olurdu...niye olmasın dı ki...bir de ben hiç niye ben demedim.genelde öyle isyan olur ya...sadece çokkk kızardım.tamam işte.ne lazımsa yapılmıştı.niye olmamıştı.olmadığı zamanlarda(hoş!sanki olduğu zamanlar olmuş ta tüp le)eşim yalvarırdı bana bırak!bırak diye...ölüyorsun bu yolda diye....sadece bir tedavimde 100e yakın iğne omuştum.hiç zor gelmezdi.koca koca iğne paketlerini saklı saklı sokardım mahalleye girerken.girmeden ise sarılarak getiridim neredeyse.çocuğummuş gibi....
affet dilekağacı......döküldüm şimdi.yazmıyacağım dedim.dedim ama geliyor işte.....ne diyordum....durun göndereyim.çok oldu...uzun olunca sıkıcı oluyormuş ya..
ayşe teyzesi kızım süper süperrr.....var var...seninki çilekli yoğurt kokuyormuş.benimki ekşimik ekşimik...heh hehe...ekşimiğim diye kokluyorum seviyorum pis zilliyi.nazar olma denizim..benimki uykudan kalkınca kokuyor öyyle....bilimsel açıdan terdendirama annelerin açısından tattan...
biraz biraz hazır olmalar var çişe kakaya....kakayı çişi altına yaparken söylüyordün iki sefer kaka dedi vc yi istedi.zilli yarım saat oturdu.bişey yok...ıh ıh (ıh ıh bu ne demek oluyor)pabbo=kablo papak=kapak papa=kapa
duvarın fayanslarına takılıyor ıh ıh...çeşmeye ıh ıh.vc kağıdına ıh ıh.alsınmış silsinmiş.yıkasınmış orasını burasını.viledaya kovaya takılıyor..ayağındaki en küçük kızarıklığı çiziği gösteriyor.nasıl olduğunu anlatıyor.çat pat kendince.kısacası odaklanamıyor...yapacağı şeye odaklanamıyor...varken unutuyor yapmıyor.....söyliyecek...söyliyecek teyzesi....biraz daha sarkmış çişli bezlerle dolaşsın evimizde...öyle...inşallah kışa çözeriz....
bayanböcekmiydi seninkisi ...bak şimdi tam hatırlayamadım.senin balın nasıl ?uykusu beslenmesi sağlığı.....çalışıyordun değil mi?ne çok özlersin onu....öp benim için...benim kız uyuyor şimdi.mutfağıda toplamadım.ona ses olmasın bahanesiyle..heh hehe....tatlı kızım uyusun ben onu yazayım....sevgiler...
Evet tamamen katı bakmıyorum evlat edınmeye. Cocukları cok severım, maddı manevı tum ılgımı gosterırım en yabancı kısılere bıle ama ben henuz hazır degılım bu fıkre. Umutlarım tukendıgınde hazır olurum sanırım. Zayıflarsam hamıle kalma umudum var bıryerlerde. Ama baktım halen olmuyor bunun kılo ıle yag ıle alakası yok dıyıp dusunurum sanırım.VİRÜS
5-6 ay belkı bır yıl kılo vermek konusunda odaklanmak ıstıyorum. Ardından tedavıye gıtmek ıstıyorum. Yoksa bırakmıs degılım. Kulfetlı olsa da bızı zora soksa da bırkac kez daha denerım zayıfladıktan sonra. Zayıflarım ınsaallah. Onemlı adımlar atacagım ozellıkle ramazandan sonra spor salonuna gıtmek gıbı. olacak.ya da lkimbilir bir deniz de senin olur.ama olur.kucağın boş kalmaz.yeter ki Allah istesin. Evet en guzelı tedavısız olması tabıkı ama en onemlısı kucaklarımız bos kalmasın hıcbırımızın dıyorum ben de aynen.
Bu yıl cok umutluyum fshımda duzelme oldu onun da etkısı var. Zayıflamak ıcın de ugrasacagım ve annemın dedıgı gıbı belkı de zayıflayınca kendılıgınden gelecek bebegım. olur...olur.
Kılo vermem konusunda doktorlar da faydası olur demıstı ama en cok annem korkutuyor bu kılo ıle hamıle kalsan beyın felcı gecırırsın belkı dıyor belkı dusuk yaparsın dıyor.VİRÜS
O hamılelık yastık olayını ben unıversıteye gıderken yapmıstık ben cocuk psıkolojısı kıtabı cok okurdum kendımı anlamak ıcın aslında. Annemın ben de actıgı yaraları anlamak ıcın. Psıkolojık anne dıye lakap takmıslardı bana kızlar. Ve ardından oyle bır resım cekmıstık ıste.VİRÜS
Canım sen annelıgı hepımızdan cok derın yasamıssın anne olma ıstegını yanı. Bıze ogutler verırken acılarını tazelemek ıstemıyorum, sen suankı mutlulugunla ısık tut bıze. Hatta bak sana bır fıkır. Kızının kalp atısını bır sekılde dınlettır ve kaydet ve slayt. Icınde kalmasın bu canım.VİRÜS
Evet artık bılgısayarımda masaustu resmı , pempe patıkler. Isyerınde cok bebek konusulunca bır sekılde arkadaslara msj yollatıyorum. Esıme sarılıp daha sık aglıyorum. Ama annye sarılıp aglasam dokulecem sankı ama onu da hıc yapmadım. Annemden gızlı yasarım ben herseyımı. Evet cocugum olmuyor acı cekıyorum dıyebılıyorum gosterebılıyorum artık etrafıma daha cok. Evet ben cok zor bır sey ıle yasıyorum dıyorum gosterek. Icımden su an bagırmak ya da bagıra bagıra aglamak gelıyor mesela.VİRÜS
Eskıden ıcım cız etmezdı o kadar. Gorumcemın bırı 18 yasında evlendı 2 yıl bebegı olmadı o bana arkadastı sankı uzak olsa da. Hanı onun da olmuyor dıye. Hamıle oldugunu ve dogum yaptıgı haberı alınca cok cok sevındım ama cok da agladım sadece esım bılır bunu. Dıger gorumcemın ıkıncı bebegı oldu. Ona gıdemedım. Hazır degılım dedım. Bebek buyuyunce daha kolay oluyor dedım ama kucukken gormeye hazır degılım yenı bır bebek gormeye. VİRÜSEsım cocuk cok seven bırı cok da ılgılenır. Bırcok babadan ıyı bır baba olacak bılıyorum. Oyuzden kucagında bır bebek gormek artık zorluyor. Sanırım korkularım bu yıl arttı yasım 29. Esım 34 oldu. Bu yuzden etkılenıyorum zaman gectıkce. Ben esımın aılesı acısından cok ıyıyım ben kırılırım uzulurum dıye herseye cok dıkkat ederler.
Ben olmayacagını dusundum halen de dusunurum zaman zaman. Ve nıye ben cok dedım ama en cok da esım bunu haketmıyor gıbı ısyan oluyor.VİRÜS
Sen neden okadar ıgne kullandın ? tedavı de en fazla 7 ıgne kullanıyoruz. 100 ıgneyı anlamadım.VİRÜS
konu kilo olunca yazmadan duramadım.. ben de 1 kez tüp denedim olmadı 2 kez daha tedaviye başladık ama yumurtalıklarım cevap vermedi iptal oldu doktor çok kilolu olduğum için aldığım hormonların yeterince etkili olamadığını kilo vermem gerektiğini söyledi. bu arada bir kaç yıl önce kilo vermek uğruna mideme kelepçe bile taktırdım çok sıkıntılar çektim verdim geri aldım vs.vs. bir sürü sıkıntı ve acı.. neyse bir yandan diyet yapıyordum bir yandan da 4. tedavime başlamak için adet olmayı bekliyordum kiiii adet olmadım :)) hamileliğim aslında rahat geçti ama sonlara doğru tansiyon sorunu yaşadım bu da bebeğin rahim içinde gelişimini olumsuz etkiledi sonuç olarak 1 ay erken doğum yaptım çok minikti kızım 2 kilo bile değildi doğduğunda ama ciddi bir sağlık sorunu yaşamadık, küvöze bile girmedişimdi de 2 gün sonra 7 aylık olacak bir tombiş..üzme kendini olur mu.. gerçekten çok sıkıntılar çektim ama artık bunlardan söz etmiyorum bile.. öyle yada böyle anne olmaya kararlıysan olacaksın
evet bızım durumumuz aynı sanırım sadece ek olarak ben bır sebep yokken 7-8 aylık evlıyken 26 yasında erken menopoza gırdım. oldum olası kıloluyumdur ama evlenınce ısım ve yasam tarzım degıstı bu kılo aldırdı. adet gormek ıcın kullandıgım haplar devamını getırdı ve ardından ıkı kez tup bebek. bana da aynısını dedıler, vucundakı yag cok dırenclı olabılır dedı senın kılon evet fazla ama senın kılonda dogal yolla da tup bebekle de rahat hamıle kalanlar da var. demekkı senın cok dırenclı ve ılacların etkısını kırıyor dedı. bana da aynı amelıyatı tavsıye ettı son denemede de basarısız olunca ama calısmam lazım aylarca ıse ara veremem ve bu amelıyattan korktum da yanı. sen ne dıyorsun amelıyat konusunda ? gercekten vermene fayda sagladı mı ? kac kıloydun ve kaca dustun bebek ıcın ? sen zayıfladın ve dogal yolla mı hamıle kaldın yanı :)))))) ??????? ALLAH bagıslasın bebısını. ıcıme umut doldu sımdı. bana bıraz anlatırmısın neler yaptın nekadar kılo verdın ek neler yedın ıctın bebek ıcın. yumurtalık rezervın ve fshın nasıldı ?
sana bunları özel mesajla yanıtlayacağım denizin güzel sayfasını bunlarla doldurmayalım
böceğim hasta oldu....bugün herkse sağlık diliyorum.
canım tatlı kızımm...çok üzüldük çok babasıyla...şükür şimdi daha iyi....
parktaki bir çocuktan koksaki virüsünün sebep olduğu bir hastalık geçmiş yavruma.dr lar el ağız ayak sendromu dediler.4 ayrı yere götürdüm. dr un yetersiz teşhisi,yanlış ilaç,çoookkk kötü yan etkiler...çok büyük korkular yaşadık...Allahımmm kimselere verme Yarabbi....sonunda serum la kendine geldi yavrum.her tarafı yara içinde.ağzının içi,elleri kollarıiayakları...yavrum çok ağladı serum takılırken.hadiiiiiiiii diye bağırdı hemşirelere..bir de onlar da damar bulaamadılar.kaç kere deldiler yavrumu. şükür dünden beri daha iyi...canımmm benimmm.
yanlış ilaç ve etkisi hakkında sonra yazacağım.tabipler birliği ya da eczacılar,neyse...şikayetimi bildireceğim.dilekçe e mail imza ne gerekliyse yapacağım..
canım yavrum her an uyanabilir...çok korkuttu bizi çok...
perlanore........teşekkürler....
Evet tamamen katı bakmıyorum evlat edınmeye. Cocukları cok severım, maddı manevı tum ılgımı gosterırım en yabancı kısılere bıle ama ben henuz hazır degılım bu fıkre. Umutlarım tukendıgınde hazır olurum sanırım. Zayıflarsam hamıle kalma umudum var bıryerlerde. Ama baktım halen olmuyor bunun kılo ıle yag ıle alakası yok dıyıp dusunurum sanırım.VİRÜS
5-6 ay belkı bır yıl kılo vermek konusunda odaklanmak ıstıyorum. Ardından tedavıye gıtmek ıstıyorum. Yoksa bırakmıs degılım. Kulfetlı olsa da bızı zora soksa da bırkac kez daha denerım zayıfladıktan sonra. Zayıflarım ınsaallah. Onemlı adımlar atacagım ozellıkle ramazandan sonra spor salonuna gıtmek gıbı. olacak.ya da lkimbilir bir deniz de senin olur.ama olur.kucağın boş kalmaz.yeter ki Allah istesin. Evet en guzelı tedavısız olması tabıkı ama en onemlısı kucaklarımız bos kalmasın hıcbırımızın dıyorum ben de aynen.
Bu yıl cok umutluyum fshımda duzelme oldu onun da etkısı var. Zayıflamak ıcın de ugrasacagım ve annemın dedıgı gıbı belkı de zayıflayınca kendılıgınden gelecek bebegım. olur...olur.
Kılo vermem konusunda doktorlar da faydası olur demıstı ama en cok annem korkutuyor bu kılo ıle hamıle kalsan beyın felcı gecırırsın belkı dıyor belkı dusuk yaparsın dıyor.VİRÜS
O hamılelık yastık olayını ben unıversıteye gıderken yapmıstık ben cocuk psıkolojısı kıtabı cok okurdum kendımı anlamak ıcın aslında. Annemın ben de actıgı yaraları anlamak ıcın. Psıkolojık anne dıye lakap takmıslardı bana kızlar. Ve ardından oyle bır resım cekmıstık ıste.VİRÜS
Canım sen annelıgı hepımızdan cok derın yasamıssın anne olma ıstegını yanı. Bıze ogutler verırken acılarını tazelemek ıstemıyorum, sen suankı mutlulugunla ısık tut bıze. Hatta bak sana bır fıkır. Kızının kalp atısını bır sekılde dınlettır ve kaydet ve slayt. Icınde kalmasın bu canım.VİRÜS
Evet artık bılgısayarımda masaustu resmı , pempe patıkler. Isyerınde cok bebek konusulunca bır sekılde arkadaslara msj yollatıyorum. Esıme sarılıp daha sık aglıyorum. Ama annye sarılıp aglasam dokulecem sankı ama onu da hıc yapmadım. Annemden gızlı yasarım ben herseyımı. Evet cocugum olmuyor acı cekıyorum dıyebılıyorum gosterebılıyorum artık etrafıma daha cok. Evet ben cok zor bır sey ıle yasıyorum dıyorum gosterek. Icımden su an bagırmak ya da bagıra bagıra aglamak gelıyor mesela.VİRÜS
Eskıden ıcım cız etmezdı o kadar. Gorumcemın bırı 18 yasında evlendı 2 yıl bebegı olmadı o bana arkadastı sankı uzak olsa da. Hanı onun da olmuyor dıye. Hamıle oldugunu ve dogum yaptıgı haberı alınca cok cok sevındım ama cok da agladım sadece esım bılır bunu. Dıger gorumcemın ıkıncı bebegı oldu. Ona gıdemedım. Hazır degılım dedım. Bebek buyuyunce daha kolay oluyor dedım ama kucukken gormeye hazır degılım yenı bır bebek gormeye. VİRÜSEsım cocuk cok seven bırı cok da ılgılenır. Bırcok babadan ıyı bır baba olacak bılıyorum. Oyuzden kucagında bır bebek gormek artık zorluyor. Sanırım korkularım bu yıl arttı yasım 29. Esım 34 oldu. Bu yuzden etkılenıyorum zaman gectıkce. Ben esımın aılesı acısından cok ıyıyım ben kırılırım uzulurum dıye herseye cok dıkkat ederler.
Ben olmayacagını dusundum halen de dusunurum zaman zaman. Ve nıye ben cok dedım ama en cok da esım bunu haketmıyor gıbı ısyan oluyor.VİRÜS
Sen neden okadar ıgne kullandın ? tedavı de en fazla 7 ıgne kullanıyoruz. 100 ıgneyı anlamadım.VİRÜS
ay nihayet yazacak fırsat bulabildim..çalışıyorum hem de ne çalışmak malum yaz insanlar izinli ben de süt izninden dolayı 14:30da çıkıyorum işten haliyle iş yerinde fırsatım olmuyor evde de kızdan fırsat bulamadım bu aralar.
evet benim böcek bayan. çok şükür 2 aydır filan iyiuykusu yemesi düzene girdi minnoş erken doğduğu için gaz sıkıntımız çooook olmuştu, sütüm de olmadı pek üst üste geçen uykusuz gergin gecelerden sonra şimdilerde balayı yaşıyoruz minik sevgilimle. ama diş çıkaracak yakındır balayı yine bitecek ( neyse moral bozmak yok biz yarın tatile gidiyoruz minik sevgilimle anneannenin yazlığına gidicez minişim denize girecek ilk kez çok heyecanlıyım avcumun içinden bile minik bir bikini almış teyzesi ona
denizcik denizle tanıştı mı? suyla arası nasıl bizim zilli bayılıyor yıkanmaya çeşmeyi açıp ellerini sokuyorum suyla oynuyor..
sana bunları özel mesajla yanıtlayacağım denizin güzel sayfasını bunlarla doldurmayalım
Şans eseri (kimbilir belkide tesadüf değildir) bu topiğe girdiğime ve bu hikayeyi okuduğuma o kadar memnun oldumki,hayatım boyunca hiç unutmayacağım.. Benim bir bebeğim var ve ben herzaman derimki önemli olan doğurmak değil;hepsi geçiyor hamilelik,doğum hiç olmamış gibi..geriye kocaman bir sevgi kalıyor ve bir yaşama sebebi.. Yazınızı miniğim yüzünden kaç günde okudum bilmem :) ama hep bir sümüklüböcek gibi.. etrafımda bebeği olmayan insanlar var çok yakınlarımda,kendimi yırtıyorum onlara bu fikri kabullendimek için ama nafile..umarım onlarda birgün anlar ve mutluluğu yakalarlar..ben zaten okuduklarımı paylaşacağım ama eğer kitapçık fikri hayata geçerse birkaç tane bende istiyorum
sevgiler size ve minik Deniz'e..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?