Sümüklüböceğin hikayesi

annemi ben çok seviyom...........

denizin şimdi buraya söyledikleri böcekseverler.........herkese günaydın

oy yaaa.....ya asıl tarih 11 dememişmiydin....bir de 11 inde tekrarlasan.....her şekilde ,hayırlısı Allah'tan....
sarıyorum seni.çokk....

Teşekkürler Deniz annem, sıcaklığını hiss ede biliyorum. Doktorum da aynı şeyi söyledi. Malesef bir şey deyişeceyini sanmıyorum, deyişenini hiç görmedim de. Hem çok erken yapmış sayılmam. Mesela Memoryal'de tedavi görmüş olsaydım, oranın verdiyi tam zamanda yapmış olacaktım. Neyse hayırlısı olsun.

montessori ile alakalı mı bilmem amabir kızıma anlattığım iki şeyi paylaşmak istiyorum.birincisi:

bir gazete parçasından(tiyatro broşüründen daha doğrusu)külah yaptım ilk kez ona....hoşuna gitti....eskiden bizim küçüklüğümüzde şimdiki gibi mRKETLER OLMADIĞINI BAKKALLAR olduğunu bakkallardan külah ile azar azar zeytin alındığını anlattım...artan kağıt parçalarını da mink minik zeytin büyüklüğünde buruşturup bunlar da zeytin olsun dedim...zeytin kısmını daha çok sevdi....bir sürü yaptık...yaPTI.. buruşturup buruşturup yaptı :))

ikincisi:
bir sabah kahvaltıda yediklerimizin tek tek neyden nasıl olduğunu sorup duruyordu.beni eskilere götürdü.yoğurda gelmşken anlatımım,eskiden yoğurtçuların olduğunu.sokak sokak gezdiğini.iki büyük tepsisi olduğunu boyunlarına asıp ellerine de bir çan alıp çanı çalarak yoğurtçuuuuuuuuuuuuu diye bağırdıklarını anlattım....ve eskiden şimdiki gibi koca koca kovalarda değil tabakla yoğurt alındığını azar azar alındığını anlattım...onun çok şanslı bir çocuk olduğunu benim çocukluğumda yokluk fakirlik olduğunu anlattım..

bunları ona anlatmamaın sebebi:şimdiki çağımızda çocuklar gençler pek kıymet bilmiyorlar....nereden nasıl gelindiğine verilen emeğe değil sadece kolay harcamaya bakıyorlar....ben bu gibi konularda çok dikkatli olmaya çalışıyorum....

canım ananem.....yattıkça nur olsun,nur dolsun...yazarken de anlatırken de duygulanıanyorum...yoğurtçudan 250-500 gr yoğut aldığını hatırlıyorum....o kadar kalabalık nüfusta yine de bereket vardı.....

kızım üç yaşında.ama inanın öyle güzel irak edebiliyor ki....yavrum anlatımım bitince üzüldüm dedi.gerçek bir üzüntü görüntüsü içinde....

pek vakit bulamıyorum.ama okumaya bakmaya çalışıyorum...ara sıra paylaşırım böyle....sevgiyle kalın marifetli anneler......

başka bir topiğe yazdıklarımdan alıntıdır...

Son düzenleme:

olaylara bakış açını biliyorum.....güçlü olduğunu biliyorum...hep öyle olmaya devam et lütfen...

özlem....senin de yakındı...11iydi doğum değil mi....sağlıkla kucağına al yavrunu....kimbilir belki erken gelmiştir.şimdi kollarında....yzamazsan eğer....anneliğin kutlu olsun...hayırlı olsun yavrun....hayırlı evlat olsun

beren.....nasıl gidiyor....

hayalot....sana halaaa yazamadım....sen nasılsın koca göbüş....son zamanların Allah yardımcın olsun.

bir de kelebek vardı sanki...??

bugün 10 kasım..........Başkomutan..ruhun şad olsun

hayat gailesine kapılıyoruz.....unutuyormuyuz....hatırladıkça ruhuna fatiha okudum.....yalnız;

yv de hiç bayrak görmedim...hiç bir kanalda....daha önce de 10 Kasımlarda olmuyor muydu?:26:sadece kutlaması olan bayramlarda mı oluyordu?

herhangi bir kanalda anma programına rastlayanınız var mı?ender bakıyorum da ben tv ye.

denizannem bugun 9 kasim bayraklar yarina

denizannem bugun 9 kasim bayraklar yarina

oy ben ne ediyiiim....

ben de diyorum Allah Allah....hiç pc nin köşesine bakmak gelmiyor aklıma(

denizannenin son durumları böyle teyzem

not:evlat edinenler topiğini okursan,bence artık gerek kalmadı alıntı yapıp kopyalama yapmaya......

Son düzenleme:
günaydın bizi merak etmişsin deniz annem annelik çok güzel gidiyor çokkkk..artık toplasan günlük 4 saat uykuyla ayaktayım ama hiç şikayetçi degilim annelik çok güzelmiş evlat kokosu bambaşkaymış ona bakınca tüm yorgunlugum gidiyor inan bugün tam 21 günlük olduk günler çok çabuk geçiyor.dilerim bu duyguyu tatmak isteyen herkes birgün kavusur melegine seni ve deniz kızı çok öptümmmm

tatlı uykularda olun böcekseverler.........

tiyatro sezonumuz başladı...tiyatroya gittik geçen hafta...yeni oyun için de biletimiz hazır...sadece bugünden kısa bir not...........

metrobüsteyiz....dur düğmeleri var ya....sürekli basmak istiyor.ben basıcam...herşeyi kendi yapsın istiyor.ben gayri ihtiyari (doğru mu bu kelime)kızım basmana gerek yok.duruyor zaten her durakta dedim....

deniz zaman neden yapmışlar!

ş,mdi aklıma bir tane daha geldi.....

çaydanlığı eğiyor...böyle mi döküyon anne?

evet annecim

büyüyünce sen de dökersin annye çay yaparsın

nasıl?

çaydanlığı su ile doldurusuuuun....ocağa koyarsııın...üzerindeki demliğe çay koyarsın.altındaki su fokur fokur kaynayınca demlersin.sonra ikimize bardak hazırlarsın.karşılıklı içeriz.

deniz:OHHHHFFFF........ben çok yorulurum yaaaaaaaa...

şu yukarıdaki ohflamayı tarif edemem...ne çok güldürdü beni...zilli!

Son düzenleme:
gece uykusunda saat gibi 360 derece dönerek uyuyan çocuğunuz var mı anneler

olmayanlar....isteyenler....denizden size de bir tane olsun....olsun da dört dönün..İNŞALLAH.

bu arada..............

bugün gittiğimiz misafirlikte,oyuncaklar arasında tuhaf şeyler vardı...ben şiddet içeren hiçbir oyuncak almıyorum denize.hatta çok dikkatliyim oyuncak konusunda...onun ruhunu düşünce yapısını şekillendirdiğine inanıyorum...hatta birkaç kez dolaştım oyuncak mağazalarını...neredeyse alabşleceğim doğru dürüst bir oyuncak bulamadım.patlak patlak gözleri olan soğuk bakan bebekler.kuru kafa figürleri..özelikle buna dikkat ediyorum...gözleri oyuk resimler....ticaret olsun diye gereksiz abartılı süslü oyuncaklar...en son aldığım bir yazı tahtasıydı...
herzamanki huyum....yine başka yere atladım düşüncelerim arsında...döneyim.

oyuncaklar arasında ne vardı biliyormusunuz?bir korsanın çengelli kolu!! korsan yok.sadece yarım,çengeli olan bir kol.kol gibi bir şey.elinizi içine koyunca sizin eliniz oluyor.bir çocuk böyle bir oyuncaktan ne gibi bir haz alabilir?neden böylesi?aile nasıl alabilir?dikkat farklı yönlere çekilemez mi?
sonra ...sonra silahlar...ben daha silahla tanıştırmadım...eve hiç almadım.sadece bir su tabancası var.onu da yazın bir misafirlikte hediye etmişlerdi.uzağa bir yere kaldırmıştım.bu yaz denize giderken aradım da bulamadım hatta...onunla bile oynatmadım....başka çocukların elinde görüyor tabiii.varlığından haberi var bu nesnelerin.

bana nedense evin küçük çocuğu olan erkek çocuğun oyuncağı gibi gelmişti de....biraz farklı şekilde bilgi almaya çalışırken o çenglli korsan elinin ablasına ait olduğunu öğrendim..
ve abladaki tesbitim............tırnaklarını yercesine kemiren bir genç kız...orta sona giden ve sürekli tırnak yiyen ve bunu acelesi varmış gibi büyük bir süratle yapan bir genç kız....çalışıyormuş gibi işi oymuş gibi...ve bildiğim bu genç kız sürekli o dersane senin bu dersane benim gezdirilen bir genç kız...kendini yaşayamadığından olabilir mi.....offff....böyle gerçekleri görünce...bir de eğitime ticariii gözle bakıldığını görünce....otursun evde çalışsın.öyyle okusun...zamanımızn ya da anelerimizin ya da annannelerimizin dedelerinin dr ları bilmem hangi üniversiyi mi okuyarak dr oldu.dr olmak için öğretmen olmk için okunması gereken bilgi aynı bilgmi değil mi...önemli olan onu sindirmek beyne işlemek değil mi?herhangi bir meslek için düşündüklerim böyle....haaa ne kadar ekonomi o kadar kalite olabilir.herkes 5 yıldızlı yerde olsa o yıldızları nereden toplayCAKLAR.i benim görüşüm....öğretmen, dr ,mühendis, hademe, çayc,ı tiyatrocu, yazar,gazeteci,temizlik görevlisi,............vs vs vs uzaaar gider...emek verilerek severek yapılan her iş kutsaldır benim gözümde...helalinden,temizinden,dürüstçe.

nereden nereye geldim yine...yani bu çocukları bu kadar koşturmanın anlamı ne....şimdi böyle düşünüyorum ama...şartlar beni de o koşuşturmanın içine sokRmı....of... gelecek bazen korkutuyor beni....ödevlerini ebeveynlerin yaptığı daha anasınıfından çıkalı ne olmuş yavrular....ana sınıfı yaşı da otur bir yuvarlak masa yap....

velhasılı.....bugün gördüğüm çengelli korsan kolu nereye getirdi beni....

Son düzenleme:

okurken yüzümü gülümsettin...
biz de sizi öptük say.........

Merhaba tatli denizin tatlı annesi sizi bu ara cok takip edemedim tüp tedavim kasima ertelenmişti simdi ilaç içiyorum transferi bekliyorum bu ay allah izin verirse şimdi geçmise dönüp okuyacam denizin maceraları beni güldürur heycanlandirir kisacasi kendime getirir öpüyorum güzel melegini Allaha emanet olun benim gibi umudunu bekleyen anne adaylarına dua eder misin :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…