• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sünnet düğünü para takısı

Sedef001

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2016
145
98
98
Merhaba hanimlar,
Haftasonu eşim ve agabeyi ile sünnet dügününe gittik.
Sünnet olan cocugun ailesini tanimiyorum, sadece dayisini taniyorum. Eşim ve ailesi yillardir aile dostlari.
Neyse ki hazirlanip gittik ve 3ümüz bir miktar para Taktik aile olarak. Cok degil ama zarfa koyacak kadar az da degil.
Sünnet cocugunun amcasi elinde mikrofonla sunuyordu kimin ne kadar taktigini. Salonun 10 da 3 ü takı takti bu arada ve sadece en yakinlari dayi yenge vs.
Sira bize gelince patavatsiz demezmi yokmu arttiran? Yani komik olmayan espiriler. Yani parayi begenmedi resmen ama şakaya vurdu. Bunu tüm Salon duydu.
Sizce ziyarete gidip daha cok para takalimmi, o günü yanlis ceketi yanima almisim deyip ve o gün mikrofona dediklerine kirildigimizi yoksa bir sey yapmayalimmi.
Eşimin babasi duyarsa onlarla bir daha konuşmaz.

Abartmayın bence kim duyacak Allah aşkına takı merasiminde herkes kim kime dum dumadır. Hem artık öyle kimin ne taktığını duyurma mı kalmış Allah aşkına yok artık öyle gelenekler ve çirkin bir şey zaten amcaya ne oluyormuş. Bunu diyen çocuğun anne babası değil ki amca ve patavatsız olan o anne babanın ne suçu var. Tabii ki öyle bir şey yapmayın yakışık almaz yani.

Merhaba hanimlar,
Sünnet olan cocugun ailesini tanimiyorum, sadece dayisini taniyorum. Eşim ve ailesi yillardir aile dostlari.
Neyse ki hazirlanip gittik ve 3ümüz bir miktar para Taktik aile olarak. Cok degil ama zarfa koyacak kadar az da degil.
Sünnet cocugunun amcasi elinde mikrofonla sunuyordu kimin ne kadar taktigini. Salonun 10 da 3 ü takı takti bu arada ve sadece en yakinlari dayi yenge vs.
Sira bize gelince patavatsiz demezmi yokmu arttiran? Yani komik olmayan espiriler. Yani parayi begenmedi resmen ama şakaya vurdu. Bunu tüm Salon duydu.
Sizce ziyarete gidip daha cok para takalimmi, o günü yanlis ceketi yanima almisim deyip ve o gün mikrofona dediklerine kirildigimizi yoksa bir sey yapmayalimmi.
Tekrar gidip para takmanıza gerek yok kayınpederinizede çocuğun ailesinede birşey söylemesin sonuçta çocuğun babası ile aile dostu adamın suçu yok, amcanın düşüncesizliği.

Abartmayın bence kim duyacak Allah aşkına takı merasiminde herkes kim kime dum dumadır. Hem artık öyle kimin ne taktığını duyurma mı kalmış Allah aşkına yok artık öyle gelenekler ve çirkin bir şey zaten amcaya ne oluyormuş. Bunu diyen çocuğun anne babası değil ki amca ve patavatsız olan o anne babanın ne suçu var. Tabii ki öyle bir şey yapmayın yakışık almaz yani.
Maalesef var hala öyle duyurmalı takı merasimleri.

Ne kadar verdiniz ki ?

ne saçma bir olay kendi nişanımda kim bana ne taktı diye bile bakmadım takarken utandım ben

ne gerek var öyle patavatsız insanlara daha fazla takmaya. en yakınına altın vs takar insan yakın olmayana da bir miktar para. yani illa bir altın parası vs takacak değilsiniz durumunuz neyse o

Biz de dügünümüzü öyle mikrofonla kim ne takti diye yapmadik. En sevmedigim sey! Kiminin durumu var kiminin Yok.

Bence umursamaya değmez. Amcanın patavatsizligi olmuş. Tekrardan takı takmaya da gerek yok. Sonuçta o düğünlerde bir görünüp, insanların gönlünü almaya gidiyoruz. Takılan takının önemi yok.

Bencede cok ayip keske zarfa koysaydiniz patavatsiz gercekten. Ama esin ve sen niye ayri taktiniz parayi yani abisi tamam ayfi ama siz sen ve kocan birsiniz

Bencede cok ayip keske zarfa koysaydiniz patavatsiz gercekten. Ama esin ve sen niye ayri taktiniz parayi yani abisi tamam ayfi ama siz sen ve kocan birsiniz
Evet sonradan bizde düsündük keske zarfa koysaydık diye. Zarfa koyup verenler de oldu. Yok biz ayrı takmadık. 3ümüz bir taktık aile olarak. Yoksa soruyu yanlış mı anladım

Çok ayıp etmiş az veya çok insanın gönlünden ne çıkarsa ki çıkmayabilir de
Kapıda takı takmayanlar giremez diye bir ibare var sanki
Zaten şu sünnet düğünlerinide ne gereksiz bulurum.

Merhaba hanimlar,
bence olayı büyütmeyin.
adam patavatsızlık yapmış.
sonuçta herkes istediğini takıyor düğünde ne uygun gördüyse.
sakın ilaveten takı götürmeye filan kalkmayın

50 tl 'den az takmıs olamazsınız bence ne takacakmısınız kı

Sağolun kızlar. Bence de evlerine gidip sonradan para vermeye gerek Yok. Eşimi bu konuda ikna ederim. KV demiş eşime misafirliğe gidin ve para verin en iyisi diye. O Da duydugunda kızmıştı

Back
X