- 24 Ocak 2011
- 21.772
- 35.595
- 798
- Konu Sahibi Kakao ve Ben
-
kaynak olarak Kuran yeterli değilse ...
ben de tartışmak istemiyorum
sadece sadece diyorum ki temel /baz Kuran olsun
that's all
Ben hic kestirmeme taraftariyim dinen zorunlulugu yoksa ki
dinen mecbur degilmis diyor kimi hocalar
birde akli erince sorulun demis kimisi eee kim cuku kesilsin ister ki?
ya razi olmazsa?
iyide o konunun yaşla alakası yoktuki . .Alintiladigim mesaji okumadin mi? Sunnetle lazer kiyaslanmis ben de diyorum ki 18 yasini gecince ne halt ederse eder bit kadar cocuga boyle mudahaleler yapilmaz. Kime anlatir gibi anlatsam acaba
aynısını yazacaktım...Ya bu arada 8 aylikken kesilmis pipinin kutlamasinin 4 sene sonra yapildiği nerde görülmüs? Ilk defa duyuyorum.
ortada zorla yapılan bişey yok ki ..zorluk dediğiniz mevzuyu anlamadım..ayrıca çocuğa namazı öğretmek farlıdır..öğretmenin içinde severek alıştırma vardır...ama zorla kıldırmak apayrı bişeydir...çocuğuma neden zorla kıldırayımki namazı....namazın güzelliklerini anlatıp içine sindirmek varken
Bende sana diyorum ki; sen eğer müslümanlığa inansaydın bu söylediklerini zaten söyleyemezdin...
Bizde müslüman olduğumuz için senin bu düşüncen bize ters geliyor...
Ama herkes birbirine saygu duymak zorunda o ayrı...
Yaaa konuyu saygısızlığa getirmeyinn burda çok tepki alırsınız bu sebepten...Aynen oyle, sadece onlarin inanci saygiyi hakediyor, daha kucucuk cocuklarinin bedenini dokunulmazligina bil saygi duymayi bilmiyorlar.
Cocugu sunnet ettirmemek nedir?He saglik acisindan kafasina yatmaz anlarim saygi duyarim(ki saglik acisindan gerekli)..Ama yok buyusun ona sorayim rizasini alayim bunu anlayamiyorum..Peki kizlarin regl olmasi diyorsunuz onda riza nasil aranacak,belki o da her ay kanamak istemiyor nerde riza?Tamam cocugun secme hakki vardir,onay yada red edebilmeli,farkinda olmali herseyin ama sapla samanida karistirmamak gerek!
valla çok dinin içinde olmadığımız kesin. ayetleri arapça dinleyip hüzünleniyouz. ama hiç birimiz kuranı açıp okuyup düşünüp anlayıp uygulamıyoruz sonuçta değil mi?
bu haram demekle müslüman olunmuyor yaşamak lazım
buna hak hukuk adalaet gıybet etmemek düzenli olarak zekat/sadaka da giriyor
Sunneti muslumanlikla eslestirmedigimi soylemistim bana gore sunnet saglik icin yapilir zaten musluman olmayip da zaten sunnetli olan pek cok insan var dunyada benim yorum yaptigim kisim musluman dogulmaz olunur idi sadecesizin yoruma göre bırakalım oğlumuz büyüsün hangi dini seçerse o zaman keseriz şeyi demek mi oluyor...
oçocuk aklı başına gelme yaşı 18 ise o çocuğa söyle evladım hanig dine inanıyorsun ona göre senin şeyi kesicez mi diyecegiz.
her canlı Müslüman doğar ve ilerde kendi inancını kendi seçer...bu doğru fakat 20 yaşındaki adama da aç bakalım senle birlikte büyüyen pipini azıcık ucundan keselim denmez...
Babası konuştu ama babasına o zaman sen göster pipini bakayım duruyor mu dedi. Babamız şokta tabii bende ne var canım bunda kızların pisisi olmadığını biliyor o yüzden emin olmak için örnek görmek istiyor herhalde dedim.
Allah akıl fikir versin dicem ama Allah'ada inanmadığınız için bu yorumum size pek iç açıcı gelmeyecek..Evet herkes birbirine saygi duymak zorunda ama siz minnacik cocuklarinizin bedenlerine saygi duymayip ömür boyu degistiremeyecekleri bir mudahalede bulunuyorsunuz ironik degil mi
hiç kimse müslümanlığı dört dörtlük yaşamıyor emin olun...kimi namaz kılar başı açıktır...kimi başı kapalıdır namaz kılmaz...kimi namaz kılmaz sadece cumalar gider...bu durumda kimse kimsenin içini bilemez...kimse kalıpta şuna bak şunları yapıyor gidip bide namaz klıyor diyemez...bir ucundan tuttacaz..yavaş yavaş...eğer ben namaz kılmıyorsam namaz kılmamak günah değildir diyemem...bunlar açık şekilde beyan edilmişdir bizlere...valla çok dinin içinde olmadığımız kesin. ayetleri arapça dinleyip hüzünleniyouz. ama hiç birimiz kuranı açıp okuyup düşünüp anlayıp uygulamıyoruz sonuçta değil mi?
bu haram demekle müslüman olunmuyor yaşamak lazım
buna hak hukuk adalaet gıybet etmemek düzenli olarak zekat/sadaka da giriyor
Benim anlamadığım şey islamla ilgisi yoksa kişinin sürekli kılıf uydurarak bu var mı şu yok mu deyişi ? Varsa ne olacak, yoksa ne olacak; yapacak mısın ?
İslamiyette mevlit farzdır diyen mi oldu ?
Peygamber efendimize salat ve selam yollanan, kuran okunan bir toplantının neyi yanlış ? İslamiyette yok demeyin, var fakat emir değil bu bir dua şekli.
iyide o konunun yaşla alakası yoktuki . .
Siz sunneti sadece musluman oldugunuz icin mi yaptiriyorsunuz?ben cocugumun sagligi icin yaptiririm onu anlatmak istemistimİyide ben o çocuğu 4-5 yaşında sünnetini yaptırdıktan sonra ve çocuk büyüdükten sonra ben müslüman değilim kabul etmiyorum derse o onun tercihi ben ne yapabilirim ki buna...
Biz anne baba olarak dinimiz üzerine yapmamız gerekeni yaptık ilerisi o çocuğa kalmıştır.....
Allah akıl fikir versin dicem ama Allah'ada inanmadığınız için bu yorumum size pek iç açıcı gelmeyecek..
Saygı duyuyorum şu cümlelerinize
oyyyy kazen çok sert olmuş....kardeş kardeş yorum yapıyorduk aslındaBir toplumda yer alan kadınlık ve erkeklik algıları, her iki cinse ilişkin imajlar, kalıp yargılar, oluşturulan kimlikler, bu kimliklerin oluşum süreçleri, onlara atfedilen özellikler, davranış kalıpları, roller, statüler, cinsiyete dayalı iş bölümü, cinsler arası ilişkilerin düzenlenme biçimleri, aile tipleri, akrabalık ilişkileri, cinslerin birbirine karşı tutum ve davranışları, cinsel ahlak, aşk ve güzellik anlayışları, o toplumun cinsiyet kültürünü meydana getirir. Biyolojik boyutuyla cinsiyet olgusu, tabii ve evrenseldir; ama, bu temel üzerine sosyo-kültürel olarak inşa edilen cinsiyet kültürü evrensel değildir. Cinsiyet kültürü, toplumdan topluma ve zamanla farklılıklar gösterir.
Konu sahibi halihazırda zaten sünneti fiziksel olarak yaptırmış oğluna. Şimdi sonrasında yapılacak tören (belki düğün, beki de mevlüd) hakkında sizlere fikir sormuş ? Sünnetin gerekliliği hakkında bir soru yok ! Konuyu nasıl çarpıttınız anlamakta inanın zorlanıyorum. Daha önce siyasetçilere demiştik bir çekin o kıllı elinizi kadın bedeninden. Bu konuda da diyorum ki bir bu konu eksikti bu da açıldı tam oldu ! Her şeyi çözdünüz de konu pipi mi kaldı ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?