- 26 Mayıs 2014
- 13.528
- 15.845
- 298
- Konu Sahibi Kakao ve Ben
-
Canım ben müslümanım sünnetin dinimizde (sünnet olduğunu biliyorum)ve araştırdım tabi neden niçin diye . doktorlara danıştım ve sağlık açısından tıbbi terimlerle açıkladılar hocaya sordum oda anlattı anlattı baktım sonunu o organın sağlığına geldi konuşmaa. anladımki dinim bu sünnet olayını sağlık açısından onaylıyor.. adı üstünde sünnet yani yapılması zarurıSunnetin saglik acisindan gerekliligi kanitlanmis degil hatta bazi arastirmalar sunnetin erken bosalmaya neden oldugunu gosteriyor.
Aksi olsa bile, o anlik bir zorunluluk yoksa bir insanin bedenine böylesi bir mudahaleyi onun izni olmadan yapmayi insan haklarina aykiri buluyorum. Oglum yok kizim var, kulagini asla deldirmem mesela, ilerde bunun kararini kendi vermeli, bu kadarcik bir mudahaleye bile hakkim oldugunu dusunmuyorum.
Ha sagligi acisindan bir zorunluluk olur yapilir, ama baska hicbir neden (buna sagligini guya koruma da dahil) bir cocugun bedenine kalici mudahale etmeyi hakli gosteremez.
iyi ama Kazen bizler anne olunca,oğullarımızın pipi sorunu da bize düşüyor tabiii..kadın olmak zor zanaat kendi vücudumuzu savunduğumuz gibi oğullarımızın da pipi sorumluluğu bizde...sebep odur..yoksa bana ne ...Bir toplumda yer alan kadınlık ve erkeklik algıları, her iki cinse ilişkin imajlar, kalıp yargılar, oluşturulan kimlikler, bu kimliklerin oluşum süreçleri, onlara atfedilen özellikler, davranış kalıpları, roller, statüler, cinsiyete dayalı iş bölümü, cinsler arası ilişkilerin düzenlenme biçimleri, aile tipleri, akrabalık ilişkileri, cinslerin birbirine karşı tutum ve davranışları, cinsel ahlak, aşk ve güzellik anlayışları, o toplumun cinsiyet kültürünü meydana getirir. Biyolojik boyutuyla cinsiyet olgusu, tabii ve evrenseldir; ama, bu temel üzerine sosyo-kültürel olarak inşa edilen cinsiyet kültürü evrensel değildir. Cinsiyet kültürü, toplumdan topluma ve zamanla farklılıklar gösterir.
Konu sahibi halihazırda zaten sünneti fiziksel olarak yaptırmış oğluna. Şimdi sonrasında yapılacak tören (belki düğün, beki de mevlüd) hakkında sizlere fikir sormuş ? Sünnetin gerekliliği hakkında bir soru yok ! Konuyu nasıl çarpıttınız anlamakta inanın zorlanıyorum. Daha önce siyasetçilere demiştik bir çekin o kıllı elinizi kadın bedeninden. Bu konuda da diyorum ki bir bu konu eksikti bu da açıldı tam oldu ! Her şeyi çözdünüz de konu pipi mi kaldı ?
Kuranı kerim yeterli olmadığından değil yine Kuranı kerimin emrettiği bir başka kaynakta bize yoldur. . Peygamber Efendinizin her sözü her hareketi bir yoldur.. Kuranı kerim eksik olduğundan dolayı mı bu emir verilmiştir.
Gerçekten niyetinizi anlamadım.
İngilizceniz de varmış anladım. Hatta yazdıklarınızdan bir tek onu anladım.
Gerek yok bu tartışmalara.
Gerçekten anlama niyetindeyseniz hep hep konuşurum sonsuz sabırla, fakat bunu sizde göremedim.
senin bu yaptığın sadece kendi fikrin. .. insanların birde "İNANÇLARI" var ki bu hiçte tartışmaya açık konu değil.Tekrar anlatayim mi?
Ben diyorum ki, sunnet, dovme, kulak delme vs kisinin daha sonra degistiremeyecegi bedensel mudahaleler saglik acisindan acil bir zorunluluk yoksa o kisinin kararina birakilmali. Lazeri baska biri atmis ortaya, o da yine ilerki yaslarda kisinin kendi karariyla yapabilecegi bir sey. Ama cocuklarin bedenlerine geri donusu olmayan mudahaleler saglik disinda ne gerekceyle olursa olsun cocuga haksizliktir.
Deliiii..He biz niye kestirdik biliyonmu pilava katmak icin tövbe estagfurlah
bu yoruma bu cevap mıe ozaman sünnetin güzelliğini anlat o siteyerek sevdirerek sünnet olsun?
teşekkür ederimmAllah aşkına bir konuda sabote edilmesin, başka yerlere çekilmesin gereksizce ya. Yok sünnet kuranda var, yok sünnet olmasa da olur, sünnet gereksiz, hayır gerekli yani konu bu mu zaten çocuk sünnet olmuş zaten okumuyor musunuz. Konu sahibi çocuğumu sünnet ettireyim mi ,ettirmek istemiyorum demiyor ki. Neden dini boyutlara çekiliyor. Ayrıca biri için doğru olan diğeri için yanlış olabilir neden başkalarının fikirlerine saygı duymuyorsunuz günahsa günahta onun boynuna. Burada düğün yapmak istemiyorum demiş sadece.
Konuya gelecek olursak; istemiyorsanız kimse istiyor diye yaptırmayın ama mevlid okutabilirsiniz. Düğün bence de gereksiz eğlence hem de masraf. Sen ve eşin istemedikten sonra kimse laf diyemez.
Sadece muslumanlarin degil diger dinlere mensup erkeklerin de sunnet oldugunu bilen birinin var oldugunu gormek guzelbu arada museviler de sünnet oluyor..sadece dinimize has değil yani...dediğiniz gibi de din ayrımı yapmaksınız çok erkek sünnet oluyor dünyada..sağlık neticede..
Saygu duyuyorum dedim daha fazla yorum yapmaya gerek yok zaten canım..sizin gibi düşünmeyen birine sırf düşüncesinden dolayı akılsız imasında bulunarak akıl dilemek sizce çok mu akıllıca oluyor peki ?
boşa kürek çekmişiz lili.....geri dönüyoruz toparlannYaaa konuyu saygısızlığa getirmeyinn burda çok tepki alırsınız bu sebepten...
Hangi yorumda size saygısızlık yapıldı, hemen hepsini alıntıla sun önümüze hadiii....!!!
Yaaa konuyu saygısızlığa getirmeyinn burda çok tepki alırsınız bu sebepten...
Hangi yorumda size saygısızlık yapıldı, hemen hepsini alıntıla sun önümüze hadiii....!!!
Saygu duyuyorum dedim daha fazla yorum yapmaya gerek yok zaten canım..
bu yoruma bu cevap mıyemin ederim güldüm..ben ne anlatıyorum ..siz ne anlıyorsunuz..dicek başka lafım yok
yok bacımmm yaaa ben evliyimm yoktur bir sıkıntı (hadi gülün birazzz)Bilmiyorum, bilim adamlarının tezini curutecek kadar cesitli erkekle yatmadim, sunnetliler mi daha uzun sevisiyor sunnetsizler mi sorusuna cevap verecek deneyimim yoko yuzden bilime inaniyorum
Allah akıl fikir versin dicem ama Allah'ada inanmadığınız için bu yorumum size pek iç açıcı gelmeyecek..
Saygı duyuyorum şu cümlelerinize
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?