Sünnet olan erkek çocuğa düğünler kınalar vs ne saçmalıkk

Canım ben müslümanım sünnetin dinimizde (sünnet olduğunu biliyorum)ve araştırdım tabi neden niçin diye . doktorlara danıştım ve sağlık açısından tıbbi terimlerle açıkladılar hocaya sordum oda anlattı anlattı baktım sonunu o organın sağlığına geldi konuşmaa. anladımki dinim bu sünnet olayını sağlık açısından onaylıyor.. adı üstünde sünnet yani yapılması zarurı
olmamakla beraber yapılsa daha iyi olur.manasındaa..müdahele olayına gelince dediğin gibi sağlık yönünden yapılan hiç bişeyin çocuğun hakkını gasbettiğini düşünmüyorum keza inancımdan dolayı kulağına ezan okumak gibi doğduğunda hayırlı sağlıklı olsun diye evde okunan kuran gibi dinimin gereği araştırarak bana verilen emirleri elimden geldiğince uygulamaya çalışırım ama altını çiziyorumm araştırarak..

iyi ama Kazen bizler anne olunca,oğullarımızın pipi sorunu da bize düşüyor tabiii..kadın olmak zor zanaat kendi vücudumuzu savunduğumuz gibi oğullarımızın da pipi sorumluluğu bizde...sebep odur..yoksa bana ne ...

ben sizinle konuşurum hem de tüm iyi niyetimle isterseniz özelde her yerde. hava falan atmadım ingilizce için eğer öyle algılandıysa çok özür dilerrim.

benim demek istediğim şey sadece şu Peygamber efendimiz herhalde asla ve asla Kuran'a aykırı konuşmamıştr değil mi? o zaman hadisler de kuran'a aykırı olamaz değil mi? Kuran'da peygambere sen sadece bir uyarıcısın deniliyor. o zaman hadisler de tavsiye /uyarı vs. niteliği taşıyordur. ama Haram/helal yetkisini Rab hiç resulune verir mi? onlar da bizim gibi hesaba çekilecek? üstelik yine Kuran'da ibrahime uyun deniliyor. o zaman Hz. ibrahimin hadisleri nerede?

ben hadisler kötü demedim ama Kuran' a uyuyorsa yaşayalım diyorum. hadislerde ne bileyim 5 kertenkelenin sevabı da yazıyor. sence bu doğru olabilir mi? rabbim bütün her şeyi bin bir güzellikte yaratmış hepsi birer ayet/delil neden bir kertenkeleye acı çektirsin ki durup dururken üstelik sevap için?

Allah aşkına bir konuda sabote edilmesin, başka yerlere çekilmesin gereksizce ya. Yok sünnet kuranda var, yok sünnet olmasa da olur, sünnet gereksiz, hayır gerekli yani konu bu mu zaten çocuk sünnet olmuş zaten okumuyor musunuz. Konu sahibi çocuğumu sünnet ettireyim mi ,ettirmek istemiyorum demiyor ki. Neden dini boyutlara çekiliyor. Ayrıca biri için doğru olan diğeri için yanlış olabilir neden başkalarının fikirlerine saygı duymuyorsunuz günahsa günahta onun boynuna. Burada düğün yapmak istemiyorum demiş sadece.

Konuya gelecek olursak; istemiyorsanız kimse istiyor diye yaptırmayın ama mevlid okutabilirsiniz. Düğün bence de gereksiz eğlence hem de masraf. Sen ve eşin istemedikten sonra kimse laf diyemez.

senin bu yaptığın sadece kendi fikrin. .. insanların birde "İNANÇLARI" var ki bu hiçte tartışmaya açık konu değil.

Böyle konularda hep islamla ilgili tartışma çıkıyor. Neden ne , amaç ne ?
Öğrenmek isteyen zaten yuzbinlerce kaynaktan bakıp öğrenebilir. Tartışmak isteyen bu konudaki tartışma platformlarına katılabilir.

Konu çok başka içerik çok başka.

teşekkür ederimm

o zaman daha bir şey demiyorum. türkiyede yaşıyoruz,malumunuz her şey pahalı. bir düğün yapıp milleti eğlendireceğine oğlunla O parayla mükemmel bir gün geçirt. kv'ne bunu dersin

bu arada museviler de sünnet oluyor..sadece dinimize has değil yani...dediğiniz gibi de din ayrımı yapmaksınız çok erkek sünnet oluyor dünyada..sağlık neticede..
Sadece muslumanlarin degil diger dinlere mensup erkeklerin de sunnet oldugunu bilen birinin var oldugunu gormek guzel

Yaaa konuyu saygısızlığa getirmeyinn burda çok tepki alırsınız bu sebepten...

Hangi yorumda size saygısızlık yapıldı, hemen hepsini alıntıla sun önümüze hadiii....!!!
boşa kürek çekmişiz lili.....geri dönüyoruz toparlann

Yaaa konuyu saygısızlığa getirmeyinn burda çok tepki alırsınız bu sebepten...

Hangi yorumda size saygısızlık yapıldı, hemen hepsini alıntıla sun önümüze hadiii....!!!

Su an yazdigin bile saygisizca ama bana yapilan sorun degil minnacik cocuklariniza yapiyorsunuz bunu. Belki cocuk sunnetli pipi begenmeyecek ilerde, ne hakkiniz var ona boyle bir mudahalede bulunmaya, buyuyunca inanci ya da begenisine gore yaptirirsa yaptirir. Hos o da benim sorunum degil ben sadece fikrimi beyan ediyoruz siz celalleniyorsunuz yasal olarak suc degilse yaptirin ama bence yanlis diyene de saldirmayin

Bu konu kilitlenir

Konu sahibi , içinizden ne geliyorsa öyle yapın çocuk sizin cocugunuz..ve banada sünnet düğünleri cok gereksız gelır.. Erkeklere doğar doğmaz öyle bi değer verılıyo kı bızım toplumumuzda bazı aileler tarafından.. Ve p pohpohlanan hep sensin denen erkek cocuklarını büyüdklerinde bambaşka haberlerle görüyoruz işte budur sebebi bunun genelleme yapmıyor ve bazı aileler diyorum yalnız çarpıtılmasn. ERKEK çünkü o ayrı ya ayrı gözüyle bakılır ya kutlarlar işte pipisini mipisini 7 düwele duyururlar kadına ayıp günah yanlıs..

bu yoruma bu cevap mıyemin ederim güldüm..ben ne anlatıyorum ..siz ne anlıyorsunuz..dicek başka lafım yok

ne var ki? 16 yaşına kadar sünnet olmazsa müslüman olmuyor mu? sünnet dinin gereği diye hemeen yapılıyor ama namaz için tefekkür için bekleniyor. sünnet bir rituel ama namaz ibadet?

Allah akıl fikir versin dicem ama Allah'ada inanmadığınız için bu yorumum size pek iç açıcı gelmeyecek..
Saygı duyuyorum şu cümlelerinize

Evet benim icin Allahtan bisey dilemenize gerek yok zira dilediginiz seye de fazlasiyla sahibim

konu ne saçma bir yere gidiyor, sanki insanlar birbirlerinin fikirlerini değiştirebilecekmiş gibi.. soru sünnet olmalı mı değil ki var ya da yok diye tartışıyorsunuz.. yok illa bir yerden dine gelsin de konu nasıl gelirse gelsin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…