Sünnet olan erkek çocuğa düğünler kınalar vs ne saçmalıkk

Mevlid Allah'ın emri değildir. Allah'ın emri olduğuna deliliniz varsa buyrun getirin.

aynen işte bunu diyorum mevlid diye bir şey yok!! bir de bilip bilşmeden haram helal emir diyoruz! bu kadar önemli ise alın okuyun Kuran uzakta değil. orada yazanlara uyarsak inan mevlid okumaktan daha güzel

Ne kadar masum kıyamam ona ya yazık...gözümün önüne getirdim bir an komik geldi
babası abisi falan yok mu hani ya da örnek aldığı sevdiği dayı amca vs. Onlar konuşabilir belki.

inanç biçiminiz nedir..merak ettim...müslümansanız bu sorunun cevabı sizde..

Sorunuz buysa hayir musluman degilim, ama olsaydim da cocugumun bedeninde kalici bir degisiklik yapma hakkina sahip oldugumu dusunmezdim. Onceki mesajimda da dedigim gibi, su an cok istedigi halde kizimin kulagini bile deldirmiyorum belki ilerde fikri degisecek, su an kendi kararlarini verebilecek yasta degil diye.
Inanclarimiz bize bunlari baskasina (cocugumuz da olsa) dayatma hakki vermez, hele ki bedeninde sonsuza kadar degistiremeyecegi bir mudahaleyi yapma hakkini hic vermez. Bazi toplumlarda kiz sunneti var mesela, kiz cocuklarinin klitorisi kesiliyor. Onlarin da inancinin bunu gerektiriyor olmasi yaptiklarinin dogru oldugu anlamina gelmiyor. Birakin 1 yasinda olacagina 16 yasinda olsun sunnet olacaksa, kararini kendisi versin. Dinden de cikmaz korkmayin islamin sarti degil ki bu? Sanki butun muslumanlar 5 vakit namaz kiliyor, orucunu tutuyor, hacca gidiyor, serri hukumlere uygun yasiyor da sunneti kusur kaldi...

sünnette mevlide verdiğim değeri ahlaka hukuka adalaete verseydik!!!! onlar da muslumanın olmazsa olmazı

düşüncenızde haklı olabılırsınız lakın evladınız yonunden duşunun. her erkek çoçuğunun o ozel gunu yasadıgı, herkesın hayatında bır donem olan sunnet eglencesı ve mevludu oğlunuzun olmayacak. o gune daır bı anısı olmayacak. tam tersı boşluğu olacak. ben olsam bu boşluğu yasamasına izin vermezdım. nekadar karsı olsamda kınasınıda mevludunude yaptırırdım.

Sen müslüman olsaydın böyle düşünmezdin emin ol....
Çünkü ben müslüman olupta sünnet ettirmem diyeni pek duymadımmm....

çok çok haklısın.. böyle anneler oldukça düzelecek dünya..

nedir bu erkeklerdeki çükü elaleme duyurma olayı işte bu sebepten. küçüklükten itibaren fotoğrafları çekilir konu komşuya gösterilir, sünnet olur oğlum erkek oldu diye ilan edilir, sonra da ulu orta açılacak bir şey sanıyorlar işte

bu durumda sizi ilgilendiren bi durum yok ortada..sonuçta sünnet müslümanların olmazsa olmazıdır...bi arkadaş yazmıştı yahudilikte de varmış... ve biz size neyi açıklamaya çalışıyorsak....

Killarini lazerle yok edenlere ne diyelim o zaman onlarda gayet biyolojik..Ve sunnet adi uzerinde dini acidanda yapilmasi gereken birsey insan icadi degilki

2 yasinda cocugun killarini lazerle yok ediyorsan o da insan haklarina aykiri, 18 yasini gecince isterse gider kokunden kestirir o onun kararı ama daha kendi kararlarini veremeyecek yasta bir bebegin/cocugun bedenine hayati boyunca geri alamayacagi bir degisiklik yapilirsa bu o cocugun bedenine haksizliktir gerekcesi ne olursa olsun.

Bakın ben islami bir tartışmaya girmek istemiyorum. Size bir ayet soyledim. Orada Hz. Muhammed asv im emirlerine uyun diye bir meal var.
Elbetteki hadslerin sahih ve sahih olmayanları var ; bizler kaynaklar doğrultusunda sahih hadisleri net olarak biliyoruz. Bunda gizli bir durum yok.

Yahudilikte bir hak dindir. Elbette ki onlarda da sünnet olacak. İlk peygamber efendimize öğretilen bir simge değil. Simgedeki kastımı tekrar okuyun lutfen.

Uslubunuz tartışmak için çok yetersiz. Bana kaynak söyleyin diyorsunuz tamamen kaynaksı konuşuyorsunuz.

Sizin dusunceenize gore o zaman dugun de yapilmamasi lazim.neticesinde gece gerdek var.ozaman anne baba dugunde oynadiginda ooh oh kizimizi aksam damat ....cek diye gobek atmammalri lazim.yanlis dusunuyorsunuz bence ...
Cok cinsiyetci bir yaklasim ve tabir. Sizi kiniyor ve kibliyorum. Burasi kadin sitesi, bir zahmet burada bari kadinlara sayginiz olsun.

Ozaman niye muslumanlikta olan bi şeye yorum yapiyorsunuz karsiyim diye bizim dinimiz sunnet var diyosa amenna

bu durumda sizi ilgilendiren bi durum yok ortada..sonuçta sünnet müslümanların olmazsa olmazıdır...bi arkadaş yazmıştı yahudilikte de varmış... ve biz size neyi açıklamaya çalışıyorsak....

yanlış bir şey demedi ki isterse çocuk 16 yaşında yaptırsın. biz çocuğa namazı öğretiyor muyuz ?

Ne kadar masum kıyamam ona ya yazık...gözümün önüne getirdim bir an komik geldi
babası abisi falan yok mu hani ya da örnek aldığı sevdiği dayı amca vs. Onlar konuşabilir belki.

Babası konuştu ama babasına o zaman sen göster pipini bakayım duruyor mu dedi. Babamız şokta tabii bende ne var canım bunda kızların pisisi olmadığını biliyor o yüzden emin olmak için örnek görmek istiyor herhalde dedim.

2 yaşındaki çocuğun kıllarını mı
Ne diyosun sen ne alaka?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…