- 30 Kasım 2011
- 1.647
- 1.165
- 333
- Konu Sahibi Kakao ve Ben
-
Mevlid Allah'ın emri değildir. Allah'ın emri olduğuna deliliniz varsa buyrun getirin.
4,5 yaşındaydı şimdi 5,5 yaşında hala aynı şeyi söylüyor. Hatta geçen gün ablamda sünnet olacak mı diye sordu hayır oğlum olmayacak dedim ve anlattım ama o yine banane niye o olmuyor ben oluyorum siz beni sevmiyorsunuz pipimi kesmek istiyorsunuz ki ben çişimi yapamayıp hasta olayım dimi sevmiyorum artık sizi dedi.
inanç biçiminiz nedir..merak ettim...müslümansanız bu sorunun cevabı sizde..
bende öyle anladımSanırım sünneti Allahın emri demek istedi
Sanırım sünneti Allahın emri demek istedi
Hadi bende bir konu açayım..Şu sıralar hayatımda olan bir sıkıntı oğlum 5 yaşın içinde ve 8 aylıkken sünnet ettirdik onu babasıyla birliktee.Şu andada babaannesi dedesi,halası,bu yaz düğününü yapalım diyorlar ..düğün dediğim akşamında kınası(eğlenceli) ertesi günündede mevlid okutalım diyorlar...Ve ben bu tür olayların bana saçma geldiğini, ve istemediğimi söylüyorumm..nedenide şu arkadaşlar bana oldum olası bu sünnet düğünleri saçma gelmiştir..bir erkek sünnet olduğunda neden kutlanmak istenir.neden bangır bangır aa bakın oğlumuz pipisini kestirdi erkek oldu eğlenceler..düğünler.. teyteytey.bu ne yahu..ben oldum olası bu ayrımcılığı sevmedim kız çocuklarına ise cozz hiç bişe yok..iyi o zaman diyorum kızım olsaydı adet gördüğünde alkış tutup kızım ergenliğe adım attı kadın olma yoluna doğru ilerliyor deyip eğlence isteseydim izin verilirmiydi ..tabi herkes şaşkın şaşkın böyle saçma bişi olurmu diyorlar.. bende lafı otudduruyorum.o zaman erkek çocuğuna bu özen niye.. Arkadaşlar şu anda sıkıntılı sözler yaşıyorum nasıl kırmadan kimseyi halledeceğim bilmiyorumm. İstemiyorum Abii istemiyorum ben bu ayrımcılığı istemiyorumm ayy düşüncesi bile saçma ..eee eğlence var oynuyoruz göbek atıyoruz neden bu eğlence şey kem küm oğlumun pipisi kesildide işte o yüzdenn..
Sen müslüman olsaydın böyle düşünmezdin emin ol....Sorunuz buysa hayir musluman degilim, ama olsaydim da cocugumun bedeninde kalici bir degisiklik yapma hakkina sahip oldugumu dusunmezdim. Onceki mesajimda da dedigim gibi, su an cok istedigi halde kizimin kulagini bile deldirmiyorum belki ilerde fikri degisecek, su an kendi kararlarini verebilecek yasta degil diye.
Inanclarimiz bize bunlari baskasina (cocugumuz da olsa) dayatma hakki vermez, hele ki bedeninde sonsuza kadar degistiremeyecegi bir mudahaleyi yapma hakkini hic vermez. Bazi toplumlarda kiz sunneti var mesela, kiz cocuklarinin klitorisi kesiliyor. Onlarin da inancinin bunu gerektiriyor olmasi yaptiklarinin dogru oldugu anlamina gelmiyor. Birakin 1 yasinda olacagina 16 yasinda olsun sunnet olacaksa, kararini kendisi versin. Dinden de cikmaz korkmayin islamin sarti degil ki bu? Sanki butun muslumanlar 5 vakit namaz kiliyor, orucunu tutuyor, hacca gidiyor, serri hukumlere uygun yasiyor da sunneti kusur kaldi...
sünnet düğünü saçma ama mevlidi yapılmalı Allahın emri sonuçta
Doğru anladınbende öyle anladım
Tamam affettik seniiHa öyle mi, yanlış anlamışım galiba. Özür dilerim arkadaştan.
Hadi bende bir konu açayım..Şu sıralar hayatımda olan bir sıkıntı oğlum 5 yaşın içinde ve 8 aylıkken sünnet ettirdik onu babasıyla birliktee.Şu andada babaannesi dedesi,halası,bu yaz düğününü yapalım diyorlar ..düğün dediğim akşamında kınası(eğlenceli) ertesi günündede mevlid okutalım diyorlar...Ve ben bu tür olayların bana saçma geldiğini, ve istemediğimi söylüyorumm..nedenide şu arkadaşlar bana oldum olası bu sünnet düğünleri saçma gelmiştir..bir erkek sünnet olduğunda neden kutlanmak istenir.neden bangır bangır aa bakın oğlumuz pipisini kestirdi erkek oldu eğlenceler..düğünler.. teyteytey.bu ne yahu..ben oldum olası bu ayrımcılığı sevmedim kız çocuklarına ise cozz hiç bişe yok..iyi o zaman diyorum kızım olsaydı adet gördüğünde alkış tutup kızım ergenliğe adım attı kadın olma yoluna doğru ilerliyor deyip eğlence isteseydim izin verilirmiydi ..tabi herkes şaşkın şaşkın böyle saçma bişi olurmu diyorlar.. bende lafı otudduruyorum.o zaman erkek çocuğuna bu özen niye.. Arkadaşlar şu anda sıkıntılı sözler yaşıyorum nasıl kırmadan kimseyi halledeceğim bilmiyorumm. İstemiyorum Abii istemiyorum ben bu ayrımcılığı istemiyorumm ayy düşüncesi bile saçma ..eee eğlence var oynuyoruz göbek atıyoruz neden bu eğlence şey kem küm oğlumun pipisi kesildide işte o yüzdenn..
bu durumda sizi ilgilendiren bi durum yok ortada..sonuçta sünnet müslümanların olmazsa olmazıdır...bi arkadaş yazmıştı yahudilikte de varmış... ve biz size neyi açıklamaya çalışıyorsak....Sorunuz buysa hayir musluman degilim, ama olsaydim da cocugumun bedeninde kalici bir degisiklik yapma hakkina sahip oldugumu dusunmezdim. Onceki mesajimda da dedigim gibi, su an cok istedigi halde kizimin kulagini bile deldirmiyorum belki ilerde fikri degisecek, su an kendi kararlarini verebilecek yasta degil diye.
Inanclarimiz bize bunlari baskasina (cocugumuz da olsa) dayatma hakki vermez, hele ki bedeninde sonsuza kadar degistiremeyecegi bir mudahaleyi yapma hakkini hic vermez. Bazi toplumlarda kiz sunneti var mesela, kiz cocuklarinin klitorisi kesiliyor. Onlarin da inancinin bunu gerektiriyor olmasi yaptiklarinin dogru oldugu anlamina gelmiyor. Birakin 1 yasinda olacagina 16 yasinda olsun sunnet olacaksa, kararini kendisi versin. Dinden de cikmaz korkmayin islamin sarti degil ki bu? Sanki butun muslumanlar 5 vakit namaz kiliyor, orucunu tutuyor, hacca gidiyor, serri hukumlere uygun yasiyor da sunneti kusur kaldi...
Killarini lazerle yok edenlere ne diyelim o zaman onlarda gayet biyolojik..Ve sunnet adi uzerinde dini acidanda yapilmasi gereken birsey insan icadi degilki
kınayı da ayrımcılık gibi gösters
asıl siz ayeti bağlamından çıkartıyorsunuz. üstelik hadislerin 100% gerçek/sahih/doğru/korunmuş olduğunu da asla söyleyemezsiniz.
ayrıca sünnet islamın değil yahudiliğin sembolü ve onlarda farzdır
ayrıca Kuranı okuyunca peygamberimizin Kuran dışında hiç bir şeye Haram veya Helal diyemeyeceğini bilirsiniz. Extralar tavsiyedir, daha iyidir veya daha güzeldir ama Haram veya Helal demek sadece Kuran'da yazar.
Cok cinsiyetci bir yaklasim ve tabir. Sizi kiniyor ve kibliyorum. Burasi kadin sitesi, bir zahmet burada bari kadinlara sayginiz olsun.Sizin dusunceenize gore o zaman dugun de yapilmamasi lazim.neticesinde gece gerdek var.ozaman anne baba dugunde oynadiginda ooh oh kizimizi aksam damat ....cek diye gobek atmammalri lazim.yanlis dusunuyorsunuz bence ...
Ozaman niye muslumanlikta olan bi şeye yorum yapiyorsunuz karsiyim diye bizim dinimiz sunnet var diyosa amennaSorunuz buysa hayir musluman degilim, ama olsaydim da cocugumun bedeninde kalici bir degisiklik yapma hakkina sahip oldugumu dusunmezdim. Onceki mesajimda da dedigim gibi, su an cok istedigi halde kizimin kulagini bile deldirmiyorum belki ilerde fikri degisecek, su an kendi kararlarini verebilecek yasta degil diye.
bu durumda sizi ilgilendiren bi durum yok ortada..sonuçta sünnet müslümanların olmazsa olmazıdır...bi arkadaş yazmıştı yahudilikte de varmış... ve biz size neyi açıklamaya çalışıyorsak....
Ne kadar masum kıyamam ona ya yazık...gözümün önüne getirdim bir an komik geldi
babası abisi falan yok mu hani ya da örnek aldığı sevdiği dayı amca vs. Onlar konuşabilir belki.
2 yaşındaki çocuğun kıllarını mı2 yasinda cocugun killarini lazerle yok ediyorsan o da insan haklarina aykiri, 18 yasini gecince isterse gider kokunden kestirir o onun kararı ama daha kendi kararlarini veremeyecek yasta bir bebegin/cocugun bedenine hayati boyunca geri alamayacagi bir degisiklik yapilirsa bu o cocugun bedenine haksizliktir gerekcesi ne olursa olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?