Sünnet olan erkek çocuğa düğünler kınalar vs ne saçmalıkk

Ayy galiba bende sevmiyorummm..

sünnet düğünleri gelenek olarak görülüyor ama aslında alt msj olarak erkek çocuklarına en önemli organın pipileri olduğu msjını çok güzel veriyor bu gelenek.özel kıyafetler,özel bir eğlence,hediyeler,vb..

artık psikologlar bile bu düğünlerin,törenlerin sakıncalı olduğu konusunda demeçler verirken ama onlar gelenek diye kestirip atmamak lazım.biraz daha mantıklı düşünmek zor değil.zaten doğar doğmaz oğlum oldu aha da pipisi sonra da aç oğlum göster pipini amcalara diye erkekleri tepemize çıkaran bir milletiz fazlasına gerek yok bence.

Bacı bende.5 i biyerde takacam yaz biyere bende yaziyorum ben yaparkende sen getir getirmezsen haber yollarim

Yaziiiiiik hic kimse yanimaz ya dogru giysin garibim aksamda tekrar kocayla gerdege girsin bari belki o iştahla bi oglan daha yaparlar

ahahahha kadın bida gelinlik giyer bida oğluşu olur bida gerdek bida oğluş bida sünnet
Nufüs patlaması

sünnet annesini duymamıştım hiç ayy bilseydim bunları önceden giyer beyazlarımı salınırdım ortalarda
bi de kına niye yakılıyor onu anlamadım...
ayy konu dışı ama ben bu kk da o kadar çok şey öğrendim ki..mesela mihir denilen şeyi e burda duydum.geçen kv,sizin dini nikahınız yok değil,yapsanız aslında dedi.olur dedim.kocamla siz mihirimi hazırlayın bayıla bayıla kıydırırım dedim..eşim şoka girdi sen nerden duyuyosun bunları diyor:):)

kuzum ben kreşe falan başlayınca parti tadında bişey düşünüyorum ama sünnetten bağımsız
o niye nemişim anlamadım..ne için parti yapacaksın? neticede bu partinin sünnet olduğu için olduğunu bilmesi yeterli ,çocuğun pipinin değerini görmesi için:)ha parti ha düğün ,şekil farklı mantık aynı bana göre:):)

Bıde kına yakılırken sünnet babası anneye bılezık takıyor

Allah Allah sünnet annesi gelinlik vs. Hiç duymamıştım ne tuhaf anne niye gelinlik giyiyor ki

canım biz kontrole getirdik ve sünnet olması lazım dedi doktor orada o an yapıldı . eve geldik ve söyledik bir haftada iyileşti.. benim için olay bu sünnet oldu yani bir operasyon geçirdi ve bitti..ama kayınvalidemler için olay bu değil tevekkelli o yüzden o zamanlar suratı bayağı asıktı..şimdi şimdi söylüyor eşim bana meğer annesi çomk kızmiş üzülmüş ona sormadan neden kesilmiş,, düğünsüz sünnetmi olurmuşş.. filan filan iştee..

evet aynen senin gibi düşünüyorumm

yok benimki arkadaş kaynaşma partisi olacak pipi için değil
pipi için değilse ben bunu niye yazdım değil mi

güzeldi buu cevap şahanee

Bıde kına yakılırken sünnet babası anneye bılezık takıyor
yapma yaaa....ayyy hep diyorum ben bu kk yi geç keşfettim diye...iyiymiş bilezik falan..dur akşam eşime diyim de biz de sünnet düğünü yapalım..bi de bilzeik kapayım ben ordan
cahillliğimi mazur görürseni,kınayı nereye yakıyorlar??

e tamam işte,melütte ne var ki,hoca bulunup eş dost davet edilecek,3-4 çeşit ikram bu kadar..5 yıl içinde tutacağına bi mevlüt okutaymış kv de...
yaa hep şekilci işler işte,amanç Kuran okunsun falan değil,elaleme hava olsun işte..yoksa şimdiye mevlüt mü kalır..

ya ben de bebekken sünnet olmuş cocuğun büyüyünce düğününün olmasını çok anlamsız buluyorum
sünnet düğünü yaparsam eğer oğlum anlayacak yaşta değilse kendimiz eğlenelim diye ufak bir parti tarzı bir şey yaparım.
oğlum büyükse de onun eğleneceği büyük bir doğum günü partisi gibi bir şey yaparım.
sonucta çocuğun canı acıdı, moral olsun diye yaparım. sünnet travma olmasın güzel bir anı olarak hatırlansın diye.

hmm" kadının adı yok" filminden bir kesit gibi geldi canım yani olay pipinin kesilmesi değil de sünnet olan bir işi yapmanın sevinci gibi düşün. yani bayramların da nedeni budur 1 ay oruç tutulur Allahın kabul etmesi niyetiyle kabul ettiği düşünülerek kazanılan sevaba sevinmesi bayram yada kurban kesilir Allah kabul etmesi niyetiyle sevap için bayram yapılır.

oğlanın pipisi kesilmesi dinen sünnet ama kadının hayz hali sünnet değil.

bakış açını değiştirirsen belki bu kadar zoruna gitmez ayrımcılık olarak düşünmezsin diye anlattım bakış açımı(yoksa dini bilgim başkasına anlatacak kadar çok değil )

hepsi bir yana biçok kişi elbette işe bu boyutuyla bakmıyo adet gelenek görenek. boşver yaşlıların içinde kalmasın torunlarının sünnet düğünü yap gitsin bana sorarsan oğluna da tatlı anılar kalmış olur.

İyi de kıza kına gecesi yapılıyorsa erkeğe de yapılıyor. Kına yakılıyor. Düğün hem kadının hem erkeğin törenidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…