Sünnet zamazingosu

Bende erkenden yaptırın kurtulun diyorum benim oğlumda 4 aylikken oldu eve geldiğimizde sadece 1 saat ağladı sonra neşesi yerine geldi. Eltim 7 yaşında yaptırdı 1 hafta burnundan geldi oğlu çok pişman oldum falan dedi. İyice ağırlasmadan yaptırın derim bende.

Aslında sadece kişisel fikrimi söylüyorum lütfen kimse linçlemesin nekadar erken olursa o kadar iyi. Sünnet deneyimi aslında erkekler için bir nevi travma olduğunu uzmanlar anlatıyor. 6 aylık olduğunda hatırlamayacağı için bir yerde daha iyi de olabilir. Ayrıca ikizler de olunca üç çocukla uğraşmak zor olabilir gerçekten de. Şu an bünyeniz kaldırmıyorsa mevlüdü / sünnet düğününü vs daha sonra da yapabilirsiniz. İkizleri de doğduktan sonra yaptırıp düğünü / mevlüdü Üçüne birden aynı zaman da yapabilirsiniz. Tabi böyle bir şey ister misiniz eşiniz bunu kabul eder mi bilmiyorum ama benim aklıma bu geldi. Uzmanlar da tıbbi işlemin çocuğun hatırlamadığı zamanda yapılmasının daha iyi olduğunu söyledikleri için dedim.

Ben bu sünnet meselesini kesinlikle çocuk haklarına aykırı buluyorum. İnsanlar sağlık için diyorlar bazen ama doğru değil. Çünkü penis başının açıkta kalması da bir sürü cinsel probleme ve sağlık sorununa yol açıyor. Sünnet biraz dini biraz da adetlerden kaynaklı bir şey. Oysaki çocuklar ailelerinin inançlarını yaşamak zorunda olmamalı. Büyüdükten sonra isterse sünnet olsun istemezse hayatına öyle devam etsin. Bu kendi bedeni ile ilgili kendi vereceği bir karar.

Yaaa çok tatlısınız.
Ne güzel ilgileniyor eşin işte.
Sen de haklısın ama eşin oda hariç doğru söylüyor. Aklı kesmeden ve hareketlenmeye başlamadan sünnet ettirmek en mantıklısı. Sünnet için " ya 7. Gün ya 7 aylık ya da 7 yaş" diyorlar.

Ya daha cocuk bıle degıl bebek yanı bende kıyamıyorum derdını anlatamıyo kı daha kım bılır nasıl aglayacak. Ve benım hıc mecalım yok

Emin ol büyüyünce çok zorlanırsın. Bebekken daha çabuk iyileştiği için daha kolay oluyor. Benim oğlum 3 aylıktı sünnet yaptırdığımızda. İlk gün çok ağladı (tepinirken bandajını çıkarttı, o arada canı acıdı), eşimle biz de oturduk katıla katıla ağladık deli gibi hem de. Ama sonra geçti bitti. Birkaç gün çiş yaparken ağladı sadece, o da antibiyotikli krem sürdüğümüz için canı yanıyordu. Ama inanki 3. Gün bir şeyi kalmamıştı, maşallah Hemencecik iyileşti bitti. Ama büyük olsaydı daha zor olacaktı, belki sürekli oynayacaktı vs. Farkında değilken yaptırdık kurtulduk. Yan komşum da oğlu 5-6 aylıkken yaptırdı, o da çok rahat ettiğini söyledi ki onun oğlu hiç ağlamadı. (Krem sürmedi o) yani özetle yaptır kurtul :)

Ben 45 günlükken sünnet ettirdim oğlumu,kimseye duyurmadan hastanede oldu,aldık geldik evimize ve zorlandık diyemem. Ne kadar erken o kadar iyi diye düşünenlerdenim,çocuk cerrahı bana 4 aydan sonra lokal anestezi yapamam,hareketleniyorlar demişti bende genel anestezi istemediğim için,yaptırdım.
Eşinize ne denir bilemedim ama umarım ikizler doğunca da böyle işleri zora koşmaz aksine yardımcı olur size zira evde 1 bebek varken,2 tane daha geliyor. Allah yardımcınız olsun

Sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin Rabbim bebeklerinizi

8 aylık bebeğim var. Yazın sünnet için doktora götürdüm.
Bebeğin sünnet iyileşene kadar, yüz üstü dönmemesi gerek dedi.
Benim bebeğimde çok hareketli ben vazgeçtim.
Yürümeye baslasın iki yaşına kadar yaptıracağım.

Anliyorum bebislere kiyamiyorsunuz ama aslinda en kolay donemdesiniz.en acisiz ve psikolojik olarak risksiz bi donemdesiniz.bebeklerde sunnet bolgesindeki sinir uclari 7.aydan sonra gelistigi icin aci olmuyor.ve daha cabuk iyilesiyor.biz hic pansuman falan yapmadik.direk bir krem surup bezliyorduk.ben oglumu 6 aylikti sunnet ettirdigimde.sadece ilk cisini yapinca aglamisti aonrasi biraz mizmizlik ama ertesi gun hayatimiza kaldigimiz yerden devam etmistik.birde bu isler tek cocukla baska 3 cocukla baska.esiniz hakli bence.ve ayrica bu kadar hevesli olmasida benim cok hosuma giderdi.hakkinizda hayirlisi olsun.

İşte bu düşünce bende hala var.
bu yorum da içime oturdu bir güzel.
tamam 1 sene daha erteledim galiba.
ya hicte aglamiyor rahat olun bebekkken yapilirken anestesi de almaz .2 bucuk aylikti oglum 1 kere agladi bi onda da sargisii dusmus .Hareketlenince daha zor psikolojik olarak etkilenme olasiliklari da var o zaman

Sinir oldum adama. Hamıle olmasam hadı o tempoyu, aglamalarını göğüsleyebıleyım. Fakat yerlere yapısıyorum adam sunnet de sunnet dıye beynımı yedı
Küçük çocuğun da sünnetş kolay değil ;ağzı var dili yok .Ben o yüzden yaptırmadım ,büyümesini bekliyorum .6 aylık bebek artık sürünmeye de başlamıştır ;daha da canı acır söyleyemez ağlar falan ..

Ay ne güzel ya benim eşimde kızım doğduğu gün neredeyse odayı yapacaktı. Bende ona sinir oluyordum erkenden olsun istiyordum herşeyi. Sunneti de bence çok geciktirmeyin. Sünnet için doktorların söylediği bi yaş aralığı vardi. Ona bakin isterseniz veya çocuğu sünnet ettiriniz diye hemen mevlut okutmak zorunda değilsiniz. Kuzenimde 1 aylıkken bebeği sünnet ettirdi ama 3 yaşında çocuk büyüyünce sünnet için mevlut okuttu. Bebeklerde ilk 3 ay sünnet ettirmek daha iyi diye biliyorum.

Her doktor farkli heralde.6 bucuk aylikti oglum sunnet oldugunda lokal anestezi ile oldu.dr.umuz hic kisitlamamisti bizi.daha sunnet oldugu gun emekliye emekliye butun evi dolasiyordu.hic sikintimizda olmadi.2 yastan sonrasi psikolojik acidan cok riskli.iki yastan once halledin ınşaallah.hayirlisi olsun.

Ben 5 aylık yaptırdım oğlumu sünnet, anlamadık bile açıkcası anestezi almadı, lokal olarak yapıldı sünneti o an ağladı ve iyileşme süreci daha hızlı oldu ben kıyamamıştım eşimin zoruyla yaptırmıştık ama şimdide iyiki yaptırmışız diyorum. 18 aylık şuanda oğlum ikiz ama ikizi kız :)

Küçüken yapılması daha iyi, ayaklaninca canları çok acıyor. Bende altı aylık yaptırdım. Çok rahat oldu. Sadece ilk gece biraz mızmızlandı o kadar bezini değiştirirken kremlerini sürdüm o kadar. Ama en önemlisi hastane ortamında yaptırmak çünkü diğer türlüsü pek hijyenik olmuyor.Biz pek kimseye duyurmadık eşimle birlikte gittik hastaneye...

6 aylık bebek nereye sürünecek ya hu, bence yaptıracaksanız geç kalmayın. bezin içinde anestezi almadan kolayca halloluyor. büyüdükçe zorlaşıyor bu işler. ikizleri de doğunca halledersiniz de ben mevlüt olayına takıldım. illa mevlüt yaptırmak zorunda değilsiniz, azıcık zaman geçince de yapabilirsiniz mevlüdü.

Ilkinini biz1 gunlukken sunnet ettirdik. Ben daha hastaneden cikmamistim. Gobegi dusmeden pipisi iyilesti. Hayatimizda aldigimiz en dogru kararlardan biriydi. Ikinciyi 1. 5 yasinda sunnet ettirdik. Cok daha zorlu gecti surec. Ne kadar erken o kadar iyi cocuk acisindan. Mevlutu cocuk iyilestikten sonra kendinizi iyi hissettiginizde yaptirirsiniz. Illa hemen mevlut okutulmali diye bir sart mi var? Cok isterseniz bir iki ihtiyaci olan insani sevindirin ilk etapda. Daha iyi olmaz mi?

Ya daha cocuk bıle degıl bebek yanı bende kıyamıyorum derdını anlatamıyo kı daha kım bılır nasıl aglayacak. Ve benım hıc mecalım yok
Benim arkadaşım da oğlunu 7 aylıkken falan sünnet ettirdi ben de yanındaydım ve İnan çok kolay oldu. Uyuşturdular ve hiç ağlamadı.

Eşiniz haklı. Bebeğinizin daha da geçmesin yaşı. Belirli bir aydan sonra genel anestezi ile yapmak zorunda kalıyorlar. Ve o kadar hızlı toparlanıyorlarki. Büyük oğlumq koyamadı eşim yaptırmadık. 4.5 yaşında şimdi 7 yaşını bekliyoruz mecburen. Bebeğimi cuma günü yaptırdım. 2 aylıkken hemen toplandı maşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…