Sünnet zamazingosu

Oğlum 8 yaşında, 2 yaş ve öncesi yapılmalıydı yada 7 yaşı bekleyeceksin dedi doktor ve şuan oğlum aşırı korktuğu için yaptıramıyorum. İkna edebilirsek yarıyıl tatilinde yaptıracağız bakalım. Bana kalırsa karnınız iyice büyümeden,siz iyice zorlanmadan ve eşiniz sizi zıvanadan çıkarmadan :) yaptırın, 1 hafta sürmez sıkıntısı inşallah..

Esinizin haksiz oldugu hir nokta goremedim. Sunnet ne kadar erken o kadar iyi bence. Yani bebeklik donemindeyken olmali. Erkekler daha iyi bilir, dusunun esiniz sunnet oldugu hali hayirliyor demekki cokta guzel degil hatirlamak istemiyor oglu da aynisi olsun istemiyor. Bebim esim bu sekilde soylemisti. Hem daha fazla hareket etmeye baslamamis bebeginiz. Daha oturmuyorda. Yattigi yerden harkeket etmeden bi kac gune cabucak iyilesir. Farketmezsiniz bile bi iki aglar pispislarsiniz gezdirirsiniz gecer gider. Ama dusunsenize uc tane aglayan oglan ustelik biri daha buyuk olucak, tabiki de cok zorlanirsiniz.. esiniz yapaljm edelim diyola arkasinda durmak en mantiklisi. Her isten kacan herseyi erteleyen her isi birbirine uyduran adamlar inanin daha kotu

Bence eşiniz çok haklı.ikizler erkek olsa bile 3 tane küçük çocuk nasıl uğraşacaksınız?en iyisi bebekler doğmadan halledin hem küçükken çabuk iyileşir hemde ileri yaşta yapılınca çocuk korkabilir.artık yeni doğana bile yapıyorlar bir haftaya birşeyi kalmıyor.

Hepinize çok teşekkür ederim. Duygusal olarak hazır degıldım dogru cunku daha 6aylık kıyamıyorum fakat önünde sonunda olacakHerkes genelde hareketlenmeden yaptır bıtsın demiş. Fakat benım oglum hep yuzustu uyur genelde sureklı kafasını saga sola cevırıp yatıyor keyfıne duskun. Bu cok sorun olur mu yada bebekler ıcın ozel bır bez falan varmı? Sürtünmeden dolayı canı yanmasın diye?
Sünnetin erken yapılmasına ikna oldum gibi fakat eşim yemeğini ertesi gün verelim diyor buna deliriyorum. Tamam kardeşim çocuk iyileşsin ver yemeğini o da kabul. Ama yok sıcagı sıcagına olacak delırdıgım nokta burası sırf millete gösterecek diye beni öyle zor durumlara sokuyor ki. Akşamları artık pilim tamamen bitiyor ve bılıyor cok zor gecıyor hamılelıgım. Hevesını anlıyorum fakat gercekten takatım yok. Yemek odası komple salona tasınacak oda boyanacak mobılyalar gelecek, temızlenecek. Evde mevlut dıyor yemegı mısafır agırlaması ve huysuz bır bebek yoksa hastaneye gıdıp kestırıp donsek ohh ıkı pıspıslarım dıyecegım. Ben sonrasındakı tantanalardan sıkayetcıyım. Bu sekılde ıkna olsa ben tamamım yanı ıkna oldum yazdıklarınızla

Bence anlamaya başlamadan halledin. Çevremde hep bebek bezdeyken yaptırdılar. İkizlerde erkek olursa mevlüdü onlarla yaparsınız.

Ben 7 günlükken ettirmekmek istiyodum
Eşimi ikna edemedim
Daha çok küçük deyip durdu

2 ayLık olunca benim ısrarlarıma dayanamadı
gittik ettirdik
Cok çabuk iyleşti
Elbet olucak zaten
Bir an önce yaptırın bitsin

Şimdi iyi niyetle böyle üzülüyorsunuz ama ileride daha çok üzüleceksiniz haline büyüyüp korkunca bence siz ikna olun bu işe gidip iyi bir hastahanede yaptırın sünneti bu soruları doktora sorarsınız zaten onlar koruyucu birşey veriyorlar ama bebeklere veriyorlar mı bilmiyorum.mevlütüde sonra yaparsınız.eşinizde buna ikna olsun orta yolu bulun işte.oda işi de kalsın daha çocukların cinsiyeti belli değil ne acelesi var?bu kadar gösterişe gerek yok gitsin bir hayır işlesin çok istiyorsa.

Ya hiç Oluru yok, eşin kendisine iş çıkartıyor resmen. Hele bir cinsiyetler belli olsun ona göre yaptırın diyeceğim ama yok ya o da olmaz. Zaten bulantın varmış, bir de üstüne sünnetti mevlüttü hiç çekemezsin. Bir de o özle bakımı falan zorlar çok seni.
Cıkkss, Oluru yok yani. Kocanı bir şekilde ikna et derim.

Valla eşinin kıymetini bil..Burdan ne kocaları okuyoru z.

esınız gıbı dusunuyorum adam ılgılı ve mantıklı bır sorun yok bence
sunnet ettırın ama mevlut gereksız ve komık fazla derı kesıldı dıye tantana yapılması anlamsız
ayrıca sunnetı erteledıkce zorlasır kucukken yapılması mantıklı zaten saglık ıcın yapılması daha uygun . 28 yasına gelınce kendı ıstegıyle sunnet olacak degıl :) oylesı varda aıle ertelemıs ertelemıs yanı o duruma gelmek mantıksız

esınız ılla yemek verdırmek ıstıyorsa yaptırsın yemek getırsın servısı yaparsınız :)
hamıleyım mıdem bulanıyor yemek yapamam orta yolda bulusalım tamam hemen yapılsın oda hazırlansın ama yemek ısı sende yaptırır getırırsın dersınız

onun ısıne gelırse :) gelmezse yemek verılmez :)

yegenımız oldugunda esım kırvesıydı 1 haftalıktı hemen yaptıralım dedı esım abılerıyle hep bırlıkte 3 erkek sunnet olmuslar esım 3 ortanca 5 en buyuk 7 yasındaymıs
hatırlıyorlar ve bu sebeple tum dogan erkeklerın sunnetını hemen yaptırdılar kucukken ıyılesmesı de daha kolaymıs acısı da ... erkekler daha ıyı bılır bu ıslerı .

Oğlum 10 aylıkken yaptırdık. Çok şükür çok kolay oldu. Sadece ilk çişini yapınca yandı. Gece veya sonraki günlerde ağrısı yada huysuzluğu hiç olmadı. Siz çok tatlısınız ama ben eşinizi haklı buldum Bencede bebekler doğmadan çıkarın aradan.

Bence eşiniz makul düşünüyor.
Benim niyetim oğluma yenidoğan sünneti yaptırmaktı genel anestezi almadan olsun bitsin diye,hastalık çıkınca erteledik.13 aylıkken sürekli ısrarlarıma eşimde dayanamadı yaptırdık.
Sabahtan eşimle birlikte gittik yarım saate olan bir operasyon zaten.Sadece genel anestezi alacaksa aç beklediği süre biraz zorluyor.Onun dışında gerçekten iyi ki oldu,bitti diyoruz.Ne güzel hiç hatırlamayacak.Abuk subuk edepsiz geleneksel (erkeklik!) laflarına maruz kalmayacak.

Aynı yaşıt çocuğuna yaptırmadıkları için pişman arkadaşım.Büyüdükce zorluyor.
Bence bebekler doğmadan yaptırın, diğeri doğup ikiz bebekle toparlanana oğlunuz iki yaşını geçer sanki.

Ben sünnet düğünü yaptırmadım ve dünyanın en gereksiz olaylarından biri bence.
Fakat eğer eşiniz yemeği ve hizmeti halledecekse mevlid güzel olabilir,yeni doğacak bebişleriniz içinde bir şükür hayrı olur yada kurban bağışı falan da yapılabilir bence.
Rabbim kolaylık versin

Oğlumu 8 aylıkken sünnet ettirdim. Sadece 2 saat sıkıntı yaşadık. Akşamına yatakta pır dönmeye başladı.
1 hafta yara bakımı devam etti ama hiö sıkıntı çekmedik.

Bebekken yaptırın. Kardesimi 6 yaşında sünnet ettirdik, çocuk 1 sene kendine gelemedi. Sünnetten önce telefonlarınızda leptopta son arananlarda sürekli aynı şeyler vardı
Sünnet acıtır mı
Sünnette çok kan akar mi
Sünnette pipiyi kaç cm kesiyorlar
Sünnetten sonra nereden çiş yapilir
Çocuk sünnet oldu zor kendine geldi yataktan cikmadi kaç hafta. En iyisi aklı kesmiyorken yaptırmak valla

genel anestezi şart degıl aslında sizin gittiginiz yermi öyleydi acaba

Bebekken daha kolay olduğuna emin ol..
Ben 3 ayını doldurunca yaptırdım ama keşke ilk ay yaptırsaydım bile dedim..
Bir çok arkadaşım da daha bebekken ayaklanmadan yaptırdı. Daha rahat oluyor hem fiziksel hem psikolojik olarak..

İlk gün uyuşturucunun etkisi geçerken ilk idrarında irkildi ama fitil falan atınca hiç ağrı sızı huysuzluk olmadı..
Sonra da kaka bezden değip mikrop kapmasın diye sünnet külodunun plastik ucunu kesip yapıştırdım bir süre..

Ben sırf sünnet için dua okutmadım. Bebek mevlüdüne denk getirdim beraber okundu duası.

Ne kadar erken sunnet olursalar okadar iyi, iki oglumu 7 aylikken sunnet ettirdik, hic ama hic pisman olmadik, esiniz hakli bi an once aradan cikmasi daha iyi. 1,5 yasindan sonra piskolojikmen kotu bir durum cocuklar icin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…