• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sünnet zamazingosu

ben oglumu 6 aylikken yaptirdim tam yeni yeni emekliyordu ona ragmen hic sıkıntı olmadı. erken yaptirmak hem iyilesmesi acisindan hem daha az agri olmasi acisindan tavsiye ediliyor.. ilk bir iki gun zorlanirsiniz sonrasinda geciyor zaten.. ikizler erkek olursa die bekletmeyin bence akli az erince bile zorlasir her sey

Oğlum 3buçuk aylıkken sünnet oldu,şuan 4 aylık :)
Yeni yani...
Eşiniz haklı, yaptırın.
Bir gün bile sürmedi acısı.
Maşallah çabuk atlatıyorlarmış, bitti gitti.

Diğer mevzuları bilemem, oda yapmak filan ama erken sünnet yapmak çok mantıklı.
Zaten 10 dklık bir operasyon.
İkizler erkek olsa bile beklemenin anlamı yok.

Evet canım ıkızler 10haftalık oldu bıle:KK3:
Oglanım odası var zaten üçü aynı odada zaten yatamaz fakat oda ıcınde daha erken dedım. Cınsıyetlerı bellı degıl bırde ıkız odasına da herseyın double olanını almak lazım ıkı kapılı dolaplı odalara bakıyor. Esyalar x2 onu hesaplamadan ooo harıka olacak ya dıyor:KK67:
🤣🤣🤣 Bebekleriniz saglıkla dogsun ınsallah oglunuza da Allah guzel omur versin. Bence sunnetı yaptırın kurtulun. Sımdı herkes cocuk kucukken yaptırıyor. İlerde İstersenız dugun mugun ne isterseniz yaparsınız, ikizlerde erkek olursa.
Zaten ikizler erkekse, dogdugunda yaptırın hemen henuz ikisi de anlamazken. Stresinden kurtulursunuz

Sünnet mevzusunu çok araştırdım.
Yeni doğan sünnetini, 1 yaşa gelmeden olanı falan filan.
Tüm uzmanlardan aldığım ortak görüş, erken yaptırılmasının bir yararı yok.
Ama tekrarlama olasılığı nadiren de olsa var.
Anestezi alıyor olması küçücük bedeniyle beni daha da korkuttu.
O sebeple iki oğlana da yaptırmadım, 6 yaşlarını bekliyorum.

Esinizin tavri yanlis olsa da dusuncesi hakli bence.
Sunnetin erken donemde yapilmasi taraftariyim. Hem hareketli olmadiklari icin cabuk atlatiyorlar hem de korkmuyorlar o psikolojiyi yasamiyorlar.
Ben 4.5 aylikken yaptirdim. Keske daha bile erken yaptirsaydim diyorum.

Gün geçmiyor ki bir prüz çıkmasın. Eşim 6aylık oğlumu sünnet ettirelim ikizler
doğunca hiç uğraşmayız diyor aradan çıksın bir mevlüt okutalım diyor. Adama diyorum ya ikizlerde erkek olursa tekrar mı sünnet telaşesi çıkacak diyorum. Onlar olunca düşünürmüş. Zaten ben üç çocuğun aynı anda sünnetiyle uğraşamazmışım diye sürekli bir ikna çabası. Sürekli çocuğun altını değiştirirken adam olacak benim oğlum acımayacak haha höhöhö aptal saptal gülüyor. Sanki bebe dile gelip evet baba ne iyi düşündün diyecek :deli: dehşet derecede bulantım var zaten oğlan huysuz sürekli ağlayacak evi inanın yardımcı gelmese bok götürecek durumda adam nerde şuan için olmasa da olur birşey var tutup onu uygulamak istiyor. Sünnetle de kalmayıp yemek odası olarak kullandıgım odaya ikizlere oda yapacakmıs. Yahu bı dogsun bakalım bı cınsıyetlerını ogrenelım daha erken dıyorum,yok gri-sarı yaparız kız da olsa oglan da olsa uyar dıyor. Bunları oğlanı kestirmeden önce yapacakmışız ama. Oda mevlüte kadar hazır olacakmış. :işsiz:Sankı sunnet mevludune gelenler ohaaa ikizlerin odası bıle hazır ne kadar da baba bir adam diyecekler.:ukala:
Sünnet aradan çıksa çok zorlanır mıyım arkadaslar? Yada dogumdan sonra ıkızler bıraz ayaklanıncaya mı bırakmalıyım? Cevaplar ıcın tesekkurler🤦‍♀️:KK75::KK5:
Cuma gunu 17 gunluk oglumu sunnet ettirdik..sadece igne ile uyustururken agladi..diger zamanlarda hic agrisi aglamasi olmadi cok sukur...3 gun bardak koyduk beze yapismasin diye....simdi sadece bi krem suruyorum iyilesti gibi yara..hic korkmayin annesi kucukken daha kolaymis...hareketli olunca zor oluyo...birde 2 kere yarim fitil verdik ama buna bile gerek yoktu

4 yaşında oğlum var hala sünnet ettiremedim 😂😂 hiç benlik olay değil valla bende bir kestirsemde aradan çıksa diyorum kuran olayınıda geçtim artık kimse bişiy yapmıyor kestiriyor yeter😂😂

Gün geçmiyor ki bir prüz çıkmasın. Eşim 6aylık oğlumu sünnet ettirelim ikizler
doğunca hiç uğraşmayız diyor aradan çıksın bir mevlüt okutalım diyor. Adama diyorum ya ikizlerde erkek olursa tekrar mı sünnet telaşesi çıkacak diyorum. Onlar olunca düşünürmüş. Zaten ben üç çocuğun aynı anda sünnetiyle uğraşamazmışım diye sürekli bir ikna çabası. Sürekli çocuğun altını değiştirirken adam olacak benim oğlum acımayacak haha höhöhö aptal saptal gülüyor. Sanki bebe dile gelip evet baba ne iyi düşündün diyecek :deli: dehşet derecede bulantım var zaten oğlan huysuz sürekli ağlayacak evi inanın yardımcı gelmese bok götürecek durumda adam nerde şuan için olmasa da olur birşey var tutup onu uygulamak istiyor. Sünnetle de kalmayıp yemek odası olarak kullandıgım odaya ikizlere oda yapacakmıs. Yahu bı dogsun bakalım bı cınsıyetlerını ogrenelım daha erken dıyorum,yok gri-sarı yaparız kız da olsa oglan da olsa uyar dıyor. Bunları oğlanı kestirmeden önce yapacakmışız ama. Oda mevlüte kadar hazır olacakmış. :işsiz:Sankı sunnet mevludune gelenler ohaaa ikizlerin odası bıle hazır ne kadar da baba bir adam diyecekler.:ukala:
Sünnet aradan çıksa çok zorlanır mıyım arkadaslar? Yada dogumdan sonra ıkızler bıraz ayaklanıncaya mı bırakmalıyım? Cevaplar ıcın tesekkurler🤦‍♀️:KK75::KK5:
çok küçük daha, bence yaptır. hem bildiğim kadarıyla dikiş de atılmıyor 1 yaşına kadar, lazer ile yakılıyor deri. Dkişle de uğraşmayacaksın. Ben 15 aylık yaptırdım. inan yürümeye başladığında oraya buraya vurdurmasın diye peşinde günlerce koşacaksın. daha ayaklanmadan kestirin. kendi çişi ile iyileşecek. Tabi yaklaşık 10 15 gün sonra pipi masajı yapmanız lazım bir süre ileri geri. 5 dakika boyunca her alt açmada. kalan yağlı kısım tekrar kapanmasın diye masaj yapılıyor bir süre. bence yürümeden bu işi halledin. Bebek sünneti ile çocuk sünneti çok farklıdır. o yağ tabakasına masaj gerekiyor. Bizim neredeyse tekrar kapanmak üzereydi iyi masaj yapılmamış dedni. ee adam yürüyor elletmiyor nasıl yapcaz. ilaç verdiler. bu ilacı sürüp tekrar masaj yaptık. ben kafasını iki yastık arasına sıkıştırdım ellerini tuttum eşim bacaklarına oturdu da öyle yaptık. o dönemler inan daha zor oluyor. yap kurtul. sünnet mevlüdünü hemen yaptırmana gerek de tokki diğerleri erkek olursa o zaman üçünü birden yaptırırsın. ben oğlum 4 yaşına giriyor daha yeni yapcam sünnet mevlüdünü biraz anlasın o kıyafetlerin tadını çıkarsın istediğim için.

O Osirius Bir de küçük sünnet olduklarında popodan bir fitil veriyorlar ve sadece sersemletiyorlar. Sonra pipiye ve bölgesine bir iğne yapıyorlar lokal anestesi uygulanıyor. biz eşimle içeri girdik oğlumun elini tuttuk yotube den bir şarkı açtık doktor duasını okudu kesti hiç bir şey olammış gibi sardı ve oğlum ayağa kalkıp hastaneden kucağımızda çıktı. eve gider gitmez de başladı koşturmaya. çok çok rahattı yani. hiç korkulacak bir şey yok.

Bence yaptırırsanız iyi olur çok çabuk iyileşir hareketlenmeye yürümeye başladığı zaman çok zor oluyor çünkü. Ben 2 aylıkken yaptırdım çok rahat oldu.Anestezi de almado iğneyle lokal oldu dikişi yoktu yapıştırma ve çok az bir yerde vardı. Daha ikizlerin doğmasına var ayrıca bir de onlar da 1 yaşına falan gelsin diye beklerseniz daha da işiniz olacak mesela kestirim ama mevlüt yapmayın ikizlerden erkek olursa onu da yaptırırsınız mevlüt o zaman olur illa şart değil ben okutmadım. 8 Yaşlarında falan düğün yapıcam mevlüdü de o zaman okutucam

8 aylık bebeğim var. Yazın sünnet için doktora götürdüm.
Bebeğin sünnet iyileşene kadar, yüz üstü dönmemesi gerek dedi.
Benim bebeğimde çok hareketli ben vazgeçtim.
Yürümeye baslasın iki yaşına kadar yaptıracağım.
inan ki 2 yaşında çok zorlanacaksınız cnm her yere çarpma korkusu olacak. evet yüz üstü en fazla 3 gün dönmemeli. benim oğlum da dönüyordu o yüzden o 3 gün eşimle nöbet tuttuk. primasının içine yumuşak strafor bardaklar oluyor beyaz renkte içme kısmını makasla halka gibi kesip pipiyi içine yerleştiriyorsun. pipi havada kalıyor böylelikle yüz üstü dönse bile o an bardak ağzı onu koruyor. doktor gösterdi bardağı nasıl keseceğimizi. çok rahat geçiyor. 2 yaşında orasını elleyecek, size elletmeyecek. ilaçlarını çok zor sürersiniz cnm. bence bu detayları düşün derim. tavsiyede bulunmak istedim.

Küçük çocuğun da sünnetş kolay değil ;ağzı var dili yok .Ben o yüzden yaptırmadım ,büyümesini bekliyorum .6 aylık bebek artık sürünmeye de başlamıştır ;daha da canı acır söyleyemez ağlar falan ..
%1 bile acımıyormuş canım. benim oğlum bisiklete bindi hastaneden çıkınca doktor hiç korkmayın acı hissetmeyecek demişti tabi bisiklete de binmesi doğru değil o ayrı bir konu hemen aldık üstünde görünce ama inan acımıyor pipileri bebek sünneti farklı. pipinin dibinde ufak bir yağ tabakası kalıyor o yağ pipiyi koruyor doktorumuz böyle açıkladı. 5 yaşına kadar o yağ tabakası kaybolacak dedi

esınız ılla yemek verdırmek ıstıyorsa yaptırsın yemek getırsın servısı yaparsınız :)
hamıleyım mıdem bulanıyor yemek yapamam orta yolda bulusalım tamam hemen yapılsın oda hazırlansın ama yemek ısı sende yaptırır getırırsın dersınız

onun ısıne gelırse :) gelmezse yemek verılmez :)

yegenımız oldugunda esım kırvesıydı 1 haftalıktı hemen yaptıralım dedı esım abılerıyle hep bırlıkte 3 erkek sunnet olmuslar esım 3 ortanca 5 en buyuk 7 yasındaymıs
hatırlıyorlar ve bu sebeple tum dogan erkeklerın sunnetını hemen yaptırdılar kucukken ıyılesmesı de daha kolaymıs acısı da ... erkekler daha ıyı bılır bu ıslerı .
Yok zaten yemegı yaptıracak. Yemek ısıne ben gıremem cunku kendı yemegımızı bıle ben yapamıyorum cogu zaman :KK53:
Adamı ıkızlerın cınsıyetıne kadar oyalıyorum. Dıretıyorum eger kız olurlarsa oglum sunnet olacak ama erkek olurlarsa yenıdogan sunnettıyle bırlıkte olmasına karar verdık.

inan ki 2 yaşında çok zorlanacaksınız cnm her yere çarpma korkusu olacak. evet yüz üstü en fazla 3 gün dönmemeli. benim oğlum da dönüyordu o yüzden o 3 gün eşimle nöbet tuttuk. primasının içine yumuşak strafor bardaklar oluyor beyaz renkte içme kısmını makasla halka gibi kesip pipiyi içine yerleştiriyorsun. pipi havada kalıyor böylelikle yüz üstü dönse bile o an bardak ağzı onu koruyor. doktor gösterdi bardağı nasıl keseceğimizi. çok rahat geçiyor. 2 yaşında orasını elleyecek, size elletmeyecek. ilaçlarını çok zor sürersiniz cnm. bence bu detayları düşün derim. tavsiyede bulunmak istedim.
Bana da cok mantıklı geldı o strafor bardak olayı. Bende dusunuyorum. En azından pıpı carpmaz ezılmez

Hepinize çok teşekkür ederim. Duygusal olarak hazır degıldım dogru cunku daha 6aylık kıyamıyorum fakat önünde sonunda olacak:cry:Herkes genelde hareketlenmeden yaptır bıtsın demiş. Fakat benım oglum hep yuzustu uyur genelde sureklı kafasını saga sola cevırıp yatıyor keyfıne duskun. Bu cok sorun olur mu yada bebekler ıcın ozel bır bez falan varmı? Sürtünmeden dolayı canı yanmasın diye?
Sünnetin erken yapılmasına ikna oldum gibi fakat eşim yemeğini ertesi gün verelim diyor buna deliriyorum. Tamam kardeşim çocuk iyileşsin ver yemeğini o da kabul. Ama yok sıcagı sıcagına olacak delırdıgım nokta burası:mad: sırf millete gösterecek diye beni öyle zor durumlara sokuyor ki. Akşamları artık pilim tamamen bitiyor ve bılıyor cok zor gecıyor hamılelıgım. Hevesını anlıyorum fakat gercekten takatım yok. Yemek odası komple salona tasınacak oda boyanacak mobılyalar gelecek, temızlenecek. Evde mevlut dıyor yemegı mısafır agırlaması ve huysuz bır bebek:KK64::KK57: yoksa hastaneye gıdıp kestırıp donsek ohh ıkı pıspıslarım dıyecegım. Ben sonrasındakı tantanalardan sıkayetcıyım. Bu sekılde ıkna olsa ben tamamım yanı ıkna oldum yazdıklarınızla:KK8::confused:
koruyucuya da gerek yok aslında acımıyor cnm. biz yine de bir şey önermesini istedik doktor da bir bardak kesti verdi strafor yumuşak, şekil alan bir bardak. onu koyduk salın gitsin koştursun dedi :) ilk 3 gün gece yüz üstü dönmesin diye nöbet tuttuk. dönünce düzelttik

Eşimle bı konuşayım bu konuyu, olmadı izin alsın 3 / 4 gün birlikte bakalım.
Teşekkür ederim.
Aslında benim yaptırmama sebebimin içinde çok farklı bı konu var.
Ben trombofiliyim. Amelîyatlarim çok zorlu geçiyor çoğu doktor beni kabul etmiyor. Aslında kan pihti hastasiyim ama ameliyatlarda inanılmaz kanama oluyor. Bı keresinde ölümden döndüm.
Bebeğe benden geçtimi geçmedimi daha baktırmadık.
Baktırdıktan sonra yaptırmak istiyorum.
Bı sünnet içinde bu riske girmek istemiyorum.
Olmazsa 6 yaşında yaptırırım.

Şu yemek olayından bi vazgeçse bugün yaptıracaktım yani diliyle o kadsr bezdirdi ki adam beni anlatamam. Ben şuan kendi evimde toplu bir kalabalığa hizmet edebilecek kadar saglıklı hıssetmıyorum kendımı. Ya nihayetinde başkasının daveti değil ki, 1saat takılayım hadi bize hoscakal diyeyim. Herkes öğlene doğru gelecek ve geceye kadar oturacaklar. Oğlanın doğumunda 4.gün bebek görmeye geldiler ikindide gelip 12de kalktılar arkalarından ağladım. Zaten uykusuzum bebek desen kendını yırtıyor. Sımdıde hamıle versıyonunu yasıyorum. Gelenler basımın tacı saymıslar deger vermısler gelmısler. Ama 4te gelıp 12de kalkılmaz lohusanın evınden. Kahvesını ıcen gıder dıye bekledık saat 12oldu iş çaya ekmek aralarına tatlıya evrildi. Lütfen aman sizde mısafır sevmıyorsunuz muhabbet yapmayın. Gercekten yıldırana kadar oturuyorlar :cry: :confused:

Şu yemek olayından bi vazgeçse bugün yaptıracaktım yani diliyle o kadsr bezdirdi ki adam beni anlatamam. Ben şuan kendi evimde toplu bir kalabalığa hizmet edebilecek kadar saglıklı hıssetmıyorum kendımı. Ya nihayetinde başkasının daveti değil ki, 1saat takılayım hadi bize hoscakal diyeyim. Herkes öğlene doğru gelecek ve geceye kadar oturacaklar. Oğlanın doğumunda 4.gün bebek görmeye geldiler ikindide gelip 12de kalktılar arkalarından ağladım. Zaten uykusuzum bebek desen kendını yırtıyor. Sımdıde hamıle versıyonunu yasıyorum. Gelenler basımın tacı saymıslar deger vermısler gelmısler. Ama 4te gelıp 12de kalkılmaz lohusanın evınden. Kahvesını ıcen gıder dıye bekledık saat 12oldu iş çaya ekmek aralarına tatlıya evrildi. Lütfen aman sizde mısafır sevmıyorsunuz muhabbet yapmayın. Gercekten yıldırana kadar oturuyorlar :cry: :confused:

Ya kusura bakmada, bu nasil sig bir düsünce. Oglan pipisi kesilince yemek verilsin, altin takilsin. Kiz adet olunca, utana sikila bir ped alisin.

Üstelik senin su anki saglik durumunuda es geçiyor. Hem bebek hem hamilelik hiçte kolay degil. Esin ile konus, o yemek, mevlüt diretirse, bu sünnete hiç yanasmayin. Gerçekten çok cinsiyetçi ve igrenç ya.

Evet canım ıkızler 10haftalık oldu bıle:KK3:
Oglanım odası var zaten üçü aynı odada zaten yatamaz fakat oda ıcınde daha erken dedım. Cınsıyetlerı bellı degıl bırde ıkız odasına da herseyın double olanını almak lazım ıkı kapılı dolaplı odalara bakıyor. Esyalar x2 onu hesaplamadan ooo harıka olacak ya dıyor:KK67:
Esiniz yengeç burcu mu almak olunca her şeye heves ediyor 😂😂 hamile oldugmu soyleyince e baba koltuğu şart artık bana demişti 🤣🤣
Bu arada yardımcı olacak biri varsa sünnet için evden tutun düzene kadar olablr aslında.

Bebek bezli iken daha acısız oluyor diye biliyorum. Bulantılarınız biraz geçince belki olabilir.

Back
X