• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sünnet Sünnetsiz oğlum sünnet derisiyle oynayarak sürekli mastürbasyon yapıyor?

Bizde bizim çocuğu 10 yaşında sünnet ettirdik.. Bizim çocuğun pipisinin Boyu kendi yaşıtlarındakilerden daha büyük inik halindeyken 11 cm neyse sünnet edecek doktor pipisini görünce daha önce neden gelmediniz bu yaşa kadar getirmediniz diye bizlere çıkışmıştı.. heralde pipisinin boyundan yaşının büyük olduğunu zannetti. bizde yaşının 10 olduğunu normal zamanda getirdiğimizi söledik.. yani demem o ki arkadaşlar yaşı ilerlemeden bir an evvel gitmeniz lazım heleki ergenlik dönemine girerse penis boyu büyüyeceğinden daha zor olur..

çocuk bunu onayladımı yani yaptığınızı eğer istemediyse hiç Adil değil onu böylesinen zor durumda bırakmış olmanız..

Öncelikle konu fazla mastürübasyondan sünnetin gerekliliğine kaymış ben fazla mastürübasyon konusuna giricem. Sünnetli veya sünnetsiz bütün ergenler boş vakit buldukça bu işi yapar ve bu konuyu birinci derece aile bireyleri ile konuşamazlar utanırlar. Bu konularda onunla konuşması için ikinci derece akraba erkekler veya tanıdıklar daha uygundur. Çocuğa bununla ilgili bilgileri ancak onlar aracılığı ile verebiliriniz. Çocuğa bu işten sonra dinen banyo yapması gerektiğini ve fazla yapasa alışkanlık yapıcağının anlatılması lazım. Ayrıca çocuğunun boş vakitlerini değerlendireceği ve fazla enerjisini atabileceği uğraşılara sevk etmeniz mastürübasyon sayısını azaltacaktır.

Sünnetin gerekliliğine gelince dünyada bir çok gayrimüslim gerekli görüp yaptırıyorken nasıl gereksiz olduğunu düşünebiliyorsunuz anlamıyorum. Nilgün diye biri sünnetle ilgili kitap yazmış ondada gereksiz demiş. Peygamberimizin emri varken nilgün hanımın kitabı bana hiç bir şey ifade etmiyor.

Sünnetsizler daha çok seks düşünürlermiş canım. nedeni penislerin mantar gibi olan uç-baş kısmının sünnet derisi ile korunduğu için aşırı hassas olması ve sürekli sünnet derisinin içerisinde sıcak ve kaygan bir ortamda olmasıdır. sünnetsizler hareket ettiklerinde, oturup kalktıklarında penisin mantar başı kısmı sürekli olarak sünnet derisi içerisinde kayar, hareket eder (sanki bir vajia içerisindeymiş gibi) ve genç adam bu nedenden dolayı sürekli olarak cinsel duygular yaşar ve kendisiyle oynama ihtiyacı duyar. bu yüzden yapılan anketlerde sünnetsizlerin sünnetlilere göre neredeyse iki kat daha fazla masturbasyon yaptıklarını gösteriyor. tabiiki masturbasyon yapmak eleştirilecek bir şey değil. fakat bu sonuç sünnetsizlerin sünnetlilere göre iki kat daha fazla cinsel duygu ve dürtülere maruz kaldığını göstermektedir.
oğlunuzu sünnet yaptırırsanız kendisiyle oynama sıklığı azalacaktır. hergün uğraşmak yerine belki haftada bir iki kez kendisiyle uğraşacaktır. sürekli cinsel duygu ve dürtüler içerisinde olmayacaktır. Nitekim Victoria dönemi İngilteresinde, masturbasyon yapmak bir çılgınlık halini alınca İngiltere devleti bunu önlemek için sünneti yaygınlaştırmıştır. yalnız önemli bir nokta yaptıracağınız sünnette sünnet derisinin çoğunu aldırmanızın gerekmesidir. bu sayede masturbasyon sıklığını azaltmış olursunuz. yani mantar baş kısmı tamamen açığa çıkmalıdır. benim gördüğüm bazı sünnetli çocuklarda bu mantar kısım tamamen açığa çıkmamış oluyor. sünnet derisi tamamen alınmamış oluyor. bu tarz bir sünnetin masturbasyonu önlemekte fazla yararı olmaz.
ayrıca sitede hıristiyan misyoner olduklarını düşündüğüm birileri var, sünnete karşı kampanya başlatmışlar gibi. doğrusu bu yaklaşımlarını yanlış buluyorum. saygılarımla.

Sünnetsizler daha çok seks düşünürlermiş canım. nedeni penislerin mantar gibi olan uç-baş kısmının sünnet derisi ile korunduğu için aşırı hassas olması ve sürekli sünnet derisinin içerisinde sıcak ve kaygan bir ortamda olmasıdır. sünnetsizler hareket ettiklerinde, oturup kalktıklarında penisin mantar başı kısmı sürekli olarak sünnet derisi içerisinde kayar, hareket eder (sanki bir vajia içerisindeymiş gibi) ve genç adam bu nedenden dolayı sürekli olarak cinsel duygular yaşar ve kendisiyle oynama ihtiyacı duyar. bu yüzden yapılan anketlerde sünnetsizlerin sünnetlilere göre neredeyse iki kat daha fazla masturbasyon yaptıklarını gösteriyor. tabiiki masturbasyon yapmak eleştirilecek bir şey değil. fakat bu sonuç sünnetsizlerin sünnetlilere göre iki kat daha fazla cinsel duygu ve dürtülere maruz kaldığını göstermektedir.
oğlunuzu sünnet yaptırırsanız kendisiyle oynama sıklığı azalacaktır. hergün uğraşmak yerine belki haftada bir iki kez kendisiyle uğraşacaktır. sürekli cinsel duygu ve dürtüler içerisinde olmayacaktır. Nitekim Victoria dönemi İngilteresinde, masturbasyon yapmak bir çılgınlık halini alınca İngiltere devleti bunu önlemek için sünneti yaygınlaştırmıştır. yalnız önemli bir nokta yaptıracağınız sünnette sünnet derisinin çoğunu aldırmanızın gerekmesidir. bu sayede masturbasyon sıklığını azaltmış olursunuz. yani mantar baş kısmı tamamen açığa çıkmalıdır. benim gördüğüm bazı sünnetli çocuklarda bu mantar kısım tamamen açığa çıkmamış oluyor. sünnet derisi tamamen alınmamış oluyor. bu tarz bir sünnetin masturbasyonu önlemekte fazla yararı olmaz.
ayrıca sitede hıristiyan misyoner olduklarını düşündüğüm birileri var, sünnete karşı kampanya başlatmışlar gibi. doğrusu bu yaklaşımlarını yanlış buluyorum. saygılarımla.

Bayağıdır girmemiştim foruma.Daha hala sünnet ettirmedim ve problem olduğu gibi devam ediyor.Bir kaç günlüğüne şehir dışındayken kardeşim ile kalmıştı evde ve ondan da aynı söylemleri aldım.Özellikle okuldan gelince direk odasına kapanıyor ve geceleri yataktan sürtünme sesleri geliyor.Sanırım okulların kapanmasıyla sünnet ettiricem çoğu kişi de sağlık açısından tavsiye etti.
Yazdıklarınız mantıklı fakat bir kaynak gösterebilir misinz dilruba hanım? yani araştırmalara göre sünnetsizler 2 kat fazla mastürbasyon yapıyormuş diyorsunuz ama hangi araştırmlarda okudunuz bunu merak ettim? Yoksa kendi deneyimlerinizden mi biliyorsunuz?

Bayağıdır girmemiştim foruma.Daha hala sünnet ettirmedim ve problem olduğu gibi devam ediyor.Bir kaç günlüğüne şehir dışındayken kardeşim ile kalmıştı evde ve ondan da aynı söylemleri aldım.Özellikle okuldan gelince direk odasına kapanıyor ve geceleri yataktan sürtünme sesleri geliyor.Sanırım okulların kapanmasıyla sünnet ettiricem çoğu kişi de sağlık açısından tavsiye etti.
Yazdıklarınız mantıklı fakat bir kaynak gösterebilir misinz dilruba hanım? yani araştırmalara göre sünnetsizler 2 kat fazla mastürbasyon yapıyormuş diyorsunuz ama hangi araştırmlarda okudunuz bunu merak ettim? Yoksa kendi deneyimlerinizden mi biliyorsunuz?

Bu bilgiyi aldığım kaynağı bulamadım Nimel Hanım ama aşağıda konu hakkında bilgilendirici bazı linklere rastladım.
CIRCLIST - Surveys chapter mesela burada 1 nolu maddede sünnetsizlerin masturbasyon yapmaya daha genç yaşlarda başlayıp daha uzun süre devam ettiklerini bildiriyor.

Circumcision & Sexuality bu linkteki araştırmadaysa haftalık olarak sünnetsizlerin daha fazla masturbasyon yaptıklarını gösteriyor.

Cinsel Organların Temizliği - cinsellikhakkinda - Blogcu.com buradada cinsel organ temizliğini anlatıyor. Üstten 3. ve 4. paragraflara bakabilirsiniz. Ergenlikten sonar penis başı denilen mantar gibi olan kısmın dışarı çıkık olmasının önemli olduğunu söylüyor.

Circumcision Vs Uncircumcised Profesör Brain Morrisin sünnetin sağlıkla ilgili etki ve faydalarını anlattığı bilimsel çalışmalar var.
umarım faydalı olur canım.

Bu bilgiyi aldığım kaynağı bulamadım Nimel Hanım ama aşağıda konu hakkında bilgilendirici bazı linklere rastladım.
CIRCLIST - Surveys chapter mesela burada 1 nolu maddede sünnetsizlerin masturbasyon yapmaya daha genç yaşlarda başlayıp daha uzun süre devam ettiklerini bildiriyor.

Circumcision & Sexuality bu linkteki araştırmadaysa haftalık olarak sünnetsizlerin daha fazla masturbasyon yaptıklarını gösteriyor.

Cinsel Organların Temizliği - cinsellikhakkinda - Blogcu.com buradada cinsel organ temizliğini anlatıyor. Üstten 3. ve 4. paragraflara bakabilirsiniz. Ergenlikten sonar penis başı denilen mantar gibi olan kısmın dışarı çıkık olmasının önemli olduğunu söylüyor.

Circumcision Vs Uncircumcised Profesör Brain Morrisin sünnetin sağlıkla ilgili etki ve faydalarını anlattığı bilimsel çalışmalar var.
umarım faydalı olur canım.

Evet bilgiler dediklerini destekler nitelikte.Demek cidden düşündüğüm doğruymuş.Gerçi ingilizcelerin tamamını anlamadım ama genel olarak anladım.Sizin ingilizceniz gayet iyi sanırım.Böyle kaynakları türkçe bulmak da zor.Mastürbasyon yapmak doğal bi şey fakat son derece aşırı olunca bunu engellemek istemiştim. Şimdi sanırım tatilin başında kimseye çaktırmadan gizli gizli sünnet yaptırmaya çalışıcam. Tabii sünnet derisinin ne kadarını kesmesi gerektiğini doktora söyleyemem herhalde.İşini iyi yapan bir doktor halleder.Penis başının tamamen açıkta olması lazım. Bu arada sizin de mi oğlunuzda böyle bir şey oldu da biliyorsunuz bunları merak ettim dilruba hanım? bayağı ayrıntılı ve kaliteli bilgi verdiniz de kimsenin veremediği cinsten o yüzden sordum.

Nimel hanım bende de aynı sorun var diyebiliriz.

Yeğenim 13 yaşında ve sünnetsiz ve 3 aydır aynı dertten muzdaribiz.Siz bu konuda ne yapacaksınız yardım aldınız mı.Siteye pek girmiyorum.İletişim bilgilerim aşağıda yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Şimdiden Teşekkürler..

aksupelin06@hotmail.com.tr

Kusura bakmayın özel mesaj atacaktım 100 mesaj hatası verdi o yüzden buraya yazdım..

Evet bilgiler dediklerini destekler nitelikte.Demek cidden düşündüğüm doğruymuş.Gerçi ingilizcelerin tamamını anlamadım ama genel olarak anladım.Sizin ingilizceniz gayet iyi sanırım.Böyle kaynakları türkçe bulmak da zor.Mastürbasyon yapmak doğal bi şey fakat son derece aşırı olunca bunu engellemek istemiştim. Şimdi sanırım tatilin başında kimseye çaktırmadan gizli gizli sünnet yaptırmaya çalışıcam. Tabii sünnet derisinin ne kadarını kesmesi gerektiğini doktora söyleyemem herhalde.İşini iyi yapan bir doktor halleder.Penis başının tamamen açıkta olması lazım. Bu arada sizin de mi oğlunuzda böyle bir şey oldu da biliyorsunuz bunları merak ettim dilruba hanım? bayağı ayrıntılı ve kaliteli bilgi verdiniz de kimsenin veremediği cinsten o yüzden sordum.

biz oğlumu ufakken sünnet yaptırmıştık o zaman bu konuyu araştırmıştım Nimel Hanım. ayrıca kuzenimin oğlu iki kere sünnet olmak zorunda kaldığından sünnetçiye bu çekincemizi söylemiştik.

Sunnet bir bizim dinimizde degil baska dinlerde de var. Yok arastirma yok teknoloji diye dinimizde varolani hice saymak cok yanlis bence..
Hatta avrupada doktorlar sunnetsizlerin daha cok cinsel hastalik yasadigini kanitlamis durumda ve bazi zorunlu durumda ilk sunnete basvuruluyo..
Erkeklerde cinsel zayiflik sebebi olmasida cok sacma cunku erkekleri genel tanimlayan konular beyin yuzdesini hep sex ile aciklar...
Demekki hic bir etkisi yok aksi taktirde dusunemezdim olayin boyutunu..

Belki annenin psikolojisi almayabilir. Zor donemden gectim demis bunu kabul ettirebilir. Cunku iki defa yasadim ve cokk cokkk zor bir olay..

Insallah evlenmek istediginde sorun yasamaz oglunuz.

Merahabalar uzun zaman sonra tekrar girdim. Bir ara uzun bir tatile gitmiştik, yazın sünnet yaptıramamıştım fakat sorun olduğu gibi devam etti. Sağlık faydalarını da düşünerek bir tanıdığımın yardımıyla doktora götürüp, doktor tavsiyesiyle de konuşup ikna ederek sünnet ettirdim. Alisklamp yöntemiyle yaptılar ve sonrasında da çok sorun çıkmadı gayet iyi oldu.

İyileşme süresi biteli çok oldu ama sanırım cidden mastürbasyon yapmasında bir düşüş oldu artık hiç rastgelmiyorum. Sürekli odasında vakit geçirmiyor eskisi gibi. dilrubasert hanımın dediği gibi sünnetsiz çocuklarda bir aşırı mastürbasyona yönelim olabilir. En azından benim oğlum artık yapıyorsa da aşırı bir şekilde yapmıyor artık.

Kız kardeşim 13 yaşında sınıfındaki erkekler tuvalete gidipde yapıyolar hocaları yakalamış hatta sonra nasıl anlatsam kızların göğsü kıyafetten belli olur ya resmen böğürüyolarmış normal o yaşta bence ama sünnet için biraz gecikmişsiniz bence

bebis asuman

Size ne kadının Müslümanlığından sizi ne ilgilendirir . ayrıca gerçek bir musluman kimseyi eleştirmez aynı peygamber efendimiz gibi erdemli olurlar ama nerde. Siz elalemi eleştireceğinize kendinize bakın bu yaptiginiz terbiyesizlik kusra bakmayın

Sünnet adı üstünde sünnettir. Yaptırsaydınız çok iyi olurdu fakat yaptırmamış olmanız ne sağlık ne de dini açıdan bir sorun teşkil etmez. Sosyal olarak sorunlar yaşayabilir ama çünkü çevresindeki bütün herkesin pipisi sünnetli olacak büyük ihtimalle. Bir de ileride cinsel deneyim yaşama durumlarında çekinebilir sünnetsiz olmadığı için.

Masturbasyona gelince benim oğlum oğlunuzdan çok daha küçük fakat o da masturbasyon yapıyor. Masturbasyonu sünnet derisine bağlamak pek doğru olmaz.

Son olarak sünnet derisinin için çok iyi bir şekilde temizlenmelidir. Oğlunuz çok büyük gerçi ama sonuçta siz hala onun annesisiniz. Bence bir kere sünnet derisini iyice geriye sıyıırp bir bakın derim. Beyaz - sarı - Yeşilimsi renklerde pislikler oluyor o derinin altında. Oğlumda ben haftada 2 kere derisini sıyırıp temizliyorum hala. Sizin oğlunuz çok daha büyük daha çok pisleniyor olabilir. Bu temizliğini düzgün yaptığı sürece bir sorun olmaz.

sunnetı bebekken yaptırmaktan yanayım , hem sunnet saglık açısından da gereklı bır işlem.bu yasına kadar yaptırmasıysanız bırakın kendı kararını kendısı versın, ısterse yaptırır ya da yaptırmaz zaten çok geç kalınmış.. masturbasyon olayına gelırsek 14 yasında ergenlıgının tam ortasında bedenını ve erkeklıgını kesfeden bır genc için artık o çocuk değil yaptıkları çok normal, ama bunu sizin görebileceğiniz bir ortamda yapması ve aşırıya kaçması problem olabilir.
sunnetsız olması da masturbasyon yapmasının nedenı degıl...
bence onu bır psıkolaga goturun , bır erkek olursa daha ıyı olur, basında babası yok sonucta onunla içinde bulunduğu ergenlik süreci hakkında konuşşun...

Back
X