- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #42.101
kızım 1 aylık oldu .adı DOĞA .sütüm çok fazla yok arada mama veriyorum canım
Canım benim hepinizin bayramını kutlar huzurlu nice bayramlara dilerim :) ( nice hamileliklere) Canım apranaxsım beni duana almışsın çok sevindim :) beni unutmamışsın inşallah sende bu ay hamile kalırsın ben tahlil yaptım ve HAMİLEYİMMMMMM :) Darısı hepinizn başınaa amin :)
eminim,son kararımkaç yaşındasın :))) bayramınız kutlu olsun kızlar .ya kızlar şimdi siz bebek istiyorsunuz ya yani eminmisinizuykusuzluga hazırmısınız bakim hııı
35 yaşındayım yolun yarısına geldim yani.senin de bayramın kutlu olsun canım. Ben de birkaç gündür bu konuyu düşünüyorum.hazır çocuklar biraz büyümüş kesintisiz gece uykularına alışmış dertlerini anlatabilecek duruma gelmişken bu yaşta tekrar bebek büyütebilecemmi düşünüyorum.bakalım bu ayda deneyim olmazsa ben pes edecem galiba.
canıııımmm ozledık vallahı senı kız.masallah ne kadarlık oldu melegımız.sutun falan varmı nasıl ıyımısın.ısmı neydı prensesın.kız ben 37 yaşındayım grubun en buyugu benım sanırım
apranaaaaaaaaaaaaaaaaaaakkks nerdesın kızzzzz.yedın etlerı uyudun degılmı.bır bakayım sana ne yapıyosun suanda gelıyorum bak bekle.cayı koy baklavaları koy gelıyoruuuuuuummm
Kızlarr bugün akıntım başladı ama daha sünmüyo.yumurtlama haftasonu.takviye,diyet tamamda ben şu akıntı olayını anlayamadım bir türlü.benim akıntı yumurtlamadan önce oluyo.yum gününde test pozitift akıntı yok.herkesin sünen akıntısı yum gününe geliyo.
Haa birde ateş olayı var.bu ay ateş ölçmeyi adetin ilk gününden itibaren düzenli yapıyorum.ama yükselincemi ilişki olacaktı yoksa yükselip düşüncemi?
haha bu ayda oğlan olmazsa,bu kadar etten sonra...bizim dördüz oğlan falan olur,o kadar çok yedik kiiKizlar biz bu bayram bu hizla etleri yersek bizim iş olur gibi geliyo bana
Evetttt buyrun benim aptalliklarimdan birine.... test 1 taneymis... ben kutuda 2 tane var saniyordum.... simdi napicam.... ;(((((((
Canım benim hepinizin bayramını kutlar huzurlu nice bayramlara dilerim :) ( nice hamileliklere) Canım apranaxsım beni duana almışsın çok sevindim :) beni unutmamışsın inşallah sende bu ay hamile kalırsın ben tahlil yaptım ve HAMİLEYİMMMMMM :) Darısı hepinizn başınaa amin :)
Kizlar biz bu bayram bu hizla etleri yersek bizim iş olur gibi geliyo bana
Evetttt buyrun benim aptalliklarimdan birine.... test 1 taneymis... ben kutuda 2 tane var saniyordum.... simdi napicam.... ;(((((((
pes etmek yokkkanca beraber kanca beraber
iste o sünen akinti bende pozitif testten 3-4 gün önce oluyo ne hikmetseo sünen akıntı bende 1 ker oldu o da ilk denemede..diğerleri kendince sünmeye çalışan yapışık akıntıydı...bu da yum anında oluyo sadece sonra yine normal...
ateşte çok karışık bi durum :44: yum olduktan sonra yükseliyor...ama öncesinde çok hafif bi düşüş oluyor sanırım 0,2 derece kadar..
kizz keske bayramdan önce alsaydin test nöbetci eczane neyim yokmuki.kasik agrilarinla atesini iyi takip et bakalim test bulamazsan son testi hissettigin zamanda yap canim. bugün 13. günün adet döngün 28 ise son testi yarin yapabilirsin.
Evet kasiklarim hafif agriyo testi yarin yapicam yada bu gece.. bunda da vardir bir hayir diyorum.. evet 28 gunde bi oluyorum gecen ay 14. Gun catlamisti.. bakalim...
iste o sünen akinti bende pozitif testten 3-4 gün önce oluyo ne hikmetse
ben bugün su ates olayini bir arastiriyim en iyisi
4arkadaşlar hepinizin bayramı kutlu olsun
ailelerimizle birlikte nice mutlu bayramlar görürüz inşallah
bir daha ki bayrama inşallah oğluşlar kucakta yada göbüşte olsun
ah bu servıkal sıvı sonund ömrümü yiyecek benim :Nasıl Kontrol Edilir?
Her ne kadar düşüncesi pek hoş olmayıp can sıkıcı bir yol gibi görünse de, maalesef servikal sıvınızı ellerinizi çok iyi yıkadıktan sonra parmaklarınızla kontrol etmekten başka şansınız yok. Mensturasyonun (adetin) bitiminden itibaren tamamen kuru bir his olacaktır. Kuru hissetmeseniz bile parmaklarınızdaki ıslaklık çok kısa bir sürede uçup gidecektir. Birkaç gün süren kuruluktan sonra yapışkan bir sıvı hissedebilirsiniz. Fakat yine; ıslak olarak tanımlayabileceğiniz bir his olmayacaktır. Bu dönem 2-3 gün sürebilir.
Bundan sonraki aşamada hissedeceğiniz servikal sıvı krem ya da losyon kıvamında olabilir. Islaklık hissi verecektir. Bu ıslaklığı hissetmeye başladığınızda kendinizi fertil dönemi girmiş kabul edebilirsiniz. Bu dönem 2-4 gün sürebilir.
Bundan sonraki ve son aşamada hissedeceğiniz sıvıyı yumurta akı kıvamı olarak tanımlayabilirsiniz. Aşırı kaygan bir yapısı vardır ve iki parmağınız arasında sündürdüğünüzde sakız gibi kopmadan uzayacaktır.
En fertil günleriniz yumurta akı kıvamındaki sıvıyı farkettiğiniz günlerdir. Bazı durumlarda bu sıvı o kadar sulu olabilir ki pek bir şey göremezsiniz ama kayganlığın farkına varırsınız. Bu aşırı ıslaklık bazı durumlarda çamaşırınızda simetrik yuvarlak bir iz bırakabilir. 20 li yaşlardaki kadınlar ortalama 5 gün bu kalitedeki sıvıya tanıklık ederler. 30lu yaşlara gelindiğinde ise 1 ya da 2 gün sürebilir.
Netice itibariyle bizim istediğimiz; aşırı ıslak ve kayganlık hssi veren sıvıyı farketmektir. Çünkü bu günler en fertil sayılacağınız günler olacaktır.
Fertil dönemdeki servikal sıvı kalitesinin oluşması bir hafta sürebilecekken, bu dönemin son bulması sadece 1 gün belki de daha az sürer. Bu ani kuruluk östrojenin azaldığı ve progesteronun yükselmeye başladığının habercisi sayılabilir. Yani artık yumurtlama gerçekleşmiştir ve fertil dönem bitmiştir.
Servikal sıvının kalitesini takip ederken dikkat edilmesi gereken birkaç nokta var:
- Eğer vajinal bir enfeksyon sözkonusu ise bu nedenle oluşan sıvı servikal sıvınızı tanımanıza engel olabilir.
- Eger cinsel bir birliktelik olmuşsa spermayla servikal sıvınızı karıştırabilirsiniz.
- Tahrik olduğunuzda oluşan sıvıyla servikal sıvıyı karıştırabilirsiniz. Bu sıvının servikal sıvıdan en büyük farkı elinizde çabuk kurumasıdır. Servikal sıvı ise uzun süreler (bazı durumlarda siz yıkayana kadar) elinizde kalacaktır.
- Bazı ilaçlar (örneğin klomen) kuruluk yaratabilir.
- Kayganlaştırıcı kullanıyorsanız bu madde de servikal sıvının kalitesini anlamanızı zorlaştırabilir.
- Doğum kontrol haplarını yeni bıraktıysanız bu da normal işleyişte servikal sıvının oluşmasını önleyebilir. Bunun için birkaç ay bekleyip sıvı takibine öyle başlamanız mantıklı olabilir.
- Düşük östrojen seviyeleri de kuruluk yaratabilir.Servikal sıvının yokluğu infertil (kısır) olduğunuz anlamına gelmez. O ay yumurtlama gerçekleşmemiş olduğundan servikal sıvıya rastlamamış olabilirsiniz. Ama sürekli olarak servikal sıvıyı takip ettiğiniz halde asla görmediyseniz ovulasyonun gerçekleşip gerçekleşmediğine emin olmanızda fayda var. Bunun için ateş ölçme yöntemini uygulayabilirsiniz. Bu yöntem ovulasyonun gerçekleşip gerçekleşmediğini kesin olarak öğrenmenize yardımcı olacaktır.
Servikal sıvınızın kalitesini arttırmak için bazı doğal yöntemler mevcuttur. Ama herşeyden önce kafeine ve sigaraya son vermeniz gerekir çünkü bu maddeler başka pek çok şeyin olduğu gibi kaliteli servikal sıvının da düşmanıdırlar.
aaaaa hayırlı olsun canımCanım benim hepinizin bayramını kutlar huzurlu nice bayramlara dilerim :) ( nice hamileliklere) Canım apranaxsım beni duana almışsın çok sevindim :) beni unutmamışsın inşallah sende bu ay hamile kalırsın ben tahlil yaptım ve HAMİLEYİMMMMMM :) Darısı hepinizn başınaa amin :)
ayy canm hafta sonu bız gelirizde bu seferde sen mısafirlerle olursuntam kritik günlerde yalniz kaliyom burda yaaa.size de birsey diyemiyomki ne güzel bayram tatilindesiniz.
benim yumurtlama testi cuma,cumartesi günlerinden birinde pozitif cikmaya baslayacak.cumartesi yatili bir aile gelecek pazar günü de ziyarete iki aile daha gelecek. simdi benim ilk pozitif test cuma cikarsa cumartesi hic bir halt yiyemem pazar da gec olurmuki cünkü pazar kacta gidecekleri belli degil ? pozitif test cumartesi cikarsa pazar aksam birseyler olabilir. ooff misafiri cok severim normalde ama bu siralar kafam hep bu konuyla mesgulken ne misafir istiyom ne de biryere gitmek.cünkü birseye konsantre olamiyorum.
ya bu testler mı yanlıştır nedır dr 19 mm yum dedi test negatifti gecen ayCanım benimde aynı şekilde akıntı yımırta akı gibi test negatif :s
4
amin inş canım sanada hayırlı bayramlar
ah bu servıkal sıvı sonund ömrümü yiyecek benim :
aaaaa hayırlı olsun canım
ayy canm hafta sonu bız gelirizde bu seferde sen mısafirlerle olursun
ya bu testler mı yanlıştır nedır dr 19 mm yum dedi test negatifti gecen ay
nobetcı eczaneden galenık al o her yerde oluyor canımmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?