- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #11.941
kizlar kusura bakmayin ozellikle terosumm kuzum yaa kiyamamm gun geldi catti demek
suan cok duygulandim rabbim ne muradin varsa versin efendimizin yuzu suyu hurmetine bu gece hayirli salih bir erkek evlat yollasin sana
bu duami o kadar icten yapiyorumki teravet kendime bile bu kadar yapamadim bi yanim hep dur dedi
ama benim olmasada sizin icinn cooookkkk sevinicemm ama ben inaniyorumm oglumu kucagima alacagim gunu heyecanla bekliyorumm
dualarimiz cokkk kuvvetli hepiniz duamdasiniz
pscim stresteyim inanilmaz test yaparken bile elim zangir zangir titriyor
aff rabbimm
kizlar yaa ben cok kotuyum bu ay anlatamamm
bnm gunum gecti cnm 27 araik satim 24-25 ocak iki gun damla seklinde adet oldum daha ne gelen var ne goden var bu hafta carsamba randevum var bakalim ne cikacakkkk:))
senin test gününe ne kadar kaldı
benm reglim 15 inde
geçermi ki 10 gün :18:
pscim stresteyim inanilmaz test yaparken bile elim zangir zangir titriyor
aff rabbimm
kizlar yaa ben cok kotuyum bu ay anlatamamm
bnm gunum gecti cnm 27 araik satim 24-25 ocak iki gun damla seklinde adet oldum daha ne gelen var ne goden var bu hafta carsamba randevum var bakalim ne cikacakkkk:))
kizlar yapmayinnn yaaaa orkideee umutsuzluk yokk yaa hersey Allahtan guzelim yaaa hakkimizda hayirli olani nasip etsin guzelim yaaa
eylul sende cnm hangi yol hayirli ise o olsun yola koysun Allahimmm
ben dua ederken Rabbim evladıma ezan sesiyle beraber adına muhammed okumayı nasip et diorum
hani öyle bir dua varmış ya sen bana erkek evlat ver adınımuhammed koyayım dersen Allah erkek nasip edermiş
ben çocuğumun adını mehmet koymayı düşünüyorum..
muhammed ismini de kulağına okumayı
doğru mu dua ediyorum..
2. şekliyle dua etmem doğrumu değil mi?
cnm korkma dinlen biraz valla su siralar cok duyar olduk boyle akintilari kaybettigim bebekte yerlesme kanamsdi oldu 4- haftadateravet bacım hayırlı uğurlu olsun rabbim oğluşunu sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin inşallah. bel ve kasık ağrım devam ediyor. bu sabah çok az rengi çok az kahverengi bir akıntım oldu. idrardan sonra azcık geldi. korktum ama sonra geçti. ben ilk hamileliğimde hiçbirşey yaşamadığım için herşeyden korkar oldum. o az olan akıntı normal dimi kızlar?
bnm gOnlumden kiz geciyorsgl cnmyaa istee sende bilirsin bazen insann boylee kotuu oluyorr,cnmm bence sen hamilesinnnn,benim bi arkadas senin gibi olmustuu adeti bi iki damla seklinde olmustuu veee hamiss oldugunu ogrendi,inss seninde gonlundeki neyse o olsunn
teravet bacım hayırlı uğurlu olsun rabbim oğluşunu sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin inşallah. bel ve kasık ağrım devam ediyor. bu sabah çok az rengi çok az kahverengi bir akıntım oldu. idrardan sonra azcık geldi. korktum ama sonra geçti. ben ilk hamileliğimde hiçbirşey yaşamadığım için herşeyden korkar oldum. o az olan akıntı normal dimi kızlar?
evet canım uzun bi aradan sonra nihayet geldi bebişim.inşallah allah gönlüme göre erir.ama önce sağlıklı olması ilk temennim.rabbimin taktiri tabiki...tam herşeyi eksiksiz yaptım diyemem.ama rabbimin dediği olacak sonunda bende ona boyun eğdim.bu mubarek gecede dualarımızı kabul etsin....sanada paşanada öpücükler...
ay buralardayım bacımkız tobilibu neredesin sen
bacısı sana soracaklarım varrr
bacılar ilginç bir bilgi buldum
alıntı :
Karalahanayı kaynatıp suyunu aldığımızda, bu su bir turnusol kağıdı gibi işlev görüyor. Yani asidik özellikte madde attığımızda farklı, bazik özellikte madde attığımızda farklı renge dönüyor. Bunun nedeni nedir? Ne gibi maddeler içeriyor ki böyle tepki veriyor? Bu sorularıma cevap verip beni aydınlatırsanız çok teşekkür ederim. (Abdullah Feyyaz Erkal)
Bir maddenin asidik mi, yoksa bazik mi olduğu bilgisini veren maddelere indikatör denir. İndikatörler de birer kimyasal maddedirler. Kara lahana suyu da bir çeşit indikatördür.
Kara lahana suyu mor renklidir. Bu mor rengin kaynağı, içerdiği antosiyanin denilen bir pigmenttir. Eğer kara lahana suyuna asidik bir madde (havuç suyu gibi) eklenirse, karışımın rengi kırmızıya; bazik bir madde (deterjan gibi) eklenirse, yeşile döner. Neredeyse tüm indikatörler gibi kara lahana suyu da, pH değişimi ile (ortamdaki H+ veya OH- iyonlarının miktarının değişmesi ile) ışığı farklı dalga boylarında yansıtır. Renk değişimi gözlemlememizin sebebi budur. Bazik bir madde eklendiğinde antosiyanin OH- kazanırken; asidik madde eklendiğinde ise hidroksit iyonlarını kaybeder. Bu değişiklikler, ışığın değişik dalga boylarında yansımasına ve bizim kara lahana suyunu kırmızı ya da yeşil görmemize sebep olur. Bu bilgiler seni aydınlatmıştır sanıyorum.
teravet bacım hadi temelini attın inşallah gönlündeki olacak
orkdm bencede daha yumurtlamana var, stres yapma bacım, istersen pas geç ama sen bu sefer daha çok stres yaparsın.
psc valla ne diyim inşallah tutmuştur ama hissedemedim bişi
kızlar bu arada eşime keçiboynuzu pekmezi, bal+polen ve arginmax aldım mart sonunda deneme yapacağım karar verdim
ben yukardakilerden bişey kullanayım mı sizce?
bir de monodox için ne söylüyorsunuz? bu ay kullanayım mı?
teravet bacım sen bana çok cesaret verdin, oğlum olursa isim seçtirecem sana haa
Canım,duan gerçekten çok güzel,rabbim inşallah koymayı nasip eder,
kulağına MUHAMMED şeklinde okunup,MEHMET diye konulması da çok doğru bir tespit…
benim eşimin adı da MUHAMMED ancak biz Mehmet diyoruz..çünkü,
Peygamber efendimizin isimlerinden olan Ahmet veya Mahmut yahut ecdadımızın koyduğu gibi
Mehmet ismi konmalıdır. saygıda kusur olmasın diye, ecdadımız Muhammed ismini
Mehmed şeklinde kullanmıştır. Muhammed ismi konursa, hürmette kusur edileceği için uygun olmaz.
İki hadis-i şerif meali şöyledir:
(Muhammed ismini koyduğunuz çocuğu dövmeyin ve iyilik edin!) [Bezzar]
(Muhammed ismini verdiğiniz çocuğa saygı gösterin, meclislerde ona yer açın ve ona karşı asık suratlı olmayın!) [Hatîb]
Çocuğun ismini peygamberler ve meleklerin adlarından koyunca, ismini söyleyerek o çocuğu kötülemek, ona küçültücü şey söylemek, onu aşağılamak caiz değildir. (Şir’a şerhi)
Zamanımızda gerekli hürmet gösterilmediği için Muhammed ismi yerine Mehmet konmalıdır.
Kıyamette, birisini Cehenneme götürürlerken, Allahü teâlâ,
(Ey meleklerim, o kulumu üzmeyin, onun benim yanımda bir iyiliği vardır) buyurur.
Melekler, merak edip o iyiliğin ne olduğunu sorarlar. Allahü teâlâ
(Onun ismi, benim Habibimin ismindendir. İsmi, Ahmed, Muhammed veya Mahmud olan mümin kuluma azap etmeye hayâ ederim) buyurur. (Riyad-ün-nasıhin)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?