Suratsız kasiyer!

Söylemediğimi nerden biliyorsunuz??????
Sizin yapınızda bir insan kolay gelsin diyecek ve karşılık alamayacak... öyle bir şey olsaydı eminim soluğu müdürün yanında alırdınız ve konunuzda yazardınız. Muhtemelen para verdiğiniz için güler yüzün sadece sizin hakkınız olduğunu düşünen tiplerdensiniz. Merhaba kolay gelsin dediğinizi hiç ama hiç sanmıyorum.

Zaten en ufak bir seyde hemen ussune sikayet edin insanlari hemen strese soruna surukleyin. Sen diyorsun haftada 3-4 gun ordayim diye ilk kez olmus yoksa coktaaan acardin konuyu. Belki cok buyuk derdi sıkıntisi vardi o an akli bile baska yerdeydi kasitli yapmadi belki... Bir keresinde ben de markete gittim calisanin yuzu bi onceki kisinin sacma salak egosu yuzunden bozulmustu ama ben tanimadigim halde selam verdim heralde moralinizi birisi bozdu dedim filan bi anda tamamen degisti o suratsiz kasiyer bi anda yumusak bir sekilde rahatladi ki. Yani demem o ki hizmst sektorunde de calissa karsimizdakinin once INSAN oldugunu unutmayalim duygulari var robot degil. Bir sey olmustur sana ne kasti olabilir...

Neden biraz daha duyarlı olmayı denemiyorsunuz acaba. O insanlar orada robot değiller gün içinde dünyanın insanı geliyor oraya bazı günler çokta yoğun oluyor ki kendiniz demişsiniz çok kalabalıktı diye. Yok müdürle konuşacağım bir daha olursa falan nedir yaa.

İnsanları işi gücüyle oynamak bu kadar kolay mı gerçekten? belki bir derdi bir sıkıntısı var belki de morali bozuk neden illa güleryüzlü olsun konuşkan olsun gibi bir beklentiniz var ki? ben alışverişimi yaparım paramı öderim giderim yani amacımı gerçekleştiririm o an belki kendi bile farkında değildir. Müşterisiniz diye bu kadar kasmaya gerek yok yanii. O kadar kişiye hoşgeldin güle güle demek mümkün olamıyor her zaman hele arkada o kadar beleyen varken nedir bu kadar beklenti?

Bak canım benim. Bende senelerce kasiyerlik yaptım öğrencilik yıllarımda. Kafamıza vura vura öğrettiler güler yüzlü olmamız gerektiğini. Müşteri her yerde her zaman kraldır, altın kıraldır bu. Özel hayat iş yerine taşınmamalı. Bla bla bla. Kendini cool göstermek için alakasız yorum yapmana gerek yoktu inan ki. Bravo dostum coolsun çok pis gömdün beni yeeeaaaah

Aferin dostum sen de çok pis laf soktun yerin dibine gömdün beni çakkkk.

Ayy şurada eğer oluımsuz yorum görmek istemiyorsaız bir zahmet konu açmayın ya da alay eder gibi yazmayın. Saplka samanı da karıştırmayın. Bir mağaza kasiyeri, bir otel resepsiyonunda çalışan ile markette çalışan insan bir olmaz orada o kadar insan beklerken her müşteriye hoşgeldiniz güle güler diyemez be çok az kasiyerden gördüm bunu ve bu beklentim yok neden olsun yaa orada o insan sana özel ilgi göstermek zorunda değil. Aldıklarını kasadan geçirip ödemeyi almak için orada. Zaten parayı da tezgaha koyarlar çünkü o arada siz zaten eşyaları poşete koyuyor oluyorsunuz sizi bekleyemez. Nazikçe koymayı da o yoğunlukta düşünemez ama buradaki cevaplarınız bile nasıl bir insan olduğunuzu gösteriyor.

Muhtemelen o an canı sıkılmıştır. İnsanlar her zaman mutlu olamayabilirler. Çok dikkate almamak lazım

Oyle les musteriler var ki ben kasiyer olsam gun icinde on-onbes tanesinin dislerini agzina dokecegim icin gerginligim geri kalan zumreye de yansir zaten.. o yuzden artik insanlarla ugrasanlardan guler yuz falan beklemiyorum tam tersi ne zaman bu sekilde birine denk gelsem “sizinde isiniz zor, yine iyi dayaniyorsunuz” tarzi yumusatiyorum ve inanilmaz degisim oluyor karsi tarafta.. hemen sikayet etmek cok simarikca geliyor kusura bakmayin..

Arkadaşlar dert sayılmaz ama fikir almak istiyorum. Bugün markete gittim ufak tefek eksiklerim vardı. Kasada parayı uzattım kasiyer hanımefendiye, zaten yüzüme bile bakmadı suratı asıktı. Neyse para üstünü kasadan çıkardı ve tezgaha bi yapıştırdı.
Neye uğradığımı şaşırdım bi an. Yüksek sesle bağırasım geldi o an “kafama atsaydın” diye. Fakat kasada çok sıra vardı kalabalıktı, bende diğer çalışana dedim (beni tanır sık sık alışveriş yaptığım için), parayı az daha kafama fırlatıyordu hayırdır diye. Kız da ne diyeceğini bilemedi özür diledi.
Keşke o an ağzımı açıp haddini bildirseydim diyorum kendi kendime. Evime en yakın market olduğu için en çok oraya giderim. Mutlaka yine o kıza denk geleceğim. Aynı hareketi bir daha yapsın direk müdürle görüşmeyi düşünüyorum.
Tamam suratı asık morali bozuk olabilir onu anlarım da o parayı o tezgaha yapıştırmak nedir. Zaten ne bir hoşgeldiniz ne bir güle güle. Bir daha tekrarlanırsa ne yapmalıyım sizce hanımlar?
marketteki kızın yaptığı hareketi buraya konu açacak kadar takmanız çok ilginç
üç kuruşa çalışıyordur , canı sıkkındır bellki annesi hastadır
belki eşinden ayrıldı vs vs
hayat zor artık kimse çalışırken gülücük dağıtamıyor malesef.

İnsan bi hoş geldiniz veya bir güle güle bekliyor yani. Veya bi kafasını kaldırıp baksın çok zor değil.
misafirliğe mi gidiyorsunuz
neden kasiyer size hoşgeldiniz güle gü,le desin
beklentiniz çok acayip
madem memnun kalmadınız marketinizi değişin

Arkadaşlar dert sayılmaz ama fikir almak istiyorum. Bugün markete gittim ufak tefek eksiklerim vardı. Kasada parayı uzattım kasiyer hanımefendiye, zaten yüzüme bile bakmadı suratı asıktı. Neyse para üstünü kasadan çıkardı ve tezgaha bi yapıştırdı.
Neye uğradığımı şaşırdım bi an. Yüksek sesle bağırasım geldi o an “kafama atsaydın” diye. Fakat kasada çok sıra vardı kalabalıktı, bende diğer çalışana dedim (beni tanır sık sık alışveriş yaptığım için), parayı az daha kafama fırlatıyordu hayırdır diye. Kız da ne diyeceğini bilemedi özür diledi.
Keşke o an ağzımı açıp haddini bildirseydim diyorum kendi kendime. Evime en yakın market olduğu için en çok oraya giderim. Mutlaka yine o kıza denk geleceğim. Aynı hareketi bir daha yapsın direk müdürle görüşmeyi düşünüyorum.
Tamam suratı asık morali bozuk olabilir onu anlarım da o parayı o tezgaha yapıştırmak nedir. Zaten ne bir hoşgeldiniz ne bir güle güle. Bir daha tekrarlanırsa ne yapmalıyım sizce hanımlar?

Halk olarak genelde empatiden yoksunuz...Ben de sürekli insanlarla muhatap olunan bir işteyim ve bazen öyle zaman oluyor ki karşımda müşteri, aynı anda çalan iki telefon, ekrandan sürekli beni azarlayan müdür bunların hepsini aynı anda yaşıyorum. Dün oldu mesela, müdür azarladı gene o anda müşteri vardı gerildim kısa bir an sonra kusura bakmayın sizle alakalı değil dedim ama bazen öyle onlar oluyor ki üst üstü geliyor her şey bir önceki olayı atlatamadan bir sonraki sizden üstün performanslı hizmet bekliyor. Kasiyerler hem hızlı hem doğru iş yapmak zorunda ve onlar da insan, belki özel gününde...

Bir de o kasiyerle sorun yaşadıysanız niye diğer elemanla muhatap oluyorsunuz onu da anlamıyorum, çünkü bunu da çok sık yaşıyorum. Diğer eleman işini yanlış yapmış gelip benden bekliyor düzeltmemi amiri değilim müdürü değilim. Kendi derdim bana yeterken bir de insanların yanlışlarını düzeltmek yapmak istediğim son şey (görevim olmadığı için)

Markette calisan bir tanıdıgım vardı cok stresli sıkıntılı bir sektör Allah yardım etsin sıkıntısını sizden cıkarmaması gerekiyordu orası ayrı birdaha olursa söyleyin müdürne ya şube değişiyor ya kovuluyorlar direk

günlük ruh haliyle ilgilidir diye düşünüyorum. eğer süreklilik arz ederse kendisiyle konuşun müdürüyle değil.

misafirliğe mi gidiyorsunuz
neden kasiyer size hoşgeldiniz güle gü,le desin
beklentiniz çok acayip
madem memnun kalmadınız marketinizi değişin

ay hepsini okuyamadım ama benim gibi düşünen de varmış

o insanlara zorla hoş geldiniz vs dedirtiyorlar

gıcık oluyorum

ben de lanet müşterilerden biriyimdir belki

aldıklarımı koyup ödemek ve çıkmak istiyorum

kasiyer benimle konuşmasın ben de onunla

neden güler yüz bekleyeyim ki

karşılıklı etkileşim isteyen bir iş kolu değil zaten

yani market kasiyerine bunun başka rengi bedeni vs var mı diye sormuyoruz

ya da doktora gidip dert anlatıp onun sorularına cevap vermek gibi bir durum yok

burayı okuyorsanız, A101 ve BİM yöneticileri gıcık hoş geldiniz uygulamasını kaldırın lütfen

alış verişi yapmışım işimi bitirmişim

hatta aldıklarımı kasaya yığmışım bakınmışım etrafa reyon arasından koşturarak kasiyer gelmiş

geçirecek ödeyeceğim

" hoşgeldinizzzzz " diyor, benim asıl sen hoş geldin diyesim geliyor

alış veriş bitmiş gidiyorum artık hoş geldin zamanı değil parayı verip ürünü alıp gitme zamanı

hızlı hayat akışında insanlara zorla hoş geldiniz güle güle dedirtmek vay yüzü gülmüyor demek vs garip

ben marketteki ürünün kalitesine bakarım ya da fiyatına kasiyer gülmüş gülmemiş beni hiç ırgalamaz

haaa parayı koyuş şeklinden de rahatsız oldu isem de hayırdır kafama atsaydın derim belki de gidip müdürüne vs şikayet de etmek aklıma da gelmez

ay hepsini okuyamadım ama benim gibi düşünen de varmış

o insanlara zorla hoş geldiniz vs dedirtiyorlar

gıcık oluyorum

ben de lanet müşterilerden biriyimdir belki

aldıklarımı koyup ödemek ve çıkmak istiyorum

kasiyer benimle konuşmasın ben de onunla

neden güler yüz bekleyeyim ki

karşılıklı etkileşim isteyen bir iş kolu değil zaten

yani market kasiyerine bunun başka rengi bedeni vs var mı diye sormuyoruz

ya da doktora gidip dert anlatıp onun sorularına cevap vermek gibi bir durum yok

burayı okuyorsanız, A101 ve BİM yöneticileri gıcık hoş geldiniz uygulamasını kaldırın lütfen

alış verişi yapmışım işimi bitirmişim

hatta aldıklarımı kasaya yığmışım bakınmışım etrafa reyon arasından koşturarak kasiyer gelmiş

geçirecek ödeyeceğim

" hoşgeldinizzzzz " diyor, benim asıl sen hoş geldin diyesim geliyor

alış veriş bitmiş gidiyorum artık hoş geldin zamanı değil parayı verip ürünü alıp gitme zamanı

hızlı hayat akışında insanlara zorla hoş geldiniz güle güle dedirtmek vay yüzü gülmüyor demek vs garip

ben marketteki ürünün kalitesine bakarım ya da fiyatına kasiyer gülmüş gülmemiş beni hiç ırgalamaz

haaa parayı koyuş şeklinden de rahatsız oldu isem de hayırdır kafama atsaydın derim belki de gidip müdürüne vs şikayet de etmek aklıma da gelmez
Ben de sen gibi düşünüyorum
hatta hoşgeldiniz diyen kasiyerler komik geliyor bana.
neden bana hoşgeldiniz desin ki:)

bence siz de evde totonuzu yaymak yerine
ha bu arada
siz sanırım çalışmıyorsunuz
bu zamanda bu koşullarda bir iş hayatına atılın bakalım
aksam kocanıza bile hoşgeldın demeye haliniz kalacak mı bunu bir görelim
müdürü ile konusacagım demişsiniz bir de
o kişi sizinn yüzünüzden işsiz kalsa bunun gunahını nasıl alacaksınız
iş bulması kolay mı olacak bu zamanda

bari çalışmıyorsunuz kendinizi geliştirin empati kurmayı falan öğrenin , milletin güler yüzü ile uğraşmayın

Taşlanmak istemem ancak kasiyerler çok kötü şartlarda çalışıyorlar. Günlük 12 saat civarı çoğu zaman sadece 5-10 dk ara vererek. Ve sizin tatil diye evde yayıldığınız zamanlarda haftaiçi-sonu-resmi tatil demeden iş başındalar. Çoğu ise asgari ücretli.

Kafası bozulmuştur, mutsuzdur, ne bileyim, istediği gibi gitmiyordur hayat. Mesela o parasızlıkla boğuşurken birileri para üstünü verirken sırıtmadı diye ona terbiyesiz diyordur.

Böyle durumlarda gülümseyen siz olun birşey kaybetmezsiniz. "Günün çok zor geçiyor sanırım, kolay gelsin, Allah yardımcın olsun" diyin mesela. Ben öyle yapıyorum, ve inanırmısınız o asık suratlar gülmeye başlıyor.

Birbirimizi anlamaya çalışalım ne olur, hepimiz insanız, hepimiz eşitiz.

Şimdi aklıma geldi, geçen yaz yaşadığım bir olaydı. M.... isimli büyük marketteyiz, önümüzde Japon bir grup ve onların Türk rehberi var, o gün bademlerde indirim varmış ama hani hep olur ya şu kadar tl üzerine diye. Japonlar almış ellerine bademleri, kasada okutunca fiyatını söyledi kız, bizim rehber bozuldu, kız şu fiyatın üzerine düşüyor deyince açtı ağzını yumdu gözünü nasıl bağırıyor kıza küfürler falan. Japonlar şaşkın, sonra güvenlik geldi aldı adamı, sonraki müşteri biziz kız pek tabi aynı dediğiniz gibi davrandı bitse de gitsem diye ben sizi çok iyi anlıyorum üstünüze alınmayın o onun terbiyesizliği deyince güldü ve rahatladı çıktık oradan..Ben az önceki olaya şahit olmasam, sonra kız bana aynı şekilde davransa ve sizin gibi tepki vermiş olsam? Kız yaşadığı o kadar çirkin şey üzerine belki de siz şikayet ettiniz diye bir de müdüründen azar işitse? Lütfen biraz empati yapalım arkadaşlar, şahsınıza hakaret vs olmadığı sürece bu günde 300 kişiye hizmet verip 5 kuruşa çalışan insanlara hayatı bir de biz zorlaştırmayalım.

Altı üatü ürünlerin barkodunu okutup ücreti alacak. Neden insanlardan güler yüz bekliyoruz ki? Önemli olan görevini düzgün yapması. İçinden gelmemesine rağmen sırf memnuniyet için insanları gülümsemeye zorlamak da hoş değil. Sertçe verdiyse de vermiş o onun ayıbı. Belki farkında değildi. Ya da farkındaysa bile umursanacak bir şey değil.

Back
X