sürekli açım

b l a s t

👼🏼
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2011
1.349
1.686
333
Çanakkale
merhaba herkese
kendimi sürekli aç hissediyorum eğer aç değilsem bile aklımda sürekli yemek yemek var
insülin direncim var zaten onun dısında baska saglık sorunum yok her seyime baktırdım
onu yenmem icin de kilo vermem gerekiyor ama elimde değil sürekli yemek düşünüyorum
son bi kac senedir hep hayal kırıkları yasadım yarı yolda bırakıldım, su an sınava hazırlanıyorum
ve hayatımda yemek dısında tatmin yasadıgım baska bir alan olmaması da beni yemeye itiyor

sizce bu düsünceden nasıl kurtulabilirim?

oruc gibi bi düzen tutturup kendimi uzun süre yememeye alıstırsam mı napsam bu insülin direncimi daha kötü mü
etkiler acaba

aklıma gelmemesini nasıl saglarım tavsiyelerinizi bekliyorum

İşin uzmanından nefes terapi alın muhakkak. işe yarayacaktır.

Ben de sınava hazırlanıyorum şuan ve şunu fark ettim. Dışarda olduğum zamanlardan daha çok açlık hissi oluyor. Ders de yoruyor, bunun da etkisi olabilir. Ben artık mesela öğlen ağır yemek yerine biraz ceviz biraz kuru üzüm karışımı vs yiyorum. Bni tok tutuyor. Oruç da olabilir ama uzun bir sınav süreci varsa olumsuz etkileyebilir

aynı durumdayım takipteyim

Duygusal yeme bozukluğu var demekki. Bunu hem duygusal hem metabolik nedenler tetikler. Kendimden biliyorum
İyi bir metabolizma doktoru ve iyi bir psikolojik danışmanla çözebilirsin. Ben öyle çözdüm. Böyle şeyleri değiştirmek çok zor ama imkansız değil. İnsülin direnci dışında başka sağlık sorunu yok demişsin ama emin misin? Şimdiki doktorları biraz yönlendirmek lazım ki her şeyine baksınlar. Tiroid ve bağırsak florası kontrollerini yaptırdın mı?

Motivasyon çok önemli. Önce mutsuzluk hissini yenmeliyiz ama nasıl?
ben asırı mutsuz da değilim aslında yine son 2 yılımın en iyi zamanlarındayım ama su an bile mutfaktaki yemegi yesem mi düsüncesi var
evet iste kötü etkiler mi diye de düsünüyorum ac kalınca hemen elim titremeye baslıyor ama bıktım gercekten kütüphaneye gidicem orda ne yicem yemek? sanki yemek yemezsem aclıktan ölcekmisim gibi bi dusunce var bilincaltımda. cocuklugum diyet yaparak gecti belki de o yuzden.

tiroid baktırdım ama bagırsak florasına baktırmadım böyle bişeyi de ilk kez duyuyorum

Yok yok aç bırakma kendini. Çözüm değil ki. Şimdi daha çok seni dinç tutacak şeylere ihtiyacın var, yoksa ders iyi gitmez. Benm de öyle olur uzun süre aç kaldığımda. Çözümü böyle buldum.

o daha cok anksiyete panik atakta işe yaramıyor mu yeme isteğimi nasıl geçirecek ki
İyi bir uzman bulursanız geçirecek inanın bana. Doğru nefes almak herşeydir hayatta. Problem çözme becerinize bile iyi geliyor düşünün. Yeme isteğinizin altında o hayal kırıklıklarınızdan parçalar var belliki, bunlarla çalışılacak zaten.

ben de kuruyemis süt meyve götürüyorum yanımda mutlaka. kilo problemin var mı peki senin?

tiroid baktırdım ama bagırsak florasına baktırmadım böyle bişeyi de ilk kez duyuyorum

Bunu tavsiye ederim. Bağırsak için ikinci beyin diyorlar ya cidden çok doğru. Bağırsakta hayatın boyunca biriken mikro organizmalar var, bunların birikimi bütün vücut sistemini bozuyor. Bende emilim bozukluğu vardı, bir de depresyon. İkisi birbirini tetikliyordu. Mesela D vitamini emilimim olmadığı için depresyonum artıyordu ve ben sürekli yemek düşünüyordum. Neticede doktor olmadığım için sırf kendimden örnek verebiliyorum ama iyi bir bağırsak doktoruyla yola çıkarsan bu işi çözebilirsin bence. Psikolojik destek, işte hobi edinmek hayatı sevmek gibi şeyler metabolizmayı düzeltince daha rahat çözülüyor.

nefes terapisini cok duydum aslında. gogıla yazsam cıkar mı ki iyi uzman bulmak da zor. bi de pahalı olabilir tabi. bi de buldum diyelim sürekli acım mı dicem adama ne cok soru sordum

benim pko ve insilun direncim var yillardir var ne denediysem olmadi zayifladim nuksetti tekrar basa sardim en son 2 ay once dr seker ilaci basladi aclik hissim tatli krizim hepsi bitti
yemek yerken bile acikiyordum o durumdaydim pko falan varmi sizde de

ben de kuruyemis süt meyve götürüyorum yanımda mutlaka. kilo problemin var mı peki senin?
Şuan pek yok canım. Ama biz yani ders çalışanlar hep hareketsiz kaldığımız için bu dönemlerde olabiliyor. Ben de sürekli yesem kilo alırım. Hep de evdeyim zaten. O yüzden dikkat etmeye çalışıyorum.

bilmiyorum aslında olabilir bazen ayda 1 bazen 2 ayda bir regl oluyorum

nefes terapisini cok duydum aslında. gogıla yazsam cıkar mı ki iyi uzman bulmak da zor. bi de pahalı olabilir tabi. bi de buldum diyelim sürekli acım mı dicem adama ne cok soru sordum
Hangi ildesiniz? Googleye yazdığınızda çıkanlara ne kadar güvenilir bilemedim.

Aralikli oruc (intermiddent fasting) deneyin.
Ben yapiyorum ve cok memnunum, aynen insanin kafasindan yemek fikrini atiyor, sonucta oruclusunuz yiyemezsiniz yani.
Benim arastirdigim kadari ile insulin direncini de azaltiyor. Faydasi var zarari yok diyelim :)

bilmiyorum aslında olabilir bazen ayda 1 bazen 2 ayda bir regl oluyorum
ozamam bir genel dahiliyeye gidip bu durumlarinizdan bahsedip once bir aclik tokluk sekeri insulin direnci baktirin adet duzensizliginiz oldugunuda soyleyip kadin doguma kons atmasini isteyin adetin 2.gunu kadin doguma gidip bir ultrason ve kan tahlili yaptirin eger pkolu ayni zamanda insulin direnciniz varsa ki eger pko iseniz insulin direnci kacinilmaz zaten ozaman sizede uygun bir tedavi uygularlar
pko iseniz insulini kirmaniz cok zor cunku kilo verme ihtimaliniz normal insanlara gore daha zor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…